boban1982 je napisao:
Većina stranaka nose u nazivu demokratska.
Uništi nas ova demokratija,narod je bolje živeo kad su vladali komunisti.
Ovdje nije bitno hoće li doći do promjene vlasti nego hoće li doći do promjene sistema gdje će se korupcija i nepotizam svesti na minimum,da se neće zapošljavati preko stranačke knjižice nego prema kvalifikacijama.
Ne treba živjeti u zabludi da će opozicija iskorijeniti korupciju, nepotizam, namještene tendere itd. Neka dođe 1000 novih političara na vlast, pa koja je šansa da nema onih koji su tu samo da bi se "omrsili"?
Nije stvar u tome. Stvar je u tome da ovi novi, mladi iz opozicije, nisu ogrezli u kriminalu. I neće ogreznuti bar još neko vrijeme.
Zar može neko pomisliti da Jelena Trivić, regularna profesorica koja nije dobila titule po principu "ja tebi serdare, ti meni vojvodo", uz to i majka dvoje djece, može da se koliko sutra ugrađuje po principu "tender 20 miliona, 10 meni, 10 vi kako podijelite"? Da budem iskren, ne vjerujem da bi ona, ili bilo ko drugi od ovih opozicionara, odbila neki "kajmak", "nagradu", "procenat" nazovimo kako god, ali dok god je to u iole nekim granicama da to nije totalno pljačkanje ovog ojađenog naroda, lakše će se podnijeti nego ovo što možemo čuti da rade ovi sad. Koji su ogrezli. Koji se više ne boje niti imaju stida, i onda samo daj više, daj više, daj mi sve.
Ne vjerujem da je Radojičić sasvim u tom kolu, za njega imam slično mišljenje kao gore za Jelenu, ne ostavlja mi utisak iskvarenog čovjeka, ali kao što već rekoh za njega, on je tu u suštini za slikanje. Bio im je potreban nakon Gavranovića jak kandidat, dopadljiv i onima koji bi se kolebali, da povuče i dio građanske opcije na sebe, ali nema realnu moć da nešto suštinski promijeni nabolje.
Čak vjerujem, da ako izgubi mjesto gradonačelnika na ovim izborima, da će se truditi da sakrije neko olakšanje... to mu mogu biti (vjerovatno priželjkivana) izlazna vrata iz blata i politike, jer im onda vjerovatno više neće biti potreban pa će ga pustiti.