banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2020, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da su mjere bile uspješne i da se korona drži pod kontrolom?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2020, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Nitro je napisao:
https://mondo.ba/Info/Drustvo/a979295/Broj-umrlih-u-RS-koronavirus.html

Zanimljiv podatak...

Apropo mjera zaštite, bez namjere da išta insinuiram, navešću samo da maske ni u jednom momentu nisu bile obavezne u Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Litvaniji npr., a te zemlje spadaju u red onih koje se prilično uspješno nose sa pandemijom...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nije bas tako,evo i u Danskoj,a i kod mene u Norveskoj predlazu uvodjenje maski. Danas veliki natpis u apoteci da nemaju maski. Mozda su roditelji pokupivali djeci za skolu koja pocinje sljedece nedelje.Evo zabranili su svima kome djete polazi u skolu da ne prate i ne dolaze prvi dan kao sto je inace praksa kad pocinju novi skolarci.Da je manja cirkulacija ljudi to jeste.Trebali su od 1.septembra pustiti 500 ljudi na nekim aranzmanima ali ostaju na 200.Sad se bas ovi dana uzjebalo u Oslu,puno omladine festuje pa policija mora raditi,povecao se i broj zarazeni.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news ... 0011fc76e0

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2020, 20:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Umetnik je napisao:
Да је разлика већа :(

Sta cijenis, za koliko?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2020, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Nitro je napisao:
Apropo mjera zaštite, bez namjere da išta insinuiram, navešću samo da maske ni u jednom momentu nisu bile obavezne u Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Litvaniji npr., a te zemlje spadaju u red onih koje se prilično uspješno nose sa pandemijom...

Sto se tice ovih stvari bolje nas uporedi sa Azijcima....oni nose maske vec duže od decenije, u vecoj ili manjoj mjeri. Blesavi?
A i sto se tice distance u tim gore evropskim zemljama, kako je vec spomenuto, ona se maltene podrazumijeva i ne mozes to prenebregnuti sa: Dobro, tako je, ali....
To je veoma bitan faktor.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2020, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
U Republici Srpskoj je od kraja marta do početka jula 2020. godine registrovano 3.548 umrlih i 2.036 živorođenih, što je manje nego u istom periodu lani, kada je bilo 3.552 umrlih i 2.140 rođenih.

https://mondo.ba/Info/Drustvo/a979295/B ... virus.html

Hm, kako sad tumacimo ove cifre.

Ne znam. Trebalo bi malo detaljnije analizirati i uzroke smrti tada i sada da bi se došlo do nekog zaključka. Možda ima manje stradalih u raznim nesrećama, samoubistava, možda se, u vremenu kada je sistem na cijeloj planeti usporio i zastao, stvorila neka posebna psiho-socijalna vitalnost- neki privremeni pojačani kolektivni odbrambeni mehanizam, koji je držao "iznad vode" one koji su na ivici.
Mjere zaštite i karantini su svakako spriječili i širenje nekih drugih bolesti.

Nije ovo podatak kojim se dokazuje da, sto b'se reklo, nema korone. Odnosno, da nije opasna i da se pretjeruje sa zastitom i mjerama.
Uostalom, ako gledamo samo brojke, nisu ljudi umirali zbog nedostatka medicinske njege u ovo vrijeme, a to da jesu je jedna od teza koja se provlaci i ide pod ruku sa tezom da "nema korone".

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2020, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Lako je protumačiti, ako se korona stavi u isti koš sa gripom.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 07:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Ako ništa, pozitivno je što ćemo naučenim mjerama malo se više čuvati u narednim sezonama od gripa koja je odnosila veliki broj žrtava, samo se nije počinjao svaki dnevnik s tim podacima.

Ja sam zimus ležao na infektivnoj, u jednom danu je umrlo dvoje od gripa.

Naravno, pod uslovom da ako ovo sve prođe jednom ne postanemo ponovo veseli Srbi koji se kače jedni drugim za vratove, idu na bolesni među narod i posao i ne peru ruke.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
dtkbl je napisao:

Ja sam zimus ležao na infektivnoj, u jednom danu je umrlo dvoje od gripa.

Zimus je bila brutalna gripa, kakva nije godinama. Ja sam par dana jedva pričao, od upale grla. Ko će znati je li to bila gripa uopšte...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

radio sam serološki, nisam imao antitijela na koronu, tako da je to bio H1N1 najvjerovatnije. Zamalo da i ja ne završim u statistici koliko je bilo bolno.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Šta je bilo bolno? Ubod iglom?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne, bolovi u mišićima i kostima.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
O, pardon. Referisao sam na zadnji post.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste. Mnogi su zimus imali bas zestoku gripu (sa gadnim simptomima) koja se razvlacila i na po mjesec dana i duze. Zapravo, svi u mom blizem okruzenju. Mene je nekim cudom sasvim zaobisla. Sad ti ljudi pretpostavljaju da je to bila korona...kako god...nadam se da ce se promijeniti stav prema gripi generalno i da necemo ubuduce izgledati kao osobenjaci mi koji se oprezno ponasamo u vezi s tim. Da ce ove izjave postati normalne...
Je l' ti to gripas? Nemoj molim te onda doci na kafu.
Kasljem i smrcam. Ne mogu doci na svadbu. Sve najbolje mladencima. Vidimo se kad ozdravim.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
To nije bila corona, znam par ljudi koji su imali tu gripu, neki od njih i na Paprikovcu završili. Uglavnom dobili ovaj ili prošli mjesec coronu, a mislili su kao i ti da su imali coronu tada.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Rusija zvanično registrovala prvu vakcinu protiv COVID19.

47 novih slučajeva na 388 testiarnih.

Radi se o 24 muških i 23 ženske osobe, od kojih je devet mlađe, 31 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 je iz Bijeljine, po sedam iz Banjaluke i Gradiške, šest iz Kozarske Dubice, tri iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Prnjavora, Foče i Čelinca, po jedna iz Donjeg Žabara, Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša i Rudog.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Pala (tri osobe), Kozarske Dubice i Modriče.

Oporavilo se 49 osoba.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 13:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Feb 2020, 20:37
U RS hospitalizovano 263 ljudi. U Srbiji 2870.Da nije malo prevelika razlika s obzirom da je vec mjesec dana broj zarazenih u Srbiji bio konstantno oko 3 do 4 puta veći nego kod nas? U RS je svakodnevno bar mjesec dana bilo 100-120, a u Srbiji oko 400.Znaci 3-4 puta vise zarazenih i 11 puta vise hospitalizovanih, znaci da jedni lazu. Ili nasi lazu broj hospitalizovanih ili u Srbiji lazu broj zarazenih sto je vise vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U Srbiji definitivno muljaju. Na primjer dugo vremena uopšte nisu objavljivali podatke za BG.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Tabako Pit je napisao:
U Republici Srpskoj je od kraja marta do početka jula 2020. godine registrovano 3.548 umrlih i 2.036 živorođenih, što je manje nego u istom periodu lani, kada je bilo 3.552 umrlih i 2.140 rođenih.

https://mondo.ba/Info/Drustvo/a979295/B ... virus.html

Hm, kako sad tumacimo ove cifre.
Više je zabrinjavajući broj rođenih koji se iz godine u godinu smanjuje.
I stopa prirodnog priraštaja.
Možda korona popravi natalitet :-)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
200 eura kazna u Oslu ko se uhvati da pije pivu u parku zbog korone

https://www.tv2.no/nyheter/11580167/

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2020, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Tabako Pit je napisao:
Umetnik je napisao:
Да је разлика већа :(

Sta cijenis, za koliko?

-1512 у односу на -1412 од прошле године. Морталитет се повећава.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]