banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2022, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ovo sto se trenutno desava na zapadu je neizdrzivo,tolika kolicina ispiranja mozga, tolika mrznja prema svemu sto je rusko,to ne moze biti od prije 5 dana,to je ,izgleda,uvijek bilo prisutno i sad su jedva docekali da to ispolje.
Koji god program da upalis- sjedi par političara, poznatih i inih i svi se upiru da sto vise ocrne Putina i sve sto je rusko. Jedan komentator je pokušao nesto da kaze u fazonu,pa mozda smo mogli i vise pregovarati,ovi iz studija samo sto ga nisu streljali( pogledima jesu,a bogami i riječima.
Sinoc je bila emisija o tome kako djeca vide sve to oko Ukrajine- intervjuisu djecu od 7 i 8 godina i navode ih da ocrnjuju Ruse i zale jadne Ukrajince. Koje je to ispiranje mozga djeci koja su tek posla u školu i do juce nisu ni cula za Ukrajinu. Sta im je namjera,da stvore Hitler Jugend?
Upravo citam da su otkazali jednom poznatom ruskom dirigentu da diriguje u milanskoj skali i njujorškoj operi samo zato sto nije htio sa osudi ovo sto se desava tamo.
Zabranjuju se ruski mediji.... Gdje je ta sloboda govora, pravo na slobodno mišljenje, ako ga je ikad i bilo?
Samo cekam da mi neko naleti sa pricom o ruskoj babarogi i jadnim Ukrajincima. Danas su neki pokušali, odmah sam ih sasjekao.
Nisam vjerovao da ce do ovoga doci i ako bi i došlo, mislio sam da ce Rusi izaći maksimalno na granice DNR i LNR.
Nisam sretan što je pokrenuta tako opsezna akcija i smatram da ce svi sa time izgubiti.
Ali jos vise mi smeta sva ova histerija i utrkivanje o blacenju svega ruskog i izbacivanje svih Rusa iz "demokratskog" zapadnog sistema.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
budala je napisao:
tatamata je napisao:
Nema sanse da Putin nije predvidio sve ove sankcije. Iako se i meni na trenutak ucini da su pod pritiskom realno oni su na 30% snage. Sve sto su dosad poslali u Ukrajinu je vecinom starija oprema, svjesno i zrtvovali mislim da postoji neki jeben plan nije ovo preko noci krenulo. Tesko je zamisliti da Rusija bude porazena a ako je nekim cudom one zapadne nakaze satjeraju u cosak... Svjedocimo stvaranju novog svjetskog poretka svakako. Dobro je i vidjeti sad kakvim smo komsijama okruzeni.

Ako Evropu smatras za komsiluk, u pravu si... :lol:
Ja sam mislio da Bosnjaci slijepo vole Tursku i Erdogana, ali vasa zaludjenost Rusijom i Putinom je jedan skroz drugi level...
Branite apsolutno neodbranjivo...
Covjek napravio invaziju na Ukrajinu, hoce da ih "procisti" i razoruza... "procisti" djeluje poprilicno jezivo
Ljudi stali u odbranu i sad i to problem... ono, kako se samo usudjuju, umjesto da bacaju cvijece na tenkove i vicu spasiba Putine...
Znaci svi koji su pruzili otpor su nacisti??
Cijela Evropa je onda nacisticka jer je stala uz Ukrajinu??

Hoce da procisti Ukrajinu od "nacista", a kako vidim po demonstracijama u Rusiji, i Rusija mu je puna "nacista"...

Lik zaprijetio atomskom bombom... vi ono u fazonu... to brate Putine :lol:

A i rtrs je posebna prica...
Prvo napadaju Borenovica sto se na nekom skupu u USA slikao sa 20ak ljudi iza Ukrajinske zastave, jer je RS kao neutralna, a onda cijeli izvjestaj iz Ukrajine ide iz Donjecka i opet ono... "nacisti", "specijalna operacija", "sami sebe granatiraju" a Putin je kralj, sah i mat...
Cijeli svijet izvjestava iz Kijeva, samo rtrs iz donjecka :lol:
Bas ono neutralno :lol:

Je*em li ga, treba nekad malo i uključiti tu sivu masu između ušiju. Svakom razumnom i ko je pratio situaciju je jasno da ovdje nije glavni cilj čišćenje neonacista, već sekundarni. Glavni cilj je sprečavanje raspoređivanja NATO nuklarnog arsenala u Ukrajini, o čemu je govorio Putin kad je spominjao "crvenu liniju" prije ovoga svega. A to i jeste crvena linija jer bi sutra neki novi Džorž Buš pokazao snimke "oružja za masovno uništenje" i sa teritorije Ukrajine napravio nuklearni napad na Rusiju "preventivno".
Priča o nacistima je došla tek naknadno i logično da prije svega služi za motivaciju i zadovoljenje domaće javnosti, jer ruski vojnici koji ginu u tom ratu imaju porodice i prijatelje. Je li to tako teško za uvezati?

Evropa je stala uz ono što joj se servira, kao onaj snimak na BBC gdje voditeljka lamentira nad zgradom koju očigledno pogađa zalutali ukrajinski PVO projektil. I svakom ko nije ostrašćen i malo uključi mozak, može biti jasno da se nešto čudno dešava kad usamljena raketa pogađa neku nebitnu zgradurinu i ništa više nigdje ne pada. Ali je dovoljno da se prikaže kako Putin ubija ukrajinske civile jer hoće da obnovi rusku imperiju. I to gutaju. I to je tek jedan primjer...

A što se tiče otpora, zemlja od 45 miliona ljudi je došla do toga da pušta zatvorenike na slobodu i daje im oružje, protiv nekih 150 000 Rusa koji trenutno napadaju. Zabranili izlazak muškarcima od 18 do 60, valjda bježe iz države da pruže otpor? Opet traži malo razmišljanja, ali ne previše, pa da se nešto zaključi. Samo ostaviti strasti po strani, da ne zamagljuju vidik.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 00:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Gledam juce Fox News idalje tvrde kako su rusi zgazili onaj auto a ono ustvari bio ukrajinski Strela 10

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 00:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Član sam na Fb fan page Vladimira Putina, stranica ima 140000 korisnika, sada je ta stranica stavljena u private mode jer ne možeš više ostati živ od Evropejaca.

budala je napisao:

Ja sam mislio da Bosnjaci slijepo vole Tursku i Erdogana, ali vasa zaludjenost Rusijom i Putinom je jedan skroz drugi level...
Covjek napravio invaziju na Ukrajinu, hoce da ih "procisti" i razoruza... "procisti" djeluje poprilicno jezivo
Ljudi stali u odbranu i sad i to problem... ono, kako se samo usudjuju, umjesto da bacaju cvijece na tenkove i vicu spasiba Putine...

Hoce da procisti Ukrajinu od "nacista", a kako vidim po demonstracijama u Rusiji, i Rusija mu je puna "nacista"...

Prvo napadaju Borenovica sto se na nekom skupu u USA slikao sa 20ak ljudi iza Ukrajinske zastave, jer je RS kao neutralna, a onda cijeli izvjestaj iz Ukrajine ide iz Donjecka i opet ono... "nacisti", "specijalna operacija", "sami sebe granatiraju" a Putin je kralj, sah i mat...

Opet si zaboravio jednu bitnu stvar gradžanine ove nesrećne i suverene države, mene je bolio više manje q za Ukrajinom, snašla ih naša nesreća, da su i tamo jedni nadglasali/preglasali druge i ovi drugi odlučili da neće da žive u takvom sistemu. Ja jedino očekujem da Rus izdrži sankcije, embargo i satanizaciju ako je mogao Srbin da izdrži. Jer će i tamo kad tad neki ukrajinski suvereni Aljo da proguta gorku pilulu.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Udario Sarajlija na Sarajliju. Nemojte ljudi, pa svi smo Sloveni.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 01:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol:

Zaljubljen sam u Ruslanu iako se politički ne slažemo.

Gdje su i šta rade Pletenica i Proserenko? Ako su se stavili u odbranu države svaka im ćas.

Ja pamtim dvije tuče u njihovoj skupštini u ona sretna vremena, možda ih je bilo još.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 01:37 
Majstor
Majstor

Ko nas ba zavadi

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 03:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
laoce je napisao:
Ovo sto se trenutno desava na zapadu je neizdrzivo,tolika kolicina ispiranja mozga, tolika mrznja prema svemu sto je rusko,to ne moze biti od prije 5 dana,to je ,izgleda,uvijek bilo prisutno i sad su jedva docekali da to ispolje.
Koji god program da upalis- sjedi par političara, poznatih i inih i svi se upiru da sto vise ocrne Putina i sve sto je rusko. Jedan komentator je pokušao nesto da kaze u fazonu,pa mozda smo mogli i vise pregovarati,ovi iz studija samo sto ga nisu streljali( pogledima jesu,a bogami i riječima.
Sinoc je bila emisija o tome kako djeca vide sve to oko Ukrajine- intervjuisu djecu od 7 i 8 godina i navode ih da ocrnjuju Ruse i zale jadne Ukrajince. Koje je to ispiranje mozga djeci koja su tek posla u školu i do juce nisu ni cula za Ukrajinu. Sta im je namjera,da stvore Hitler Jugend?
Upravo citam da su otkazali jednom poznatom ruskom dirigentu da diriguje u milanskoj skali i njujorškoj operi samo zato sto nije htio sa osudi ovo sto se desava tamo.
Zabranjuju se ruski mediji.... Gdje je ta sloboda govora, pravo na slobodno mišljenje, ako ga je ikad i bilo?
Samo cekam da mi neko naleti sa pricom o ruskoj babarogi i jadnim Ukrajincima. Danas su neki pokušali, odmah sam ih sasjekao.
Nisam vjerovao da ce do ovoga doci i ako bi i došlo, mislio sam da ce Rusi izaći maksimalno na granice DNR i LNR.
Nisam sretan što je pokrenuta tako opsezna akcija i smatram da ce svi sa time izgubiti.
Ali jos vise mi smeta sva ova histerija i utrkivanje o blacenju svega ruskog i izbacivanje svih Rusa iz "demokratskog" zapadnog sistema.

Ima i jedna pozitivna stvar u zapadnim medijima otkako je zapucalo u Ukrajini. Korona je preko noći nestala s TV ekrana.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 04:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
STRATOKASTEL je napisao:
@rocker
Ukrajinci su nacisti jedino po tome što ih tako definišu ruski mediji. Možemo staviti na papir sve one stvari koje jedan sistem čine demokratskim, a koje fašističkim (totalitarnim). Nećemo imenovati strane nego samo napraviti listu, a tek na kraju nek svako za sebe odredi šta je u pitanju. Ako se slažeš, počinjem:
1. Organi vlasti na svim nivoima su izabrani na slobodnim izborima
2. Građanska prava su garantovana, uključujući pravo na slobodu misli, štrajka i demonstriranje vlastitih stavova
3. Sloboda štampe
4. Poštivanje suvereniteta i integriteta država članica UN

Dopuniću kasnije, slobodno nastavi od tačke 5.

Ti se decko salis ili ti je toliko dosadno pa ovdje malo popunjavas vrijeme s nama, zajebavas aa??

Ljudi zabranili Ruski jezik, ukidaju TV stanice svako malo, prije mjesec -dva su jos 4 TV stanice zabranili.

Jednom reziseru, Kusturica, zabranjuju ulazak u zemlju itd. itd...

P.S. Obrati paznju od kada su ove vijesti sa linkova

https://standard.rs/2020/12/06/ukrajina ... og-jezika/

https://www.kurir.rs/planeta/1516053/uk ... propagande

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 06:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
budala je napisao:

A bas si budala majke mi. Zakacila se dva boksera teske kategorije, ali nijedan nece prvi da udari pa jedan nadje klinca od 10 godina i kaze aj udari mu klepku ja cu te braniti. I pobjegne. Ili hinjski baca kamenje is zbunja. Shvatio ne shvatio previse su nam suprotni stavovi da bi se uopste upustali u raspravu.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 07:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da su mene pitali koji je sljedeći rat, ja bih rekao Amerika napada SK. Ali tada bi Evropejci rekli, znaš Fikrete, SK je zatvoren sistem, nema demonkratije, a Ukrajina nas je pustila na max.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
laoce je napisao:

Isti scenario kao kada su nacisti sistemski i u praksi počeli da ocrnjuju jevreje.Nema razlike ama baš nikakve.Ponovo se ispoljava mržnja zapada prema jednom narodu.Danas rusi ,juče srbi.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 09:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko ono pomjera časovnik sudnjeg dana i jesu li kazaljke pomjerene?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 09:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Shvataju pojedini i na Zapadu da nije Rusiji tek tako došlo da krene u ovu akciju:
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/feb/28/nato-expansion-war-russia-ukraine?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium&utm_source=Twitter#Echobox=1646074880

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo nam i Markala:
https://www.youtube.com/watch?v=OpvoLjibmqw

Neki ukrajinski ministar traži da se ovo proglasi genocidom nad Ukrajinskim narodom. Poginulo jedno lice, troje povrijeđeno. Zasad nije poznato da li će stradali biti sahranjen na teritoriji BiH.

Samo me čudi da i ranije nisu počeli sa ovim. Doduše jesu zabili onu PVO raketu u neboder, ali izgleda nije previše odjeknulo pa mora nešto jače. Izgleda su baš uhvaćeni nespremni, nisu očekivali ovakav napad punih razmjera, reklo bi se, ni ovi sa zapada.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Shvataju pojedini i na Zapadu da nije Rusiji tek tako došlo da krene u ovu akciju:
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/feb/28/nato-expansion-war-russia-ukraine?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium&utm_source=Twitter#Echobox=1646074880

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Super je tekst, ali kada sam Grke pitao tamo neke 96 zašto su u NATO, oni su mi rekli da bih Turska jako brzo pojela za doručak. Njima je to garancija.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 10:17 
Majstor
Majstor

Rivaldinho je napisao:
Samo me čudi da i ranije nisu počeli sa ovim. Doduše jesu zabili onu PVO raketu u neboder, ali izgleda nije previše odjeknulo pa mora nešto jače. Izgleda su baš uhvaćeni nespremni, nisu očekivali ovakav napad punih razmjera, reklo bi se, ni ovi sa zapada.

Zakazala raketa ispaljena iz BuK M1 sistema a svi mediji prenijeli kako su rusi gadjali zgradu. Pa da su htjeli gadjati zgrade mogli su svaki dan srusiti po jednu

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dovoljno samo vidjeti da ne pada ništa više okolo, iako ima snimaka iz više uglova, da nema nigdje ni vatre ni dima u okolini, pa da svako ko ima mozga i ima namjeru da ga koristi, malo mućne glavom pa donese neke zaključke.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 10:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
StigoStriko je napisao:
Из књиге "Скок вука"--есеји из политичке историје Чеченије. Герман Садулаев
"Највећа грешка је занемарити Русе. Сматрати их слабим. Унижавати Русе.Никада не понижавајте Русе. Руси никада нису тако слаби како вам се чини. Не дај Боже да протерујте Русе или отимате нешто од њих. Руси се увек враћају. Руси се враћају и узимају своје назад. Али када се Руси враћају они не знају да примењују силу пропорционално. Они уништавају све на свом путу. Не понижавајте Русе. Јер када се Руси врате на земљу, где су сахрањени њихови преци, живи ће завидети мртвима."

Gdje se može naći ta knjiga? Ima li je u nekom od elektronskih formata?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2022, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Guardian napisao ovakav članak!? Damn!
Inače, sve što treba je pogledati na karti gdje je bio NATO '91, a gdje je danas i koliko je Ukrajina uklinjena u Rusiju. U slučaju ulaska Ukrajine u NATO, Bjelorusija postaje izložena sa 3 strane. Strateški je to neprihvatljivo za Rusiju.

gsasa,
Nema. Probao ja iskopati i ništa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]