banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2020, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
despot777 je napisao:
Za to "šubler" se nekad dobijala jedinica!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kod prof. Jove u Metalskoj. :lol: Za "gedoru" mu je tek bilo najsladje zavaliti kečinu.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Zimus nekad brat dao mom mlađem magarcu aparat za varenje, da se "dijete uči" :D.
Aparat je neki italijanski, LED display i neki priključci za gas, žicu, elektrode šta sve ne.

Ugl, vario je boks za kera i aparat je uz manju eksploziju izbacio osigurače :D Kad sam otvorio umalo me šlog strefio, aparat za varenje sa impulsnim napajanjem kru te. Još mi bilo sumnjivo kako može 200 amperski aparat biti tako lagan, ali konto sam torusni trafo pa ajd možda i može.

Srećom samo je eksplodirao varistor, kontam da se pojavila neka razlika potencijala na kavezu u odnosu na uzemljenje jer je eksplodirao dok je klema bila zakačena, na praznom hodu.

Mali se već naoštrio i oće da proba CO2 i argon, za argon mislim da se ne isplati kupovati za vježbanje, CO2 kontam da bi trebalo biti jeftino.
Neko zna gdje se može napuniti boca i koliko košta ?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 18:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Bocu je najjeftinije napuniti u servisima koji rade pp aparate. Za
cijenu ne znam, ali ne bi trebalo bit skupo. Problem je ako nema ništa od opreme, onda se nabere fina cifra.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Castra je napisao:
Gledam da uzmem sebi neki ručni alat, pa me interesuje da li je neko imao dodira sa ovim...

Alat za skidanje izolacije:

U čemu je razlika između Knipex i ovih kineskih kliješta za skidanje izolacije.
Konstrukcijom su prilično drugačija, Knipex je malo skuplji. Ne znam da li kineska mogu više stvari da rade ili šta...

Alat za hilzne:

Ova kliješta za hilzne djeluju dobro, mada i kombinovani alat može i hilzne da krimpuje. Jedino što ih ne hvata sa 4 ili 6 strana, već ih samo presuje sa 2 strane. Ovakav Knipex je preskup, košta tipa 100 €..

Kombinovani alat:

Ova Knipex kliješta mi djeluje srednja žalost. Kineska imaju različine nastavke, pa mogu svašta...

Šubler:

Da li su ovakvi šubleri samo bačene pare, ili su ok?

1.Za skidanje izolacije, vjerujem da je Knipex kvalitetniji ali ne tri puta koliko je skuplji, poznavajući tebe koji će to povremeno koristiti a čak i da kupujem za sebe(a radim sa takvim alatom daleko više nego ti) glas dajem kinezu. Radiće posao i neće se pokvariti.
2.Alat za hilzne, ako ćeš presovati sa dvije strane to možeiš i sa papagajkama, po meni ako ćeš kupovati uzmi onaj koji presuje sa 6 strana. Prava krimp klješta za majstora koji svaki dan krimpuje nisu skupa....
3.Kombinovani alat, može se kupiti i kod nas, baš ovakav kao što je Knipex-ov (čini mi se da nije skuplje od 15km) koju god marku da kupiš radiće posao....ovo tvoje je preskupo.
4.Pomično mjerilo......pijaca nedeljom...nisam vidjeo da ima digitalnih kao kod tebe na slici, gotovo svi su manuelni ....jedino što na njemu moraš znati pročitati šta piše nakon mjerenja ..... :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 18:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Krajisnik je napisao:
Knipex su jedna od najkvalitetnijih kljesta na trzistu, tu nema greske
Kineski alat uzimam kad ga ne koristim cesto, skupo je placati top brend alata za nesto sto ce trebati jednom u godini...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Upravo, zato ovo za hilzne i gledam od Kineza, dok se za ovaj alat za skidanje izolacije dvoumim.
Kod Kineza košta 12 €, a Knipex je 25 €.
Jeste da je duplo skuplji, ali to nije neka razlika u parama ako ću dobiti nešto što traje godinama...

Ranije smo u firmi kupili ovaj alat za konektore: https://www.cable-sleeving.com/crimping-tool
Jeste skup, ali je zaista odličan!

Sad gledam, izgleda identično kao i onako kombinovani alat sa Alija što sam okačio. Jedina razlika je izgleda u ovom dijelu što oblikuje konektor. Alijev alat ima liveni šablon, a ovdje je CNC frezan.

Na internetu hvale Iwiss alat sa Alija, malo su skuplji od nekih drugih.
Ajd ga znaj da li je to sve isto i samo brendirano ili je stvarno nešto bolje...

Na primjer:

blaf77 je napisao:
Ja imam ova kombinovana sa posljednjeg linka, ali nisu Knipex. Ni za sta nisu.

Imam i ja neka LuX, iz Obija čini mi se. Smeće pravo, ali mislim da ni Knipex nisu puno bolja.
Mislim da je to jednostavno loš dizajn...

blaf77 je napisao:
Pomicno mjerilo kupio sa nekog FB oglasa za 16KM, sasvim solidno radi posao, bez problema.

Kupio sam ranije nekad sa Alija za 2-3 €. Stigao mi plastični šubler koji ima preciznost +/- 0.1 mm. :lol:
Ni za šta nije... :lol:

Ko kupuje prejeftino, kupuje opet... :)

motozeljo je napisao:
1.Za skidanje izolacije, vjerujem da je Knipex kvalitetniji ali ne tri puta koliko je skuplji, poznavajući tebe koji će to povremeno koristiti a čak i da kupujem za sebe(a radim sa takvim alatom daleko više nego ti) glas dajem kinezu. Radiće posao i neće se pokvariti.

Ovaj Knipex je skuplji 10 € ili ti 3 piva kad se prevede, zato i kontam u čemu je caka. Očekivao sam da je skuplji dosta... :D

motozeljo je napisao:
2.Alat za hilzne, ako ćeš presovati sa dvije strane to možeiš i sa papagajkama, po meni ako ćeš kupovati uzmi onaj koji presuje sa 6 strana. Prava krimp klješta za majstora koji svaki dan krimpuje nisu skupa....

Onda uzimam ta što krimpuju sa 6 strana.

motozeljo je napisao:
3.Kombinovani alat, može se kupiti i kod nas, baš ovakav kao što je Knipex-ov (čini mi se da nije skuplje od 15km) koju god marku da kupiš radiće posao....ovo tvoje je preskupo.

Ma taj kao Knipex je bezveze...

motozeljo je napisao:
4.Pomično mjerilo......pijaca nedeljom...nisam vidjeo da ima digitalnih kao kod tebe na slici, gotovo svi su manuelni ....jedino što na njemu moraš znati pročitati šta piše nakon mjerenja ..... :D :lol:

Znam čitati i sa običnog šublera. Imao sam i ja tehničko obrazovanje u školi, a imam i ćaću koji nije duduk...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 18:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
Imam ja digitalni kaliper/subler narucen sa aliexpresa prosle godine, jos radi, napravljen od karbon plastike kako pise na njemu, bas je neka jaka gusta plastika, placen oko 3-4 dolara,mam i obicni mehanicki subler, uporedjivanjem mogu reci da je jako precizan, meni za hobi svrhe super stvar

A cek, kako dobijas robu kad je postarina ogromna ?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 18:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Rocker je napisao:
Neko zna gdje se može napuniti boca i koliko košta ?

Tehnogas Trn
10-15KM, zavisi od velicine boce

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Castra je napisao:
Gledam da uzmem sebi neki ručni alat, pa me interesuje da li je neko imao dodira sa ovim...

Konstrukcijom su prilično drugačija, Knipex je malo skuplji. Ne znam da li kineska mogu više stvari da rade ili šta...

Alat za hilzne:

Ova kliješta za hilzne djeluju dobro, mada i kombinovani alat može i hilzne da krimpuje. Jedino što ih ne hvata sa 4 ili 6 strana, već ih samo presuje sa 2 strane. Ovakav Knipex je preskup, košta tipa 100 €..

Kombinovani alat:

Ova Knipex kliješta mi djeluje srednja žalost. Kineska imaju različine nastavke, pa mogu svašta...

Šubler:

Šubler imam bez tog ekranića i isto radi posao. On ti dobro dođe ako si ćorsv ili beter za očitati, isto kao digitron u trafici ili u apoteci neki dan što sam se zabezeknuo..... Cura na digitronu računa kusur od 20 KM a račun 14.78....ljebe nepečeni.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 07:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Subler "analogni" može posluziti da ponesto izmjeris rijetko, ali kad trebas par sati skidati neke mjere ili nesto kontrolisati onda je puno lakse i brze sa digitalnim.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
munja.alex je napisao:
Castra je napisao:

Alat za hilzne:

Kombinovani alat:

Šubler:

Šubler imam bez tog ekranića i isto radi posao. On ti dobro dođe ako si ćorsv ili beter za očitati, isto kao digitron u trafici ili u apoteci neki dan što sam se zabezeknuo..... Cura na digitronu računa kusur od 20 KM a račun 14.78....ljebe nepečeni.

Možda je završila "kupovnu" farmaciju, pa im tamo rekli da tako treba :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Bolje i to nego da se zezne kod vraćanja kusura.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što, dobiješ makar žvaki za kusur....

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 08:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Digitalni šubler pokazuje u stoti dio milimetra, a ovaj sa crticama obično u 5 stotih. Možda čovjeku treba za nešto precizno.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2020, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Kakav je Blaupunkt alat što se nudi na Nestro pumpama, valja li čemu? Vidim da je aku bušilica 90 KM.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2020, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OT,ali to mi zvuči kao da neko prodaje DeWalt zvučnik

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2020, 00:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Behold!

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2020, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro de, Makita soundbar ili DVD player.

Aj sad!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2020, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Forty Two je napisao:
Kakav je Blaupunkt alat što se nudi na Nestro pumpama, valja li čemu? Vidim da je aku bušilica 90 KM.

Zajebi to. Aku od toliko para, da valja, može biti Bosch ixo, Makita i sl. Nemam ih ali sam vidio kako rade i ok su za te pare.
Nešto veće, a sa tom cijenom, je bacanje para(čisti kinez).

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2020, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brendirani Kinez :D....u stvari,Kinezi uzmu neki zvučni zapadni brend koji nikad nije proizvodio tu vrstu uređaja,etiketiraju taj proizvod i svi zadovoljni (osim krajnjeg kupca)

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2020, 21:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Zahvaljujem :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]