banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2021, 09:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
skitnica je napisao:
Znaci, samo vakcinisani i preboljeli se racunaju. I neka su potvrde o testiranju iskljucili. Previse je lazno negativnih rezultata. Negativan nalaz uprkos tome sto se radi o covid-tipicnoj upali pluca nije rijetkost.

U AT imaju besplatne PCR testove, pa bi trebalo da su rezultati prilično dobri što se toga tiče…
Ne znam da li koriste i antigen testove, oni su bezveze realno..

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2021, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Cinjenica je da ima slucajeva sa uznapredovalom covid-tipicnom upalom pluca, koji su se dotad setkali i sirili zarazu jer nisu imali izrazene simptome, i koji bivaju, kad simptomi postanu ocigledni, tretirani kao covid-pacijenti ili cak smjesteni na covid-odjeljenje- uprkos negativnom nalazu PCR testa.
Ne tvrdim da je to (glavni) razlog sto su bas tu stavku uzbacili iz 3G, niti znam da li je uzrok negativnom nalazu u takvim slucajevima nepouzdanost testa kao takvog, spustanje infekcije u donje dijelove disajnih organa ili pak nestrucno uzimanje uzorka....u svakom slucaju- desava se. S te strane smatram da je dobro sto je ta stavka izbacena.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2021, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
https://www.youtube.com/watch?v=6lX5jkmM8PY

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2021, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Evo vucic izjavi da svi pelcovani ce biti besplato lijeceni tj. o trosku osiguranja
a ne pelcovani samo koliko pokriva osiguranje, ono ostalo ce placati iz dzepa.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2021, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=9lePS3kBCSM

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2021, 18:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Valjda je rekao da su to trebali uraditi ranije, ali sad je već kasno...

Послато са SM-A115F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Ispitala S i N protein nakon malo manje od 5 mjeseci od revakcinacije Sinopharm-om. S- protein znacajno opao, iako je jos uvijek pozitivan nalaz, naime- vrijednost je samo 3x visa od granicne i cak za oko 85% niza od one izmjerene nakon mjesec i po od revakcinacije.
Bilo je za ocekivati.
Sto se tice N- proteina, tu sam se nadala boljem rezultatu. A ono- negativan, i to ubjedljivo.
Prije tri i po mjeseca je bio blago pozitivan, sto nije izgledalo lose jer ipak je znacilo neku napetost organizma, neku reakciju.
Moracu malo popustiti s mjerama. :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nista.. ovi sto su bili pozitivni i sa kojim sam bio u kontaktu su vec preboljeli i od ponedjeljka se vracaju na posao.

Bogu hvala, ovaj talas me za sada promasio. Volio bih otici izvaditi antitijela, cisto informativno, da vidim jel postoje i dalje (zbog razliciyih kontakya sa zarazenim), ili su 0.. .medjtuim, zavod za transfuziju (kojem najvise vjerujem) rade samo radnim danom kada ja ne mogu stici. Prvi dan g.o. cu otici da se testitam.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
skitnica je napisao:
Ispitala S i N protein nakon malo manje od 5 mjeseci od revakcinacije Sinopharm-om. S- protein znacajno opao, iako je jos uvijek pozitivan nalaz, naime- vrijednost je samo 3x visa od granicne i cak za oko 85% niza od one izmjerene nakon mjesec i po od revakcinacije.
Bilo je za ocekivati.
Sto se tice N- proteina, tu sam se nadala boljem rezultatu. A ono- negativan, i to ubjedljivo.
Prije tri i po mjeseca je bio blago pozitivan, sto nije izgledalo lose jer ipak je znacilo neku napetost organizma, neku reakciju.
Moracu malo popustiti s mjerama.
Mislim da u Srbiji za Sinopharm ide nakon 4 mjeseca booster, a za ostale nakon 5 mjeseci od revakcinacije.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 02:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Значи, пар мјесеци и онда заштита гола водица?

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
За стопу вакцинисаних у Аустрији од 65% са обје дозе тамошњи политичари кажу да је "срамно ниска" а у покрајини Горња Аустрија где је 60% разматра се увођење локдауна за невакцинисане.

Ако је у Аустрији срамно ниска,шта рећи за стопу вакцинисаних код нас од 25-30%?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 09:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Entuzijastična?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kod nas je sramno što i ne znaju koji je %. Mogu kukati na Srbiju što neće da dijeli lične podatke onih koji su kod njih vakcinisani, ali što nemaju u bazi ni one koji su u našem Zavodu testirani na antitijela, pa da se zna ko je prebolio... Ja porodičnoj morao čitati e-mail sa rezultatima i to ne iz privatne laboratorije, nego od Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
...I ovdje znaju zametnuti podatke o prelezanoj koroni, cujem za sve više slučajeva i to onih koji su imali pozitivan pcr test i bili u karanteni...a kamoli onih koji se nisu testirali, ti nikad i nisu zavedeni kao pozitivni slučajevi( sa početka pandemije).
Citam danas da je u RS ukupno izvršeno oko 350 000 testova. Ovdje je to na dnevnom nivou :D

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
gishas je napisao:
skitnica je napisao:
Bilo je za ocekivati.
Moracu malo popustiti s mjerama.
Mislim da u Srbiji za Sinopharm ide nakon 4 mjeseca booster, a za ostale nakon 5 mjeseci od revakcinacije.

I ovde je tako, s tim da za Fajzer ide nakon 6 mjeseci. Meni 6 mjeseci ističe krajem decembra, pa planiram uraditi test AT na S protein da vidim jesam li ostala bez zaštite u potpunosti ili još drži. Prijateljica radila u septembru, nekih 3-4 mjeseca od vakcinacije i iako je broj znatno opao, opet je imala preko 8000 AT, pa se nadati da još drži...
Btw, je li išao iko skoro na vakcinaciju? Jesu li redovi samo kad je Fajzer? Ono je bilo užasno.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
laoce je napisao:
...I ovdje znaju zametnuti podatke o prelezanoj koroni, cujem za sve više slučajeva i to onih koji su imali pozitivan pcr test i bili u karanteni...a kamoli onih koji se nisu testirali, ti nikad i nisu zavedeni kao pozitivni slučajevi( sa početka pandemije).
Citam danas da je u RS ukupno izvršeno oko 350 000 testova. Ovdje je to na dnevnom nivou :D

Je li tu spadaju Austrijanci koji radije rade test nego da se ubodu jednom dva puta?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
<Enter_name> je napisao:
Entuzijastična?

Eutanazijastična!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
laoce je napisao:

Pokusaj kao vakcinisan uraditi pcr test pa ces vidjeti kako je veselo. Na stranu sto i kao K1 mozes okolo setati dok se ne srusis.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
laoce je napisao:

Je li tu spadaju Austrijanci koji radije rade test nego da se ubodu jednom dva puta?

Da, jer ovdje ne možeš ni na posao bez potvrde.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
laoce je napisao:

Pokusaj kao vakcinisan uraditi pcr test pa ces vidjeti kako je veselo. Na stranu sto i kao K1 mozes okolo setati dok se ne srusis.

Mozes uraditi i kao vakcinisan,zapravo ako hoćeš na konzert npr, MORAĆEŠ pored 2 G i negativan PCR test da prilozis.
Kao K1 ne bi smio, ali i mnogi K0 šetaju slobodno
Neki dan je jedan mladić ovdje pozitivno testiran i rekla mu doktorica da mora odmah da se javi za PCR test. Pola sata kasnije ga je vidjela u tržnom centru sa prijateljima i nije znala kako pravilno da reaguje( zbog zaštite ličnih podataka),otišla tu do policije i njima to rekla. Policajci na razglas rekli da se pozitivna osoba sama javi,kazna ce biti blaga( zatvorili sve izlaze). I sta se desilo - 12 ljudi se javilo!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]