banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 03:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5174, 5175, 5176, 5177, 5178, 5179, 5180 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 16 Jul 2021, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ne treba od Želje praviti Tošk Tešanj, jesmo jači, ali imaju oni određeni kvalitet, imaće napokon publiku, naloženost igrača.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
jovic23 je napisao:
Eno par postova nazad imaš tabelu. Borac je trenutno na sigurnih 350 000 Eura. Prolaskom Linfilda to će biti 550 000

Evo ljudi precizno računaju da se ne mučimo, sad smo na 800.000 evra, a naredno kolo izgleda nosi dodatnih 1.1 mil KM ne 900k kako napisa jedan medij. Trenutni koeficijent za narednu sezonu je 3.000

https://www.football-coefficient.eu/tea ... anja-luka/

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tatomirović nam skenirao Linfild, upravo je igrao protiv njih sa Žalgirisom.

https://srpskainfo.com/tatomirovic-o-li ... brzu-igru/

Ovome dodati da su od Legije izgubili samo 1:0, a Sutjesku Nikšić su dobili u oba meča. Nisu oni baš amateri

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Feb 2011, 08:16
Nisu ni ovi dobro izračunali, ako ćemo tražiti dlaku u jajetu onda je 810 hiljada. Ispadanje u 2. kolu lige konferencija donosi zaradu od 550 hiljada + 260 hiljada dobijamo kao prvaci.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Borac u srcu je napisao:
jovic23 je napisao:
Eno par postova nazad imaš tabelu. Borac je trenutno na sigurnih 350 000 Eura. Prolaskom Linfilda to će biti 550 000

Evo ljudi precizno računaju da se ne mučimo, sad smo na 800.000 evra, a naredno kolo izgleda nosi dodatnih 1.1 mil KM ne 900k kako napisa jedan medij. Trenutni koeficijent za narednu sezonu je 3.000

Vjeruj, ne vjeruj, svejedno mi je, al' ovo nije tačno. Opet ponavljam, od ove sezone drugačije se raspoređuju pare. Borac npr. ne dobija ni marku od LŠ nego će dobiti pare u zavisnosti do koje faze KL dogura.

Naredno kolo nosi Borcu 1.1 mil KM garantovanih ali ukupno, ne dodatnih 1.1.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jovic23 je napisao:
Borac u srcu je napisao:
jovic23 je napisao:

Vjeruj, ne vjeruj, svejedno mi je, al' ovo nije tačno. Opet ponavljam, od ove sezone drugačije se raspoređuju pare. Borac npr. ne dobija ni marku od LŠ nego će dobiti pare u zavisnosti do koje faze KL dogura.

Naredno kolo nosi Borcu 1.1 mil KM garantovanih ali ukupno, ne dodatnih 1.1.

Da, ali to su ti osnovne cifre, imaš i kad ispadneš dodatno neki bonus. Da ne pojašnjavam sad Korpus to bolje zna, ali mislim da je ovo prilično tačno što su napisali. I mislim da se dodaje, ako piše 3. kolo 550k, to je plus 550k a ne ukupno. Vidiš i koeficijent nam piše +1, imamo 1.5 to je 2.5 a oni su stavili kumulativno 3.ooo što očigledno znači ako ispadnemo da ćemo dobiti još 0.5 pa su to već uračunali

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pisali smo o tome prije par mjeseci kad su zvanično objavili nagrade, vrlo lako se to može pronaći na raznim sajtovima, ali ajde da ponovimo.

Citiraj:
Dakle, za eliminaciju u prvom pretkolu Konferencijske lige klubovi će biti nagrađeni sa po 150 hiljada eura, plus još 100 hiljada eura za učešće u jednom pretkolu.

Eliminacija u drugom pretkolu Konferencijske lige donosi nagradu od 350 hiljada eura, plus 200 hiljada eura za učešće u dva pretkola.

Eliminacija u trećem pretkolu Konferencijske lige donosi nagradu od 550 hiljada eura, plus 300 hiljada eura za učešće u tri pretkola.

Eliminacija u play offu vrijedna je 750 hiljada eura, plus 400 hiljada eura za učešće u četiri pretkola.

Klubovi koji izbore grupnu fazu nagrađivat će se iz posebnog fonda i tu su nagrade mnogo više vrijedne.

Tako je učešće u grupnoj fazi Konferencijske lige vrijedno 2,94 miliona eura, učešće u grupnoj fazi Evropske lige je vrijedno 3,63 miliona eura, a učešće u grupnoj fazi Lige prvaka 15,64 miliona eura.

Na sve to, nacionalni šampioni koji ne izbore grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja dobijaju bonus od 260 hiljada eura.

Prostom računicom vidi se da nam je onaj debil iz Kluža izbio sigurnih 2,8 miliona maraka jer bi sigurno igrali plej of lige konferencija.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A je l mi do kraja konferencijske lige kvalifikacija samo dobijamo protivnike iz ove grupe klubova (staza šampiona). Npr. je l ne možemo dobiti AEK i sl. iz onog drugogo šešira, već samo ove Makabi Haifa, Bode ...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Upravo tako, tek u grupama se spajaju svi. U trećem kolu igra 10 klubova od kojih 5 prolazi u plej of i sastaje se sa 5 poraženih iz staze šampiona lige evrope. Teoretski je moguće opet se sastati sa Klužom.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok. Hvala. Nemoj se ljutiti moraš nam nekad ponoviti gradivo, zaboravimo mi te šeme, stariji ljudi :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Nama se sa dvije pobjede protiv Linfilda otvaraju vratta nosioca u potencijalnom prvom pretkolu LŠ iduće sezone. To treab biti najveći motiv i upravi i treneru.
Grbavicu rušimo sutra.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
korpus je napisao:
Do kraja avgusta i prve pauze mislim da će se odigrati 7. kola. Evropa je prioritet tako da je najbolje odmarati igrače u prventvu i dati šansu klincima. Po rasporedu trebali bi do pauze uzeti npr 13 bodova lagano, a čisto sumnjam da će ostali klubovi osvojiti više od 15-16 bodova tako da nam neće puno pobjeći. Marko ima puno kredita pa neće niko ni zamjeriti ako se negdje kiksa sa klincima.

Ako smo sa Klužom odigrali sa trojicom U21, protiv želje će minimum četvorica, a očekujem da će Kulašin debitovati i da vidimo zbog čega su ga doveli. Svi kažu da je ogroman potencijal, 2003. je godište.

Dakle Ćetković, Milojević, Kujundžič, Čavić, Kulašin, Begić. Šestorica momaka koji će biti u rosteru i konkurisati za prvih 11, a ako neko ima informaciju neka napiše šta se desilo sa Šikanjićem i Tahrićem. Šikanjić se ne spominje više, nije išao ni u Sloveniju, dok se za Tahrića spominjalo da će negdje na pozajmicu. Već sam jednom i pitao pa da ponovim, ko je Branko Šević što je išao na pripreme?

Evo našeg rasporeda:
1. Željezničar (A)
2. Leotar (H)
3. Tuzla (H)
4. Posušje (A)
5. Zrinjski (H)
6. Rudar (A)
7. Radnik (H)

Из ових 7 кола очекујем 15 бодова, сасвим довољно, али испод тога би већ било премало. Који бод више, зашто да не :)
borac_sampion je napisao:
Nama se sa dvije pobjede protiv Linfilda otvaraju vratta nosioca u potencijalnom prvom pretkolu LŠ iduće sezone. To treab biti najveći motiv i upravi i treneru.
Grbavicu rušimo sutra.

Да, са око 5000 бодова би већ могли бити изнад црте и у ЛШ :D

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Markovic i Bosancic u pocetnim postavama Radnika i Leotara. :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 18:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pisali smo i za taj klupski koeficijent. Ako dođemo do plej ofa, to nam je 2,50 ove godine, tako da bi bio ukupan 4,00 pred sledeću sezonu. Od ove godine ne računaju se pobjede i remiji.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 22:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2020, 15:53
Gledajuci ovu utakmicu Radnik-Leotar nadam se da vise necemo strijepiti i plasiti se gostovanja po ovim selendrama premijer lige. Ako je ova utakmica sa Kluzom neko mjerilo onda smo mi 10 nivoa iznad ovog antifudbala.

Hocemo da 3 na strani 3 kod kuce, ne bude vise nemoguce!

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2021, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
korpus je napisao:
Pisali smo i za taj klupski koeficijent. Ako dođemo do plej ofa, to nam je 2,50 ove godine, tako da bi bio ukupan 4,00 pred sledeću sezonu. Od ove godine ne računaju se pobjede i remiji.

Nikad se se pobjede i remiji nisu racunali.

Nacionalni i klupski koeficijent u kvalifikacijama se ne racunaju isto.

Za klupski koeficijent se bodovi dobijaju po rundama. Ispadanje u plej-ofu je 2,50 boda, ispadanje u 3. kolu kvalifikacija 2,00, a ispadanje u 2. kolu 1,50.

U nacionalnom BiH dobija za svaku pobjedu svog predstavnika u kvalifikacijama 0,25, a za neriješeno 0,125.

Tek od grupne faze u Evropi se za bod/pobjedu dobijaju dodatni koeficijenti, s tim da se i tu razlikuje po takmicenjima. Da bi npr. Borac imao veci koeficijent od 3,00 koliko se dobija za ucesce u grupnoj fazi LK/LE, morao bi osvojiti minimalno 5 bodova u grupi.

Cak i u tom slucaju 4,50 ne bi bilo dovoljno vrv. da se bude povlasten u 1. kolu kvalifikacija za LS sljedece sezone ako se uzme titula.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2021, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Problem je sto se nasi opuste u tim selendrama i olako shvataju to, dok s druge strane, selendra ( pogotovo RS) se nalozi na nas ko budala na brasno. I tu bude problem. Najvise bih volio da Marko odrzava motivaciju i spremnost, bilo da igraju sa teheranom ili posusjem. Kad se radnik, leotar, posusje kurta murta budu shvatali kao sto se shvatao Kluz, mi cemo vec na polusezoni biti korak do titule. Jebeno je odrzavati toliku motivaciju kod igraca, ali mislim da je ova sezona prekratnica, gdje cemo svima ici na noge i gdje cemo mi biti ti koji se pitaju, pogotovo zbog prozivki za titulu, vicu i sta sve ne.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2021, 09:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@LDA212
Često su se u prošlosti mijenjala pravila dodjele bodova u kvalifikacijama. Čini mi se da od 2018. godine važe pravila da se ne dodjeljuju bodovi za pobjede, ali možda i od prije, stvarno nisam siguran što se toga tiče. Uglavnom pravila su sada kao što si napisao i važe do kraja sezone 2023/24.

Za ostalo se slažem da nam neće biti dovoljna ova sezona da bi bili nosioci. Potreban je kontinuitet od par sezona pa da se to osjeti u prvom kolu.

Što se tiče nacionalnog koeficienta to me apsolutno ne interesuje niti ikog treba interesovati. Nikad neće biti napretka u ovoj žabokrečini. Evo primjer Dinama, ljudi konstantno postižu dobre rezultate, ali zbog ostalih klubova oni startaju u isto vrijeme kad i Borac, a jedina benificija im da su nosioci do kraja kvalifikacija. Dakle samo gledati sebe da i mi nekad imamo pravo da budemo nosioci.

Moram još dodati koliko je bitan i faktor sreće. Da smo prošli Kluža, a moglo se u ovoj fazi sezone, igrali bi sa Linkolnom za ulazak u grupe LK i nagradu od 6 miliona maraka. Da smo na žrijebu dobili Budućnost, Škendiju, Alashkert a ne jebenog Kluža, bili bi u baš dobroj situaciju da ih prođemo jer se pokazalo da su loše ekipe. Mora se ovo vratiti negdje u sledeće 3 godine i ja vjerujem da ćemo ovim tempom ući nekad u te grupe, a to znači ukupno 14 utakmica u evropi koje se igraju do decembra.

Možda nas sreća pogleda protiv Linfilda, nije to ne premostiva prepreka, pa nas u ponedjeljak pronosa sreća i dobijemo npr Budućnost, Šamrok, Hibernians u trećem kolu. Pa onda u plej ofu da prizivamo Muru, Linkoln... 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2021, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Za razliku od Morijentesa, ja bih zelio da veceras izadjemo u najjacem sastavu. Jeste bilo fizicko i mentalno praznjenje protiv Kluza, ali mislim da ih je Marko dovoljno spremio. Minutazu moze dozirati, ali treba poceti sa najjacom raspolozivom postavom. Bice 4-5000 na stadionu, domaci ce biti napaljeni iako nemaju kvalitet. Uostalom, igrali smo samo 2 utakmice...ako vec nemaju snage jebes i pripreme i sve.

Ne bi nam legao poraz nikako, jer bi se to moglo odraziti i na Linfild.
Neka ih odmara protiv Leotara, sinoc se vidjelo da su veoma slabi.

Bitno je da dobro startujemo i olaksamo sebi put za titulu i ove sezone, u kontekstu ove price o koeficijentima.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2021, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Nova sezona je pred nama, srecno Borce.

Veceras ofanzivno od samog pocetka, uzmite 3 boda i zacepite usta onima koji vas blate vec mjesecima, onima koji su skakali od srece u 118oj minuti protiv Kluza.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5174, 5175, 5176, 5177, 5178, 5179, 5180 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]