banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Avg 2005, 21:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2002, 01:00
Citiraj:
БAЊA ЛУКA - У улици Царице Милице у Бањој Луци и дјеца су јуче ућутала. Мук, повремено прекидан јецајима, владао је и на другом крају града, у улици Фрање Супила.
Породице Марић и Рисовић биле су у сузама: погинули су њихови Јелена и Саша, обоје двадесетчетворогодишњаци. Угасила су се два млада живота и једна велика љубав.
Јелена и Саша погинули су у суботу увече, пола сата прије поноћи. Мјесто несреће: Приједорска петља, на улазу у Бању Луку. Узрок - за сада непознат.
Зна се једино да је Саша био за воланом "вента" (676-Ј-511), да је аутомобил најприје налетио на "острво" на средини друма, а затим се одбио и ударио у стуб јавне расвјете. Од силине удара, аутомобил је малтене преполовљен.
Због чега је аутомобил кренуо улијево, питање је на које нема тачног одговора. Да ли је Саша изгубио контролу због велике брзине и претицања или се десило нешто треће? Тек, смрт је била бржа. Претекла је живот.
Незванично, претпоставља се да је на "венту" нешто отказало. Зна се само да се аутомобил кретао великом брзином. Осим тога, у стуб јавне расвјете ударио је најмекшим дијелом - оним гдје је сједиште сувозача, на коме је била Јелена.
Саша и Јелена враћали су се из Лакташа, гдје су провели вече са дугогодишњим пријатељима.
Саша је, кажу његови познаници, био добар возач и сигуран у себе. Никада није пио, па ни те вечери, тврде пријатељи с којима је био у Лакташима.
Очевици несреће успјели су да Сашу извуку из слупаног аутомобила. Нажалост, он је већ био мртав. До Јелене нису могли доћи јер се њено сједиште на мјесту сувозача "залијепило" за електрични стуб, због чега су позвани ватрогасци.
Кола Хитне помоћи брзо пристигла, али љекари су могли само да констатују смрт двоје младих људи.
Породице Марић и Рисовић завијене су у црно. Из њихових живота отишли су њихови миљеници.
У улици Царице Милице у бањолучком насељу Обилићево, испред и у згради број 58, јуче је владао тајац. Чак су и дјеца ућутала. У стану Марића, Јеленини родитељи Стеван и Микана, сестра Жељка, бака, родбина, пријатељи, комшије... Сузе, јецаји и уздаси за њиховом Лелом, како су је звали одмила. Понеко прозбори и понеку ријеч.
- Послала ми је поруку у 22,10. Јавила је да да ће задражати са Сашом, да не бринемо. Нисам имала на рачуну да јој одговорим - плаче сестра Жељка.
Рођена и одрасла у Бањој Луци, Јелена је била козметичар. Радила је у парфимерији "Серђо".
- Увијек је била весела, разговорљива, јурила је да све стигне. Мој син Марко био јој је центар свијета - прича Жељка. - Саша је био први момак у којег се искрено заљубила. Били су годину заједно. Планирали су да се ускоро вјенчају. Судбина им није дала.
Мајка Микана и отац Стеван од муке не могу да говоре. Обоје пензионери. Оцу је на уму само да своју мезимицу спреми на вјечни починак онако како је заслужила.
- И он има слабо срце. Како ће ово издржати, Бог зна - прича комшиница Марића. - Лела је знала цијелу зграду дићи на ноге када се насмије. Свима нам је била драга.
И испред куће Рисовића у улици Фрање Супила мук и сузе. Родитељи Чедо и Милкица, сестра Наташа још шокирани. Као да не вјерују шта их је снашло. Испред куће родбина, комшије, пријатељи...
- Саша је био стварно узоран младић, којег би сваки родитељ пожелио. Био је студент Високе школе унутрашњих послова и радио је са мајком у шпедицији "Унионшпед" - каже његов близак рођак Саша, по којем је несрећни младић и добио име.
Саша је рођен у Ливну, а Рисовићи су избјегли из Кључа 1995. године. Чедо Рисовић, иначе републички инспектор за рад и радне односе у Влади Републике Српске, успио је са својим члановима породице недавно да заврши кућу.
- Када су већ обезбиједили кров над главом и стали на ноге, погодила их је ова трагедија - с невјерицом говоре њихови рођаци.
Јелена и Саша, по жељи породица, биће данас сахрањени на Ребровачком гробљу у Бањој Луци. Почиваће у заједничкој гробници.

Citiraj:

БAЊA ЛУКA - Умјесто да крену у заједнички живот на чијем су прагу били, трагично настрадали Јелена Марић (24) и Саша Рисовић (24) од јуче почивају једно крај другог.
Неколико хиљада Бањолучана дошло је на Ребровачко гробље да испрате двије младости спојене у једно. Туга, плач, сузе били су јачи и од звоњаве црквених звона... И небо је јуче плакало над тужном судбином двоје младих и заљубљених. Смрт је била јача и бржа од живота.
Родбина, пријатељи, познаници дошли су пред цркву на Ребровцу да се опросте од двије младости и једне љубави која је трагично завршила у саобраћајној несрећи у суботу на Приједорској петљи, недалеко од Бање Луке.
На лицима окупљених невјерица. Скамењени и од бола скрхани родитељи Јелене Марић, Стеван и Микана, сестра Жељка стајали су над хумком гдје почива њихова љубимица. Одмах поред њих, уплакани су били и најближи Саше Марића, отац Чедо, мајка Милкица и сестра Наташа. Окружени бројном родбином, пријатељима, комшијама и свим онима који су дошли да подијеле њихову бол, опростили су се од Јелене и Саше.
У опроштајном говору без гласа је готово остала Јеленина пријатељица која је над гробом успјела да прочита тек неколико реченица:
- Све што бих жељела да кажем у овом тренутку не би стало на један папир. Нисмо се тако договорили и нисмо такав план сковали. Међутим, Бог узима и оне најбоље...
Потом су опијело за покојне служили свештеници православне цркве на Ребровцу.
- Зашто их је Господ морао да узме себи - могло је да се чује из масе, окупљене око гробова двоје младих.
У тренуцима док је Саша Рисовић спуштан у гроб, зајецала је тужну пјесму и труба.
Јеленина сестра, Жељка Марић руке је подигла према небу.
- Никога осим вас двоје немам. Саша, молим те, чувај ми је на небу, јер она без тебе не може - кроз плач је говорила Жељка.
На гробове Јелене Марић и Саше Марића положени су бројни вијенци и цвијеће. Запаљене су свијеће за покој душе, али и за вјечну љубав дјевојке и младића који су на вјечни починак отишли заједно.

Uzas, bio sam juce na sahrani, stvarno nemam vise komentara :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Jao,chula sam za ovu groznu nesrecu,stvarno strashno....neka pochivaju u miru..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
cuo sma iste noci kad se desilo....zaista mi je zao...znam porodicu M dugo vremena...uzas :( :( :( :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
zna li se usljed cega je doslo do nesrece???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 21:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2002, 01:00
Niko jos nista ne zna..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 22:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
U tekstu ti fino stoji "da samo znaju da je vozio prebrzo" i onda im nije jasno sta se moglo desiti,dovoljno je da ti malo omakne ako vozis prebrze nego sto je napravljeno da se desi nesreca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
stvarno strasna tragedija , dva mlada zivota odose tek tako :( :(
poznavao sam tu djevojku ovako iz vidjenja .... :( :(

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 00:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Najgore je sto ljudi jurcaju sa krsevima! Za ovog momka se prica da nije nikad ni pio niti nesto pretjerano brzo vozio, kazu da je bio savjestan za volanom! Mozda je jednostavno zaspao! Neka pocivaju u miru!!! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 01:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nije prva nesreca,ovo je redovna pojava u Bosni,svaki dan neko gine a i sam poznajem raju u BL koji su ginuli u saobracajnim nesrecama i razolg?
Uvijek nepostivanje brzine i prometnih propisa.
Koliko puta sma vidio da se momci frajerisu prebrzom voznjom kroz gradsko podrucje,pravljenje "makaza" (ko zna sta je to) i kada se desi nesreca treba da ih oplakujem??

Upravo sam naveo primjere ljudi koji su ignorantni i krse prometne zakone i jos se dive svojom pamecu pa sutra kad im se ovako nesto desi svi ce ih oplakivati a mene ce napadati sto kritikujem i upozoravam.

Fino u tekstu stoji da je vozio PREBRZO.
Mogu misliti koja brzina kada je obadvoje poginulo od silnog udarca.
Nije meni drago sto ljudi ginu,nego mi je krivo sto ne slusaju i jos naprave belaj ne samo sebi nego i drugim ljudima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 01:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
" ovdje forsiraju i poducavaju ljude" ???? ajd nemoj majke ti. da ne znam mozda bih ti i povjerovala.
dole sam se ko kreten napatila dok sam polozila, a u usa bukvalno, al bukvalno na nivou neke vjezbice za djecu u vrticu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 01:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa forsiraju tako sto policija pocesto vrsi kontrole i sto reklamiraju.
Isto kao kad reklamiras film,ljudi to upamte tako i kada reklamiras u vezi voznje cine ljude odgovornijim i obracaju paznju na problem.

Kako objasnjavas da u USA ima manje saobracajnih nesreca po broju stanovnika nego kod nas.
Dzabe kod nas sto te testiraju tri mjeseca kad su nasi ljudi (omladina pogotovo) su umisljenji i misle da mogu da sprovode svoje zakone na cesti.

Ovdje probaj na ulici da napravis belaj,pa ces za soboom u 5 minuta imati najmanje 5-6 policijskih kola.
Kod nas ne smijes preci ulicu,jer ljudi voze kao ludi.
I uvijek gledaju kako da preteknu nekoga na ulici jer im se zuri negdje i tako se i desava najvise nesreca.
Znam jednog iz Nove Varosi koji je tako imao 5-6 saobracajnih i dzabe i dalje nastavio voziti ko majmun.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 02:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
upravo sam proshao kraj mesta nesrece i nije mi jasno da se josh vide tragovi kochenja (od subote)! jbg zao mi ljudi! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zalosno,,odose u najljepsim godinama :cry:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 09:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Neka pocivaju u miru. :cry:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Prolazio sam tuda kada se to dogodilo. Volio bih da nisam.
Momak je vozio velikom brzinom i na 30-ak metara prije nadvoznjaka poceo je naglo da koci. Ipak, nije uspio iskontrolisati auto pri takvoj brzini i naglom kocenju tako da je udario u rasvjetni stub. Motor je izletio i prerezao mu vrat na jednom mjestu. Pojkani su ga uspjeli izvuci, ali je problem bio kod cure. Posto je auto bio napola savijen i to na mjestu gdje je ona sjedila policajci je nisu mogli izvuci. Da stvar bude gora - rasvjetni stub je nekoliko centimetara usao u nju od siline udara. Uzas! Takve stvari se ne vidjaju ni na filmovima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
....kontam da ni ne postujem al' eto......

ja sam se zabavljao sa Lelom prije par godina......znali se dugo....

nemam rijeci...i jos ne vjerujem.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 09:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Pokojni dechko je bio jako dobar prijatelj sa jednim mojim poznanikom, sa kojim je upravo te vecheri krenuo da se nadje ... Zna se samo ovoliko: nije bio pijan, vozio je 170 km/h, trag kochenja pochinje od desne zaustavne trake (znachi desno, iza zhute linije) shto i jeste najveca sumnja u svemu tome, a i patrola je stajala dole ispod prijedorske petlje, shto znachi da i policija tu neshto mulja jer nije bilo ni klizavo, niti je kisha padala a dechko je upravo komplet sredio auto 15-ak dana prije toga ... Ostace ipak misterija, nazhalost ... Neka im je laka crna zemlja ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

170km/h?

A koliko je ogranicenje?

Evo ko meni NE VJERUJE i ko zna citati engleski neka procita ovaj tekst.U Americi momak na ISTI nacin pri istoj brzini poginuo vozeci Porche.
100 milja na sat je 160km,autoputevi ovdje su piste za nase ulice i to vozeci Porche koji je pravljen za velike brzine.Fino je objasnjeno koliko brzina utjece na nesrecu.

Pa sada neka pametnjakovic kaze da sam odvratan,samo hoce li tako da proglasi i sve eksperte na svijetu.Mislim da ce i nasa policija da da isti zakljucak.170km je dovoljno pola sekunde nemara da napravis nesrecu.

Momak je vozio neodgovorno i pritom ubio i sebe i neduznu djevojku.
I sutra ce opet jedan od ovih sto brani njegov postupak da uradi isto i opet ce neko da pogine i po obicaju da poved sa sobom jos nekog neduznog.
Eto sta ti je tvrdoglavost.
http://www.usatoday.com/news/nation/200 ... eed3_x.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Od sestre je prijatelj i prijateljica isto tako poginuli davne 90 na motoru,Isto neprikladena brzina i sepurenje sa motorom,na mjestu mrtvi ostali.

Nove generacije nove zrtve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 10:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Jel' ti Boostech2000 neces ili ne mozes da razumijes da ova tema nije postavljena za raspravu o ponasanju u saobracaju.
Imas forum automobili gdje se "raspravlja" o tome. Daj bolan ne pretjeruj ... i jos pricas o tvrdoglavosti.

Kasno je sad raspravljati ... kako i zasto ...
Dva mlada zivota ..... tragedija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]