banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Nov 2021, 18:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
wizzy_bl je napisao:
Malo OT

Kako bi mozda BiH postala zemlja u kojoj bi se doseljavali ljudi iz citavog svijeta, odnosno kako obrnuti trenutni proces iseljavanja ljudi iz zemlje. Mislim da mi nemamo problem sa migrantima iz Evrope, da bismo ih vrlo brzo i lako prihvatili, vec imamo problem sa migrantima muslimanima, te iz nekih dalekih zemalja sa kojim bas nemamo slicnosti.

Ne pisem ovo kao neku antivakser propagandu, ili da tvrdim da korona ne postoji, itd... Vec mozda kao priliku da prvi uskocis u voz ako se nekada promjeni prica u svijetu. Tj sad u sustini jos uvijek ne znaju reci koliko je to ozbiljno, nije ozbiljno.... rizikujes i prvi prestanes sa koronom, gdje ces ispasti pametan i imati korist, ili ces ispasti budala i prvi dokazati pogibeljne efekte totalnog ignorisanja korone.
Jbg... mozda rizikovati, napraviti potez ocajnika pa sta bude.

Hipoteza : Zabranis svokodnevno izvjestavanje o koroni, kovid propusnice, zakljucavanje, forsiranje vakcinacije, itd...
Lijeciti ljude koliko mozes i kako mozes.

Misljenja sma da bi to rezultiralo doseljavanjem odredjenog broja ljudi iz razvijenih zemalja ovamo, te njihovog pokusaja da svoj zivot(posao) nastave odavde.

Nesto kao u periodu bogumila, gdje ih je inkvizicija satrala po Evropi, pa se onda povlacili u BiH, gdje ih niko nije dirao.

Ideja nastala nakon sto sam pogledao ovaj video : https://uqload.com/ag81vfx874a8.html

Nisam zagovornik vakcinacije,ali onaj kome je bitnije da izbjegne vakcinu protiv korone nego da ima dobru platu i uslove za život(što kod nas u odnosu na razvijene zemlje nije slučaj),onda taj i nije baš bistre glave.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2021, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
pa sad... cudni su putevi Boziji

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Činjenica da sav medijski marketing, brojevi umrlih i zaraženih nije uspio uvjeriti nevakcinisane dovoljno govori da je to pogrešna strategija.
Korona ostaje, neće je zaustaviti ni 100% vakcinacija niti bilo kakve mjere. Interesantno da je Lauc pričao baš o ovom, njegovo mišljenje je dugoročno prognoziralo ovakav razvoj situacije, što je i logično.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... st-1143264

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
wizzy_bl je napisao:
Malo OT

Kako bi mozda BiH postala zemlja u kojoj bi se doseljavali ljudi iz citavog svijeta, odnosno kako obrnuti trenutni proces iseljavanja ljudi iz zemlje. Mislim da mi nemamo problem sa migrantima iz Evrope, da bismo ih vrlo brzo i lako prihvatili, vec imamo problem sa migrantima muslimanima, te iz nekih dalekih zemalja sa kojim bas nemamo slicnosti.

Ne pisem ovo kao neku antivakser propagandu, ili da tvrdim da korona ne postoji, itd... Vec mozda kao priliku da prvi uskocis u voz ako se nekada promjeni prica u svijetu. Tj sad u sustini jos uvijek ne znaju reci koliko je to ozbiljno, nije ozbiljno.... rizikujes i prvi prestanes sa koronom, gdje ces ispasti pametan i imati korist, ili ces ispasti budala i prvi dokazati pogibeljne efekte totalnog ignorisanja korone.
Jbg... mozda rizikovati, napraviti potez ocajnika pa sta bude.

Hipoteza : Zabranis svokodnevno izvjestavanje o koroni, kovid propusnice, zakljucavanje, forsiranje vakcinacije, itd...
Lijeciti ljude koliko mozes i kako mozes.

Misljenja sma da bi to rezultiralo doseljavanjem odredjenog broja ljudi iz razvijenih zemalja ovamo, te njihovog pokusaja da svoj zivot(posao) nastave odavde.

Nesto kao u periodu bogumila, gdje ih je inkvizicija satrala po Evropi, pa se onda povlacili u BiH, gdje ih niko nije dirao.

Ideja nastala nakon sto sam pogledao ovaj video : https://uqload.com/ag81vfx874a8.html

Odavno nisam cuo/procitao nesto gluplje od nekog ko nije glup :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 07:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ona opcija da se udari po Mađarima sad i ne izgleda tako loše. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ni koja stoja dojč maraka za sponzorstvo VRS...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Philby je napisao:
Ona opcija da se udari po Mađarima sad i ne izgleda tako loše. :D

Ne kazem da je moralno, ali je u politici uobicajeno skretanje paznje sa unutrasnjih problema uz pomoc isceniranih ili stvarnih vanjskih prijetnji. Trebam li dalje crtati?
8)

Na stranu madjarski nacionalizam i dusevna bol zbog gubitka ogromne teritorije.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 12:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... koj/691703

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2021, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2021, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Potrebna krv.
https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... uke/691957

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
SARAJEVO - U Federaciji BiH od 20. decembra uvode se nove mjere, koje podrazumijevaju pravilo "vakcinisan-testiran-prebolio", što znači da će svi građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto.

Ovo će se, kako kaže pomoćnik Federalnog ministra zdravstva, Goran Čerkez, uvoditi postepeno, a cilj je, kaže, slijediti praksu normalizacije života koju su uvele mnoge zemlje svijeta.

"Krizni štab FBiH je prije dva dana uputio Vladi FBiH odluku da se u ovom entitetu uvedu mjere kakve se uvode i u regionu, a koje su u Evropi već odavno uvedene, ja moram reći da smo mi posljednja zemlja u Evropi koja uvodi te mjere, koje podrazumijevaju pravilo vakcinisan, testiran, prebolio", kazao je on i naveo da će se to uvoditi postepeno.

"Jako je bitno reći da smo najavili praktično kroz novu naredbu uvođenje tih mjera, od 20.12., i da u međuvremenu očekujemo i tražimo od kantona da izvrše sve pripreme, odnosno da pripreme da bi s mogli ljudi koji ne žele vakcinu, se testirati, znači da omasove punktove za testiranje, također da urade značajne aktivnosti na povećanju vakcinacije, odnosno broju vakcinalnih punktova, i da urade sve one preduvjete, kompanije, firme, koje će biti pod ovim mjerama kako bi mogle kontrolirati i pratiti samu realizaciju", kazao je Čerkez.

Kako je pojasnio za N1 to znači da od 20. decembra svi koji su zaposleni u zdravstvenom sektoru, socijalnom, te javnim upravama, vladama, opštinama, morati imati jedan od ova tri uslova za ulazak, odnosno dolazak na posao.

"Oni koji ne budu imali jedan od ova tri uslova ispunjena, poslodavac će odlučiti direktno šta će sa tim osobama, kao što je svugdje napravljeno u okruženju, kao što je svugdje u svijetu. Ne možemo mi biti stalno oni koji su u svemu zadnji, govorimo da želimo Evropu, svijet, sve, mi smo pratili situaciju, sada smatramo da je vrijeme za to", naveo je Čerkez i dodao da su "pustili dovoljno vremena da se ljudi vakcinišu, prema tome dovoljno vakcina i sada ima".

"Smatramo da ovim pokazujemo i našu želju za vraćanjem u normalan život, da žeimo što prije da pokrenemo određene sektore, posebno kad govorimo o ugostiteljstvu, turizam i sve ostale, gdje nakon određenog perioda će i oni doći pod ove mjere. To znači da nećemo više imati ograničenja, u broju ljudi prisutnih na utakmicama, restoranima, ali ćemo morati poštovati jedan od ova tri principa", pojasnio je on.

"Ovo nas vraća u normalizaciju stanja i ovo je nekako, smatramo, posljednja mjera ka toj normalizaciji jer ono što vidimo da je najveća smrtost u zemljama koje nemaju dovoljan broj vakcinisanih, sigurno će ovo i podstaći ljude da razmisle još jednom, s druge strane moram reći da smo mi paralelno sa ovom mjerom koju najavljujemo, tražili i poboljšanje, kroz mjeru i naredbu i imunizacije", naveo je on.

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... lio/692110

Federacija je ali svejedno. Za očekivati je i kod nas.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Bolje bi im bilo da naprave digitalnu potvrdu za vakcinisane koju ce priznati EU umjesto sto se blamiraju iz dana u dan

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Ja sam apsolutno za to, ali kod nas se ionako (pretpostavljam zbog manjka testova) puno manje testira u odnosu na okruženje, a vrlo je mali procenat vakcinisanih, tako da ako to kod nas i zaživi pitanje kako će se sprovoditi u praksi.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Добро, а оно што је јако битно, колико важи та потврда о вакцинисању? Немојте ми само рећи да они који су се ваквинисали почетком године и даље важе као "потпумо вакцинисани, са достатним имуним системом против короне"?

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Jel ti stvarno mislis da bilo koga to interesuje?
Neka uvedu 300 pravila, neka rade sta zele, vakcinisan sam i zelim da nastavim sa normalnim zivotom a ne mogu jer zivim u Bosni gdje se 3 strane ne mogu dogovoriti oko nicega.

Vakcinisacu se 100 hiljada puta ako treba samo da me puste normalno da zivim, putujem itd.

Ovo se odnosi na Evropu, u posljednje vrijeme cesto idem u EU, sto poslovno, sto privatno, ide mi na zivce da svaki put moram da se raspitujem i gledam od zemlje do zemlje koja sta priznaje a koja ne.
Jebena politika.

A bosanski papir sa smijesnim QR kodom ne priznaje nijedna zvanicno.
Potreban nam je digitalni Covid sertifikat koji ce biti priznat od strane zemalja EU (onakav kao Srbija sto ima).

Pricao sam sa ljudima iz Instituta za javno zdravstvo, kazu da im se sve cesce javljaju nasi sugradjani koji imaju problema zbog QR koda iz Banjaluke.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
У Србији важи 7 мјесеци.
У другим земљама овисно о вакцини,максимум 9 мјесеци.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Тако некако, колило видим, би и требало бити. Односно, своди се на то што смо и причали, биће доза неограничен број, што и није проблем, али ми апсурдно кад се људи махом буне "оој, хоће трећу дозу, увешће и четврту, па докле више", брате, ако имунитет који вакцина створи престане да дјелује 90% након ~6 мјесеци, ако желиш да и даље у континуитету имаш антитијела, бујрум дижи рукав свако пола године.
Док не направе вакцину која те штити годину-двије-седам, па ће и вакцинација бити рјеђа.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Dce/02 je napisao:
Citiraj:
"Oni koji ne budu imali jedan od ova tri uslova ispunjena, poslodavac će odlučiti direktno šta će sa tim osobama...

Da li ovo znaci da, ako si dobar sa sefom, nema posljedica?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па нормално

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2021, 19:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Jesu li na kraju u Austriji uveli ono 2g pravilo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]