banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2020, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
The_new_Statesman je napisao:
Znaci dodjose na naplatu uskra grla zbog pumpi, popova i trgovina uoci policijskog casa.
Znaci vlast je trebala odjebati popove i pumpadzije, ukinuti policijski i otvoriti kafane (pod odredjenim mjerama zastite).

I otvorena granica u FBiH. Neki dan u Sanskom Mostu četiri prva slučaja od četvorice iz četiri različite države. U Federaciji skoro deset puta više ulazaka nakon ukidanja karantina, kod nas ostalo isto.
Koliko ima onih koji su preko Federacije ušli, sa papirićem za kućnu izolaciju... Kao onaj što je preko Izačića iz Austrije u BN išao.
Nas je bilo mimoišlo širenje u staračkim domovima. Što je u većini država oko polovine mrtvih. Onih koji nisu ni stigli do bolnice. Čini mi se da sada sve više onih starijih koji su zaraženi. Procentualno.

Sada bi možda trebali sa onim karanitnima oko crkvi što smo spominjail. Ko hoće da slavi sa gostima, neka slavi 14 dana u šatoru :)

I bila je priča da su uzeli od FBiH testove. Oni su se baš pokazali pouzdani u testiranju. Ili su nabavili slične, pa da su neko vrijeme testirali sa nepouzdanim testovima i da je to izazavalo dodatno širenje. Na to su kukali Nizozemci, Francuzi...

I mora se priznati. Tokom onih najjačih mjera grad je bio baš pust. Ali kako su na svim stranama počeli pričati da virus popušta, nije to to, države popuštaju mjere... i kod nas mjere popustil. Dosta više ljudi cirkuliše. Ali opet, koliko su opuštenije mjere i bez maski u Hr. Pa evo i Srbija koliko je popustila mjere. Federacija... A samo kod nas sve više i više. Čudno.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 10:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Da li ima jos igdje da se potencira obavezno nosenje maski i rukavica?
Narod nosi 15 dana iste rukavice, skupilo se milion bakterija po njima..
Ukinuti te debilne mjere i poceti se ponasati kao ostale drzave, ljudima savjetovati distanciranje i povecanu licnu higijenu.
Nabilo ljudima na nos da se nose rukavice, iako 80% ih ne zna koristiti.. razmislja li iko o tome u tom cirkus stabu?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Rangarok je napisao:
Da li ima jos igdje da se potencira obavezno nosenje maski i rukavica?

U Poljskoj je obavezno nosenje maski na javnim mjestima. Rukavice su obavezne jedino u prodavnicama i moraju da budu dostupne na ulazu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Maj 2012, 10:19
U Federaciji 0 zarazenih na oko 400 testiranih (sto je najmanje testiranih u zadnjih 15 dana)... broj oporavljenih pretekao broj aktivnih slucajeva...

Doduse za nekih 4-5 dana ce se znati rezultati i toga koliko je ovaj val novopridoslih doprinio koroni... u smislu toga da se nije islo u kantonalne karantene (oni sto su otisli u te karantine su svakako testirani i oni nisu opasnost)...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Danijel, to sa granica i deset puta vise moze znaciti i 1:10. Dakle, suplja prica.
Ako policija ne kaznjava okupljanja na javnim (pa i privatnim) mjestima dzaba sve. Jurnjava da li pojedinac ima masku i rukavice na ulici je hmmmm... Ma znas i sam.

Rastjeruj skupove po pumpama, crkvama, ispred prodavnica i zgrada. Mani se supljiranja i trazenja krivice medju malobrojnim gastarbajterima i nenosenju rukavica na ulici.

To je samo opravdanje za los sproveden posao.

Seranic nasao tri pozitivna gastosa u Teslicu nakon ne znam ni ja koliko dana. Koliko je to u procentima u odnosu na ukupan broj zarazenih u svim tim danima? Ocigledno dovoljno da se uperi prstom.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Je li realno da neko može biti ovoliko glup? https://www.youtube.com/watch?v=Q5tSPbThaTg

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
Al' SNSD debilima i njihovim ograncima i dupeuvlakacima su klaster cinili otac i sin iz OS "Branko Copic", a klaster im ne cine gomila zarazenih iz UKC-a!? Upravo taj njihov nivo svijesti i ekstremno ogranicen nacin razmisljanja je najveci i zapravo jedini razlog ovih (sve vecih) problema. Svi oni su na trenutne pozicije dosli po partijsko-rodbinsko-prijateljskoj liniji, pa sada, kada se prvi put ne radi o krizi koja je izrezirana od strane rezima, vidi se sva zatucanost tih ljudi. Upravo zbog takvih persona, koje posjeduju veoma nizak intelektualni nivo, imamo najgore rezultate u Evropi. Upravo zbog takvih persona, kao i uvijek, idemo velikim koracima unazad, dok svi ostali idu naprijed, ukljucujuci i ove iz federacije. I upravo zbog takvih pojava cak ni policiju niko ne je*e ni 5%. Dodik, Lukac i ostatak te ekipe je vec odavno pogubljen, vjerovatno ni u glavi nisu bas najcistiji(najblaze receno) i to je u ovakvim kriznim situacijama veoma problematicno. Jer, tim ljudima je od pocetka ove situacije glavni i bukvalno jedini prioritet da pokazu svom glasackom stadu da, navodno, nemaju strah, da drze sve pod kontrolom i otuda uvodjenje i vanrednog stanja i policijskog casa i sijaset drugih mjera za koje je od samog pocetka bilo jasno da nemaju apsolutno nikakvu funkciju. Osim ovih represivnih mjera, oni u ovoj situaciji za drugaciji nacin borbe ni ne znaju. Niti uopste imaju kapacitet za nesto drugo. Cak i sada, kada je to potvrdjeno i u praksi, rezimski debili(na krilima botova) ne odstupaju od toga, jer u njihovim mozgicima promjene odluka bi znacile i zvanicno priznanje njihove nesposobnosti, a ujedno i znak slabosti.

Seranic se takodje u poslednje vrijeme poprilicno iskompromitovao i za njega je bolje da se povuce ukoliko ne zeli da postane samo jos jedan rezimski pijun. Nek' glavonja Stevandic preuzme tu ulogu "portparola", jer njemu mnogo vise prilici da se valja po tom mulju, sto vec pokazuje upisima po drustvenim mrezama.

Poslednji put menjao Coventry City dana 04 Maj 2020, 11:34, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
danijell je napisao:
Znaci dodjose na naplatu uskra grla zbog pumpi, popova i trgovina uoci policijskog casa.
Znaci vlast je trebala odjebati popove i pumpadzije, ukinuti policijski i otvoriti kafane (pod odredjenim mjerama zastite).

I mora se priznati. Tokom onih najjačih mjera grad je bio baš pust. Ali kako su na svim stranama počeli pričati da virus popušta, nije to to, države popuštaju mjere... i kod nas mjere popustil. Dosta više ljudi cirkuliše.

Još dok je bilo svježije vrijeme, 6-8 sati predveče bili smo grad duhova. Dok prošle sedmice izađeš prošetati i ljudi te ramenima kače, većina bez maski
A sudeći po tome kako je "pročepilo" po domovima i bolnicama, na naplatu najprije dolaze godine i godine urušavanja struke, morala, odgovornosti, godine strančarenja i postavljanja svojih i podobnih, "Možete biti najbolji student ili stručnjak, ali ako niste u sistemu vlasti, ponekad vam to sve izgleda kao zabluda"...
Opet i danas doktor i 4 sestre na UKC...

Što se rezultata tiče, kao i ostalih dana ove eksplozije opet se ponavlja neuobičajena stvar da je Banjaluka daleko iza ostatka RS, sad se pojavljuju i neka mjesta za koja ne znam ni jesam li čuo...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Jebo te maske , em ih narod nosi samo zbog policije, em se ne koriste ispravno ili mijenjaju. Takodje ono "dezinfikovanje" i pranje ulica, samo suplja da se pokaze kako se imaju "mjere". Bolje te pare dajte hodzama i popovima da uce i mole se bogu, jer je s danasnjim kapacitetima i znanju to jedino smisleno.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rangarok je napisao:
Ukinuti te debilne mjere i poceti se ponasati kao ostale drzave, ljudima savjetovati distanciranje i povecanu licnu higijenu.

Misliš savjetovanje kao kada je prekinuta nastava da se ne okupljaju, pa danima klubovi i kafići prepuni. Jova bar boom klaster... Pa od tada je svaki put išlo savjetovanje i najava ako se ne bude poštovalo da će se ići sa većim ograničenjima. Pa u BL sve blokirano, onda ljudi išli u kafane u okolna mjesta. U vanrednom stanju nema da se moli neko da u svojoj opštini uvede mjere...

Trebali su kažnjavati čim su rekli da je obavezno nošenje maski i rukavica. Ali kako nema ni u apotekama često, gledali kroz prste. Šta bi sa onim maskama za penzionere što Željka odvoji 50k evra još krajem marta. Dobi li iko to?
Do sada su mogli nabaviti par mašina za pravljenje maski, kao u Srbiji, pa pravi i dijeli, prodaj po normalnoj cijeni... Ne one pamučne jednoslojne po cijeni 3M N95 maski prije korone. U nekim od tih "normalnih" država, ljudi su dobijali dnevno po jednu jednokratnu masku. Kod nas jedino dobiješ one rukavice kao za farbanje kose :)
Recimo na Tržnicu ne možeš ući bez rukavica, ali ti oni daju te najobičnije ako nemaš.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
U federaciji nema novih slučajeva, 35 oporavljenih. Slovenija se odbranila, Hrvatska u prosjeku manje od 10 slučajeva dnevno, Federacija isto. Srbija sa 400, pada na ispod 100 dnevno. Sve se otvara, samo kod nas u Dodikstanu još gore... Ko koga ovdje jebe?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Austriji 24 nova, 1622 trenutno zarazenih.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Cakajte, ovdje se raspravlja da li je ovo povecanje posledica sto ima ljudi po gradu koji nepravilno nose maske? Ili pak rukavice vise puta....
Ne raspravljamo o slavama lokalnih "mocnika", rodjendanima, proslavama vaskrsa sa laznim propusnicana, propustima u bolnicama itd....
Pa jebiga, i trebaju nas jebati u glavu, vidimo da nam godi.
Danijel me iznenadi sa federacijom, sad ce nam i oni biti krivi

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O cemu ti?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danijel, to sa granica i deset puta vise moze znaciti i 1:10. Dakle, suplja prica.
Ako policija ne kaznjava okupljanja na javnim (pa i privatnim) mjestima dzaba sve. Jurnjava da li pojedinac ima masku i rukavice na ulici je hmmmm... Ma znas i sam.

Rastjeruj skupove po pumpama, crkvama, ispred prodavnica i zgrada. Mani se supljiranja i trazenja krivice medju malobrojnim gastarbajterima i nenosenju rukavica na ulici.

To je samo opravdanje za los sproveden posao.

Seranic nasao tri pozitivna gastosa u Teslicu nakon ne znam ni ja koliko dana. Koliko je to u procentima u odnosu na ukupan broj zarazenih u svim tim danima? Ocigledno dovoljno da se uperi prstom.

Pa spomenuo sam ja i ta četiri gastosa iz Sanskog, odmah nakon "otvaranja" granice. Tako da nije manje ili više šuplja priča, od recimo gužve na benzinskoj. I ulazak samo na GP u Orašju neki dan više nego duplo nego na svim GP u RS.
Spoiler:
Slika

Kada su objavili tu sliku i ovo su objavili. Ne znam za koji je to period.

Citiraj:
Na graničnim prelazima u Federaciji BiH do sada je prešao 3.341 bh. državljanin sa prebivalištem u Republici Srpskoj i 325 osoba sa prebivalištem na prostoru Brčko distrikta.

Među njima jedan gastos koji je bježao preko njive od komšija u okolini BL nakon što je došao zaražen, a preko FBiH ušao i prešutio... Pa nije išao u izolaciju. Gastosi > Jova bar

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Pfc88 je napisao:
Pa lagano bi svalili sve na popove i svestenstvo, a oni su jelte donijeli zabrane i uradili sto je do njih.
A narod kakav je... to bi prihvatio zdravo za gotovo, sto uostalom potvrdjuje i pisanje na forumu.
Svi gledaju u kasicicu na pricescu, niko ne pita kako je moguce da nemamo jebene stalke za infuziju.

A na koga svaliti dio krivice nego na Crkvu? Da li je Crkva zakljucala vrata? Nije. Da jeste ne bi se veliki vjernici (cast istinskim vjernicima) mogli skupljati za vrijeme policijskog casa.
Ovi drugi su krivi sto nisu bagru koja krsi zakon derali cim su zakoracili vani. Ako se vec prica da nema stalaka onda bi valjda trebalo voditi racuna o sebi i drugima.
Ali nije da nismo navikli na selektivnu primjenu u svim sferama u ovih 30 godina...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Simpatizer je napisao:
Pfc88 je napisao:
Pa lagano bi svalili sve na popove i svestenstvo, a oni su jelte donijeli zabrane i uradili sto je do njih.
A narod kakav je... to bi prihvatio zdravo za gotovo, sto uostalom potvrdjuje i pisanje na forumu.
Svi gledaju u kasicicu na pricescu, niko ne pita kako je moguce da nemamo jebene stalke za infuziju.

A na koga svaliti dio krivice nego na Crkvu? Da li je Crkva zakljucala vrata? Nije. Da jeste ne bi se veliki vjernici (cast istinskim vjernicima) mogli skupljati za vrijeme policijskog casa.
Ovi drugi su krivi sto nisu bagru koja krsi zakon derali cim su zakoracili vani. Ako se vec prica da nema stalaka onda bi valjda trebalo voditi racuna o sebi i drugima.
Ali nije da nismo navikli na selektivnu primjenu u svim sferama u ovih 30 godina...
A zbog cega bi se Crkva sama zakljucala?
Zbog cega drzava nije naredila to zakljucavanje kao i za druge djelatnosti?
Ah da, idu izbori, mora se voditi racuna da se ne izgubi koji glas.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
U svim bankama, u pekari "Manja", u svakom marketu, bukvalno u svim objektima u mom blizem ili nesto daljem okruzenju vec vise od mjesec dana apsolutno svaka osoba je imala masku na licu. Prije nekoliko dana, u ovoj lokalnoj prodavnici, ispred mene je u redu stajao Mladen Ivanic i imao je masku. Gdje god je bila iole veca koncentracija ljudi, mjere su se maksimalno postovale, tako da ove price da je narod stoka i da se ne pridrzava mjera su nevidjena laz. I najobicnije SNSD botovanje. Izuzetaka uvijek ima, al' to je na policiji da kaznjava. Medjutim, ovo prebacivanje odgovornosti sa rezima na narod je tesko spinovanje.

Pri cemu je i Merkelova vec davno rekla da su i maske u velikoj mjeri besmislene i da se sa njima virus moze samo jos brze prenositi. Dakle, kome vise da vjerujemo: Merkelovoj/Drostenu ili Dodiku/Seranicu? Imaju odredjenu funkciju, al' ne pomazu bas u tolikoj mjeri kao sto ovi nasi mudraci pokusavaju da predstave (al' valja sad po paprenoj cijeni prodati te maske koje su stigle kao donacija).

O cemu ti?

Npr. ona garnitura SNSD-ovaca koji su skoro bili okupljeni u nekom objektu, pjevali i pili.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Zna TNS, samo se pravi nevjest.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2020, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danijell, ti brojevi su smjesni jer to je broj prelazaka u toku jednog sata na samo jednom granicnom prelazu u regularno vrijeme. Mozes traziti dlaku jaju i pojedinacno upirati prstom ali dlaka u jajetu i pojedinac ne prave masovno sirenje epidemije.

I gdje su novozarezani u Federaciji? Da je do granica, sada bi kod njih gorila zemlja, a ono nista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]