munja.alex je napisao:
A rješenje - alternativa debeloj lopini i klasteru oko njega, makar samo mjenjaj svake 4 godine svake aktere na sceni da se ne stignu opustiti impraviti talove za lopatanje narodnih para.
Taman da i budale biramo od glumaca koji se kandiduju , kao u Ukrajini, nćbolje jw od ovoga. Ali pošto smo prosječni glasači na nivou "Boleta" iz Crnog Gruje, džaba.
Дакле, ти сматраш да је приоритет изнад свега осталог рушење Миле и СНСД-а са власти, и довођење "било кога".
Генерално се слажем да Милу треба срушити, односно срушити лоповски модел управљања народним парама, са свим крађама из буџета, корупцијом по "канцеларијама" судовима и апсолутно свуда па чак и на гробљима. Наравно, и теби и мени је јасно да све то потиче не од Миле него од нашег културног модела, али свакако постоји шанса да се то бар мало поправи уколико се деси да се појави довољно поштених и једнако способних политичара. Тренутно, ја не знам ни за једног.
Ниси одговорио на најважнији проблем, а то је како се одупријети правном насиљу које већ годинама проводи ОХР и уставни суд, а богами и ВСТВ ? Да ли Српска има веће шансе да се свему томе одупре ако усвојимо заједничку платформу и усагласимо ставове, или треба наставити путем који предлажу Шаровић и Бореновић? Сваком идиоту је јасно да њихов приступ нема никакве шансе, највише што би евентуално могли извући је статус кво.
Ја мислим да опозиција треба условити своју подршку за витална питања на такав начин да се опозицији законски обезбиједи контрола и неометан увид у јавне финансије кроз скупштинске одборе, и наравно потпуна транспарентност утрошка јавних средстава кроз унифициран информациони систем на нивоу републике гдје би сваки грађанин имао могућност увида у сваку утрошену марку.
Но, такође се треба запитати како то да се о новчаним и иним трансакцијама скоро уопште није причало док се није појавио Драшко, а донекле и Вукан, шта су до тада радила опозициона господа? И они су узимали пинку тамо гдје су могли, некад и директно од СНСД-а и апсолутно сви су учествовали у пљачкању народних пара. Без изузетака.
Отуд смо имали идиотске синтагме у кампањи попут "Пејина Унука" јер ако опозиција дирне у "њихово" и ови ће узвратити на исти начин. А апсолутно сви имају ораха у џепу.
Додика и његове треба спријечити да краду, а што се тиче политичких одлука и процеса које покреће ту је Додик апсолутно супериоран у односу на све политичаре у цијелој БиХ а не само у Српској.