banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
@rocker
Ukrajinci su nacisti jedino po tome što ih tako definišu ruski mediji. Možemo staviti na papir sve one stvari koje jedan sistem čine demokratskim, a koje fašističkim (totalitarnim). Nećemo imenovati strane nego samo napraviti listu, a tek na kraju nek svako za sebe odredi šta je u pitanju. Ako se slažeš, počinjem:
1. Organi vlasti na svim nivoima su izabrani na slobodnim izborima
2. Građanska prava su garantovana, uključujući pravo na slobodu misli, štrajka i demonstriranje vlastitih stavova
3. Sloboda štampe
4. Poštivanje suvereniteta i integriteta država članica UN

Dopuniću kasnije, slobodno nastavi od tačke 5.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ja bi dopunio ovo sa jednom poznatom pitalicom. Kakva je razlika izmedju Hitlera i Dz Busa jungosa?
Hitler je pobjedio nad izborima.

Jesi igdje u novinama od 33 do 39 u Engleskoj,Francuskoj i Amerikama nasao da je Hitler i Njemacka nedemokratska zemlja i da ih nazivaju diktatorima ili nesto gore?
Ako imas neku ozbiljnu stranicu iz novina prikazi.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne baš velika.
Ja bi dodao još jednu pitalicu: kakva ja razlika između Adolfa Hitlera prije nego je ušao u Sudete i Vladimira Putina prije invazije na Ukrajinu? Obojica su svoje zemlje učinile jačim, a svoje narode ponosnim.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Strato ti mene zajebavas ili jednostavno lupas gluppati.
Ukrajina posle 2014 nije imala ni jednu od tih nabrojanih stavki, nema je ni sad.
Ukrajina je manje drzava od danasnje BiH, ako ce ti to pomoci da shvatis o cemu se tu radi. Ukrajinom vlada jako mali broj oligarha i sve sto je rada usvojila posle 2014 je bilo pod prijetnjom sile.

Ne zelim vise trositi vrijeme na budale i podlace, tako da ajd zdravo.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stratokastel ne mislim da odgovaram za Rokera i odlazimo od teme.
Bez uvrede ja sam mislio da si ozbiljni i da rasudjujes realno stanje i objektivno a ne teoriju.

To sto si nabrojo za pocetak odmah ne trebas dalje da ides ...to ne postoji u realnosit.
Postoji na papiru.
Zar ti treba objasnjavat kako se mase manipulisu i ko vlada i sta je u sustini sadasnji sistem na zapadu koji se naziva liberalna demokratija.
I normalno ovo sto Roki rece gore za Ukrajinu sta je tamo i kako je to je uvreda i za takav kakav je zapadni truli liberalizam...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
STRATOKASTEL je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
A kakvo je raspoloženje u Rusiji?

Žao mi je ruskog naroda, ima ogromnu slovensku dušu, ali i nesreću da ga kroz istoriju vode šupci, jedan gori od drugoga (napravio bih iznimku jedino za Gorbačova).

Za Gorbačova? Pa s njim je krenuo pad, počeo je s perestrojkom i to se završilo raspadom SSSR-a, a zato danas imamo ovo. Putin je sigurno najsposobniji od svih ruskih vođa, vjerovatno još od Petra Velikog. Možda je Aleksandar II u određenoj mjeri imao neke pozitivne poteze, ali su ga koknuli i tu je sve bilo završeno. Nikolaj II je bio potpuno nesposoban.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slusam po zapadu stanice projektuju goste u emisijama Ukrajince.... i ne mali broj kaze nesto kao ...."Imamo ponovo Hitlera kojeg smo pobjedili 1945"...pa covjece masa mladih na zapadu i nezna koj je slomio kicmu nacistima u 2.sv.rat,. Dzon Vejn i Normandija eto sad plus su i Ukrajinci pod Banderom....totalno su izokrenuli svijest.
I svi se pale i pjene...o sakloni me!
Sorry.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ rocker
Slažem se da se ne slažemo. Nije ni to loše.
Ne zajebavam te i mislim da nisam ni podlac, ali očigledno tumačimo stvari različito.
Zdravo i tebi.
@Brale
Koristiš li u ovom slučaju ikakve druge izvore osim ruskih? Niko ne zna istinu, ali ako porediš razne izvore, lakše se uputiti prema njoj.
Ono što misliš da postoji samo na papiru, postoji tu oko tebe, samo se okreni. Možeš li da biraš? Možeš li biti izabran (makar teoretski)? Možeš li ovdje napisati bilo šta, dok ne kršiš osnovna pravila foruma, i ne biti uhapšen i kažnjen? Možeš li izaći pred bosku i demonstrirati za ili protiv RS ili BiH (npr)?
Zdravo i tebi, bez ljutnje.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ti pričam da doslovno radim sa ljudima iz ukrajine, još od 2001 i da sam zajedno sa njima preživljavao sve te njihove revolucije počevši sa Juščenkom pa kasnije Janukovičem a ti trubiš o ruskoj propagandi.
Otvori malo oči i ne čitaj dijagonalno, ja ne pričam rekla kazala priče i ne prenosim twiter i telegram novinare. Pričam o iskustvima ljudi koji žive i rade u ukrajini, a radio sam sa ljudima iz svih krajeva, Sevastopolja, Luganska, Dnjipra, Ivano Frankovska, Kijeva Lavova Harkova . . .

Neonacisti su korišteni i još uvijek se koriste kao poluga, kad god se pojavi neko ko racionalno razmišlja i govori dolazi ekipa da mu polupa imovinu i eventualno polomi i noge i ruke.
Zamisli državu od 40.000.000 stanovnika koja sa takvim resursima mora puštati kriminalce iz zatvora jer nema ko da se uhvati puške ? Naravno da neće niko da ratuje jer su im tu njihovu prelijepu Ukrajinu ogadili bjesomučnim farbanjem svega u žutoplave boje, tjeranjem prolaznika "кричит слава украине" i užasnim terorom koji su provodili nad ruskojezičnim ukrajincima.
To su stvari koje nećeš pročitati na CNN i sličnim lažljivim medijima, to su stvari koje ti mora radnik ispričati kad ga pitaš zašto nije završio tih stotinjak linija koda koje je trebao i zašto je poslao djecu iz kijeva u rostov . . .

Zato, da budem otvoren, prestani da sereš i prosipaš šuplju. Pun mi je kurac takvih kojima je "žao jadnih rusa" koji eto "moraju trpiti putina".

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Da sam na Putinovom mjestu prvo bih neutralisao Britaniju jednom atomskom glavom, pa vidio kud i kako dalje... Ovako se samo odugovlaci neizbjezno, i to preko ledja jadnih Ukrajinaca...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Kakvu bi tek frizuru Dzonson imo posle atomske.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ rocker
Nek si mi reko, baš!

Nemam namjeru da više trošim vrijeme, niti se spuštam na nivo diskusije s psovkama.
U zdravlje!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
StigoStriko je napisao:
Kakvu bi tek frizuru Dzonson imo posle atomske.

Imao bi frizuru pečurku. :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Malo podsjećanje:
Krenuli protesti čim je odložio potpisivanje ugovora sa EU.
Kada su eskalirali protesti dok su snajperisti pucali i na policiju i civile, uz posredovanje stranaca i njihovih potpisa dogovoreni novi izbori.
Odmah nakon toga upad u predsjedničke prostorije demokratski izabranog Janukoviča i nema nazad.
Tada se nekada pojavljuje i onaj čuveni snimljeni govor od Victoria Nuland gdje ambasadoru govori ko će koju poziciju da zauzme u novoj vlasti.
Ne smetaju više ni likovi kao
https://en.wikipedia.org/wiki/Oleh_Tyahnybok

Za koje su čak tada i stranci pisali:

Citiraj:
But while Western governments and pundits are correct to dismiss Putin's pretenses for invading Ukraine, they are wrong to presume his Ukrainian opponents are necessarily in the right. The uncomfortable truth is that a sizeable portion of Kiev's current government -- and the protesters who brought it to power -- are, indeed, fascists.

https://foreignpolicy.com/2014/03/18/ye ... overnment/

Slični nisu dominantni, ali nisu gurnuti u stranu nego su stvorene one "privatne" vojske za rješavanje problema kao u Harkovu i Odesi. Na miran, demokratski način.
I naravno sve začinjeno uz vraćanje na scenu Steve Bandere istaknutog slobodoljupca. Pa se krenulo uz potiskivanje ruskog jezika, crkve... hm Crna Gora... I to sve ispred nosa Rusije koja od 2014. godine govori šta će se desiti...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
STRATOKASTEL je napisao:
@ rocker
Nek si mi reko, baš!

Nemam namjeru da više trošim vrijeme, niti se spuštam na nivo diskusije s psovkama.
U zdravlje!

Pa poređenje Putina sa Hitlerom vala ništa bolje i ne zaslužuje. Hitlerovu provokaciju u Sudetima porediš sa 8 godina granatiranja civila u Donbasu i neonacističkim orgijanjem...

Elem... Iskanderi: https://t.me/rybar/26490
Koliko se da vidjeti po snimcima od danas, Rusi su počeli uključivati sve noviju tehniku. Počeli su sa Mi-24, Su-25, T-72, a sad već idu i Mi-28, T-90, VBR-ovi se masivnije primjenjuju.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
tatamata je napisao:
Nema sanse da Putin nije predvidio sve ove sankcije. Iako se i meni na trenutak ucini da su pod pritiskom realno oni su na 30% snage. Sve sto su dosad poslali u Ukrajinu je vecinom starija oprema, svjesno i zrtvovali mislim da postoji neki jeben plan nije ovo preko noci krenulo. Tesko je zamisliti da Rusija bude porazena a ako je nekim cudom one zapadne nakaze satjeraju u cosak... Svjedocimo stvaranju novog svjetskog poretka svakako. Dobro je i vidjeti sad kakvim smo komsijama okruzeni.

Ako Evropu smatras za komsiluk, u pravu si... :lol:
Ja sam mislio da Bosnjaci slijepo vole Tursku i Erdogana, ali vasa zaludjenost Rusijom i Putinom je jedan skroz drugi level...
Branite apsolutno neodbranjivo...
Covjek napravio invaziju na Ukrajinu, hoce da ih "procisti" i razoruza... "procisti" djeluje poprilicno jezivo
Ljudi stali u odbranu i sad i to problem... ono, kako se samo usudjuju, umjesto da bacaju cvijece na tenkove i vicu spasiba Putine...
Znaci svi koji su pruzili otpor su nacisti??
Cijela Evropa je onda nacisticka jer je stala uz Ukrajinu??

Hoce da procisti Ukrajinu od "nacista", a kako vidim po demonstracijama u Rusiji, i Rusija mu je puna "nacista"...

Lik zaprijetio atomskom bombom... vi ono u fazonu... to brate Putine :lol:

A i rtrs je posebna prica...
Prvo napadaju Borenovica sto se na nekom skupu u USA slikao sa 20ak ljudi iza Ukrajinske zastave, jer je RS kao neutralna, a onda cijeli izvjestaj iz Ukrajine ide iz Donjecka i opet ono... "nacisti", "specijalna operacija", "sami sebe granatiraju" a Putin je kralj, sah i mat...
Cijeli svijet izvjestava iz Kijeva, samo rtrs iz donjecka :lol:
Bas ono neutralno :lol:

Poslednji put menjao budala dana 28 Feb 2022, 23:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Da vas nema trebalo bi vas izmisliti :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
@ rocker
Nek si mi reko, baš!

U zdravlje!

Tvoja priča je identična priči tipova koji nas Srbe dijele na "normalne" i Dodikove. Tipa, znaš u mene se od sestra ćerka udala za pravoslavca, ali jebiga dobar je čoek.

---

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kako niko ne plače za Hutima? Ili je normalno što se dešava u Donbasu. Tamo su u ratu neki manje vrijedni ljudi? Barem bi Bošnjaci trebali razumijeti one u Donbasu.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
budala je napisao:
tatamata je napisao:
Nema sanse da Putin nije predvidio sve ove sankcije. Iako se i meni na trenutak ucini da su pod pritiskom realno oni su na 30% snage. Sve sto su dosad poslali u Ukrajinu je vecinom starija oprema, svjesno i zrtvovali mislim da postoji neki jeben plan nije ovo preko noci krenulo. Tesko je zamisliti da Rusija bude porazena a ako je nekim cudom one zapadne nakaze satjeraju u cosak... Svjedocimo stvaranju novog svjetskog poretka svakako. Dobro je i vidjeti sad kakvim smo komsijama okruzeni.

Ako Evropu smatras za komsiluk, u pravu si... :lol:
Ja sam mislio da Bosnjaci slijepo vole Tursku i Erdogana, ali vasa zaludjenost Rusijom i Putinom je jedan skroz drugi level...
Branite apsolutno neodbranjivo...
Covjek napravio invaziju na Ukrajinu, hoce da ih "procisti" i razoruza... "procisti" djeluje poprilicno jezivo
Ljudi stali u odbranu i sad i to problem... ono, kako se samo usudjuju, umjesto da bacaju cvijece na tenkove i vicu spasiba Putine...
Znaci svi koji su pruzili otpor su nacisti??
Cijela Evropa je onda nacisticka jer je stala uz Ukrajinu??

Hoce da procisti Ukrajinu od "nacista", a kako vidim po demonstracijama u Rusiji, i Rusija mu je puna "nacista"...

Lik zaprijetio atomskom bombom... vi ono u fazonu... to brate Putine :lol:

A i rtrs je posebna prica...
Prvo napadaju Borenovica sto se na nekom skupu u USA slikao sa 20ak ljudi iza Ukrajinske zastave, jer je RS kao neutralna, a onda cijeli izvjestaj iz Ukrajine ide iz Donjecka i opet ono... "nacisti", "specijalna operacija", "sami sebe granatiraju" a Putin je kralj, sah i mat...
Cijeli svijet izvjestava iz Kijeva, samo rtrs iz donjecka :lol:
Bas ono neutralno :lol:

https://sh.m.wikipedia.org/wiki/NATO-ov ... ugoslavije.

Misliš cijeli svijet laže iz Kijeva ? Kakav ispran mozak. Pročitaj ovo, pa se edukuj o dobrim namjerama "tvog svijeta"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]