banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 06:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2005, 07:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2004, 15:19
У Бијељини, на углу улица Светог Саве и Кнегиње Милице, од пре два дана на стаблу са којег је прошле године посечена грана појавио се лик који јасно подсећа на Исуса Христа, што је изазвало велико интересовање становника не само тог града. „Чуда божија се дешавају и Бог нас подсећа на сваком месту да постоји”, казао је кратко новинарима епископ зворничко-тузлански Василије пошто је обишао место ове необичне појаве. Место „указања лика Исуса Христа” у великом броју посећују грађани Бијељине и околних места, као и путници пролазници. Већина их је уверена да је реч о светом месту, тако да испод дрвета остављају новац, љубе дрво, крсте се пред њим и скидају комадиће коре са дрвета.
У бијељинском предузећу „Комуналац”, које ради на одржавању дрвореда, кажу да су пре годину дана уређивали улице и да су на том дрвету обрезивали гране, које су биле спуштене и угрожавале безбедност саобраћаја и да нису ништа необично приметили.

Могућност да је на дрвету руком или неком машином исцртан лик Исуса Христа потпуно је искључена, јер се из непосредне близине не види ништа осим испуцалог дрвета, тврде они који су били на лицу места.

Према њиховим тврдњама, та необична појава тек са удаљености од неколико метара почиње јасно да се уочава у лику који личи на Христа.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam vidio ali sam čuo za ovu vijest, kao i da je sveštenik rekao neke zanimljive stvari: da narod ne treba ostavljati novac, da ne treba kidati dijelove tog drveta kao za neku amajliju i slično, da ovo nije dobar znak već znak upozorenja za Srbe, i da (ako sam dobro shvatio, tj. ako mi je dobro preneseno) da ima još nekih upozorenja ili sličnog ali da neće da zasad govori o tome, ili nešto tako.

A takođe sam čuo da se tu ne vidi lik Isusa Hrista. Uostalom ko zna kako je on izgledao? Ima li neka slika na interentu tog crteža sa drveta?

No valjda je bitno to što narod misli da je to lik Isusa Hrista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 13:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Svaki put kad čujem ovakvu vijest ne mogu da se načudim ljudskoj gluposti. Svaki put se sjetim scene iz filma "Žitije Brajanovo" kada Brajan u bijegu izgubi sandalu i odmah nastane religija poštivalaca njegove sandale.
Činjenica je da samo vjernici vide Isusa, Majku Božiju i sl. u takvim mrljama, a te mrlje su upravo to - mrlje. U Hrvatskoj "svako malo" čujete takvu vijest - jedna domaćica ispekla kolač i na njemu ukazanje Majke Božije sa Isusom u naručju!? Kada sam vidio snimak tog kolača na njemu jedna obična mrlja, koja ne liči ni na šta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Moguce... Šejtan voli zavoditi ljude kako god moze. Lako je nevjernike il slabo upucene zavesti od strane Šejtana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Not now, John! je napisao:
Svaki put kad čujem ovakvu vijest ne mogu da se načudim ljudskoj gluposti. Svaki put se sjetim scene iz filma "Žitije Brajanovo" kada Brajan u bijegu izgubi sandalu i odmah nastane religija poštivalaca njegove sandale.
Činjenica je da samo vjernici vide Isusa, Majku Božiju i sl. u takvim mrljama, a te mrlje su upravo to - mrlje. U Hrvatskoj "svako malo" čujete takvu vijest - jedna domaćica ispekla kolač i na njemu ukazanje Majke Božije sa Isusom u naručju!? Kada sam vidio snimak tog kolača na njemu jedna obična mrlja, koja ne liči ni na šta.

ta scena parodira kako ljudi nisu skontali rijeci I.H. vec su i dalje nastavili sa simbolima
a to sto ljudi vise bozanstva u kojekakvim stvarima ili vide "ukazanja" je dokaz fanatizma i religijskog izapiranja mozga
najveci fanatici (necu reci vjernici jer se pokazalo da takvih skoro pa i nema, svi se ubjedjuju da vjeruju, ali zavaravaju sami sebe) dolaze iz najnizih slojeva drustva sto je pokazatelj stetnog djelovanja religije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 21:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2004, 20:40
Draga braćo i sestre, slava našem Spasitelju!

Dobro nam došao Gospode u tvoj Novi Sveti grad!

Samo se duhovno duhovnim dokazuje, jer tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božijega, JER MU JE LUDOST, i NE MOŽE DA RAZUMIJE, jer se to ispituje DUHOVNO.( 1 Kor. 2,13-14)
A plod Duha je u svakoj dobroti i pravednosti i istini. (Efes. 5,9)

Jer ima mnogo nepokornih, praznorječivih i obmanjivača, osobito koji su iz obrezanja, kojima treba usta zatvoriti, koji čitave domove izopačuju učeći što ne treba, radi nečasnog dobitka. (Titu 1,10-11)

Svjedočanstvo je ovo istinito. Zbog toga karaj ih bez poštede, da budu zdravi u vjeri. Da ne slušaju judejske bajke, ni zapovjesti ljudi koji preziru istinu. Čistima je sve čisto, a nečistima i nevjernima ništa nije čisto, nego je nečist i njihov um i savjest. Govore da znaju Boga, a djelima ga se odriču; jer su gnusni i nepokorni i nesposobni za ma koje dobro. (Titu 13-16)

Zato je po njima proklet svaki koji bilo kako visi na DRVETU, pa ma i kroz slikovito prikazanje. Ne shvativši da nas je time Hristos iskupio od prokletstva zakona postavši za nas na drvenom krstu prokletstvo. Da na nama bude blagoslov Avramov u Hristu Isusu, da PRIMIMO obećanje Duha kroz vjeru. (Gal. 3,13-14)

Kamen... Sluga pak Gospodnji ne treba da se svađa, nego da bude tih prema svima, poučan, nezlobiv.(2 Tim. 2,24)

Amin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 23:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
kamen je napisao:
Draga braćo i sestre, slava našem Spasitelju!

Dobro nam došao Gospode u tvoj Novi Sveti grad!

Samo se duhovno duhovnim dokazuje, jer tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božijega, JER MU JE LUDOST, i NE MOŽE DA RAZUMIJE, jer se to ispituje DUHOVNO.( 1 Kor. 2,13-14)
A plod Duha je u svakoj dobroti i pravednosti i istini. (Efes. 5,9)

Jer ima mnogo nepokornih, praznorječivih i obmanjivača, osobito koji su iz obrezanja, kojima treba usta zatvoriti, koji čitave domove izopačuju učeći što ne treba, radi nečasnog dobitka. (Titu 1,10-11)

Svjedočanstvo je ovo istinito. Zbog toga karaj ih bez poštede, da budu zdravi u vjeri. Da ne slušaju judejske bajke, ni zapovjesti ljudi koji preziru istinu. Čistima je sve čisto, a nečistima i nevjernima ništa nije čisto, nego je nečist i njihov um i savjest. Govore da znaju Boga, a djelima ga se odriču; jer su gnusni i nepokorni i nesposobni za ma koje dobro. (Titu 13-16)

Zato je po njima proklet svaki koji bilo kako visi na DRVETU, pa ma i kroz slikovito prikazanje. Ne shvativši da nas je time Hristos iskupio od prokletstva zakona postavši za nas na drvenom krstu prokletstvo. Da na nama bude blagoslov Avramov u Hristu Isusu, da PRIMIMO obećanje Duha kroz vjeru. (Gal. 3,13-14)

Kamen... Sluga pak Gospodnji ne treba da se svađa, nego da bude tih prema svima, poučan, nezlobiv.(2 Tim. 2,24)

Amin!

Ukazao ili ne, sta ce nam uopste - ako je vec mislio nesto da postigne tim svojim 'ukazivanjem' sto nije donio sa sobom nesto novaca, otjerao ove diktatore iz Europe, te rijesio probleme Srba napokon...
Sto se mene tice, nema potrebe da se bilo kome ukazuje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2005, 17:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Neznam može li se ovo ovdje iskoristiti ali čitajući danas ovaj dio Svetog Pisma učinilo mi se da postoji neka veza!

Možda sam pogrješio!

Jer će kamen iz zida vikati, i čvor iz drveta svjedočiće.
Teško onome koji gradi grad krvlju i osniva grad nepravdom.
(Avakum 2-11.12)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2005, 01:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Murciellago je napisao:
Neznam može li se ovo ovdje iskoristiti ali čitajući danas ovaj dio Svetog Pisma učinilo mi se da postoji neka veza!

Možda sam pogrješio!

(Avakum 2-11.12)

Епископ зворничко-тузлански Василије служио је синоћ у Бијељини молебан пред дрветом на коме се јавио лик Исуса Христа.

„Бог нам се јавио на овом дрвету, јер ми нисмо хтјели ићи њему у цркве, па је он дошао нама. Христов лик се јавио као стална опомена грешницима који пролазе овуда да престану гријешити и окрену се хришћанским врлинама”, рекао је владика Василије пред око 1 000 вјерника. Владика Василије је најавио да ће сваког „младог петка” служити молебан испод дрвета и позвао грађане да се испод овог дрвета непрекидно моле и пале свијеће за спасење своје и својих најмилијих. Епископ зворничко-тузлански помолио се за спас Републике Српске и БиХ и њеног народа. Владика Василије се са свештенством и вјерницима молио за упокојење душа страдалих Срба у војно-полицијској акцији „Олуја” у Хрватској, као и за остале преживјеле Србе који су протјерани са својих вјековних огњишта.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2005, 01:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ovo je jos jedan od dokaza da je Srpska Republika svetinja i trajna kategorija u BH.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2005, 10:57 
Veteran
Veteran

sindikalac je napisao:
Епископ зворничко-тузлански Василије служио је синоћ у Бијељини молебан пред дрветом на коме се јавио лик Исуса Христа.
„Бог нам се јавио на овом дрвету, јер ми нисмо хтјели ићи њему у цркве,

Fuj. Treba mu još ovaca za šišanje. K'o narod ne ide u crkve... Nikad nije bilo više vjernika na ovim prostorima nego nakon proteklog rata i opet im malo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2005, 21:46 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
U slovo se slazem sa Not now, John! - om !

Btw, saznao sam da je taj Isusov lik ustvari dzoger metla okrenuta naopacke . Jadnom gladnom narodu se metla ucinila kao spasitelj :( Znam da ce neki ovo protumaciti kao uvredu, ali ja mislim da je ovo logicno objasnjenje!

Bless the Metla!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2005, 07:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Murciellago je napisao:

Možda sam pogrješio!

(Avakum 2-11.12)

Murciellago čestitam, pun pogodak!!! :D

Jer cijelo poglavlje iz kojeg si izvojio ove stihove vrlo dobro odslikava sadašnju situaciju.
Inače, odmah mi je "zazvonilo" da ovo mora biti zapisano negdje u Svetom Pismu i to ne skriveno i posredno nego baš jasno i otvoreno, ali nisam imao vremena da tražim, i hvala ti što si mi uštedio trud.

Upravo na stranicama ovog foruma pokazalo se koliko precizno je ovo proročanstvo ispunjeno ovdje i danas među nama.
Naime, Kamen (koji je da podsjetim još jednom iz Bijeljine) je otvorio temu

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=1 ... sc&start=0

u kojoj na osnovu fenomena koje je u očio na kamenju neke kuće (nisam shvatio jer mu je komplikovan stil izlaganja, možda baš njegove kuće) govori o važnosti vremena i mjesta na kojem živimo.
Taj fenomen je po njegovim riječima prvi put uočen prije 11 godina (1994. godine) što se potpuno slaže sa stihovima iz proroka Avakuma 2 poglavlje 11 stih, jer kaže:

Dakle, zaista dva potpuno ista fenomena se dešavaju u razmaku od 11 godina, onim redom kako su i najvljeni: prvo kamen, pa onda fržna drvetu i to na istom mjestu u Bijeljini.
(Zašto baš tamo, ostaviću svakom da sam zaključi jer bi me iznošenje mog mišljenja odvuklo kojekuda pa i na istorijske i političke analize. Reći ću samo da nije nebitno i to što se svjedočanstvo drveta desilo na uglu ulica Svetog Save i kneginje Milice pa ko zna istoriju nek malo razmisli, nisam siguran da će mu se baš svidjeti kad shvati šta to može da znači.)

Ono što je bitno je da je Kamen i sam posvjedočio da su s ovim fenomenom odavno upoznati "neki krugovi SPC" kako se izrazio.
A sve ovo ima velike velike veze sa SPC i narodom čiji SPC tvrdi da je duhovni pastir.
Pa dobro, mislim da nema dvojbe da je jasno da se radi o nekom značajnom svjedočanstvu, ali o čemu?
Šta kaže Sveto Pismo, šta kaže Bog kroz proroka Avakuma.

1. Na straži svojoj stadoh, i stajah na kuli, i motrah da vidim šta će mi reći i šta bih odgovorio onome koji me koraše.
2. I odgovori mi Gospod i reče: piši utvaru, i da bude razgovijetno na pločama da se lako čita.
3. Jer će još biti utvara do određenoga vremena, i govoriće šta će biti do pošljetka i neće slagati; ako oklijeva, čekaj je, jer će zacijelo doći, i neće odocniti.
4. Gle, ko se ponosi, njegova duša nije prava u njemu; a pravednik će od vjere svoje živ biti.
5. A kako vino vara, taki je čovjek ohol, niti ostaje u stanu; jer raširuje duh svoj kao grob, i kao smrt je, koja se ne može nasititi i zbira k sebi sve narode i skuplja k sebi sva plemena.
6. Neće li ga svi oni uzeti u priču i u zagonetke, i reći: teško onom koji umnožava što nije njegovo! dokle će? i koji trpa na se gusto blato.
7. Neće li najedanput ustati oni koji će te gristi? i neće li se probuditi oni koji će te rastrzati, i kojima ćeš biti grabež?
8. Što si ti oplijenio mnoge narode, tebe će oplijeniti sav ostatak od naroda, za krv ljudsku i za nasilje učinjeno zemlji, gradu i svjema koji žive u njemu.
9. Teško onome koji se lakomi na gadan dobitak kući svojoj, da postavi gnijezdo svoje na visokom mjestu i sačuva se oda zla.
10. Smislio si sramotu kući svojoj da zatreš mnoge narode, i ogriješio si se o svoju dušu.
11. Jer će kamen iz zida vikati, i čvor iz drveta svjedočiće.12. Teško onome koji gradi grad krvlju i osniva grad nepravdom!
13. Gle, nije li od Gospoda nad vojskama da ljudi rade za oganj i narodi se trude ni za što?
14. Jer će se zemlja napuniti poznanja slave Gospodnje kao što je more puno vode.
15. Teško onome koji poji bližnjega svojega, dodaje mijeh svoj da bi ga opojio i gledao mu golotinju.
16. Nasitićeš se sramote mjesto slave, pij i ti, i otkrij golotinju svoju; doći će k tebi čaša u desnici Gospodnjoj, i bljuvotina će sramna biti na slavi tvojoj.
17. Jer nasilje učinjeno Livanu pokriće te i pustoš među zvijerjem koja ga je plašila, za krv ljudsku i nasilje učinjeno zemlji, gradu i svjema koji žive u njemu.
18. Šta pomaže rezan lik što ga izreza umjetnik njegov? šta liven lik i učitelj laži, te se umjetnik uzda u djelo svoje gradeći nijeme idole?
19. Teško onome koji govori drvetu: preni se! i nijemu kamenu: probudi se! Hoće li on učiti? Eto, obložen je zlatom i srebrom, a nema duha u njemu.

20. A Gospod je u svetoj crkvi svojoj; muči pred njim, sva zemljo!

Kada bih sada stih po stih razrađivao šta sve ovdje stoji to bi bio ogroman tekst, ali kako suštinski ne bih rekao ništa novo, odnosno nešto što već nisam rekao na temi "Božija upozorenja SPC...", ovaj put to neću činiti.
Ovaj put samo postavljam ovo poglavlje koje je pravo objašnjenje ovih fenomena i gdje sam samo istakao ono što je meni bilo najupečatljivije.
Ali neka svako čita i gleda sam, i nek zaključuje šta i o čemu ovo govori.
Za mene je jasno ovo: tumačenje vladike Vasilija da je to pozitivan znak za Srbe i SPC, potpun je promašaj.
Osim toga svojim ponašanjem u vezi ovoga (prepruke koje je dao) nedvosmisleno identifikuju njega i one koje predstvalja u riječima proroka Avakuma.

episkop Vasilije:
Citiraj:

Avakum (tj. Bog kroz usta svog proroka):
Teško onome koji govori drvetu: preni se! i nijemu kamenu: probudi se! Hoće li on učiti? Eto, obložen je zlatom i srebrom, a nema duha u njemu. (ikone)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2005, 18:10 
Urednik
Urednik

O majko moja mila, kako da se normalan covjek odbrani od ovog - crkvenog - sofizma ?

Izgleda da bi najbolje bilo da iskljucim telefon.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

koliko nevjernika na ovom forumu da covjek popizdi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2005, 20:50 
Urednik
Urednik

sindikalac je napisao:
koliko nevjernika na ovom forumu da covjek popizdi

Eto ti pa pizdi koliko god hocesh :)
Ali vjera ima milion, a samo jedna je nevjernicka. Ateizam.

Primjera radi, pola od vas ovdje govori kako je u pitanju bog, dok ovaj boshnjak pominje nekog sejtana (semafor = sejtan lampa) ... Dakle? Ko je u pravu? Kako dokazati ijedno? NIKAKO. Dakle - serete svi - viva la communismo & ateismo , GG, Have Fun, Cya, Enjoy Your STUPID Faith ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2005, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Dokazi nisu materijalni....zato i ti materijalisto ne mozes skontati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2005, 16:14 
Veteran
Veteran

betiss je napisao:

A šta je to drvo, ako nije materijalni dokaz? Za duhovni dokaz ti ne treba drvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 09:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Not now, John! je napisao:
betiss je napisao:

A šta je to drvo, ako nije materijalni dokaz? Za duhovni dokaz ti ne treba drvo.

Mislim na spoznaju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 14:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2004, 20:40
Draga moja zabludjela braćo, vi što se majčinim mlijekom još hranite! Rekoste, citiram;

''-Za mene je jasno ovo: tumačenje vladike Vasilija da je to pozitivan znak za Srbe i SPC, potpun je promašaj.
Osim toga svojim ponašanjem u vezi ovoga (prepruke koje je dao) nedvosmisleno identifikuju njega i one koje predstvalja u riječima proroka Avakuma.''-

'' Jer će kamen iz zida vikati, i god iz drveta svjedočiće'' za sva ona pobrojana zla djela koja po drugoj glavi Avakuma proroka pripisujete Pravoslavnom Srpskom narodu. Da li ste sigurni u to što ovde neosnovano tvrdite braćo? Da li ste imalo svjesni svoje odgovornosti pred Bogom za izrečeno? Znate li da niko neće tek tako lako nekažnjeno pred Njim proći za svaku izrečenu osudu drugome, pa makar to bio i ti brate Aragorn i slični tebi.

Ne viče ni kamen niti drvo SPASITELJEVU DOBRU, IZ RUKU ZLA, (jer satana sam od sebe ne govori protiv sebe a pogotovu u korist Spasiteljeva dobra) kako to vi drsko za svoj lov želite prikazati neopredeljenim dušama i na ovom mjestu, nego IZ RUKU DOBRA, govori O ZLU SATANSKOM što je jedino ISTINITO.

Zato ste kao OHOL čovjek opijen vinom što raširuje taj duh neistine kao grob, jer kao smrt je, koja se ne može nasititi, jer zbira i skuplja k sebi sve narode i sva plemena, (Avak.2,5). A zna se u čijim je rukama to kamenje i drvo progovorilo. Valda ne želite i taj obični mrtvi materijal za sebi prisvajat, koje ništa samo po sebi nikom ne znači, osim do mjesta Božijeg pomena onim IZABRANIM njegovim ljudima kojima se javi, da OVI svojom PRAVEDNOŠĆU OD TAKVE DUHOVNE ISTINE tumačenja po Pismu, (Avak. 2,4) ŽIVE i PRIME obećanje DUHA kroz VJERU (Gal.3,13-14).

Jer то kamenito-drveno mjesto, tek uz Božiji blagoslov postade Svetim. A priznali ste da ono neosporno postoji (satana kroz njih ne govori) i samom činjenicom kada ste ga u negativnom svjetlu citirajući osudili po značenju Avakuma 2,11. Čija istina očigledno smeta vašoj neprekidnoj sumnjičavosti u vjeri kroz izopačeno vaše traganje za onim crnim dokazima protivu ovome bjelom.

Sami ste ga takvom naopakom mudrošću, kao da taj kamen i drvo progovara isključivo prema vašem dobru kao navodno onim izabranim, nespretno strpali u zle pravoslavne ruke, ne znajući da ono nikad ne govori Božijom voljom ni iz čijih ponižavajućih grabežljivih ruku. (Avak. 2,7). Probudiće se svi ONI koje vi ovakvom OHOLOM nečistotom zbirate, i ustati NAJEDANPUT da vas grizu i rastrgnu! Čuvajte se tada, jer ćete im postati nesnošljiva grabež!

Nastavlja se...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]