banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
skeva je napisao:
Zna TNS, samo se pravi nevjest.

Ne pravim se nevjest vec ti nisi u stanju pratiti diskusiju.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Dio krivice snosi i crkva, ali i onaj ko je bio zadužen da se propisane mjere sprovode.
Rupa je bilo bezbroj. Počev od pobrojanih okupljanja po benzinskim pumpama, do gruvanja u marketima pred najavljeni cjelodnevni policijski čas, do prepunih dječijih igrališta... Sportski tereni kod OŠ Ivo Andrić npr. svaki dan su prepuni basketaša, djece koja se igraju, tinejdžera koji cugaju i druže se... Mi smo mjere izgleda provodili samo deklarativno, dok smo u praksi gledali policiju i SAJ kako paradiraju glavnim ulicama i šatro paze na poštovanje mjera...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Pfc88 je napisao:
Simpatizer je napisao:
Pfc88 je napisao:
Pa lagano bi svalili sve na popove i svestenstvo, a oni su jelte donijeli zabrane i uradili sto je do njih.
A narod kakav je... to bi prihvatio zdravo za gotovo, sto uostalom potvrdjuje i pisanje na forumu.
Svi gledaju u kasicicu na pricescu, niko ne pita kako je moguce da nemamo jebene stalke za infuziju.

A na koga svaliti dio krivice nego na Crkvu? Da li je Crkva zakljucala vrata? Nije. Da jeste ne bi se veliki vjernici (cast istinskim vjernicima) mogli skupljati za vrijeme policijskog casa.
Ovi drugi su krivi sto nisu bagru koja krsi zakon derali cim su zakoracili vani. Ako se vec prica da nema stalaka onda bi valjda trebalo voditi racuna o sebi i drugima.
Ali nije da nismo navikli na selektivnu primjenu u svim sferama u ovih 30 godina...
A zbog cega bi se Crkva sama zakljucala?
Zbog cega drzava nije naredila to zakljucavanje kao i za druge djelatnosti?
Ah da, idu izbori, mora se voditi racuna da se ne izgubi koji glas.

Pa jesu li u Crkvi svi mutavi, zar oni ne bi trebalo da misle o narodu? Jbt, zar im se kao instituciji oko koje se skuplja stado mora naredjivati nesto takvo?
Pa naravno da je zbog izbora. Da se mene pita :D zamandalio bih ju i mimo vanrednog stanja. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Ne znam jel slika od danas, ali ne sumnjam da je situacija identicna, i ona govori vise od 1000 rijeci.
Slika

Zbog cega ni jedan privatnik ne bi sam sebi zatvorio radnju, jer ostaju bez prihoda, prije svega, a onda ima nesto i u vjeri.

Poslednji put menjao Pfc88 dana 04 Maj 2020, 12:21, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Eto, slazem se. Samo sto privatnik placa poreze, za Crkvu bas i nisam siguran. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Нема шта, Срби и овој епидемији поштују традицију. Прво сви се понашају по приниципи, боли ме туки, ја сам најпаметнији, шта који курац и каква правила, ја знам све о вирусу и како се преноси и неће то мене и ајмо зајебати власт. Па онда иде, ја нисам крив, крив је овај, онај, сви су криви само ја нисам, јер сам ја најпаметнији и све знам.

Треба бити реалан и рећи да је сво вријеме цурило по мало на све стране и бројке су у почетку биле одличне.
Међутим, те пукотине су се све више и више шириле па сад имамо веће бројеве, супротно свим (нереалним) очекивањима.

И са овим бројевима, није то толико лоше, колико чињеница да имамо вирус у циркулацији и да се не може ухватити преко којих контаката се шири. Питање је колико су људи искрени кад кажу да не знају гдје су покупили (сигурно их има који су кршили полицијски час па неће да кажу).

Једина грешка, по мени, коју је власт направила је та што на менталитет наших људи нису довољно били спремни.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Skeva neš jebat.
Ne krivim ja Federaciju, nego kod njih otvorili granice, nema policjiskog, gužve i redovi nakon popuštanja mjera. Slika gdje niko ne nosi maske. Policija rastjeruje okupljanja. I eto skoro da više nema zaraženih. Za Sarajeve skoro kao i sa mjerama. A kod nas sve više. Ako ih se dosta zarazilo tokom Vaskrsa, onda bi trebao neko i od sveštenika da bude zaražen. To bi se pročulo. Oni su zbog pjevanja posebno ugroženi.
Što se tiče testiranja u Federaciji, milion puta spomenuto ona dva smrtna slučaja gdje su ljude dva puta testirali negativno uz više simptoma. Kod nas kada bi se to desilo, Đajić bi visio u komentarima. Kao što je i Sebija. Samo to se izgleda najviše odnosi na Sarajevo. Tamo je izgleda dosta stručnjaka otišlo u privatne klinike, a KCUS neće da dijeli kolač sa njima. Spominju da u Sarajevu testiranje se naplaćuje 220-270 KM. Ubjedljivo najskuplje u FBiH. To naravno od fonda. Pa čak ono što nude u Tuzli, da privatno o svoj trošak se testiraš. Naplaćuju 150 KM.
Mene recimo zanima koliko kod nas to košta. Da li je to neko od novinara postavio pitanje?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Pfc88 je napisao:
Ne znam jel slika od danas, ali ne sumnjam da je situacija identicna, i ona govori vise od 1000 rijeci.
Slika

Zbog cega ni jedan privatnik ne bi sam sebi zatvorio radnju, jer ostaju bez prihoda, prije svega, a onda ima nesto i u vjeri.

Gdje je lišće na drveću?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Haha, genijalno. :D Očigledno je da je slikano krajem marta, ali treba biti Šerlok da se to provali.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
I table Škode na raskrsnici su izgleda iz Srbije, što je malo vjerovatno danas, al' ne bih da se hvalim.

Kafane se otvaraju 12.5. Zahvalićete mi se kasnije.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovdje ista slika.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=333131

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ako sam dobro skužio tok rasprave, ja bih probao sublimirati: narod je okej i na svom mjestu ali jebe ga vlast koja sije li sije virus po Srpskoj. takođe treba oštro kažnjavati za neprovođenje mjera koje u stvari treba ukinuti jerbo su bezeze.
'rajt? 8)

Poslednji put menjao kosta dana 04 Maj 2020, 13:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
DAR ES SALAAM, May 3 (Reuters) - Coronavirus test kits used in Tanzania were dismissed as faulty by President John Magufuli on Sunday, because he said they had returned positive results on samples taken from a goat and a pawpaw.

https://www.reuters.com/article/health- ... SL8N2CL0DY

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
kosta je napisao:
ako sam dobro skužio tok rasprave, ja bih probao sublimirati: narod je okej i na svom mjestu ali jebe ga vlast koja sije li sije virus po Srpskoj. takođe treba oštro kažnjavati za neprovođenje mjera koje u stvari treba ukinuti jerbo su bezeze.
'rajt? 8)

Sjajno upakovan post koji apsolutno niko nikad nije ni priblizno napisao :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vučić reče sinoć nakon najave ukidanja zabrane kretanja da će nakon toga sve biti na građanima. Ajde što mi lupetamo jedno drugo. Ali kada neko na vrhu prvo plače i moli, a onda odjednom sve je na vama. Ko vas jebe :lol: Dobićete po 100 evra pred izbore i možete da mrete. I tako će vaš glas biti upisan :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 14:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Broj testiranih i zaraženih vam apsolutno ništa ne znači jer je red veličine testiranja toliko mali, da bukvalno zavisi gdje ubodeš, da prostiš.
Jedan dan 2 zaražena, pa dva dana 50, pa onda 20, nakon toga 9 i sad 60... Aj napravite grafikon pa zaključite nešto.

Prije par dana je čitava jedna 8-člana porodica pokupila koronu. Snaja, djeca, svekar, ko sve već.. I eto ti za 20% povećanja zaraženih. Da imamo obimnije testiranje, pa da se prati neka tendencija. Tipa, par hiljada, pa da sa 200-300 skače na 600-700, onda bi imao neke indikatore. Ovako je šupja priča.

Sad da neko objašnjava da je situacija gora zbog maski, nego onda kada nije bila obaveza.

Osim ako neko misli da je u Doboju prije 7 dana bilo 2 zaraženih a sada 7 puta više i da to ima ikakve veze sa realnim stanjem.

Zajeba se u niku, možel neko prepraviti.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Austrija 30,Slovenija 0(vec drugi dan),Hrvatska 5,Srbija sa 4 550 testiranih 93,Federacija 0 a RS 69,pa ko ovdje koga zajebava I onda kad kazes da je neki problem u zdravstvu I da je virus usao u te ustanove jave se Djajic,Stevandic I ekipa da kazu kako to opozicija sputava rad I mediji lazu

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
jovic23 je napisao:
I table Škode na raskrsnici su izgleda iz Srbije, što je malo vjerovatno danas, al' ne bih da se hvalim.

Otkud to ?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://www.banjaluka.com/aktuelno/bih/ ... e-zastite/
Ma jebemu misa, nasi zastitnici su se sjetili da bi trebalo nesto mijenjati. Duse male

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Gazda1970 je napisao:
jovic23 je napisao:

Otkud to ?

Ja sam citao da su vlasnici ugostiteljskih objekata dali rok do 11.5 da im se dozvoli rad,u suprotnom daju svim radnicima otkaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]