banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2020, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Kod mene u firmi ima zaraženih,dalje se normalno radi.
Samo za dva radnika koji su bili najviše u kontaktu sa zaraženim izdato rješenje o samoizolaciji iako je većina radnika bilo u kontaktu.
I onda se čudimo što je ovoliko zaraženih.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2020, 15:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Takođe znam za jednu firmu gdje je više zaposlenih zaraženo. Navodno su im rekli da ako još bude bilo zaraženih (očekuju ih očito) oni idu kući, dok ostali rade normalno.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2020, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kod nas su batalili koronu, sve je dopušteno, da se ne lažemo.
Samo treba zvanično maske ukinuti.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2020, 22:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2017, 07:07
boban1982 je napisao:
Samo za dva radnika koji su bili najviše u kontaktu sa zaraženim izdato rješenje o samoizolaciji iako je većina radnika bilo u kontaktu.
Nije svaki kontak, kontak visokog rizika koji inace i ide u izolaciju. Svi ostali se nadgledaju i prate. Jer bi ako gledamo tako 1 pozitivna osoba sa sobom "vukla" minimum 20ak ako ne i vise ljudi u izolaciju. I u jednom momentu bi dosli do toga sa smo svi u izolaciji

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Novih 90 slučajeva na 585 testiranih.

Radi se o 43 muških i 47 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 56 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Čelinca, po šest iz Laktaša i Foče, po pet iz Gradiške i Kotor Varoša, po četiri iz Zvornika, Doboja i Teslića, po tri iz Dervente, Kneževa, Pala i Prnjavora, po dvije iz Modriče, Rogatice i Bijeljine i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Vukosavlja, Mrkonjić Grada, Petrova, Sokoca i Šipova.

Oporavilo se 35 osoba u posljednja 24 časa.

Rade klasteri 988, Krug, Berta..

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
A.J.V.A.R. je napisao:
Nitro je napisao:
Početkom marta, kad je ova političko-epidemiološka frka počela, provukla se priča o "biološkoj bombi", odnosno utakmici Atalanta - Valensija u LŠ. Imalo je smisla, priznajem da sam i ja bio prilično impresioniran pričom, odlično se uklopilo u aktuelni trenutak i epidemiološku situaciju u Italiji i Španiji. E sad... Živo me zanima, kako slične biološke bombe, nisu eksplodirale npr. tamo krajem juna kad su u Italiji u Napulju, hiljade ljudi izašle na ulice da proslave Napolijevo osvajanje kupa ili kad se na ulicama Liveprula okupilo more pijanih Engleza da proslave titulu u PL? Slike sugerišu da nikakvog distanciranja nije bilo, a maske se su se mogle vidjeti sporadično. Uprkos tome, ne vidim nikakve skokove u broju zaraženih ili umrlih u nekom tom famoznom 14-dnevnom periodu, posliej navedenih događaja...

A što se aktuelnog trenutka tiče, lijepo je gledati licemjernu EU na djelu, kad je u pitanju aktuelna političko-epidemiološka situacija u Bjelorusuji npr. Naime EU na sva grla propagira demokratiju i podržava proteste u Bjelorusiji, protiv diktatora Lukašenka. U istoj Bjelorusiji koja apsolutno nikakve mjere nije preduzela protiv širenja korona virusa, održavaju se protesti sa hiljadama ljudi, dok ta ista EU. zabranjuje bilo kakvu pomisao na masovna okupljanja u svom dvorištu? Elem, epidemiološke mjere moraju da se poštuju, ali borba za "demokratiju" pro-evropskog tipa nema cijenu, pa tu ljudi mogu da se okupljaju koliko hoće. Ili ima naivnih koji vjeruju da se na tim skupovima poštuju epidemiološke mjere "distance i nošenja maski"...

Korona prati samo utakmice iz LŠ. Eto.
Nego mene interesuje šta tačno tebe žulja u cijeloj ovoj korona situaciji? Mjere restrikcije ili generalno EU? Nikako da upratim iz tvojih postova.

Ovo neki jeftin pokušaj cinizma, satire, humora, šta li? Nije valjda da očekuješ razumnu diskusiju, na takav način.

Šta me žulja?
- rasturena privreda
- djeca koja su gledala školu na TV 3 mjeseca
- prisilno zatvaranje zdravih ljudi u karantine i kućne pritvore
- besmisleni policijski časovi
- zdravstveni sistem kompletno podređen borbi protiv jedne vrste infekcije
- stanje hroničnih bolesnika, kojima je zbog vanrednog stanja uskraćeno pravo na redovne kontrole i preglede

malla9 je napisao:
boban1982 je napisao:
Nije svaki kontak, kontak visokog rizika koji inace i ide u izolaciju. Svi ostali se nadgledaju i prate. Jer bi ako gledamo tako 1 pozitivna osoba sa sobom "vukla" minimum 20ak ako ne i vise ljudi u izolaciju. I u jednom momentu bi dosli do toga sa smo svi u izolaciji

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Niti je svaki kontakt = bliski kontakt, niti je svaki pozitivan na testu = oboljeli. Koliko sam ja razumio tu našu egzaktnu epidemiologiju, praćenje i izolacija kontakata, treba da smanji faktor rizika i potencijalno širenje zaraze. E tu dolazimo do još jednog pitanja u moru sličnih. Nije li ispitivanje kontakata, opet oslanjanje na svijest pojedinca. Hoće li i može li, da se prisjeti svih onih sa kojima je bio u kontaktu? Pitam se, koliko je ta mjera efikasnija, od jednostavno recimo zaštite i izolacije starijih i hronično bolesnih, koji su najrizičnija grupa.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Spremite se za novo zariste. Cuo sam da ce od ponedeljka na Manjaci biti smjestena 3 bataljona vojske+raznorazne dodatne jedinice (eod,sanitet itd.), i to na dvije sedmice. Uslovi: satorsko naselje, higijena nula itd. Vojska je iz cijele BiH....Procjenjuje se da ce biti oko 1000 ljudi... Navodno vjezba neka...

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Nema vise zarista. Ovo je nezvanicno pusteno da ide kako ide. Samo neka bolnice nisu prepune je bitno. Tu i tamo nekoga testiraju.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 16:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko bi narodu ugodio. Ne valja kad je stroga kontrola i ograničenja, ne valja kad nisu.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odeš dr sa temperaturom 39. Oni kažu paracetamol i obloge od krompira. Pa ako ne padne za par dana, da se javiš. To su rekli nekome ko je do sestre došao da zakaže pregled. Kada je moj stari isto čekao.
Njemu crp preko 30, kažu ima jaku upalu mokraćnih kanala, a nigdje bakterija u nalazu. Naravno dobio antibiotike da pije. Stetoskopom poslušaju pluća. Dobra su. Imao temp nešto preko 37 prije odlaska, kod njih 36,8. Ma dobro je to. Nema veze što je popio paracetamol. Ja pitao da li su mu mjerili zasićenost krvi kiseonikom... Čudno me gleda o čemu ja. Sedam dana ga šetaju sa pregledima i nalazima, ali nigdje nema testiranja.
Naravno nije sve korona, ali za starije ako se iskomplikuje svaki dan je bitan. Ovako izgleda samo ako si već skršen dođeš na red za testiranje.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 18:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
OT - ne tvrdim da je ovdje super, ali kad sam odveo sina u Hitnu jer je razbio arkadu, prva kontrola je bila temperatura, pritisak i zasićenost kiseonikom. To onako, umjesto "dobar dan". EOT

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2020, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa zato me i čudi, jer taj oksimetar nije uopšte skup uređaj. Kada su već koliko miliona potrošili... Posebno u vrijeme korone baš dobro dođe.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2020, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka

73 nova slučaja zaraze na 510 testiranih.

Radi se o 40 muških i 33 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 47 srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banjaluke, osam iz Foče, sedam iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Mrkonjić Grada, Pala i Sokoca, tri iz Teslića, po dvije iz Broda, Gradiške, Laktaša, Milića i Ugljevika i po jedna iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Grada, Prijedora, Rogatice, Čelinca i Šipova.

Oporavile se 64 osobe u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2020, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
mirdza je napisao:
OT - ne tvrdim da je ovdje super, ali kad sam odveo sina u Hitnu jer je razbio arkadu, prva kontrola je bila temperatura, pritisak i zasićenost kiseonikom. To onako, umjesto "dobar dan". EOT
To su i meni odradili prvo u nasoj hitnoj u Bl. Ali zato u porodicnim ambulantama nista, samo setkaju ljude bez veze.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2020, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovaj dnevni broj oboljelih zaista vise nema smisla pratiti jer vecinu ljudi sa simptomima koji nisu bas jaki vracaju kuci i ne testiraju. Ne mozemo imati ama bas nikakav uvid u to. Ovi brojevi nisu cak ni orijentir. Mislim da bi bilo korisnije na cjelokupnom stanovnistvu uraditi onaj test kojim se provjeravaju antitijela. I ne znam da li negdje stoje transparentno brojevi teskih slucajeva (na respiratoru), na bolnickom lijecenju, onih koji imaju dugorocne/trajne posljedice. Jer jedino ti podaci, kao i oni o smrtnim slucajevima, mogu dati neki realan uvid u stvarnu opasnost od ovog virusa.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2020, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Inace, Banjalukom se sire "urbane legende" tipa: Zenu dovezli u Hitnu zbog uboda/ugriza strsljena u predjelu glave, a tamo je prvo testirali na koronu, sto je navodno trajalo i trajalo, bez obzira na to sto se zena vidno gusila...itd. A koliko vidim, pricu rado pronose bas oni koji "ne vjeruju" u koronu. Valjda misle da tako nekako podupiru svoj stav.
Btw, sve vise sam dalje od ideje da je korona stvar vjere. Vise percepcije.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2020, 07:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Stvar politike.
Sta i ako dobijes podatke o broju umrlih i broju pacijenata na respiratoru kada se i od jednog jedinog slucaja u mjesec dana moze stvariti citava drama? Kao da je to neki problem sa danasnjim poslusnim medijima zeljnih klikova.

U Austriji brojevi pozitivno testiranih skacu na proljecni nivo, ali broj umrlih je nekako zaglavio iako bi se trebao najmanje uduplati od prvog jula.
Naravno, broj umrlih neces naci u naslovima.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2020, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka

95 novih slučajeva na 560 testiranih.

Radi se o 51 muškoj i 44 ženske osobe, od kojih je 29 mlađe, 52 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Foče, sedam iz Istočne Ilidže, po šest osoba iz Zvornika i Кneževa, pet iz Trebinja, po četiri iz Gradiške, Prijedora, Prnjavora i Čelinca, po tri osobe su iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva i Modriče, po dvije iz Bijeljine, Laktaša, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Broda, Gacka, Dervente, Кozarske Dubice, Ljubinja, Novog Goražda, Sokoca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Doboja, Muškarcu starije životne dobi iz Bratunca i muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke.

Oporavilo se 87 osoba u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2020, 12:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Ja nekako sve manje pratim šta se dešava sa tom Koronom. Već mi je pun kufer svega. Neka bude šta bude. Pazim se, nosim masku i šta bih više. Ako je dobijem, dobijem...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2020, 14:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Zato ovaj refresuje stranicu od 10 i ceka rezultate, pa kopira vijest, udje u tapatalk i objavi. Sta ti je posvecenost...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]