wizzy_bl je napisao:
Jbg... bitno da je Nedji sa tvitera skupio 500 eura za siromasnu porodicu Dodik. Eto o cemu ljudi razmisljaju...
Sad ce nas opet opozicija smoriti pricama o kriminalu, o losem standardnu, itd..dok se u pozadini desavaju veoma zanimljive stvari, koje oni ne vidi, ili ne zele vidjeti.
Vidim ja da sam sebe moram citirati.
Naravno da pricu o kriminalu i borbi protiv istog NE smatram gluposcu, ali smatram da je borba protiv kriminala/korupcije do totalnog unistenja jeste sizifov posao, odnosno.. da jedino sto se eventualno mozemo izboriti u nekoj buducnosti jeste da korupcija predje na visi nivo, da obicna boranija to i ne mozs gledati i ne moze skontati da se desava. Kad ovo kazem, mislim na sistem kao na Zapadu (kojem tezimo). Ovaj oblik kriminala, korupcija, kako god ga nazovete, ne smeta zapadnom sistemu, gdje je bitno samo da se para okrece.. sto brze i u sto vecem intenzitetu.
Borba protiv korupcije ss pokazao kao veoma efikasan politicki alat u rusenju vlasti, tj politickih neistomisljenika (zlog ruskog uticaja i slicno) . Koristi se odavno na zapadu, a naravno i kod nas na Balkanu, uz amin tog istog Zapada. Medjutim, glavni nedostatak tog alata jeste sto ne postoji alternativa, tj ne mozes nisra promjeniti ako tezis ka tom zapadnom sistemu uredjenja i onda se narod razocara u vlast jos vise. Zadnji primjer je Makedonija, Zaev je obecavao kule i gradove kad je sklanjao Gruevskog, sta je napravio nista. Svaka paralela izmedju njih i npr. Dodika i DS nije slucajna.
Ono sto je sam ja htio da kazem jeste da ta prica o kriminalu (politicki alat koji ne donosi sustiske promjene), sa kojom ce nas opet zasuti opozcija, je samo dokaz da u opoziciji sjede bas totalni idioti i neznalice(ili placenici) , koje jednostavno ne proznaju momentum o kojem su gore pisali Rocker i Danijel. 1000 puta je bitnija stvar da se kvalitetno pozicioniramo u svijetu, tamo gdje vjetar duva, nego da se raspravljamo ko je ukrao milion, dva, deset.
Na drugoj temi sam vec pisao... zasto opozicija forsira samo. pricu o kriminalu. Zasto nikad ne kaze niti jednu losu rijec protiv drzave BiH(za koju svi znamo da je trula), zasto nikad ne kaze nista u korisrt RS, a sto se kosi sa interesima BiH. Zasto ne ponudi rjesenja za buducnost sto se tice globalnog pozicioniranja. Daj nam alternativu neku... vec ovako, samo kriminal, korupcija, bla bla bla