gluecifer marginalac je napisao:
Bosanski Srbi, kao i hrvatski Srbi, nego šta. Šta je drugo Nikola Tesla no hrvatski Srbin, Srbin iz Hrvatske, da je danas rođen bio bi državljanin Hrvatske.
Aha, ne znam gdje si samo to procitao..? Bas mi postoji nacija hrvatski Srbin... Ali, ako, kao sto ti kazes, postoji takva nacija, onda bi morala postojati i drzava koja bi imala takav naziv - Hrvatska Srbija, sto je malo vjerovatno. Ali, za tebe, vjerovatno, postoji i ta i takva drzava.
A te gluposti o Srbima u Južnoj Karolini itd prosipaj tamo gdje si to i naučio ... Država Srba je Srbija, ostali Srbi u rasijanju, zovu se po mjestu boravka, jer nisu u Srbiji. Jasno?
Nije jasno. Objasni mi, molim te. Tvoje teze o imenovanju Srba u rasijanju ne bi progutao ijedan pravopis svijeta, a kamoli zdrav razum.
Pa zbog toga su i nastajali ratovi na ovim prostorima, što su Srbi htjeli jednu državu.
Da, kako prije to nisam shvatio... A u EU nikada ako Bog da... Ni zbog EU ni zbog takvih kao sto si ti
Zdrav partiotizam je nešto sasvim drugo, očigledno da brkaš pojmove. Patriotizam je kad voliš svoju zemlju, a Srbi u RS i BiH je nemaju. Niti je Srbija, niti BiH, a RS će da nestane, po svim aktuelnim događajima ...
Srbi u RS su duhovno vezani za Srbiju i to je veza koju ti ne mozes da shvatis, ali i ujedno veza koju, ocigledno, ti ne treba da shvatis...
Počeću da se zovem apatrid. Znaš li šta je to? Prelistaj neki leksikon stranih riječi, ima tamo. Truba van grada pa tamo orgijajte pijani i drogirani do prekosutra, to je konačna poruka ...
Ne, nisi ti apatrid. Ti si samo iskopmleksirana osoba koja ne zna o cemu prica sto se lijepo vidi u gornjoj recenici u kojoj spominjes orgijanje, pijancenje i drogiranje...
Ne treba ih se odreći, božesačuvaj, ali ne treba ni davati imena jer nisu baš imali neke veze sa ovim krajevima. Oni koji jesu, poput Petra Mrkonjića (Mrkonjić Grad) mogu da dobiju ime.
Imali su vezu, opet duhovnu, ali ti to ne razmumijes. I ako se drzis jednog principa drzi ga se do kraja - ako ne treba da spominjemo Obilica zasto bismo spominjali Njegosa, jer on, isto kao i Obilic nema veze sa Srbima u RS? Zasto ti onda citiras Crnjanskog kada ni on nema veze sa Srbima u RS?
Jedno je sigurno - truba ce se na Kastelu odrzavati jos dugo, a ti ces jedino moci da pjenis kada budes gledao kako ljudi "orgijaju pijani i drogirani". Nista ti drugo ne ostaje.
Za Ezana,
nemoj se ljutiti ali tebi ne znam sta da napisem. Tvoji postovi idu u smjeru provokacija i vrijedjanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, a ja u takve budalastine ne zelim da se upustam. Ako ne mozes vidjeti vezu izmedju Obilica i Srba u RS pitaj gluecifera, on ce ti sve lijepo objasniti. Ili nece?!?