Jbg, valjda svi imate dovoljno godina da znate da je interes glavna pokretacka sila u covjecanstvu, a posto zivimo u vremenu materijalnog, nikakvo nije iznenadjenja da ljudi love krivine kako bi se docepali materijalnih dobara. Kad na taj, sam po sebi prilicno poremecen sistem vrijednosti, dodamo i los pravni sistem, pad morala, itd...Imamo to sto imamo.
Sve jasno sta Drasko radi i generalno tu ga podrzavam (u misljenju da se te anomalije trebaju izbaciti iz upotrebe), medjutim, mislim da nije na poziciji na kojoj se bori protiv ovakvih stvari kako bi se drustvo promjenilo i da se bezveze trosi vrijeme i resursi, a neke bitnije stvari za razvoj grada se sklanjaju u stranu (jednostavno ne stize). I dalje nemamo nikakvu najavu nekog ozbiljnog projekta koji ce rijesiti goruce probleme infrastrukture u gradu. Kao sto sam od pocetka pisao, mislim da ceko bezveze izgubiti 4 godine u gledanju video konferencija i pricanju kako je neko nesto ukrao, a razvoj Grada ce stagnirati.
Po mom misljenju, bolje je da se radi i ide naprijed (uz sve te anomalije sto donosi nakaradni sistem) , nego da se nista ne raditi (tj samo kukati kako su ovi drugi lose radili).
Neka tog tima za reviziju, neka ljudi rade, neka skupljaju materijal, neka ga objavljuju na sajtu i medijima, neka salju u MUP, neka salju u Tuzilastvo, ali ne znam zasto gradonacelnik mora svaki dan trtljati o tome dok razvojne projekte sklanja u stranu. Na primjer, vec je sjebo most u Docu, tj prologirao (a mogao se tom projektu posveitit i utrositi svo vrijeme i resurse da nekako pronadje nacina u teskim vremenima da ide dalje).
Poenta...i dalje gledamo rijaliti program, a nista se konrektno ne radi, cak ni najavi....
Jedino pozitivno jeste da onaj mali Begic zna koje auto kupiti. Respect za Mazdu