banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 20:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Konkretno, na sta mislis...
Mislim na to da nema svoje banke, nema farmaceutsku industriju, odustala je od nuklearnih istraživanja u Vinči, sve bitnije fabrike su u stranim rukama, vojno se okreće NATO paktu, poljoprivredno zemljište se prodaje Arapima, o Kosovu da i ne pričamo.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Relativno često sam putovao kroz i u Srbiju zadnjih 20tak godina, i moram reći da Srbija izgleda mnogo, mnogo pristojnije i bolje sad nego prije samo 5 godina, da ne pominjem prije 10 ili 15. Posebno ako ste u prolazu :D
Dionice autoputeva koje su završene su stvarno veliki pomak.
Par manjih mjesta duž autoputa BG-Niš su stvarno živnula, sjećam se vremena kad je trava rasla po trotoaru u jednom manjem gradiću a sad je sve puno naroda a pet ili šest novih fabrika niklo na prilazima.
Sa druge strane, ono što im Vučić radi preko medija, meni izgledao kao potpuno ludilo i ja ne razumijem kako to narod trpi.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Te fabrike su nikle uz debele subvencije.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
a ne znam brate, kad pređeš Pavlovića most, razlika između puteva s naše i njihove strane je nebo i zemlja u našu korist (Bogatić i taj kraj); slično je i kad kreneš gore prema Iriškom Vencu i Novom Sadu, sve to meni djeluje čemer i jad veći nego kod nas.

dozvoljavam da nisam zalazio u ove dijelove o kojima Roki priča pa to ne poznajem.

ja jedino što priznajem da je sad ovaj dio uz Savu što su izgradili - i još grade - (Bg na vodi), značajno poboljšanje u odnosu na ono što je bilo, ne ulazim u to koliko je neko omrsio brke.

ono što sam jednom već rekao ovdje: Srbija u svojoj istoriji nije imala pokvareniju, lažljiviju i primitivniju vlast od ove Vučićeve a konkurencija je, realno, bila žestoka. Sloba je - protiv kojeg sam ja učestvovao lično na demonstracijama (čisto za ove koji bi da mi jave kako sam vjerovatno mlad pa ne znam) - za Vučića bio gospodin čovjek. pa na kvadrat!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:35 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
_зока je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Konkretno, na sta mislis...
Mislim na to da nema svoje banke, nema farmaceutsku industriju, odustala je od nuklearnih istraživanja u Vinči, sve bitnije fabrike su u stranim rukama, vojno se okreće NATO paktu, poljoprivredno zemljište se prodaje Arapima, o Kosovu da i ne pričamo.

Sve su to stvari koje su relativne, Srbija ipak mozda i ima banku, za razliku od nas, Komercijalna ako se ne varam, ne vjerujem da ima bas ljudi koji zale za Jugoskandikom i Dafiment bankom, nadalje imaju telekom operatera, najveceg u jugoistocnoj evropi, od zemlje koja je imala problem sa elektroprivredom dosli su do zemlje koja kupuje elektroprivrede u okolnim zemljama.Hemofarm sjediste i dalje ima u Srbiji, naravno ne uoravlja drzava sa njim, jer se pokazalo da drzava lose upravlja privredom, vojno se okrece NATO savezu, ali naoruzanje nabavlja na istoku, krajem 90 nisu imali dizela da upale tenkove, danas imaju oruzane snage koje su dosta respektabilne, to zakljucujem iz kuknjave Hrvatskih medija. Kosovo je otislo takodje kraajem devedesetih...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Komercijalna banka je prodana, Hemofarm je blijeda sjenka one firme nekada. Ima sestru i tetku u Vršcu, grad je cvjetao dok je Hemofarm bio državni, sada se gasi, ljudi se iseljavaju, sport je umro, kultura isto....Stada (vlasnik) sve pare odnese vani.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Što se tiče subvencija, pa teško je na drugi način privući investicije. Posebno kada u okruženju imaš države sa manje-više jeftinom radnom snagom koje su jošu u EU. Bolje tako zaposliti radnike, nego da im plaćaš dok čekaju na birou posao ili da primaju socijalnu pomoć...

Vezano za Komercijalnu banku, otišla u NLB... Odnosno američki fond...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:42 
Bič božji
Bič božji

kosta je napisao:
a ne znam brate, kad pređeš Pavlovića most, razlika između puteva s naše i njihove strane je nebo i zemlja u našu korist (Bogatić i taj kraj); slično je i kad kreneš gore prema Iriškom Vencu i Novom Sadu, sve to meni djeluje čemer i jad veći nego kod nas.

dozvoljavam da nisam zalazio u ove dijelove o kojima Roki priča pa to ne poznajem.

ja jedino što priznajem da je sad ovaj dio uz Savu što su izgradili - i još grade - (Bg na vodi), značajno poboljšanje u odnosu na ono što je bilo, ne ulazim u to koliko je neko omrsio brke.

ono što sam jednom već rekao ovdje: Srbija u svojoj istoriji nije imala pokvareniju, lažljiviju i primitivniju vlast od ove Vučićeve a konkurencija je, realno, bila žestoka. Sloba je - protiv kojeg sam ja učestvovao lično na demonstracijama (čisto za ove koji bi da mi jave kako sam vjerovatno mlad pa ne znam) - za Vučića bio gospodin čovjek. pa na kvadrat!

Tacno je da u Srbiji ima propasti, mjesta koja su danas u sezdesetim godinama, na zalost takvih mjesta ima i kod nas, samo treba imati nesrecu da te put tamo nanese, za mene je licno bio sok zivot naroda u Rudom, to nema ni u filmovima Kusturice...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da ne brljamo previše temu, a ja sam izgleda kriv jer nisam objasnio na šta tačno mislim kad sam rekao novi AV.

Mislim isključivo na PR metode kojima se AV služi od početka, dakle Draškova ekipa koja to radi je sve prepisala. Draško vozi kamion (ko rambo), jaše konje, grli babe, još samo da kakog šiptarčića spasi iz smetova . . .

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne radi to samo AV. Ima jedan učitelj čak i bliži. Bandić.
Npr...
https://youtu.be/-hAcydx0htk?list=ULg1aG5g_-q7g

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2021, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
kosta je napisao:
Sloba je - protiv kojeg sam ja učestvovao lično na demonstracijama (čisto za ove koji bi da mi jave kako sam vjerovatno mlad pa ne znam) - za Vučića bio gospodin čovjek. pa na kvadrat!

Đubre jedno, pa zar onakvog čoveka...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
danijell je napisao:
Ne radi to samo AV. Ima jedan učitelj čak i bliži. Bandić.
Npr...
https://youtu.be/-hAcydx0htk?list=ULg1aG5g_-q7g
Joj on je meni nepresusan izvor zabave, bila bi prava steta da ga nema po medijima svaki cas.
Koliko god idiotski zvucalo, ali meni je klip kad polaze vijenac klececi, po ledu, na koljenima, popravljao dan dugooo nakon objave.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Pošteni Srda je napisao:
kosta je napisao:
Sloba je - protiv kojeg sam ja učestvovao lično na demonstracijama (čisto za ove koji bi da mi jave kako sam vjerovatno mlad pa ne znam) - za Vučića bio gospodin čovjek. pa na kvadrat!

Đubre jedno, pa zar onakvog čoveka...

mlados' - ludos'... :dontknow:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 11:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Izadjite sada sa anketom u BG i pitajte ko je gradonacelnik 80% ljudi nece znati, to govori doboljno o Srbiji kao drzavi, ovo o investicijama i fabrikama je komedija, to je tako subvencionisano da bi to moglo raditi i u Somaliji, sve ce to ici putem Etihad Airways-a, jedina gora drzava od nas, jedina.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ala kakve gluposti se ovdje valjaju. Prosto me blam čitati ovo. Čuj to su subvencionisane fabrike :lol:
Pa treba naći pare za subvencije, eto sreće da ovi naši to mogu pa da se u BL i RS otvori par desetina fabrika koje će zapošljavati hiljade ljudi. Pa znate li koji je to motor za privredu? Koje koristi imaju svi od tih par hiljada zaposlenih.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 13:22 
Bič božji
Bič božji

Jbg, ljudi culi da je rijec subvencija i iskljucili sive celije...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 13:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Ne radi se o tome, nego si ocigledno neupucen, subvenicije su dobro dole u normalnim okvirima, ovde nisu normalni okviri i upitno je ko stoji iza svega :) O ovome pricam

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa koliko bi koštalo da Srbija sama otvori fabriku, krene proizvoditi eto te gume, plati licencu, napravi zgradu, pogone, zaposli ljude, nađe kanale distribucije, plus da postavi nesposobnog partijskog čoveka koji će to uništiti sve za pola godine. Ovo je najjbolja opcija za nas narod da se otvore fabrike. Ne mogu vjerovati da neko može prigovoriti za otvaranje fabrike, posebno iz zemlje gdje godinama nije otvorena krštens fabrika.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 13:29 
Bič božji
Bič božji

Dati nekom subvenciju, prije svega znaci da si likvidan, ostalo je suvisno komentarisati...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2021, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Te subvencije po zaposlenom se odnose na plaćanje poreza na njih kroz par godina.
Posmatrajte to ovako, imate u državi 500000 hiljada ljudi bez posla, koji nemaju para, ne troše ništa... I onda dođe vam neko i kaže evo ja ću zaposliti 100000 ljudi, ali me oslobodite npr. 60% poreza na njih. Vi pristajete na to i sad imate novih zaposlenih 100000 ljudi na koje neki stranac plaća porez, imate 100000 novih plata koje se troše u vašoj državi, itd. Ko ne razumije da je ovo dobit za državu i društvo stvarno nema mozga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]