banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2020, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Hoćeš reći da je mali poturao obraz Lukaču da ga šamara zbog para ? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da, hocu reci i Monika je dosla na naslovne strane iz "iskrene ljubavi i neznanja"! Zato ju je Bili tako gadno "isamaro i nasuko" jadnu i naivnu!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nači svi oni koji investiraju u MHE, Apple, Google i Teslu su budale, trebali su investirati u PDP :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto se vise penjes u politici od zemje ka gore kaput ti je duzi i dzepovi su ti dublji.
Tako mi je djed govorio. A djed nikad nije lago.

Posto ovde oko tebe cvijetaju Apl, Amazon, Gugle ,Tesla kompanije i cekaju na ovdasnje investicije nema potrebe ici u politiku da dodjes do lakog novca.
I brale sta ce ti vise pare kad ih imas??
Ta mantra razvaljuje svijetom!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iako često cijenim tvoje upise i mišljenje, ovaj put griješiš.

Draško je jednostavno previše balav da bi preferisao novac vs ideali, još je on u godinama kada ideali imaju veću težinu nego surova realnost. Kad bude imao 40+ možda počne razmišljati glavom a ne kurcom, do tada mu ja vjerujem da vjeruje u to što priča.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Necemo ja i ti samo i rekli su ovde na forumu vec mnogi o Draskovoj objektivnoj neobjektivnosti.

Ne mozes laznjake gurat kao istinu. Ne mozes nesto sto nemas vjestacki pravit i predstavljat to kao svoje iskrene vrijednosti sve da to i hoces.
Ne mozes voditi gladne iza bogate trpeze.

Ja mogu reci da razumijem tebe i tvoje probleme sto ne mozes da se lijecis, sto ne mozes da se obrazujes, sto ne mozes da se zaposlis i saljes djecu u bijeli svijet odakle se nece vratit. Ja mogu reci da razumijem to sto ne mozes pomoci svome bratu sestri ocu koji prezivljavaju.

Mogu isticat da je sramota to sto nemas vode i sto ti djeca ne mogu ravnati zube sve ja to mogu reci da razumijem.
Ali ili medjutim.

Ideali se sticu samo na iskrenom suosjecanju kad mozes da se poistovijetis a ne na projekciji koja nestane kad se svijetla ugase.

Ja to sve mogu gore sto ti ne mozes i vise 10 puta od tebe (kao primjer kazem ja to mogu).
Da li cu ja biti bolji i iskreniji lider i borit se za tebe i plebes nego sto bi ti moga to biti.

Mozda, ima i takvih ali to nije pravilo.

Hajde dosta mene i tebe.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
i to je istina...sjeti se William Shatnera.

https://www.youtube.com/watch?v=ainyK6fXku0

Citiraj:
Rent a flat above a shop
Cut your hair and get a job
Smoke some fags and play some pool
Pretend you never went to school
But still you'll never get it right
'Cause when you're laid in bed at night
Watching roaches climb the wall
If you called your Dad he could stop it all, yeah
You'll never live like common people
You'll never do whatever common people do
Never fail like common people
You'll never watch your life slide out of view
And then dance and drink and screw
Because there's nothing else to do

Opet još gora vrsta koji su s dna došli gazeći preko svega i sviju s uvjerenjem da su sve zaslužili i još više od toga s obzirom iz kakvih govana su iznikli.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale ne zaboravi da politicari kao i sav plebes zivi u kraljevstu gdje je "otvoren lov" .

Ti si igrac u igranci gdje se natjece da budes bolji, da pobjedis, da potuces i dotuces ovog do sebe a.k.a "konkurenta"!!
Uce te da su oni slabi u stvari nesposobni luzeri ili lijepse "less fortunate" pa sta ako gazis preko takvi...jel.

Ocekujes da politicari koji dolaze sa "dna" okrene tu mantru i da se oni bore i zive fer plej.
Ima i takvih ali vrlo mali broj?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Ma njega ne zanima ..ima zadaću i nek je uradi...ako mogne.Mislim da ga čak po nastupima i ne zanima ovo mjesto gradonačelnika.Čovjek puca više a ko će ga iznjeti ,PZD ili PDP ili neko drugi pratićemo..

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Da li je neko razmislja zasto smo mi u čabru vec godinama unazad,zasto ovde nakon rata sve propada,umire a trebalo bi po nekoj logici da ide na bolje?

Ja sam onog misljenja kakav je narod da su takvi i vladari i kad kod otvorim ovu temu i procitam sta vecina pise uvjerim se da je to zaista tako.

Zasto to mislim? Pa evo Igor Radojicic je bio gradenacelnik 4 godine,cak ni temu na forumu nema nikoga ga neko spominje,ni hvali a ni kudi,a takodje je naobecavao svasta.

Drasko nije ni preuzeo ulogu gradonacelnika ljudi pljuji?

Za vas placene pljuvace moram da napomenem mada nije ni bitno jer vam je mozak u Alfa rezimu sto kaze Miroljub ali:

Vlast u Banaljaluci je u protekle 4 godine ispunila samo 37% obecanog. Ovo su zvanicni podatci agencija,nisam ja izmislio.

I onda neko prdi li prdi a momak ni poceo raditi. Ja ne kazem da ce biti bolji od Igora,ne kazem ni sad da ga branim ko brata al ljudi dajte nekom drugom priliku,dajte mu sansu evo 2 godine ne mora 4 ko Igoru...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

baki je napisao:
Da li je neko razmislja zasto smo mi u čabru vec godinama unazad,zasto ovde nakon rata sve propada,umire a trebalo bi po nekoj logici da ide na bolje?

Po kojoj logic?
Sta je to sto je ovde kontradiktorno?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2020, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
baki je napisao:

Ja sam onog misljenja kakav je narod da su takvi i vladari i kad kod otvorim ovu temu i procitam sta vecina pise uvjerim se da je to zaista tako.

Zasto to mislim? Pa evo Igor Radojicic je bio gradenacelnik 4 godine,cak ni temu na forumu nema nikoga ga neko spominje,ni hvali a ni kudi,a takodje je naobecavao svasta.

Drasko nije ni preuzeo ulogu gradonacelnika ljudi pljuji?

Za vas placene pljuvace moram da napomenem mada nije ni bitno jer vam je mozak u Alfa rezimu sto kaze Miroljub ali:

Vlast u Banaljaluci je u protekle 4 godine ispunila samo 37% obecanog. Ovo su zvanicni podatci agencija,nisam ja izmislio.

I onda neko prdi li prdi a momak ni poceo raditi. Ja ne kazem da ce biti bolji od Igora,ne kazem ni sad da ga branim ko brata al ljudi dajte nekom drugom priliku,dajte mu sansu evo 2 godine ne mora 4 ko Igoru...

Zato što je polarizovano društvo bez kulture dijaloga, razmjene mišljenja. Imaš opciju da budeš za ili protiv, ništa izmedju ne postoji. Ako si za nekog političara neko će ti predstaviti nešto njegovo negativno gdje ti onda ako se ne složiš da je on sveukupno negativan za sve nas, postaješ neshvatljiv, kako možeš imati bilo kakav pozitivan stav za njega. Ili si BN ili si RTRS.

Nažalost mislim da će tako i ostati još dugo godina...sve dok pravosuđe (tužilaštvo i sudovi) prestanu biti svrha sami sebi i funkcije s pravom porodičnog nasljedja. Politička scena će kad tad se promjeniti, ali oni nikada.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nekoliko je razloga zbog kojih nam ne ide dobro, naravno najvažniji je taj što nemamo (funkcionalnu) državu.
Državu nemamo jer nas bošnje neće ostaviti na miru, i radeći na svoju štetu nadaju se da ćemo mi prvi pokleknuti. Istog trenutka kad se taj problem riješi, građani će moći neopterećeni strahovima za vlastiti život i opstanak izabrati politiku koja može ponuditi ono što nam svima treba, pravdu, socijalnu sigurnost i manje lopovluka.

Trenutno sve političke opcije koje bitišu ovdje troše dobar dio vremena i resursa baveći se temama kojima se ne bave npr slovenci i većinu svoje moći mogu projektovati u pravcu koji nije opterećen strahom od rata, ukidanja i raznoraznih pritisaka koje mi ovdje trpimo.

Dakle, nije samo naša vlast kriva za ovo stanje, krivica je mnogo šire raspoređena.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 16:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Rocker je napisao:
Državu nemamo jer nas bošnje neće ostaviti na miru, i radeći na svoju štetu nadaju se da ćemo mi prvi pokleknuti. Istog trenutka kad se taj problem riješi, građani će moći neopterećeni strahovima za vlastiti život i opstanak izabrati politiku koja može ponuditi ono što nam svima treba, pravdu, socijalnu sigurnost i manje lopovluka.
Tako su i Hrvati mislili. Kad dobiju nezavisnost krece prosperitet i ljubav prema drzavi. Problem je Balkanski mentalitet koji je trajna kategorija. Ideja nacionalnog oslobodjenja dobro dodje da ljudi psihicki ne pucaju jer tako im uvijek tinja nada "Kad se mi oslobodimo, a hocemo, bice nam bolje i sve ce doci na svoje mjesto". Isti problem imaju Bosnjaci, kontaju sad smo u blatu, ali kad mi BiH napravimo unitarnom tad ce to biti Svica.

Dobar primjer za moju tezu su Slovenci. U kakvu god situaciju da ih bacis ili u kakav god sistem da ih uguras oni drze nivo. Jevreji u Izraelu napravili cudo od drzave na svakom polju - industrija, prerada slane vode u pitku, visokotehnoloski centri, obrazovanje, vojno izenjerstvo, turizam, arhitektura, umjetnost. Razbijaju kako rade, a oko njih sve drzave na nivou srednjeg vijeka.

Ko hoce da zivi i gradi kvalitetan kolektivni sistem taj se seli s Balkana. Tako je bilo prije 500 godina, tako je danas, a bice i ubuduce.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Necu komentarisat Hrvatsku i Sloveniju. Ali ovo sa Izraelom moram.

Nasao si Izrael "dobar" primjer kome treba tezit!!

Zemlja mira, zemlja puna idile, sunca,laganica samo uzivas!
Cetri ozbiljna rata vodili u zanjih 60 godina i nebrojeno manjih. Zemlja u blagom ili jacem kako kad ratnom stanju permanentno.
Obavezni vojni rok koji traje malo duze...!!!
Stalni sukobi sa komsijama sad pa sad doleti misiraca preko plota i zvekne ti u dvoriste medju djecu.

Ja bi ipak u siromasnoj i iscjedjenoj ovakvoj RS zivio nego u takvom kolektivu.

Gdje ti zivis momak i gdje se informises?
A tek kako li je Adolf imao trideseti organizovan kolektivni sistem... eehheee!
Brale Vuce, gdje to preskoci!!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 19:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Vjerovatno je mislio na ekonomsku moc Izraela, da su uspjeli ekonomski da se razviju u tavom neprijateljskom okruzenju, a da ne spominjem da njih nekoliko miliona terorise 500 miliona arapa...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Nije baš da se ovdje stare vatre ne mogu rasplamsati.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Vjerovatno je mislio na ekonomsku moc Izraela, da su uspjeli ekonomski da se razviju u tavom neprijateljskom okruzenju, a da ne spominjem da njih nekoliko miliona terorise 500 miliona arapa...

Slazem se oko ekonomije, ali ne zaboravi da su to oni "sami" bez icije pomoci stekli???
A sto jest jest i ovde se zdusno pomaze!
Evo vec skoro 30g pomazu.

Ali sta ces... kaze Vuk da je to do naseg mentaliteta, tj sami smo krivi.
To je nas DNK_a.
Ukratko brale to se samo tako rodi i moze ga ...

A ovima drugima je urodjeno genetski nesto drugo...kolektivni sistem i "team work" oni cim se rode pruzaju ruke ka drugima a mi odmah trazimo sisu eshh.!!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ovaj Braletov traktat o Izraelu kao izvoru svih zala na Bliskom istoku je jedna takva pizdarija da je to bogu za plakati.
a nakon svega našlo se malo mjesta i za Adolfa, kao jedna daleka, frojdovski umakla asocijacija, valjda.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2020, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pozdrav Kole, moja kratka pricica o Izraelu se odnosi na sredinu u kojoj je mirno i bezbrizno zivjeti. Plus ekonomski uspijeh kao rezultat nekog "kolektivnog sistema".
Izvor zla nije nigdje spominjan.

Drz se cinjenica.
Pozdrav, aj sad malo ti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]