Marketing kluba nikad nije ni postojao, jedino što rade je objavljivanje slika na društvene mreže, vjerovatno misle da je to odličan marketing. Ali ajde, to je posebna tema, ja ću se vratiti na Kluž.
Juče su odigrali poslednju pripremnu utakmicu u Austriji, iskreno da kažem nisam pogledao ni jednu čitavu utakmicu, ali redovno pratim njihove portale i forum pa ću prenijeti ukratko njihove utiske.
Rezultati: Wels - Cluj 0:4 Ludogorec - Cluj 1:1 Puškaš A. - Cluj 1:0 Dinamo M. - Cluj 0:1 Ujpešt - Cluj 1:1
Prvo što nam ide u prilog, a pisao sam i prije, je promjena trenera. Nikako nisu zadovoljni šta trener radi i kako se ponaša. Za početak nije produžio ugovor sa najboljim štoperom lige Paulo Vinícius koji najvjerovatnije pojačava Steauu. Drugi štoper Andrei Burca, koji je sa Viniciusom igrao u paru, želi da ode iz kluba i mislim da nije odigrao ni jednu pripremnu utakmicu. Na tim pozicijama ostali su sa Cestorom koji je većinu prošle sezone bio povrijeđen, igrali su i sa matorim Hobanom za kojeg smatraju da nije više za njihovog kluba i jedva čekaju da ga se riješe. Smatraju da je Graovac smiješan igrač. Tu su još Denis Ciobotariu i novajlija Rachid Bouhenna.
Na desnom beku većinu priprema odigrao je Mateo Susic, dok odlični Cristian Manea želi da napusti klub i pitanje je hoće li igrati protiv Borca.
Na lijevom beku je većinu utakmica odigrao Iasmin Latovlevici za kojeg smatraju da je ubjedljivo najslabija karika u timu i u defanzivi, nije im jasno zašto je sa njim produžen ugovor. Mário Camora je kapiten i iznio je skoro čitavu sezonu ali na pripremama nije puno igrao. I on ima 35 godina, godinu dana je mlađi od Latovlevicia, tako da nam je možda šansa po toj strani.
Što se tiče golmana, trenutno u rosteru imaju 5-6 njih. Po njima najbolji je Giedrius Arlauskis, ali je njemu tek prije 3-4 dana produžen ugovor i tek tada je došao na pripreme.
Mislim da im zadnja linija nije uigrana i nisu standardni a uz to su i jako matori te bi Marko to trebao pokušati iskoristiti.
Iz veznog reda i napada takođe im je otišlo par igrača. Ostali su po krilima Paun i Daec, ovaj drugi je imao odličnu sezonu i proglašen za najboljeg igrača, ali je i on mator, 36 godina. U špicu su Gabriel Debeljuh, Mario Rondón sa 36 godina, Billel Omrani i novi igrač Daniel Paraschiv. U veznom redu pojačali su se sa Jonathan Rodríguez, Anas Tahiri i Claudiu Petrila.
Da sumiram, zadovoljni su sa pojačanjima iz veznog reda, ali špicevi i odbrana nisu na nivou da mogu odbraniti titulu u Rumuniji. Po mom mišljenu ako smo imali 10% šanse za prolazak dalje, u ovom trenutku mislim da su se šanse povećale bar na 20%. Mi nemamo šta izgubiti, a oni su pod pritiskom i javnost im stvara dodatni pritisak.
Početni sastav protiv Ujpešta: CFR početni tim : Arlauskis - Manea, Ciobotariu, Graovac, Latovlevići - Tahiri, Hoban, Chipciu - Rondon, Debeljuh, Petrila. Usput je Marius Șumudică na teren poslao i Itua, Gîdeu, Denisa Rusua (minuta 60), Mihai Buteana (63), Cristiana Figueireda i Daniela Paraschiva (66).
|