banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2021, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
The_new_Statesman je napisao:
skeva je napisao:
Pečenko je napisao:
Čiji post ? Ima vas više ? Svi koji podžavaju kovid potvrde, ekvivalent su onima koji misle da vakcina štiti od prenosa i zaraze.
Evo još zanimljivosti vezanih uz promašene mjere protiv korone.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... n-15097157.

Nisi dobro shvatio, ovdje je pola godine bio lov na vjestice u jednom segmentu, sada je u drugom, hvatajmo se za slamku ali nemojmo priznati da je vakcinacija zakazala.
Ja kad sam pisao da je ova vakcina uvreda za vakcine koje su spasile covjecanstvo i zaustavile pandemije, bilo je klasicno ismijavanje, ali vidi djavla...[/color]

Ismijavanje skeve nije klasika vec nesto novo i do sada nevidjeno? Ziv covjek svasta nauci na ovom Forumu...

I sta je zakazalo? Vakcinacija zbog toga sto nisu svi vakcinisani i sto sada nevakcinisani pune bolnice? Ili vakcina zbog toga sto je vrlo malo zarazenih koji su vakcinisani, a i to prebole uz dva tri limuna i skoro bez ikakve potrebe za raznim farmaceutskim praskovima?

Bolje da ovo nisi napisao. Ili da si napisao ali....Da zainteresujes bar malo.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
<Enter_name> je napisao:
Vakcina nije lijek, ona je stimulans za imuni sistem. Dakle, pokušaj da se imuni sistem upozna sa patogenom, te da se zna boriti s njim kada dođu u dodir.
Da bi se stekao trajni imunitet vakcinom, preduslov je da i sama bolest izaziva trajni imunitet.
Pošto je dokazano da COVID-19 ne stvara trajni imunitet, pogotovo ne na mutacije virusa, optimistično je očekivati da bi sama vakcina to obezbjedila.
Isto tako je dokazano da to nije obična gripa i da sama bolest može imati nepredvidiv tok.
Naravno da je stvar ličnog izbora da li pokušati stvoriti imunitet vakcinom ili se nadati da će bolest poći bezazlenim tokom... a teoretisanje o zavjerama, planovima s višim ciljem je posebna kategorija koja nema veze sa medicinom.

Ima, to se u medicini označava šifrom.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Pečenko je napisao:
<Enter_name> je napisao:
A šta je s onom pričom kako će vakcinisani pocrkati za 3, 4 godine? Grafen oksid, ovo, ono?

Ček, tek je temelj udaren.

:lol: :lol:
Pečenko koji si ti kralj.

Ajmo zamisliti ovako,
Da je umjesto ove priče, koje kruže kako će nas vakcine pobiti ili šta već , išla priča kako u pojedinim vakcinama ima tajna supstanca i da postoji mogućnost da dobijete super moći i postanete superiorni u odnosu na nevakcinisane.
Šta misliš da li bi većina poletjela da što prije primi vakcinu?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 23:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
wizzy_bl je napisao:
Danjamin je napisao:
Pečenko, ne lupaj. Od samog početka se zna da se vakcinom štitimo samo od težih simptoma i da trajna zaštita za sada ne postoji. Ja ovdje nisam vidjela nikoga ko je u svojim objavama tvrdio suprotno. To na stranu, šta je po tebi rješenje? Šta bi ti učinio drugačije i zbog čega bi se smanjio broz zaraženih i samim tim broj umrlih?
Po meni je najbolja strategija ovo sto Lauc predlaze. Fokusirati se na rizicne grupe i njih ubjediti da se vakcinisu (jer oni procentualno najvise i umiru), a ove iz manje rizicne grupe ne forsirati sa vakcinom, ko hoces moze, ko nece ne mora. Uglavnom... svi ce se zaraziti, pa ti izaberi sta ces.

Te naravno testirati ljude na nekim rizicnim mjestima... npr ulazak u bolnicu.

Sve više mladih i prethodno zdravih ljudi oboljeva i završava s teškom slikom, a svjedoci smo koliko ih je u zadnjih par mjeseci umrlo. To su samo oni za koje znamo jer se za njih tražila krv. Koliko ja znam samo je ona jedna trudnica preživjela, svi ostali su preminuli. Znači, ni to nije rješenje.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2021, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
krajo je napisao:
Pečenko je napisao:
<Enter_name> je napisao:
A šta je s onom pričom kako će vakcinisani pocrkati za 3, 4 godine? Grafen oksid, ovo, ono?

Ček, tek je temelj udaren.

:lol: :lol:
Pečenko koji si ti kralj.

Ajmo zamisliti ovako,
Da je umjesto ove priče, koje kruže kako će nas vakcine pobiti ili šta već , išla priča kako u pojedinim vakcinama ima tajna supstanca i da postoji mogućnost da dobijete super moći i postanete superiorni u odnosu na nevakcinisane.
Šta misliš da li bi većina poletjela da što prije primi vakcinu?

Uf to bi odmah bila otimačina za vakcinu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Kru te jebo kakvi idioti hodaju zemljom

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Danjamin je napisao:
Međutim, evo prođe već druga godina, pandemiji se ne vidi kraj (velikim djelom zbog malog procenta vakcinacije)

Danjamin je napisao:
Od samog početka se zna da se vakcinom štitimo samo od težih simptoma i da trajna zaštita za sada ne postoji. (...) Šta bi ti učinio drugačije i zbog čega bi se smanjio broz zaraženih i samim tim broj umrlih?

Дамјанин, договори се сама са собом ;) . Јесу ли ти који су још невакцинисани главни кривци што на Земљи није рај или си ипак мишљења које си навела у другом посту? Тј. да вакцина не ради ништа до ублажава симптоме код оних који би их имали у тежем облику и да свакако неће спријечити пандемију?

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jovic23 je napisao:
Ima, to se u medicini označava šifrom.

Нормално, хајмо невакцинисане назвати дебилима. Као да ће то унаприједити твој живот и као да већ нисмо сконтали да се вакцинишеш због себе и не требаш се бринути хоће ли неко други то урадити јер
а) није твоја брига, и
б) ништа се теби неће десити ни ружно ни лијепо ако се неко (не) вакцинише.

Али очито и даље многи попут нашег Шакала Јовића 1923. мисле да вакцина служи да се заустави курона која и даље хара због "шифри који неће боцу"

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nista do ublazavanja simptoma? To tebi nista?

Da citiram postenog:

Pošteni Srda je napisao:
Kru te jebo kakvi idioti hodaju zemljom

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Извлачиш из контекста ;)

И ево, ТНС се придружује Јовићу сматрајући ме идиотом иако никад никога нисам одговарао да прими вакцину, чак штавише. А дебил бих био кад бих одговарао и кад би се то мене тицало, признјем.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Umetnik, a da po tvome stavu idemo do kraja i uvedemo trijaze u bolnice i ostale zdravstvene ustanove po kojima nevakcinisani nece moci dobiti nikakvu pomoc u vezi korone?
To bi sigurno dovelo do rasterecenja medicinskih sistema ali na sta bi to licilo?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

То би можда био један од најучинковитијих начина за натјерати рају да се вакцинише, међутим уједно би био и један од најнехуманијих и најсуровијих потеза у историји човјечанства. Ускратити некоме кафић, одлазак у биоскоп није исто као ускратити му нужно потребну медицинску помоћ која му може спасити живот.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa ne radi se trijaža u normalnim okolnostima, nego u nenormalnim. Do kojih je korona dovodila. Kada moraš birati kome pomoći. Ima toga i sada. Posebno stariji. Jer ovi sa koronom zauzimaju prostor, resurse... pa onda te stare, bolesne... lagano pošalju kući... Ili u dom za stare ko može platiti njegu. Ako vakcinacija deset puta smanji broj umrilih, tako djeluje i na teško bolesne. Pa nije isto ako imaš 400 ili 40 onih kojima treba ozbiljna zdravstvena njega.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 01:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Наравно, али ту се ради о чистом достизању неког максимума, немогућности да се физички прими више пацијената. Док би се у другом случају радило о слијепом спровођењу неког радикалног правила, јер би одбијао потребите, а невакцинисане, да би чувао празне кревете за вакцинисане којима треба помоћ (ако дође до такве ситуације). Да не кажем да би се попишали по хипократовој заклетви, а поготово по људскости.

Теоретски можда и лијепо звучи, но малчице је друкчије у пракси, много друкчије. Сматрам да о том приједлогу не треба даље ни дискутовати, помаже се коме је најпотребније (ако је већ таква ситуација да се не може помагати свима) и размишља се логиком и људскошћу, а не неким законом. Ето толико.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 05:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Koliko je uzaludno osobama nedovoljnog intelektualnog kapaciteta ili sa paranoidnim poremećajima ličnosti(2-3%), pokusavati bilo šta objasniti.
Sad naravno ide ono "iq ne postoji i to sa PL je izmjsljeno da bi se prodali lijekovi i terapije".
Tuga.

Prema zakonima distribucije iqa, u odnosu na prosječnu vrijednost (kod nas je to 90), preko pola populacije fiziološki tupo (i dobar dio te polovine ima laku mentalnu retardaciju ili gore). To se odlično vidi i ovdje kao i na terenu i u praksi.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 07:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Neki su jednostavno ignoranti i tvrdoglavi i nema šanse da prihvate nesto sto je očigledno neophodno i uvijek iznalaze nove argumente da potkrijepe svoja stanovišta.
Svaki dan se susrecem sa takvima i na poslu.
Prvo su razlozi za nevakcinisanje bili ti da je vakcina nedovoljno ispitana, da se ne znaju nuspojave... To je imalo smisla na pocetku. Sada,kad je podijeljeno bar milijardu vakcina i utvrdjeno da su nuspojave minimalne,sad im je argument uglavnom to da - zasto da se vakcinišemo kad svakako i vakcinisani mogu da se zaraze,razbole, umru... To je tačno, ali ,kao sto je vec napisano, ozbiljno se razbole ili cak umru uglavnom starije osobe i osobe sa komorbiditetima( mislim na vakcinisane). Mladje vakcinisane zdrave osobe uglavnom budu samo pozitivno testirane i skoro u pravilo imaju visoku CT vrijednost ( preko 30 se smatra da vise nisu infekciozni,a oni uglavnom imaju i preko 40) i sa običnim testovima van bolnice vjerovatno bi mnogi bili i negativni.
Trenutno imamo manje od 50 pozitivnih pacijenata( sa ili bez simptoma, mi konkretno 5,svi bez simptoma , na intenzivnoj manje od 10 i oni koji su vakcinisani uglavnom su i bez korone jako bolesni ili preko 85 godina. Stanje je slicno i u drugim bolnicama.
Naravno da nisu svi kreveti intenzivne popunjeni,mozda trećina, ali je i to previse.
Protivnici vakcinacije su uglavnom osobe koje nemaju nikakve veze ni sa medicinom ni sa bolnicom i ne znaju,tj. ignorišu glavni problem.
Glavni problem je - sto je vise kreveta,pogotovo intenzivnih zauzeto, to je manje moguće primati pacijente koji ih zbog drugih razloga trebaju i doslo je skoro dotle da ce se morati raditi trijaza da bi se odlučilo ko se moze staviti u krevet,a ko ne, drugim riječima odlučuje se ko ima više prava da živi a za koga se " ne isplati" spasavati.
Ko je od vas antivaksera spreman da tako nešto odluci i snosi odgovornost toga? Samo prebacijeze odgovornost na ljekare, jer su oni, jelda,svakako za to plaćeni i školovani . Trijaza se mora raditi samo u slučaju masovne nesreće kad se akutno mora odlučiti ko ima šanse da preživi. Za ovu sad situaciju je to besto potpuno drugačije.
Odjelu intenzivne nege uvijek kubure sa kapacitetima,iz prostog razloga što je njega tih pacijenata izuzetno skupa,prije svega sto zahtijeva mnogo vise osoblja,da ostavimo na stranu da ti osoblje mora biti i posebno obučeno za to. U normalnim uslovima na jednog intenzivnog pacijenta dodje jedna med. sestra/ tehničar. Na običnom odjelu otprilike jedan na 5,u noćnoj 1 na deset ili više. Na intenzivnoj i nocu moraju imati jednako osoblja kao i danju.
Da nr govorimo o opremljenosti i koliko je to komplikovano i skupo.
Ovdje je postotak vakcinisanih ljekara skoro 100 posto, drugog osoblja oko 75 posto. To nije izuzetak nigdje. To me vraca na početak posta da uglavnom oni koji su manje obrazovanji su i najveći protivnici vakcinacije.
A sto se tice ograničavanja slobode vakcinisani se sad uglavnom bune jer nama sad nevakcinisani ograničavajući slobodu,dzaba nama sto se držimo svih mjera kad smo sad zbog ignoranata stavljeni u isti kos sa njima i smijemo izlaziti samo po potrebi.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Postoji li neka statistika gdje bi se poredili vakcinisani-nevakcinisani tezi slucajevi (koji zavrse u bolnici i tako opterecuju sistem), ali da su mladji od 50 god. (bez dodatnih oboljenja).

Slusajuci Lauca u linku iznad, cini mi se da rece da je to samo 2% u odnosu na ukupan broj.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Joj kad se sjetim kad su dosli rusi da peru ulice po italiji :)
Iz danasnje perspektive to je ko farbanje oblaka.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 08:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@ laoce

Super post, potpisujem sve

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2021, 08:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Postoji li neka statistika gdje bi se poredili vakcinisani-nevakcinisani tezi slucajevi (koji zavrse u bolnici i tako opterecuju sistem), ali da su mladji od 50 god. (bez dodatnih oboljenja).

Slusajuci Lauca u linku iznad, cini mi se da rece da je to samo 2% u odnosu na ukupan broj.

Rekao je covjek da vakcinisani koji zavrse na intezivnoj su uglavnom mnogo stari i mnogo bolesni. Ovde se prica o Austriji, pa treba uzeti u obzir i da je vakcinacija pocela skoro pre godinu dana upravo medju tom starijom i rizicnom populacijom. Sto u praksi znaci da cesto nije dobijena treca doza.

Naravno, ocekujemo po link ili dva od skeve i pecenka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]