banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Meni je prosto cudno da se u ova 4 dana nije jedan dio UKR. vojske prebacio na stranu Rusa i sto Rusi nisu imali svoje ljude na nekim pozicijama da takvr neke stvari zavrse i da povedu narod Ukrajine u oslobadjanje od rezima. To bi sve ovo znacajno ubrzalo.

Druga stvar koja mi tkaodje nije jasna a to je sto nisu do sada vec pohvatali neke istaknute fasisste i simpatizere Bandere (sto sadasnje sto iz proslih godina). Kao da nisu imalo pripremljen teren za sve ovo...sto mi je totalno nevjerovatno jer je ovo ipak njihova interrsna zona, da ne kazem njihova drzava.

Ispasce da se Putin zajebo jos 2014. kada nije pomogao Janukovicu da sjebe Majdan. Da je tada usao na ovaj nacin kao sada u Ukrajinu, na 80% teritorije bi ga docekali sa cvijecem.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
The_new_Statesman je napisao:
Zasto?
Prvobitni sok javnosti polako jenjava, uostalom kao i u svakom drugom ratu.
Tako ce ubrzo biti i sa interesovanjem vaskolike evropske javnosti.
Ostatak svijeta, dakle 90% stanovnistva na planeti vec sada zaboli neka stvar sto se tamo neki bledoliki naganjaju po Evropi.

mislim suprotno. da je brzo zavrsen posao, bilo bi manje stete, rusenja, kolaterale i zrtava u ukrajini. a sto je vise toga, vise i jace ce se buditi otpor prema napadacu. sa druge strane, medijska kampanja kontra rusa ide na najjace, uz slike napustene i unistene tehnike, ubijenih rusa... cak i oni koji nisu ni pomisljali da pruze otpor sada mozda vrte glavom i pocinju da razmisljaju u tom pravcu.

amerikanci su imali solidnu taktiku, tj pristup ratu u iraku kada su rusili sadama. formirali su front, msm na sjeverozapadu iraka i to preko nekakve proxy vojske, gerile. i tu su pravili predstavu za masu a uporedo su radili na rusenju iracke vojske iznutra. mito, ucjene, u pozadini su urusavali vojsku pa kada je jednom naceta, odbrana se raspala.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Gospode boze wizzy.

Pa jbt osam godina dvije vojske ratuju i tebi cudno sto neka ukrajinska jedinica nije promjenila stranu?
Sta je sa tobom?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Zelenski ne moze dobit azil nigdje i nece ga dobit, zapad mu nece dozvolit da pobjegne.Te price i o tome kako mu je Dzonson ponudio azil su za dio igre. Nikakvog azila za njega Zelenskog nema.
Njemu je zapad namjenio ulogu zrtve koju ce morat da odigra a ne da odglumi. Da odigra stvarno ne samo kao presjednik drzave vec i licno.
Ne vjerujem da ce iz ovoga izvuci zivu glavu ...tesko po scenariju kako se odvija. Mislim da je i on toga poceo biti svijestan.

Moze da zavrsi na nekoliko nacina, prva opcija kao Gadafi (da Ameri isceniraju da su ga Rusi likvidirali i prikazu to cijelom svijetu).
Druga opcija je bolja nesto da prodje kao Sadam da se preda Rusima i da mu Rusi sude. Tu mozda moze da izvuce zivu glavu.
Pitanje je samo da li ce imati prostora i mogucnosti da izabere. Posto je cvrsto u rukama Amera sumnjam.

Kad dodje kraj prici a ubrzo ce doci sto se njega tice on ne vrijedi ni penija za Amere.
Za zapad bi bilo najisplativije da prikazu kako su ga Rusi brutalno smaknuli da se iscenira nesto i snimi tj. lansira u medije.
Zelenski nije neka super inteligencija ali nije ni bas toliko glup da ne shvati da je u ratu i u pripremljenim igrama.
A u ratu nije neprijatelj onaj koji je na drugoj strani vec onaj koji hoce da te ubije.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Rocker je napisao:
Wizzy ti pratis slagera na fejau?
Srpski izgovor je “sloveni”.

@TNS

Sinko mnogo plitko razmisljas, ako stvarno mislis to sto si napisao.

Tektonske promjene su napravljene vec, jebene swabe sad otvoreno i bez prepreka opet prave vojsku, sa njihovom ekonomijom ce opet napraviti neman jacu od hitleriove.
To uopste nije naivno.
Sledece, javnost ne donosi odluke, sve se coni da su odluke vec odavno donesene i samo se cekaju izgovori da se te odluke proglase. Nijemci daju dozvolu da se njihovo oruzje isporucije bez ogranicenja, rajnmetal akcije skocile kad je sve ostalo palo.

Kako rekoh, mi se nemamo cemu radovati.
Ne pratim... ali to su me vec nekada opominjali, ali jbg... jace od mene. Ostalo mi Slaveni i to je to...

Da se nemamo cemu radovati... 95% da je tako. 5% jeste da smo promasili sa procjenom.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako javnost nije bitna u cijeloj jednacini cemu onda ovolika posvecenost propagandnom ratu svih ukljucenih?

Btw. naravno da je za Putina mozda najbolje bilo da je sve ovako ili onako zavrsio do podnevna. Ali samo mozda.
Svejedno bi mu se natovarili na vrat. Mozda duzi vrsci sukob nosi cvrsce temelje buducih odnosa Rusije i Zapada? Mhm?

Skuplja je aramtura od ljudskih kostiju.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@vlakanje, imas jedan sitan problem sa prenosenjem nacinjanja iracke vojske u Ukrajinu. Razmisli malo pa javi.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=_gDmMVzjIVw

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
The_new_Statesman je napisao:
Ako javnost nije bitna u cijeloj jednacini cemu onda ovolika posvecenost propagandnom ratu svih ukljucenih?

Btw. naravno da je za Putina mozda najbolje bilo da je sve ovako ili onako zavrsio do podnevna. Ali samo mozda.
Svejedno bi mu se natovarili na vrat. Mozda duzi vrsci sukob nosi cvrsce temelje buducih odnosa Rusije i Zapada? Mhm?

Skuplja je aramtura od ljudskih kostiju.

Evropska javnost je odavno brainwashed, svako ko ima rodbinu gore to zna. Svi su prosto receno retardirani i vjeruju televizijama na prvu.
To sad samo treba zalivati. Figurativno.

Zabrana za rt de i jos mnogo postupaka nam govore da se sve ovo odavno spremalo i sad je samo pitanje vremena kad ce putin narediti upptrebu konvencionalnih sredstava masivnog “porazhenia”.
On to mora zavrsiti sto prije i sa sto manje zrtava.
Posle toga slijede godine otklanjanja posljedica antiruske propagande, dakle
De facto okupacija.
Inace - dzabanje krecio.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Javnost je takva kakva je. Svugdje ista i nesavrsena. Ali je tu...

Nego, sjecas li se soka sa ruskom intervencijom u Siriji? Dugotrajnim sukobom su ucvrstili svoje pozicije dole, a ujedno spasili Asada od daljeg progona. Cak sta vise, precutno su ispali dobri momci.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ukrajini takodje ne odgovara duzi sukob jer uloga zrtve ne moze da se igra da besvijesti. Za razliku od devedesetih i Sarajeva, danas se tv manje gleda i zainteresovanost publike za nekakav rat je daleko kraca.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
https://webtribune.rs/forbs-evo-kako-pu ... -politika/

Ne znam koliko je vjerodostojan tekst

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
gsasa je napisao:
Odgledah večeras na RTS1 emisiju o Ukrajini. Čini mi se gledajući između redova da je RTS naklonjen zapadu što mi se ni malo ne sviđa.

Citiraj:
PRETERASTE GA, AMERIKANCI! Unuka Milunke Savić progovorila o spotovima: Moj deda nije bio bugarski general, nego učitelj!

https://www.alo.rs/vesti/politika/59725 ... tovim/vest

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://twitter.com/200_zoka/status/149 ... IIaav76K_w
Ujutro ce da odu da vide sta je bilo.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Rocker je napisao:
Wizzy ti pratis slagera na fejau?
Srpski izgovor je “sloveni”.

@TNS

Sinko mnogo plitko razmisljas, ako stvarno mislis to sto si napisao.

Tektonske promjene su napravljene vec, jebene swabe sad otvoreno i bez prepreka opet prave vojsku, sa njihovom ekonomijom ce opet napraviti neman jacu od hitleriove.
To uopste nije naivno.
Sledece, javnost ne donosi odluke, sve se coni da su odluke vec odavno donesene i samo se cekaju izgovori da se te odluke proglase. Nijemci daju dozvolu da se njihovo oruzje isporucije bez ogranicenja, rajnmetal akcije skocile kad je sve ostalo palo.

Kako rekoh, mi se nemamo cemu radovati.
Hoce, kako nece uloziti te pare u vojsku. Ima sef iznad njih kojeg moraju pitati za to, a sefu vise odgovara da energente uzima za te pare nego da prave svoju vojsku. I ovako ih drze za muda, a da im puste da to urade. Svakako ce svabe u ovom svemu najebati, al i treba im nek najebu.
Samome jebeni englezi nerviraju kakva je to gamad neopjevana. Sto ih hitler nije da zemljom sravnio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=_yaWLz45TUY
Jbt juče rat počeo danas već stigle prve izbjeglice, Kroasani naučili ćerilicu

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
DNR vojska nastavlja da oslobađa na južnom pravcu. U zadnja 24 sata već se dobrano vide efekti probijene linije na Nikolaevki.

Citiraj:
У Доњецкој Народној Републици ослобођено је 17 насеља која су раније била под контролом Кијева, саопштио је у недељу штаб територијалне одбране ДНР.

„Од вечери 27. фебруара ослобођено је 17 насеља која су раније била под контролом Оружаних формација Украјине: Павлопољ, Пишчевик, Викторовка, Богдановка, Новогнатовка, Николајевка, Рибинскоје, Трудовскоје, Васиљевка, Прохоровка, Старогнатовка, Донскојевка, Свобојевка. , Анадол, Андреевка, Гранит, Гнутово“, наводе из штаба.

Izvor: Oplot TV Donjeck

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 00:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije sve tako u Ukrajini sivo, odahnuće ovi na istoku.

Pečenko je napisao:

Mene Milanović često iznenadi sa svojim stavovima.

https://www.youtube.com/watch?v=16oWCzkOhfs

Prije mjesec dana.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 01:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
gsasa je napisao:
Odgledah večeras na RTS1 emisiju o Ukrajini. Čini mi se gledajući između redova da je RTS naklonjen zapadu što mi se ni malo ne sviđa.
I ja sam gledao i iznenadio me jedan istorijski detalj - nametnute sankcije u prosjeku traju 50 godina.

To daje potpuno drugo svjetlo na citavu pricu o sankcijama i njihovom efektu.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 01:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
gsasa je napisao:
Mozda zbog ovog

https://starmo.ba/vucic-priznao-80-post ... oj-strani/

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]