banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2022, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Po mapama, Rusi ne idu u bitku kvart za kvart već se ide na presijecanje gradova, Kijev, Harkov. Lekcije Vukovara i Groznog naučene.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Samo i to treba biti brzo, kome treba još jedno Sarajevo. Pobiše nas Ćetnici sa brda Seeeeenade.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 18:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Meni koliko se cini oni idu da uzmu full teritoriju Donjecke i Luganske oblasti prvobitno, a ovo sto rade u ostatku zemlje mi se cini kao onesposobljavanje vojnih pokretnosti i nepokretnosti, sto Putin rece demilitarizacija. Iz tog razloga ne mozete ocekivati neki napredak kroz teritoriju kad udaraju tackcasto po zacrtanim ciljevima. Druga stvar sa juga dobro napreduju i oko Harkova ali mislim da je to samo uzimanje teritorije kako bi mogli sa necim pregovarati u buducnosti jer kontam da ce to biti kao evo vracamo vam ove osvojene teriotorije ali Luganska i Donjecka oblast ulaze u fulu u LNR i DNR. I kao ispadnu jos dobrocinioci sto vracaju teriotoriju, a ovi drugi ce to objerucke prihvatiti.

Druga opcija moze biti podjela Ukrajine nesto kao Njemacka nakon II SV, ali to mi je manje vjerovatna opcija. U tom slucaju bi onda granicu najvjerovatnije postavili na Dnjepru mozda. Ali ne vjerujem da uopste idu na tu varijantu.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Međunarodna odbojkaška federacija otkazuje turnire u Rusiji
Zbog ruske invazije na Ukrajinu, povučeno je ili otkazano već nekoliko sportskih takmičenja iz Rusije.

Generalni direktor ruske odbojkaške reprezentacije Sergei Tetyukhin drži trofej FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za 2022. (EPA)
Published On 27 Feb 2022
27 Feb 2022
Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) objavila je da zbog pogoršanja situacije u Ukrajini povlači dva ovogodišnja turnira Lige nacija za odbojkaše i odbojkašice koji su se trebali održati u junu i julu u Rusiji.

No, Rusija zasad ostaje domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci.

“FIVB će nastaviti pomno pratiti situaciju i razmotrit će druga takmičenja koja bi se trebala održati u Rusiji, uključujući Svjetsko prvenstvo za odbojkaše u drugoj polovici 2022. godine”, navodi se u saopćenju FIVB-a, prenijela je Hina.

Sportski svijet bojkotuje Rusiju
Svjetsko odbojkaško prvenstvo trebalo bi se održati od 26. augusta do 11. septembra.

Koja će zemlja biti novi domaćin turnira Lige nacije bit će uskoro objavljeno.

Zbog ruske invazije na Ukrajinu, povučeno je ili otkazano već nekoliko sportskih takmičenja iz Rusije, primjerice, UEFA je preselila finale Lige prvaka iz Sankt Peterburga u Pariz, Formula je objavila da se VN u Sočiju neće održati, a povučena su i sva takmičenja Svjetskog skijaškog kupa iz te zemlje.

IZVOR: AGENCIJE
POVEZANE
Kval­i­fikaci­je za SP: No­gometaši Poljske neće igrati u Rusi­ji
Poljs­ka reprezentaci­ja neće puto­vati u Moskvu zbog in­vaz­i­je koju je ta zeml­ja us­m­jer­i­la pre­ma Ukra­ji­ni.

Published On 26 Feb 2022
26 Feb 2022

Ugov­or Gazpro­ma s UEFA-om up­i­tan nakon ruske in­vaz­i­je na Ukra­jinu
Gazprom, čiji je većin­s­ki vlas­nik rus­ka drža­va, ključan je spon­zor UEFA-e od 2012. i vjeru­je se da do­pri­nosi s 40 mil­iona eura godišn­je.

Published On 26 Feb 2022
26 Feb 2022

Norveš­ka ski­jaš­ka fed­eraci­ja Rusi­ji: Ne že­limo vaše sportiste
Rus­ki tak­mičari zbog na­pa­da svo­je zeml­je na Ukra­jinu neće moći nas­tupi­ti na pred­sto­jećim tak­mičen­ji­ma u Norveškoj.

Published On 26 Feb 2022
26 Feb 2022

VIŠE IZ RUB

Citiraj:
Putinu ukinut status počasnog predsjednika Međunarodne džudo federacije
Međunarodni džudo savez dodijelio je u oktobru 2012. ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu naslov “crnog pojasa osmi dan”, što je jedno od najvećih priznanja uopće u tom sportu.

Citiraj:
Danas, Poljska fudbalska federacija objavila je da neće putovati u Moskvu na utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Citiraj:
Premierligaški klub Manchester United otkazao je sponzorska prava ruskog avioprijevoznika Aeroflota, Formula 1 otkazala je Veliku nagradu Rusije 2022, a organizatori Eurosonga rekli su da Rusiji neće biti dopušteno sudjelovati na tom takmičenju ove godine.

“Uključivanje Rusije u ovogodišnju Euroviziju dovelo bi nas na loš glas”, kaže se u saopćenju Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Citiraj:
Zapadni potrošački brendovi koji posluju u regiji mogli bi se suočiti s negativnim reakcijama. Tako je, primjerice, već zabilježeno nekoliko postova na Facebooku u kojima se bijesno reagira na najave zatvaranja McDonald's-ovih restorana u Ukrajini, dok redovno rade u Rusiji.

“Ruski okupatori, vojska i njihova djeca nastavit će uživati ​​u hamburgerima, a moje dijete sjedi u skloništu i plače”, rekao je Reutersu jedan od ukrajinski Facebook “postera”.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sve više evropskih država zatvara zračni prostor za ruske avione
Sve sankcije i ograničenja djeluju puno uspješnije kada su sveobuhvatne, rekao je latvijski ministar saobraćaja Talis Linkaits.

Avionima jedne nepoželjne države nije mjesto na nebu demokratije, rekla je estonska premijerka Kaja Kallas (EPA)
Published On 26 Feb 2022
26 Feb 2022
I baltičke države kane zatvoriti svoj zračni prostor za avione iz Rusije zbog invazije te zemlje na Ukrajinu, nakon što su to već učinile Poljska, Češka i Bugarska.

“Estonija se pridružuje inicijativi Poljske i zabranit će svim ruskim zračnim prevoznicima korištenje našeg zračnog prostora”, rekao je u subotu u Tallinnu, prema radijskom izvještaju, ministar ekonomije Taavi Aas.

Odgovarajući nacrt odluke već je u pripremi.

Svoj zračni prostor za ruske avione žele zatvoriti i Latvija i Litva, piše dpa, prenosi Hina.

“Sve sankcije i ograničenja djeluju puno uspješnije kada su dalekosežne i sveobuhvatne. Zato se Latvija po tom pitanju usklađuje s ostalim baltičkim državama”, rekao je latvijski ministar saobraćaja Talis Linkaits.

Njegov litavski kolega Marius Skuodis rekao je da će se zatvaranje zračnog prostora tri baltičke države realizirati istodobno.

‘Zapad mora izolirati Rusiju i ekonomski i politički’
“Još jedna značajna odluka je na putu”, komentarisala je na Facebooku estonska premijerka Kaja Kallas potez baltičkih država.

“Poljska i Češka su to već učinile, a mi pozivamo sve zemlje Evropske unije da naprave isto. Avionima jedne nepoželjne države nije mjesto na nebu demokratije”, napisala je.

“Brutalni napad Putinovog režima na demokratiju i slobodu u Ukrajini neoprostiv je. Zapad mora izolirati Rusiju i ekonomski i politički”, napisala je Kallas.

Slovenija je u subotu također odlučila zatvoriti slovenski zračni prostor za ruske avione.

Slovenska vlada je donijela odluku kojom se zabranjuje korištenje slovenskog zračnog prostora avionima koji su registrovani u Rusiji ili su u vlasništvu ruskih operatera, a odluka stupa na snagu odmah i vrijedit će sve “dok za to postoje razlozi”, objavljeno je u Ljubljani.

Kontrolori leta dobili su uputu da odbiju dati dozvolu ulaska u zračni prostor takvim ruskim avionima čiji bi piloti to tražili.

I Velika Britanija, koja nije članica EU-a, također je zabranila ruskim zračnim prevoznicima slijetanje ili prelijetanje njenog zračnog prostora.

Poljska, Bugarska i Češka u petak su objavile da zatvaraju svoj zračni prostor za ruske aviokompanije, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.

Rusija je prelijetanje ruskog teritorija zabranila avioprijevoznicima iz Poljske, Bugarske i Češke kao odgovor na jednake poteze tih zemalja, a ranije je pristup svom zračnom prostoru zabranila svim britanskim avioprevoznicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Evropska Unija polako zatvara prostor za avione ruskih aviokompanija, Rusija će vjerovatno uzvratiti na svaku od tih individualnih blokada.
To je loše i za jedne i za druge, jer komplikuje put ka nekim zemljama, ne samo RU i EU.
Na kraju će profitirati azijske i bliskoistočne aviokompanije.

Možda je vrijeme za ponovo podizanje iz pepela AirSrpske i let tipa Moskva-BL-Pariz :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali od toga bi imali koristi samo putnici.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Lafo naši su pametni da budu ruski hub za biznis ka EU ? Pa naše tupaje znaju samo od nas otimati, kad počnu zapadnjake zajebavati, završe brzo iza rešetaka....

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 22:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Odgledah večeras na RTS1 emisiju o Ukrajini. Čini mi se gledajući između redova da je RTS naklonjen zapadu što mi se ni malo ne sviđa.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Imam osjecaj da niko ovdje ne shvata gravidity of situation.

Braco i drugovi, nemamo se cemu radovati.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=2cwjOvzLXQk

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ja sam sve manje uvjeren da rusija može bilo šta izvući iz ovoga, a sve više da će u nekom doglednom periodu amerika fino zovnuti vladare odavde, ko god to bio, i samo im predati da potpišu novi sporazum koji će zamijeniti dejton.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48

Mene Milanović često iznenadi sa svojim stavovima.

Poslednji put menjao Pečenko dana 27 Feb 2022, 22:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Sto duze traje ovo to gore po Putina.
A i ne samo njega.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dce/02 je napisao:
Ja sam sve manje uvjeren da rusija može bilo šta izvući iz ovoga, a sve više da će u nekom doglednom periodu amerika fino zovnuti vladare odavde, ko god to bio, i samo im predati da potpišu novi sporazum koji će zamijeniti dejton.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Balkanocentricnost, tako bi trebalo nazvati razmisljanja poput tvojeg.

Ako ruska akcija potraje duze od sedam dana i ne zavrsi se za dvije sedmice, moze se smatrati da su izgubili i to ce ostaviti katastrofalne posljedice na rusku ulogu u svjetskim odnosima i njihov udjel
U svjetskoj ekonomiji ce biti sveden na kinesku benzisku pumpu.

Nama niko nece donositi nove sporazume, ali cemo zavisiti od milosti zvanicne hrvatske i oni ce imati moc da nas politicki ugase ako postignu neki dogovor sa muslimanima.
Nama je jedina nada da njihov sukob potraje i eskalira.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Stratovarius je napisao:
Sto duze traje ovo to gore po Putina.
A i ne samo njega.

Zasto?
Prvobitni sok javnosti polako jenjava, uostalom kao i u svakom drugom ratu.
Tako ce ubrzo biti i sa interesovanjem vaskolike evropske javnosti.
Ostatak svijeta, dakle 90% stanovnistva na planeti vec sada zaboli neka stvar sto se tamo neki bledoliki naganjaju po Evropi.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Kao sto sam i prvi dan pisao... nadam se da ce se sve brzo zavrsiti i da ce se Rusi pozicionirati gdje su zamislili. Ok, jasni mi je da je ogromna zemlja i da je to nije lako, ali mozda nisu ni krenuli sa dovoljnom vojskom, a vjerovatnije da je ovih 8 godina tlacenja Ukrajinskoh naroda pod ovim fasistima (da se ne vracamo ranije) dovelo do pada podrske prema braci Rusima (sfo je najgore od svega) i mozda je to faktor koji je nedostajao za ostvarivanje ovog plana (nesto slicno kao Krim).

A mozda ja samo nemam pojma (kao sto i jeste). Kako god, Slaveni ginu bez ikakvog normalnog razloga i za to su opet odgogorni USA/UK. Njihov je to plan, koji sh sproveli u djelo, racunalo se na slavenski mentalitet i to je to. Kako god ovo zavrsi, mislim da je Rusija na gubitku, kao i svi ostali slavenski narodi, ukljucujuci svakako Ukrajince, ali i nas Srbe.

Poslednji put menjao wizzy_bl dana 27 Feb 2022, 23:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Rusije nije ušla u Ukrajinu da se izvuće iz nje, nego da riješi to što je muči. Pitanje je cijene i strpljenja.
Došli su do toga da se moraju ponovo graditi odnosi sa Zapadom. To je kraj jedne epohe njihovih odnosa.

A ovo, Slaveni ginu. Slaveni su i Poljaci pa su krvili kroz istoriju sa Rusima. Da ne spominjemo nas ovdje...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2022, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Wizzy ti pratis slagera na fejau?
Srpski izgovor je “sloveni”.

@TNS

Sinko mnogo plitko razmisljas, ako stvarno mislis to sto si napisao.

Tektonske promjene su napravljene vec, jebene swabe sad otvoreno i bez prepreka opet prave vojsku, sa njihovom ekonomijom ce opet napraviti neman jacu od hitleriove.
To uopste nije naivno.
Sledece, javnost ne donosi odluke, sve se coni da su odluke vec odavno donesene i samo se cekaju izgovori da se te odluke proglase. Nijemci daju dozvolu da se njihovo oruzje isporucije bez ogranicenja, rajnmetal akcije skocile kad je sve ostalo palo.

Kako rekoh, mi se nemamo cemu radovati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]