banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 18:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 109  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima?
Glasanje se završava 14 Nov 2020, 18:50
Igor Radojičić 33%  33%  [ 14 ]
Draško Stanivuković 47%  47%  [ 20 ]
Neću glasati 21%  21%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2020, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
Na stranu što je Stanić polupismen ali kod njega bi Poreska uprava baš imala posla samo da hoće....

Ispravak....samo da može.....jer,ne može protiv sebe :P

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 09:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Može, hoće....razlika je semantička :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Choban je napisao:
Nitro je napisao:
Naša "opozicija" prije svega nije kadrovski jaka i nema jasno orijentisan pravac djelovanja. To je jedan bućkuriš raznoraznih partijskih aparatčika i političkih parazita

A u vladajućim partijama nema aparatčika niti političkih parazita?

Ovo je pogrešan stav. Naravno da ima, ali pozicija drži poluge vlasti i narodski rečeno "može im se". Činjenica da opozicija ne čini ništa na čišćenju sličnih kadrova iz svojih redova ili bar guranja takvih u pozadinu, sugeriše da bi po eventualnom dolasku na vlast, činila apsolutno isto. To je ona mantra "svi su isti", kojom se vodi polovina onih koji konstantno ne izlaze na izbore, a tu opozicija treba da traži svoju šansu za animiranje novih glasača...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Занемарује се чињеница да опозиција не жели власт. Бореновићу, Шаровићу и остатку екипе је и више него одлично у опозицији, високе плате, ништа не раде, понекад глуме опозицији... Лагодан живот без имало муке.
С друге стране, ако желе власт и ако оваквим дјеловањем као до сада то мисле остварити, онда су већи кретени него што изгледају.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zato su u PDP-u i izgurali Stanivukovića i Trivićku u prvi plan. Deklarativno se ostavlja mjesto mladima, a i dalje vode alibi politiku Mladena Ivanića, preko njegovih klonova (Borenović, Crnadak). Stanivuković im je odličan štit. Ako ostvari neki razultat, dobro je, ako ne potrošiće ga, bez da se oni pretjerano eksponiraju, a pozicije u stranci ostaju. Slično je i sa Trivićkom, s tom razlikom da ona iza sebe ima određene reference i nije klasičan galamdžija i bukadžija, međutim upravo činjenica da je jedan Stanivuković sa svim svojim političkim limitima, ispred nje u hijerarhiji stranke, oslikava svu tu tragičnu unutrašnju politiku.

SDS ne vrijedi ni komentarisati više. Ta stranka je debelo zaostala u vremenu 90ih godina i teško se miče. Samo istorijska činjenica da su bili faktor tokom stvaranja RS, drži ih na životu. Činjenica da su u posljednjih par izbornih ciklusa, njihove glavne uzdanice bili bezlični i marginalni politički likovi popur Govedarice i Tadića, jasno govori kuda idu. Ta stranka je u rikvercu odavno...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Pozicija vs Opozicija!! :)

Obicno je "pozicija"- vladajuca stranka sustinski najjaca kad osvaja vlast prvi put.
Poslije toga njena evolucija - programski razvoj u biti je zavrsen u vecini slucajeva.

Snaga i uticaj poslije toga se odrzava i gradi rasturanjem opozicije tj. pravljenjem i drzanjem pod kontrolom iste.

Prisutan je to politicki diskurs svuda a ovde vrlo vrlo izricito!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nitro je napisao:
Zato su u PDP-u i izgurali Stanivukovića i Trivićku u prvi plan. Deklarativno se ostavlja mjesto mladima, a i dalje vode alibi politiku Mladena Ivanića, preko njegovih klonova (Borenović, Crnadak). Stanivuković im je odličan štit. Ako ostvari neki razultat, dobro je, ako ne potrošiće ga, bez da se oni pretjerano eksponiraju, a pozicije u stranci ostaju. Slično je i sa Trivićkom, s tom razlikom da ona iza sebe ima određene reference i nije klasičan galamdžija i bukadžija, međutim upravo činjenica da je jedan Stanivuković sa svim svojim političkim limitima, ispred nje u hijerarhiji stranke, oslikava svu tu tragičnu unutrašnju politiku.

SDS ne vrijedi ni komentarisati više. Ta stranka je debelo zaostala u vremenu 90ih godina i teško se miče. Samo istorijska činjenica da su bili faktor tokom stvaranja RS, drži ih na životu. Činjenica da su u posljednjih par izbornih ciklusa, njihove glavne uzdanice bili bezlični i marginalni politički likovi popur Govedarice i Tadića, jasno govori kuda idu. Ta stranka je u rikvercu odavno...

Ovde je Jela najpametnije moguce odigrala. Barata brojkama koji joj svasta nesto kazu. Drasko je potop i njegov domet je da jos neko vrijeme bude Vukanovic Junior.

Borenovic? :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
_зока je napisao:
Na stranu što je Stanić polupismen ali kod njega bi Poreska uprava baš imala posla samo da hoće....

koja je fora ova njegova opsesija Farmalendom, jesu li i njega ovi zvrnuli za neku jaku lovu?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2020, 20:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
kosta je napisao:
_зока je napisao:

koja je fora ova njegova opsesija Farmalendom, jesu li i njega ovi zvrnuli za neku jaku lovu?

Koliko zna Farmaland je kupio njegov kum
U stvari,nije kupio već uzurpirao imovinu zbog duga :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Nitro je napisao:

Ovde je Jela najpametnije moguce odigrala. Barata brojkama koji joj svasta nesto kazu. Drasko je potop i njegov domet je da jos neko vrijeme bude Vukanovic Junior.

Borenovic? :lol:

Trivićka? Nisam nešto siguran. Ima jedno mjesec i po, kako je portparol PDP-a, na svom tviter nalogu objavila blago kompromitujuće stvari za nju. Da joj je "žena majka kraljica" prijetila ubistvom, te da ne bi glasala za svoju stranku na izborima, da je Jelena Trivić bila kandidat za gradonačelnika. Nešto mi se ne čini da drži konce u svojim rukama, što se stranke tiče, a moguće i da je teško progutala, to što nije kandidat za gradonačelnika. Kako god, ona i Draško, su pomenutim pozadincima Crnadku i Borenoviću, odličan paravan.

Inače, za Stanivukovića se slažemo. Dečko nema politički kapacitet da bude gradonačelnik BL. Realno nema ni za poslanika u ozbiljnom političkom sistemu, ali obzirom da u Skupštini već godinama, obitavaju gori pajaci od njega, tu može da prođe na konto vrlo srozanih kriterijuma...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 07:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazi, ekipa u svim tim partijama su kao rogovi u vreci. Oduvijek je to tako bilo i bice.
Kako Trivicka zna sta brojke govore, tako to znaju oni iz njene partije kojima se ona ne svidja.
Ljubomora je legitiman osjecaj.

Sto se PDP.a tice, Drasko ih na ovim izborima punim gasom vozi u zid. A Borenovic mu je dao kljuceve.
Ko nakon izbora uspije skrpiti ostatke te stranke kroz koju godinu moze da postane vlast. Tezak zadatak ali eto...

P.S. Jeca je mracni mrak uzivo.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 07:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I Skevi nista nije jasno :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Eno i Vaske baca bombe, tvrdi da je Draško u prednosti preko 10% u odnosu na Igora.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
On vazda preuveličava.
Da pogodim, nije naveo izvor ankete, ko ju je radio i za koga.

Međutim, anketa jednog SNSD-ovog koalicionog partnera kaže da su Iggy i Draškić tu negdje, ako se ne varam, razlika 1% u Iggijevu korist.
Tako da je prije situVacija đene-đene, uz blagu prednost jednog ili drugog.

Ipak, sve ankete mogu pasti u vodu, jer sve zavisi od epidemiološke situacije na dan izbora i motivisanosti članova stranaka, ali i motivisanosti onih koji su sada neodlučni ili nisu članovi.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
The_new_Statesman je napisao:
I Skevi nista nije jasno :lol:

Sta jos kazu "moji"?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Choban je napisao:
On vazda preuveličava.
Da pogodim, nije naveo izvor ankete, ko ju je radio i za koga.

Međutim, anketa jednog SNSD-ovog koalicionog partnera kaže da su Iggy i Draškić tu negdje, ako se ne varam, razlika 1% u Iggijevu korist.
Tako da je prije situVacija đene-đene, uz blagu prednost jednog ili drugog.

Ipak, sve ankete mogu pasti u vodu, jer sve zavisi od epidemiološke situacije na dan izbora i motivisanosti članova stranaka, ali i motivisanosti onih koji su sada neodlučni ili nisu članovi.

Evo i ti si naveo bez izvora da vodi Igor 1% :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ja metnuo i link za tu anketu prije par strana.
Ne pratiš na času.

Eve, Jopet: viewtopic.php?p=2891989#p2891989
Ima naziv agencije, a poslije je procurilo da je anketu naručiJo jedan od koaliciJonih partnera SNSD-a iako su neki forumaši pretpostavljali da je PDP naručiJo anketu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 15:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Citiraj:
Jasmina Peulic,kandidat US kao Bošnjakinja kaže da su joj povrijeđena prava odlukom CIKa, da u RS živi bez straha i bez problema.

Slavica Arsenovic,Hrvatica,kandidat US Doboj:”Video nije uvredljiv,nije prouzrokovao nikakvu neprijatnost”.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2020, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Ja metnuo i link za tu anketu prije par strana.
Ne pratiš na času.

Eve, Jopet: viewtopic.php?p=2891989#p2891989
Ima naziv agencije, a poslije je procurilo da je anketu naručiJo jedan od koaliciJonih partnera SNSD-a iako su neki forumaši pretpostavljali da je PDP naručiJo anketu.

Tacno si nekad naivan kao Skeva Prosveceni:

Zasto bi koalicioni partner "izasao" sa bilo kakvim vrijednostima osim granicnim? Nisu ludi da kazu da dr iggy sisa draleta u svakom pogledu. Time samo umanjuju svoju "vrijednost" dok ovako bar mogu pokusati tvrditi pazar.

Mislim, legitimno je to :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 109  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]