banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2020, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Stigao rezultat od sinoc,
NEGATIVAN

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Moj rodjak, drugi po redu, 60+, umro od korone. Porodica sokirana, bio 2 posljednja dana u bolnici, pricali s njim taj dan, bio kao bolje.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 19:58 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Gazda1970 je napisao:
Policijski u Federaciji od 23-05. Očekujte i kod nas poslije nedelje i izbora.

Trebali su uvesti od 04 do 05...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Vrlo zeznuta situacija sa prestankom testiranja i prebacivanjem na porodične...primjer mog buraza.Prošla subota..smor mišića jedva ustaje,kao umoran...ok.Nedelja mala temperaturica 37,3.Ponedeljak ok sa malom temp.Utorak isto,porodični kaže ništa test samo vitamini.Srijeda brzi test mimo porodičnog ,pozitivan i gubitak mirisa i okusa.I dalje porodični ništa samo da prati stanje .Traje do subote ...i kaže porodični e u srijedu ističe.izolacija eto kao to je to,nema veze teško disanje nije to problem jer može hodati i sad nema temperarure..ajd ti rekoh uradi Rtg nemoguće da tolki čoek jak zdrav prav tako diše...puff danas rtg obostrana upala pluća.I čude se što je smrtnost po ovakva..jbg

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Uskoro u izveštajima IzJZ pored ukupno testiranih i pozitivnih biće i kategorija vjerovatno pozitivna osoba :-P

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
mimikrija je napisao:
Vrlo zeznuta situacija sa prestankom testiranja i prebacivanjem na porodične...primjer mog buraza.Prošla subota..smor mišića jedva ustaje,kao umoran...ok.Nedelja mala temperaturica 37,3.Ponedeljak ok sa malom temp.Utorak isto,porodični kaže ništa test samo vitamini.Srijeda brzi test mimo porodičnog ,pozitivan i gubitak mirisa i okusa.I dalje porodični ništa samo da prati stanje .Traje do subote ...i kaže porodični e u srijedu ističe.izolacija eto kao to je to,nema veze teško disanje nije to problem jer može hodati i sad nema temperarure..ajd ti rekoh uradi Rtg nemoguće da tolki čoek jak zdrav prav tako diše...puff danas rtg obostrana upala pluća.I čude se što je smrtnost po ovakva..jbg

Gdje je išao da radi RTG pluća i da li je imao tad temperaturu ili je samo teško disao uz bolove u plućima?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imal bolove par dana unazad ništa strašno i malo otežano disao poslije cca tri koraka..s obzirom da sam teži slučaj što se tiče pluća i da sam imao mnogo puta upalu pluća ..znam kako se manifestuje pa sam mu odmah rekao da radi snimku...radio kod Arara i da nije imao temperaturu ni juče ni danas..ali se vidi obostrana upala pluća

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala za info

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
porodicni su ko vrsta barijere...stari dobio tem, bolove, juce kod porodicnog, dali mu hemomicin i jos jedne..jedva prica, fata zrak, ubi ga suvi kasalj..temp prva 4 dana 39, pa spala..danas tj veceras opet oko 39..a nit pluca da slika il vadi krv il sta vec dole rade... znaci nije ga poslo da radi test..osoba koja pije tablete za srce i visok pritisak..uglavnom on u zadnje vrijeme u ovo doba ga fata gripa i ranije je pio hemomicin..al sad kaze da je totalno drugacije..ima miris, al opet ne moze sve od hrane da jede..ustari kaze vidjet ce sutra kako se osjeca pa za pd...stric mi u pd, strina isto ima nekakvu gripu, temp kasalj..sutra ce vaditi nalaze krv, sta vec jos pa joj rekli na osnovu toga ce vidjeti hoce li ostati kuci il u kovid bolnicu, kontam u pd...uglavnom ona prica da ljudi cekaju vani, redovi..

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne čekaj..ako možeš sve vadi ,i rtg i krvnu...ne daj da se razvije onda je jebeno

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
mimikrija je napisao:
Imal bolove par dana unazad ništa strašno i malo otežano disao poslije cca tri koraka..s obzirom da sam teži slučaj što se tiče pluća i da sam imao mnogo puta upalu pluća ..znam kako se manifestuje pa sam mu odmah rekao da radi snimku...radio kod Arara i da nije imao temperaturu ni juče ni danas..ali se vidi obostrana upala pluća

I ja sam zaobišao svu tu gnjavažu i sam otišao privatno slikati pluća i isto obostrana upala, što ukazuje na koronu. Poslije uradio ispitivanje krvi na antitijela gdje mi pokazalo da sam pozitivan i onda tek otišao u kovid ambulantu da uzmem terapiju za upalu pluća. Od oca prijatelj s istim simptomima je uradio PCR, pokazalo mu da je negativan i poslali ga kući. Kad sam ja išao slikati pluća pokupim i njega i slika mu pokaže isto obostranu upalu. Čovjek je 73 godine i poslali su ga kući samo na osnovu negativnog PCR testa...radio je test krvi poslije privatno na antitijela, gdje se ispostavilo da je imao nekad koronu koja ga je prošla, ali sad su ostale posljedice korone. Ni ja ni on nismo imali nikakve bolove u plućima ni mišićima, samo je bio konstantan suvi kašalj.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dovoljno govori da smo pogubljeni u svemu mislim i na institucije...žalosno..

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 21:47 
staromodan
Korisnikov avatar

lako je pricati ne cekaj..valjda porodicni trebo da to odradi i salje..

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg..onda čekaj da porodični šalje pa da te prime,pa da dobiješ rezultat..i tako dalje..ovim odlukama instituta ni malo ne vjerujem..al ko sam ja da im sudim

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2020, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Nije mi jasno, kad testiraju čovjeka ako su rekli da neće ove sa lakšim simptomima?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2020, 06:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad umre. Sistem je u banani, kome nije jasno...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2020, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Да, а од малих симптома стање се брзо погорша. И ово што причају остали, обострана упала плућа, а струка на основу неког тамо негативног теста доноси закључке. Најбоље да су их тестирали на сиду па након негативног резултата рекли "ето, здрав си".

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2020, 11:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
37 smrtnih slučajeva, au.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2020, 13:38 
staromodan
Korisnikov avatar

koliko sam skonto u ponedeljak je stupio nekakav novi zakon..da porodicni odlucuje o slanju pacijenta na test..ako smatra da nije tezi slucaj, da ga salje kuci al ce biti tretiran ko pozitivan na koronu..tako se i brojke pumpaju..i da vise ne postoji neka kontrola koja ce obilaziti takve osobe, vec osobe licno preuzimaju na sebe tu neku odgovornost da se izoluju..

pa ti ako posaljes ljude kuci, i kasnije to ufati pluca znas koje su sanse da se izvuce il dok se docepa respiratora...naravno da je sistem u banani, prvo novcano a do toga je sve uticala korupcija..u ovoj situaciji trebaju se obezbijediti testovi, obrada..a to znaci povecati brojku zdravstvenih radnika, usmjeriti lovu na njih..i printati novu lovu...

“Osoba koja ima samo jedan simptom, na primjer, ako izgubi čulo ukusa i mirisa, a nema temperaturu ostaće kod kuće i neće se testirati, ali biće tretirana kao kovid pozitivna osoba. Njeno zdravstveno stanje se prati, a u slučaju pogoršanja biće upućena na pregled. U tom slučaju porodični ljekar, odnosno kolege iz HES-a procijeniće da li je neophodno da se uzme uzorak za testiranje”, pojasnio je Zeljković. On je naglasio da osoba koja osjeti bilo koji respiratorni simptom – temperaturu, kašalj, bolove u mišićima, kostima treba odmah da se javi svom porodičnom ljekaru i da ostane kod kuće, a porodični ljekara će na osnovu kontakta sa tom osobom da procijeni njegovo zdravstveno stanje i u slučaju potrebe biće upućena na ljekarski pregled.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2020, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne odlučuje porodični, jer ako imaš simptome jedino telefonom možeš doći do njega. Porodični te naruči u covid ambulantu i tamo te pregledaju pa odluče šta da rade. Terapije, krv/urin, slikanje pluća, test...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]