banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7024 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2021, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
munja.alex je napisao:
Džaba i nezavisnost, kad je država i društvo raspad, eno Kosova nam tako dragog kojeg čak zapad prizna, pa šta ima od te nezavisnosti? Do prije 2 godine, pola ih je zajahalo na busevima za zapad u emigraciju i pečalbu. Apropo EPP stare Juge, što kad je sve tako isto, što se sa svojim potomcima ne vratiš oavmo trajno sa mrskog zapada, ipak je tamo pidžama posao režim za razliku od mog "sna" i epp stare Juge? Lako mrsimuditi tako seljacima po Župi što klimaju glavom i saugaju pivo uz tu priču besjednika.
Šta kažeš, Rockeru, nismo ti jasni? Polako, otićemo lagano, kad to nije proces od godinu dana već duže, što kaže ovaj gore. Pa se jebite sa ovom stokom , i gledajte ko će ostati da sa njima gurate dalje kredite, krađu i vječnu priču o nezavisnosti i boljem sutra. Svima će nam krenuti kad prćija bude samo Milina i ne bude nikog drugog. Eto koji mi je cilj. A rješenje - alternativa debeloj lopini i klasteru oko njega, makar samo mjenjaj svake 4 godine svake aktere na sceni da se ne stignu opustiti impraviti talove za lopatanje narodnih para.
Taman da i budale biramo od glumaca koji se kandiduju , kao u Ukrajini, nćbolje jw od ovoga. Ali pošto smo prosječni glasači na nivou "Boleta" iz Crnog Gruje, džaba.

Ja: Munjice, vjerujes u bajke.
Munjica: Trave pasu kravu.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jos jednom da ponovim za munju i ostale kojima se prividja otcjepljenje, rat ili ko zna sta:
Ide se na ukrupnjavanje Balkana, pogotovo sto je tome cijena par suza nekolicine uplakanih Bosnji na Kljiksu. Eventualno u tu ekipu dodati Borenovica i Sarovica.

Da bi se brzo i efikasno doslo do toga bara mora malo da se zamuti. Za te rabote tesko da postoji bolii iznor od Lemija.

I nece biti totalno sjajno jer ces za vrat dobiti 15-20 klanova koji ce drzati 90% bogastva na poluostrvu. Sa druge strane standard bi trebao biti nesto bolji nego sto sada slucaj. Prakticno savrseno za nekoga kome je stalo da citav zivot kmeci kako nema pravde i jednakosti :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Pravi put ka nezavisnosti je trpanje Dodika u zatvor za pocetak. Kad ga se oslobodimo onda idemo traziti lidera koji nas moze i zeli povesti do nezavisnosti, cvrsto, stalozeno i pametno. Vec smo Dodikovim supljiranjem i laganjem izgubili 10 godina, nemoj da izgubimo jos 10 pa krenemo tek onda u potragu za pravim liderom.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da se udrze i na ulicu izadju rudari, studenti, zemljoradnici, profesori i domacice?
Ta prica? :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
The_new_Statesman je napisao:
Jos jednom da ponovim za munju i ostale kojima se prividja otcjepljenje, rat ili ko zna sta:
Ide se na ukrupnjavanje Balkana, pogotovo sto je tome cijena par suza nekolicine uplakanih Bosnji na Kljiksu. Eventualno u tu ekipu dodati Borenovica i Sarovica.

Da bi se brzo i efikasno doslo do toga bara mora malo da se zamuti. Za te rabote tesko da postoji bolii iznor od Lemija.

I nece biti totalno sjajno jer ces za vrat dobiti 15-20 klanova koji ce drzati 90% bogastva na poluostrvu. Sa druge strane standard bi trebao biti nesto bolji nego sto sada slucaj. Prakticno savrseno za nekoga kome je stalo da citav zivot kmeci kako nema pravde i jednakosti :)

Pa za to ukrupnjavanje se malo kasni, dok je senilnog demokrate u Vašingtonu, možete samo sanjati. Vrijeme za trgovinu je bilo dok je Tramp bio tamo, da picousti da ponudu, 90% Kosova i Preševo za sjever iznad Ibra i R. Srpsku. Te ulazak u NATO, pod uslovom da se ovo prethodno zacementira i sa par 10ina milijardi ulaganja. Tad bi možda i FR omekšala i Holandija , pa rekli ajte unutra u uniju. Dotad, čekaj nekog raspoloženog republikanca da demontira Klintonovo čedo, i pohvali se kako je Ruje odjebao od Balkana....i to i tada je upitno od još nekih okolnosti. Do tada, slušaćemo bajke o potrebi narodnog jedinstva pod zastavom lopina koje su nas ojadile i kojima ta nezavisnost više služi kao džokerkarta da ne idu u bajbok. Teško da takvi mogu da motivišu ikog od običnog naroda poslije ovoliko godina i jada. Pogledajmo samo peticiju za Inckov user. Niko ni ne spominje , koliko je podržalo naroda ? Trebalo bi preko pola miliona potpisa da bude....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Sa "senilnim demokratom" u bijeloj kući, amerika je apsolutno najslabija do sad od ww2. I to treba iskoristiti.
Bar tako su mi rekli ljudi koje znam a koji rade u state departmentu, naši ljudi, Srbi. I još kažu da je apsurdno što su nam veće šanse da nešto uradimo sad nego pod Trumpom, upravo zbog Bidenove slabosti.

Nema veze, eto ja vas više neću uznemiravati i plašiti "ratom", ne daj bože da čujete kakav tekbir pitanje je dokle bi stigli.
Da je ovakav nivo kukavičluka postojao ' 90 i '91 sad bi bila "bosna suverena" a mi Srbi bi bili samo još jedna nezadovoljno manjina.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Rocker je moj novi forumski idol. Ozbiljno

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Rocker je napisao:
Становништво нећемо сигурно вратити ако остане ово данашње стање, а имамо шансу да зауставимо губитак популације ако трајно ријешимо свој статус. Можда и да нам се поправи наталитет па нас опет буде 1.5 милиона као некад.

Jesmo li stanovništvo izgubili zbog statusa Republike Srpske u okviru BiH ili zbog siromaštva prouzrokovanog kriminalom vožda i kumova u okviru RS?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Što se tiče Bajdena, vidjećemo sledećih 2-3 godine šta će ti vožd junački postići , za mandata nikad slabije US.

Što se tiče 90 i 91… znamo sa čim je srpski narod raspolago tad i sa čim je bio u deficitu. Dobro smo i prošli , ko nas je vodio i kako.....
Ne plašiš ti nas "ratom" i tekbirima, samo ti je pogrešan pristup, pokušavaš nas fukarom motivisat na takav cilj, a znamo kako ste vi starija generacija prošli kad vas je povela isto tako fukara....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Моријентес je napisao:
Jesmo li stanovništvo izgubili zbog statusa Republike Srpske u okviru BiH ili zbog siromaštva prouzrokovanog kriminalom vožda i kumova u okviru RS?

Ja mislim da je ovo (kriminalno) stanje direktna posljedica nakaradnog ustroja države, nakaradne "reforme" sudskog stuba vlasti i nemogućnosti kvalitetnog opozicionog djelovanja zbog konstantnih prijetnji na naša prava čija važnost prevazilazi egzistencijalna pitanja poput redovne plate i autoboskog reda vožnje.

Već sam jednom pojasnio, ako se već uključuješ u raspravu pročitaj pa onda piši. Nama su nametnuta rješenja koja nigdje na svijetu ne postoje, poput apsolutno idiotske ideje da advokati sjede u tijelu koje odlučuje o sudijskim i tužilačkim funkcijama. To je toliko nakaradno i očigledan sukob interesa da mi nije jasno zbog čega su nam to uradili, i koji je u stvari kvalitet tih ljudi koji su uopšte došli na takvu suludu ideju.
Jedan sistem koji dozvoljava da se tip poput Tegeltije instalira u sam vrh tijela koje odlučuje o imenovanjima, ili da neko poput sudije Pejovića bude šef izvršnog odjeljenja u osnovnom sudu . . .

Naravno, sveopšti kriminal i korupcija je dobrim dijelom uzrokovan i našom kulturom, odnosno dio je kulturnog naslijeđa, nije to došlo sa Milom ili onom bitangom Stanićem iz Prnjavora.

Vožd u kumovi su no no, a razni roguljići i dušanići i mićići i bjelice i obreni . . . Priča li se išta za gosn Ivanića i njegove muljavine sa telekomom, bankama i stanovima po londonima, akcijama kokakole . . . MHE koncesijama i pinki koju je uzeo od svakog koncesionara lično ?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja:...
Munja: Trava pase kravu x2

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Rocker je napisao:
Моријентес je napisao:

Ja mislim da je ovo (kriminalno) stanje direktna posljedica nakaradnog ustroja države, nakaradne "reforme" sudskog stuba vlasti i nemogućnosti kvalitetnog opozicionog djelovanja zbog konstantnih prijetnji na naša prava čija važnost prevazilazi egzistencijalna pitanja poput redovne plate i autoboskog reda vožnje.

Već sam jednom pojasnio, ako se već uključuješ u raspravu pročitaj pa onda piši. Nama su nametnuta rješenja koja nigdje na svijetu ne postoje, poput apsolutno idiotske ideje da advokati sjede u tijelu koje odlučuje o sudijskim i tužilačkim funkcijama. To je toliko nakaradno i očigledan sukob interesa da mi nije jasno zbog čega su nam to uradili, i koji je u stvari kvalitet tih ljudi koji su uopšte došli na takvu suludu ideju.
Jedan sistem koji dozvoljava da se tip poput Tegeltije instalira u sam vrh tijela koje odlučuje o imenovanjima, ili da neko poput sudije Pejovića bude šef izvršnog odjeljenja u osnovnom sudu . . .

Naravno, sveopšti kriminal i korupcija je dobrim dijelom uzrokovan i našom kulturom, odnosno dio je kulturnog naslijeđa, nije to došlo sa Milom ili onom bitangom Stanićem iz Prnjavora.

Vožd u kumovi su no no, a razni roguljići i dušanići i mićići i bjelice i obreni . . . Priča li se išta za gosn Ivanića i njegove muljavine sa telekomom, bankama i stanovima po londonima, akcijama kokakole . . . MHE koncesijama i pinki koju je uzeo od svakog koncesionara lično ?

I onda se takav isti Tegeltija instalira za Miletovog savjetnika.
Mićići, Obreni, Bjelice su isto voždovi, možda nisu zvanično kumovi.

Naravno da nije došlo sa voždom, ali on ga je podigao na viši nivo. Svaka vlast je imala i imaće par tajkuna koji će pokriti jedan dio djelatnosti, ali da neko pokrije baš sve, od uvoza pelena do fudbalskog saveza, to niko nije uradio.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Roker čika forama oko kukavičluka, pa jebote :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Roker vam pokusava objasniti jednu jako jednostavnu stvar. Ne mozes zivjeti normalno u zajednickoj drzavi sa ovim nasim muslimanskim politicarima jer njihov koncept nije da zive sa Srbima, vec da Srbi postanu Bosanci-pravoslavci... i naravno da budu manjina.Valjda se vecina vas slaze sa tim da ne zelimo prestati biti Srbi.

Zivjeti sa takvim likovima je dokazno nemoguce. Jbg... proslo 25 godina i nisu se pomakeli mrvu od svog koncepta.

To je prvi preduslov da napravis iole normalnu drustvo i tek onda mozes doci do price o kriminalu, ovome onome... dok god postoji tenzija i nemogucnost suzivota izmedju naroda, sve ostalo pada u drugi plan.

Ako mislite da ce muslimanska politika prema Srbima nesto ubuduce promjeniti i da cete imati suzivot iz perioda exYU, onda ste stvarno budale.

Napominjem da nemam ama bas nista protiv bilo kojeg muslimana iz BiH, jasno mi je da smo ama bas isti narod i isti mentalni sklop, da u teoriji nema nikakve prepreke za suzivot... ali imam protiv njihovih politika i politicara koji taj isti suzivot cine nemogucim.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 18:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Znamo da bi sutra vecina bila spremna da uvede šerijat ko u Afganistanu, zato imamo OHR-ove, medjunarodne zajednice, Ameriku i ostale picke materne da nekom ne bi palo napamet da se odvaja inace bi iste sekunde opet poceo rat

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ne kontam

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 19:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Ma mislim na muslimane, da mogu sutra bi te preklali isto ko sto bi i Srbi isli na Sarajevo, zato je ova drzava zapecacena Dejtonom. Nema nezavisne RS i nema Gradjanske BiH

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Poslednji put menjao staklo dana 11 Nov 2021, 19:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta se ima kontati, samo treba glasati za Grand Show :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 19:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Samo bih dodao da mi je izuzetno zanimljiva ideja da je potrebno dovesti bilo koga na vlast, da zamijeni Dodika.
Znači nebitno da li je bolji ili lošiji od Dodika, bitno je da je neko drugi...

Pa ljudi moji, na lošije se ode za sekund, a na bolje je muka.
Ako smijenimo Dodika i dovedemo nekog boljeg - puna šaka brade!
Ali ako smijenimo Dodika i dovedemo nekog goreg - onda smo ga samo još više najebali i pitanje je da li ćemo se poslije toga moći vratiti na nekog što je jednako loš kao Dodik...

Mislim, de malo razmišljajte racionalno.
Evo ja sam prvi kontra SNSD-a i Dodika, ali de mi recite koja politička ličnost bi bila konkretno bolja od njega.
Mislim da je Draško gori od Dodika, Vukan mi nije kapacitet za tu neku visoku politiku...
Jelena je jedina za koju bih rekao da je potencijalni kandidat, ali je i ona pokazala prevrtljivost recimo na zadnjim izborima kad je povukla kandidaturu.
Dalje, da li bi ona bila dobar kandidat da se nateže na nivou BiH po svim ovim pitanjima? Ili mislite da je par tvitova o Četnicima i Draži sve što nam treba?
O ostatku opozicije neću da trošim riječi...
Ajte, molim vas za pojašnjenje...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2021, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Моријентес je napisao:
I onda se takav isti Tegeltija instalira za Miletovog savjetnika.
Mićići, Obreni, Bjelice su isto voždovi, možda nisu zvanično kumovi.

Naravno da nije došlo sa voždom, ali on ga je podigao na viši nivo. Svaka vlast je imala i imaće par tajkuna koji će pokriti jedan dio djelatnosti, ali da neko pokrije baš sve, od uvoza pelena do fudbalskog saveza, to niko nije uradio.

O čemu ja pričam cijelo vrijeme ?

Kad sam ovdje pisao da je Čavić izdajnik i prodana duša, da praktično visi na telefonu američke ambasade i da svima već ide na kurac, neki su govorili "daj rocker ne seri šta izmišljaš" i slično. A doslovno mi u gostima bili pomoćnik atašea i neki major sa retardiranim sinom, i ljudi pričali uz smijeh.
I šta se na kraju desilo - Čavić izdao, naravno. Kao što je izdao opoziciju, tako će izdati i državu i kuma i brata i rođaka.
Sve je to posljedica vjekova osmanske vlasti i taj fenomen ima i svoje ime - "otomanski model" beše li. Ne možeš od Srba očekivati da budu švajcarci ili šwabe, da cinkare komšije i rođake i kumove . . .

Stvarno mi ide na kurac to konstantno kokodakanje mile pa mile, kao da je istorija počela posle 2006, a užasno kriminalna vlast SDS kao da nikad nije postojala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7024 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]