Krajisnik je napisao:
Knipex su jedna od najkvalitetnijih kljesta na trzistu, tu nema greske
Kineski alat uzimam kad ga ne koristim cesto, skupo je placati top brend alata za nesto sto ce trebati jednom u godini...
Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Upravo, zato ovo za hilzne i gledam od Kineza, dok se za ovaj alat za skidanje izolacije dvoumim.
Kod Kineza košta 12 €, a Knipex je 25 €.
Jeste da je duplo skuplji, ali to nije neka razlika u parama ako ću dobiti nešto što traje godinama...
Ranije smo u firmi kupili ovaj alat za konektore:
https://www.cable-sleeving.com/crimping-toolJeste skup, ali je zaista odličan!
Sad gledam, izgleda identično kao i onako kombinovani alat sa Alija što sam okačio. Jedina razlika je izgleda u ovom dijelu što oblikuje konektor. Alijev alat ima liveni šablon, a ovdje je CNC frezan.
Na internetu hvale Iwiss alat sa Alija, malo su skuplji od nekih drugih.
Ajd ga znaj da li je to sve isto i samo brendirano ili je stvarno nešto bolje...
Na primjer:
blaf77 je napisao:
Ja imam ova kombinovana sa posljednjeg linka, ali nisu Knipex. Ni za sta nisu.
Imam i ja neka LuX, iz Obija čini mi se. Smeće pravo, ali mislim da ni Knipex nisu puno bolja.
Mislim da je to jednostavno loš dizajn...
blaf77 je napisao:
Pomicno mjerilo kupio sa nekog FB oglasa za 16KM, sasvim solidno radi posao, bez problema.
Kupio sam ranije nekad sa Alija za 2-3 €. Stigao mi plastični šubler koji ima preciznost +/- 0.1 mm.
Ni za šta nije...
Ko kupuje prejeftino, kupuje opet...

motozeljo je napisao:
1.Za skidanje izolacije, vjerujem da je Knipex kvalitetniji ali ne tri puta koliko je skuplji, poznavajući tebe koji će to povremeno koristiti a čak i da kupujem za sebe(a radim sa takvim alatom daleko više nego ti) glas dajem kinezu. Radiće posao i neće se pokvariti.
Ovaj Knipex je skuplji 10 € ili ti 3 piva kad se prevede, zato i kontam u čemu je caka. Očekivao sam da je skuplji dosta...

motozeljo je napisao:
2.Alat za hilzne, ako ćeš presovati sa dvije strane to možeiš i sa papagajkama, po meni ako ćeš kupovati uzmi onaj koji presuje sa 6 strana. Prava krimp klješta za majstora koji svaki dan krimpuje nisu skupa....
Onda uzimam ta što krimpuju sa 6 strana.
motozeljo je napisao:
3.Kombinovani alat, može se kupiti i kod nas, baš ovakav kao što je Knipex-ov (čini mi se da nije skuplje od 15km) koju god marku da kupiš radiće posao....ovo tvoje je preskupo.
Ma taj kao Knipex je bezveze...
motozeljo je napisao:
4.Pomično mjerilo......pijaca nedeljom...nisam vidjeo da ima digitalnih kao kod tebe na slici, gotovo svi su manuelni ....jedino što na njemu moraš znati pročitati šta piše nakon mjerenja .....

Znam čitati i sa običnog šublera. Imao sam i ja tehničko obrazovanje u školi, a imam i ćaću koji nije duduk...