banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2021, 10:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
danijell je napisao:
richa je napisao:
Bila moja zena danas na petricevcu oko 5h i izasla je neka medicinsla radnica prebrojala ljude i rekla “dovde cemo uspjeti vakcinisati, ostale necemo stici, a i ima samo 400 doza”. Zena ze okrenula i otisla kuci. Tako da nije istina da nije niko izadao i rekao da ljudi idu kuci ne cekaju bezveze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znači diže se frka bezveze.
A poslje pet se pojavilo jos 300 ljudi, i sta sad?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Može li neko procijeniti procenat vakcinisanih ispod 35. godine kod nas, ja mislim da nije ni 50%.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
skypostman je napisao:
danijell je napisao:
richa je napisao:
Bila moja zena danas na petricevcu oko 5h i izasla je neka medicinsla radnica prebrojala ljude i rekla “dovde cemo uspjeti vakcinisati, ostale necemo stici, a i ima samo 400 doza”. Zena ze okrenula i otisla kuci. Tako da nije istina da nije niko izadao i rekao da ljudi idu kuci ne cekaju bezveze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znači diže se frka bezveze.
A poslje pet se pojavilo jos 300 ljudi, i sta sad?

Zabranili onima kojima su rekli da će biti vakcinisani da pričaju? Da je došlo još 300 poslije pet, onda bi u 19h bile više od 70. Ili je tih 70 bilo u fazonu, ma ipak ću čekati. Možda puste pred kraj... Kao da je koncert.

I napisao si da su ljudi čekali dva-tri sata, pa u sedam im zatvorili vrata ispred nosa. Malo matematike oko toga da je fino napisao richa kako su oko 17h izašli i rekli ko će biti vakcinisan. A u 19h zatvorena vrata ispred nosa. Da pomognem, oni koji su do 19h čekali dva-tri sata morali su znati ko će biti vakcinisan.
Ako su nekome rekli da će biti vakcinisan i da je čekao dva-tri sata, pa nije vakcinisan. Onda ima pravo da se buni.
Ali ako nije tako, nego došao i stao u red... a ti pišeš da bi bacio kritiku... kvotuj ono što si meni nedavno kulturno odgovorio.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 12:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kakva matematika sta bulaznis, za razliku od tebe ja sam bio tamo i cekao sat i 40 minuta. Dakle dosao sam u 5i20 i niko nista nije rekao za to da je neko u 5 izasao i kao odredio koliko mogu primiti. Licno sam lika na ulazu koji pusta oko pola sest pitao, kaze ne znam nista, stanite i cekajte. Niko nije izasao u periodu od kako sam ja dosao do 7, osim jednog lika oko pola sedam koji je prozvao dvojicu imenom i uveo ih preko reda i tu je onda nastalo sranje. Pa valjda je neko trebao onda u pet stati na kraj reda i reci ne moze vise i to je to. Ili mislis da je 100 ljudi blentavo da ceka bezveze?! 70 je ostalo na kraju, u medjuvremenu su ljudi dolazili i odustajali kad su vidjeli koliki je red. Znaci organizacija 0, lokacija 0, ono nije prikladno za grupe vece od 30 ljudi. A znaju da je potraznja za Fajzerom najveca. U Metalu je 100 puta bolje organizovano bilo.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Jesu davali neke papire ko ce biti vakcinisan?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
A mogli su napraviti i neki sistem za rezervisanje termina, pa da znaš kad trebaš doći...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 14:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jun 2018, 14:35
zidarR je napisao:
Posljednja riječ osobe, da se promijeni u spodobe.

Moze li se ovaj upis ukloniti? Covjek nazva 40.000 umrlih ljudi spodobama.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 14:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jun 2018, 14:35
Ne mogu ispraviti upis, pa da dodam novi.

Ja sam nedavno primio drugu dozu, na Petrićevcu. Prostor ne da nije adekvatan, ono je tragedija.
50-100 ljudi na kamari ispred, mahom stariji, koji ne čuju, ne znaju se odmaketi i čekati da ih prozovu.

Onaj redar je korektan čova. I kasnilo se nekih pola sata cirka, što mi je ok.
Jer puštaju invalide, porodice poginulih, RVI i ostale preko reda. Što je takođe ok.

Samo ona ambulanta je za sve, sem za masovnu vakcinaciju.
Metal je spejsšatl za onaj ćumez gore.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Tako je bilo na početku, ali vjerovatno im se ne isplati jer treba zaposliti ljude samo da na tome rade, a Draškić se "stis'o" i ne da pare za to. I ovaj novi prostor je smijurija. Gledam sad video, uličica prema punktu zakrčena od ljudi koji čekaju u redu od 100-tinjak metara. Sreća pa je danas bio fin dan. Šta će biti kad opet zapada kiša...o snijegu da ne pričam.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za revakcinaciju je ok. Jer naručuju po terminima, pa čak i kada produže pauzu ili slično... Ne čeka se dugo. Ali ovo sa otvorenim danima, kad ljudi dolaze bez poziva... Samo ubrzaju širenje korone. Jer tada dolaze oni koji nisu primili ni jednu dozu i još se pravi gužva.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Trebalo bi uvesti zakazanu vakcinaciju kod porodičnog doktora, npr. svaki vikend, da se bar malo rastereti punkt na Petrićevcu. Ali opet, to košta.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2021, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa stalno objavljuju da obavljaju vakcinaciju na punktovima ambulanti porodične medicine.
http://domzdravljabanjaluka.com/dz/2021 ... 21-godine/
Samo, vjerovatno je teže to organizovati sa vakcinama čiji je lanac čuvanja komplikovaniji. Pa će opet morati Fajzer na Petrićevcu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Republika Srpska se skroz odvojila po smrtnosti od ostatka Evrope i blizi se svjetskom rekorderu Peruu.
Procenat potpuno vakcinisanih minimalno duplo ali i troduplo manji od regiona.

Apatija i neko tesko, turobno mrtvilo. Nema cak ni antivaksera da izraze bunt, u Sloveniji su se do krvi tukli po ulici danima. Hrvatska, Srbija takodje bili protesti. Bas je narod potonuo, ako se ikad udje u EU mi bi hrvatski scenario emigracije mogli samo sanjati i prizeljivati.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Naravno da nema protesta kad ni u cemu nisu ni uskraceni oni koji nece da se vakcinisu, koji se ne pridrzavaju mjera itd.
Sto bi se bunili, njima je super, vladaju, dominiraju....
A to sto je individualno pravo da se bude zatucan iznad onog da se bude ziv i zdrav, jbg, slucajno tako ispade....
U medjuvremenu je pronadjen modus kako da se ne prepuni bolnica kakva god bila epidemioloska situacija- sto takodje ide na ruku ovakvom stanju, i sto opet znaci da cemo sad ovako voziti pa kako nam bude ...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Mi smo definitivno neki fenomen...

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
To je jasno. Manje testiramo, vise imamo neotkrivenih slucajeva, dakle- velika smrtnost.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
skitnica je napisao:
Naravno da nema protesta kad ni u cemu nisu ni uskraceni oni koji nece da se vakcinisu, koji se ne pridrzavaju mjera itd.
A to sto je individualno pravo da se bude zatucan iznad onog da se bude ziv i zdrav, jbg, slucajno tako ispade....
U medjuvremenu je pronadjen modus kako da se ne prepuni bolnica kakva god bila epidemioloska situacija- sto takodje ide na ruku ovakvom stanju, i sto opet znaci da cemo sad ovako voziti pa kako nam bude ...

Pa korona neće nestati ni ove, ni iduće godine. Vozićeš se sa vakcinom i bez nje (osim ako ne misliš svake godine da primaš vakcinu) Ako gripa nije iskrijenjena do sad, zašto bi korona bila ?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
skitnica je napisao:

А требали би бити ускраћени, треба репресија, забране за "стоку" која неће да прими вакцину, шта ли? И такви су по теби затуцани? Тачно има људи који воле да их се гази, ево примјера :roll: А то ми никад неће бити јасно. То што си сњ ти вакцинисала те не ставља у ред почасних грађана, нека си, твоја ствар и ништа вриједно оретјеране хвале. И тако смо сјеверна кореја, још треба да не можеш на улицу изаћи без потврде да си вакцинисан :roll: ...

Печенко добро рече, ако нисмо грипу средили, нећемо ни корону. Буквално реченица у сриду.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Umetnik je napisao:
Печенко добро рече, ако нисмо грипу средили, нећемо ни корону. Буквално реченица у сриду.

Koliko znaš ljudi ili si čuo za njih da su za prethodnih deset godina umrli od ili sa gripom?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2021, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
А јбг, нисмо ни сиду ни рак средили исто тако...

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]