banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 07:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2021, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
lijepo od tebe što nas svaki put obavijestiš kad se iznerviraš.
kol'ko reče da imaš godinica?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2021, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Dovoljno da na svako pitanje ne odgovaram "A kol'ko ti imaš godina?" :pottytrain2:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
vec si odgovorio

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Napiši da i ja znam. :bootyshake:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
kosta je napisao:
kradu iz budžeta siromašnog gradonačelnika i prelijevaju bogatim građanima.
i kako on sad da dadne domu zdravlja, kako da omogući besplatne udžbenike!? kako, molim ja vas!? :(

Kakva debilana :(

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 01:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nisam razumio ono Draškovo skičanje oko smanjenja nameta, ko normalan skiči ako se smanjuju ili ukdaju takse i porezi.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Navodno hoce da ukinu namete bogatima za samo grad BL.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Visinu poreza na nepokretnosti određuje svaka opština za sebe i to svi plaćamo, bez obzira na imovinsko stanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 05:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Nije tačno da svi plaćaju.Npr na stan/kuću vlasnik je oslobođen plaćanja do 50 m2.Za svakog drugog člana domaćinstva oslobođen je još za 10 m2.
Tako da četveročlana porodica ne plaća porez na stan/kuću ako ima manje od 80 m2.

U suštini porez plaćaju oni koji imaju više stanova,poslovnih prostora.
Manje će plaćati bogati ali će grad imati manje prihode.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 06:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Obrnuti Robin Hud? Superhik jebemu...

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 06:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
boban1982 je napisao:
Nije tačno da svi plaćaju.Npr na stan/kuću vlasnik je oslobođen plaćanja do 50 m2.Za svakog drugog člana domaćinstva oslobođen je još za 10 m2.
Tako da četveročlana porodica ne plaća porez na stan/kuću ako ima manje od 80 m2.

U suštini porez plaćaju oni koji imaju više stanova,poslovnih prostora.
Manje će plaćati bogati ali će grad imati manje prihode.
A jebalo majku, oteo se ovaj forum, svi se kunu u Draska i vjeruju u sve ono sto on izjavi.Nadam se da znate da su stanovi/kuce samo jedna od kategorija nepokretnosti (u kojoj postoji ovo pravilo za oslobadjanje) na koje se placa ovaj porez, dok ista poreska stopa vrijedi za sve kategorije.

Zaboravljate privredu i iznos tog poreza koji oni plate i koji bi se svakako smanjio na ovaj nacin = pomoc privredi u doba korone.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 07:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Nek smanje cijenu industrijske struje, to bi bila veća pomoć. Pronađu način da zaštite domaći proizvod. Pusti ti poreze...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma da. "šta je jednoj firmi 1000 marki godišnje na halu od 1000 kvadrata u Ramićima?" pičkin dim, treba im zarezati 10000!
a i takse im povećati. jerbo su bogati. znatno bogatiji od ovih što imaju stan od 60 kvadrata. koji su isto bogati. kako moš kupiti stan od 60 kvadrata ako nisi bogat? napokon da dođe neko ko se sjetio da udari tamo gdje treba. po bogatima. e da bi dao siromašnima.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 10:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne seri. Ne pomaže se privredi tako što se lišavaš prihoda. Pomaže im se subvencijom, pripremljenom infrastrukturom, školovanjem potrebnog kadra i sl. Šta je do sada dobro došlo od kojekavih umanjenja doprinosa, poreza i sl? Samo se raskukaju još jače jer vide da pali.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bla, bla, bla...
začudićeš se ali -privredi se upravo pomaže smanjenjem nameta: taksi, poreza, doprinosa... subvencionisanje je go penis, subvenciju ćeš dobićeš ili nećeš, ili ćeš je dobiti nedovoljno, ili će biti raspodijeljeno neravnomjerno... odgovorno tvrdim: kada bi vlada smanjila doprinose na plate za 50%, u konačnom zbiru bi na kraju imala veći priliv sredstava po tom osnovu u odnosu na sadašnje stanje. kako? pa dosta jednostavno: na primjer, povećao bi se broj novih privrednih subjekata jer kad staviš na papir sva sranja koja će te dočekati (a ovi doprinosi su rak-rana), vrlo je destimulišuće otvarati firmu. bolje je imati mnogo firmi koje uplaćuju pojedinačno manje namete nego cijediti malo firmi sa velikim nametima. i onda imaš situaciju da jedna po jedna otpada jer više ne može da izdrži. i onda vlada samo ta nedostajuća sredstva prebaci na ove što su pretekli povećanjem nameta njima koji su preostali... i onda tako ide dok neko, napokon, jednom, ne dođe pameti. dodatna sredstva bi samo po ovom osnovu kumulativno bila veća i zbog povećanja broja prijavljenih radnika a princip je isti: bolje imati više radnika sa manjim pojedinačnim uplatama doprinosa nego malo radnika sa ogromnim pojedinačnim uplatama (sad tu dolazimo na teren kontrole i drakonskih kazni za neprijavljivanje).
dobar primjer kako se samo jednim potezom može napraviti ogromna šteta je odluka od prije nekoliko godina da se poveća porez na dobit sa 10 na 20% (okej, bilo je još nekih nameta koji su bili nepovoljniji, na stranu sad to). u roku od dvije godine ogroman broj firmi je prosto preselio sjedište iz Srpske u Federaciju i onda su glupani shvatili da najednom imaju rupetinu po ovom osnovu pa su brže-bolje stopu vratili na 10%.
ko nije u stanju ukačiti da se prelaskom iz opozicije u vlast dramatično mijenjaju perspektive naših političkih elita (čuj mene - elita!) taj ne shvata ništa: dok su u opoziciji oni su - na riječima, razumije se, ništa ih ne košta - vrlo široki i empatični spram siromašnih, obespravljenih, zaposlenih, nezaposlenih, problema privrede, ovih i onih kategorija; kada jednom, ipak , zajašu, stvar se automatski okrene: grabežljivi su i beskrupulozni i živo im se jebe za sve.
pošto je lijepo našjetovan da malo rogobatno zvuči dreka protiv smanjenja nameta, jedini novi momenat koji je ovdje Draško uveo jeste imbecilni pokušaj prodavanja cigle o uzimanju od bogatih i davanju siromašnim.
mislim, pušite vi tu foru, go ahed, ali dozvolite da primijetim da je to žestok bulšit.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Kosta ne jedi ono sto se ne jede i ne brani neodbranjivo. Taj zakon stoji unazad 5 godina i nikada nije donesen niti ozbiljno razmatran kao do danas. Ovde je jasno i ocigledno da ovo rade kako bi se smanjio budzet grada i malac ne ispuni ili pokusa ispuniti zadato i to je jasno svima.

Da je Mile kao predlagac ovog ozbiljan i hoce da pomogne privratno biznisu to bi uradio i predlozio i u Prijedoru/Derventi/Doboju itd. Mislis da i tamo nema nekog ko renta halu i kome bi usteda od 1000KM dobro dosla?

Da se razumijemo, ja ne branim Draska,naprativ, kako vrijeme prolazi uvidjam da je mali dobra budala. Ispravlja krive Drine a moze svaki dan da guzi cure, da skija, da mijenja auta ko gaće i sve to sto rade milioneri. A on se vucara po blatnjavim Debeljacima, kao hoce pomogne nekom? Pa da ovde ima hljeba i normalnih ljudi ne bi nas svakim danom bilo sve manje i manje...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mene je Lucy Lu sa Alibabe pitala kako sam...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@baki....lepi, uopšte u to ne ulazim, vjerovatno je (i) do toga, na stranu sad što smo imali bajke kako će čim mali smjesti dupe u fotelju odma uštedjeti samo na korupciji desetke miliona.
samo me nemojte jebati pričama kako namete u stvari treba povećavati i da je to u stvari verigud. bilo gdje.
to prosto nema veze s mozgom.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mene je bome obradovalo onih 30 marki kad ja vlada vratila od poreza 2018.

Draško neka smisli novi namet.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2021, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni su smanjili republičku taksu na firmu za 30%. fala im.
mada me je uvijek više jebavala opštinska koja je 2x veća od republičke.
na svakom ćošku nas gazi kako ko stigne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]