banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2020, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Znas sta, svojim licemjerjem vrijedjas cak i intelekt kokoske koja u ovo doba spava na nekoj gredi u kokosinjicu.

Ne, nisam procitao citav post. Nemam snage za to.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Coventry City je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Ma pusti ga, pohvalio je moje prijedloge ali bi na iste te mjere kmecao i pistao da se vec sporovode tako sto policija rastjeruje i kaznjava sva okupljanja sa 3 i vise osoba. To bi bilo gazenje demokratije, diktatura vladajuce kaste i tako dalje.

Al' vidis kako se cak i sa takvim upisima odmah ogradjujes i veoma brzo presaltas na pravdanje rezimske vlasti. To je problematicno. Cak i u toj hipotetickoj situaciji koju si sada spomenuo, polazis od pretpostavke da je trenutni rezim dobar, da je narod stoka, opravdavas potencijalni lov na "neposlusne" i ne ostavljas ni mogucnost da policija mozda prekoracuje ovlascenja u nekim situacijama. Pri cemu ovdasnjoj policiji s razlogom sve manje vjeruju(vidjeli smo nedavno u Srbiji kako policajac samara momka cije su ruke bile zavezane...a imali smo slicnu situaciju i ovdje kod nas prije nekoliko dana, gdje policajac ozbiljno prijeti nekom maloljetnom klincu). Dakle, jasno je sta zastupas. Zato si i ubacio tu poslednju recenicu.

Na komentar o situaciji u Austriji nisam htio da repliciram, jer si i tu predstavio kao da po Austriji sa puskama jure ljude po ulicama, sa ciljem da opravdas ovu situaciju u RS i da ispadne da ovdje, kao, imamo dobro stanje (al' samo ne vidimo to). Jos da kazemo da ce Mile prvi u svijetu da pobijedi i koronu, pa da idemo sa Sjevernom Korejom pod ruku. Ako sam dobro shvatio, zivis u Austriji, samim tim mnogo bolje si upucen u situaciju, al' ipak ne predstavljas onako kako jeste(ili ne zelis). Jer, od dva veoma bliska i jednog relativno bliskog izvora znam da tamo ljudi imaju dosta normalniju situaciju, normalno funkcionisu, i te kako mogu da idu i u goste, mnogi cak ne nose ni maske ni rukavice, radi dosta toga, ukljucujuci stomatoloske ordinacije(koje su ovdje mjesecima zatvorene)...Sve to se moze vidjeti i na odredjenim video zapisima.

Problem sa trenutnom situacijom jeste to sto vise nije toliko ni bitno da li ce produzeni policijski cas biti 1. ili 31. maja, jer nakon 2 mjeseca izolacije ljudi ce u svakom slucaju masovno pojuriti napolje cim dodje do popustanja mjera. Jer, prilicno sam siguran da vecini trenutno nije ni bitan 1. maj k'o praznik, vec jednostavno zele napolje. Al' to su stvari na koje su ovi iz vlasti morali mnogo ranije da misle.

Oni koji idu drugima u goste krse trenutne mjere koje je propisala vlada. U trgovinama i u javnom prevozu SVI nose maske, jer se bez maske ne moze uci, po ulici neko nosi, neko ne, tu nije obavezno,rukavice isto tako nisu obavezne, za mene je to cista glupost, zato sto ljudi dodiruju i masku i lice i onda je svejedno imas li rukavice ili ne.
Tek od 1.5. ce biti dozvoljeno okupljanje do 10 ljudi, na sahranama do 30.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 23:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
laoce je napisao:
Oni koji idu drugima u goste krse trenutne mjere koje je propisala vlada. U trgovinama i u javnom prevozu SVI nose maske, jer se bez maske ne moze uci, po ulici neko nosi, neko ne, tu nije obavezno,rukavice isto tako nisu obavezne, za mene je to cista glupost, zato sto ljudi dodiruju i masku i lice i onda je svejedno imas li rukavice ili ne.
Tek od 1.5. ce biti dozvoljeno okupljanje do 10 ljudi, na sahranama do 30.

Naravno, nisam mislio da ne nose bas nikako(iako znam da dosta dugo mnogi uopste nisu nosili). Normalno da ce po trgovinama i drugim mjestima, na kojima je veca cirkulacija ljudi u zatvorenom prostoru, nositi maske, al' generalno, kako sam cuo, a i vidio na netu, mnogi po ulicama ne nose maske. Austrija je trenutno svjetlosnim godinama ispred nas, tako da tu nema ni potrebe bilo sta uporedjivati, nevezano za to kako prolaze i kako ce proci kroz ovu krizu.

Dok ovdje nema ni javnog prevoza ni stomatoloskih ordinacija ni bilo cega drugog...Osim banaka i marketa vec dva mjeseca je skoro sve zatvoreno(tu ne racunam ovu direkciju za indirektno oporezivanje i slicne poslovne objekte). Ljude od 65+ drze sve vrijeme u karantinu(uz mali vremenski razmak tokom kojeg mogu nesto obaviti), tj. stite svoje glasacko tijelo. Sad kao popustili sa mjerama, tako sto su dopustili prodavnicama sportske opreme da pocnu sa radom i slicno. Al' zato je jos vanredno stanje na snazi, pojacan policijski cas, zabranili pristup mnogim javnim povrsinama, izvodili cak i policajce na konjima da "brane" park Mladen Stojanovic od "ljudske stoke"...

I sve bi to bilo u redu da postoje neki rezultati, al' bukvalno sa mrtve tacke se nisu pomjerili. Narod se i te kako pridrzavao mjera, bar 90% njih vec dva mjeseca postuje sve odluke, tako da je smijesno kad Dodik, Seranic i ostali seru po tv-u i objasnjavaju da narod ne postuje mjere. Izuzetaka ima, uvijek ce ih biti, al' kada se podvuce crta - narod je svoje ispostovao. To sto su ovi na vlasti udarili u zid i sto vise ni sami ne znaju sta i kako, to je nesto sasvim drugo. I sad kada se to spomene - problem. A botovi k'o opareni skacu na svaku kritiku rezima (koga bi trebalo da kritikujemo?).

Sad kada vise nista drugo nije preostalo, ponovo se pokusava preci na staru dobru nacionalisticku retoriku, pa nam Dodik ovdje i Vucic u Srbiji objasnjavaju da Hrvatska "frizira" rezultate, dok je u realnosti situacija u RS/federaciji/Srbiji mnogo bolja.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 23:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Ne zaboravite na proteste za 1.maj haha

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Baš mi je drago što će za 1. maj iliti prvi maj (naglašavam jer mnogi ne znaju pisati redne brojeve - piše se sa tačkom nakon broja) padati kiša.
Hoće raja da roštilja, da se druži, e neće moći, isto kao za Đurđevdan, što više ljudi to skonta biće bolje.
Haman svaki 1. maj pada kiša.
Neka kiše, ide travanj, svibanj, biće trave, taman da testiram restauriranu kosilicu.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Isto tako Prvi maj se piše velikim slovom. Praznik...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 01:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Jes' vala. Like.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 04:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Ako si mislio samo na datum a ne i praznik, ne mora veliko početno.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 04:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Jebi ga, zbog ovih sto lizu istu kasiku normalan svijet ne moze sutra nabosti istu viljusku. :(
Nisu zamandalili crkve i sad imamo ovo.

Inace, "stab" se poceo gubiti. Pratili bi odluke onog coravog psihopate, ali ne smiju jer bi zabetonirali ovo jada od ekonomije.
Na pocetku dobre odluke, ali u zadnje vrijeme sve stihijski...
Svaki treci ne nosi masku. I umjesto da kaznjavaju "gospodu" oni prosiruju policijski cas.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 07:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
danijell je napisao:
Ako je Skeva pročitao taj članak ima pivo od mene :D

Nisam do kraja :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 07:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Jutros jos 4 preminula u UKC RS.
Samo pojacati setnje i kafe po pumpama. Jos da deltu otvore gdje ce nam biti kraj.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 07:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Juče u Boriku igralište ispod škole Branko Ćopić bilo puno puncijato...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
Мој један пријатељ је био у фазону каква маска и рукавице, ограничења су дебилна итд.
Неки дан му умро кум од короне, сад промијенио мишљење.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bice svedski model sa italijanskim rezultatima.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
veteran 1987 je napisao:
Jutros jos 4 preminula u UKC RS.
Samo pojacati setnje i kafe po pumpama. Jos da deltu otvore gdje ce nam biti kraj.
Piše da su liječeni u UKC od 27-28-29.4. Znači dan ili dva. Gdje su do tad bili, nije moguće da se nisu javili doktoru dok nije bilo pred umiranje.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Evo da se prekrstim lijevom i desnom. Ovaj komentar treba uokviriti.

markopd je napisao:

Doktori i medicina izgleda odlučuju o kretanju naroda,njih briga imaju dozvolu pa mogu da se kreću kada hoće,da li smo došli do toga da nam radnici zdravstvemih ustanova diktiraju slobode kretanja?Ne bih ulazio dalje u temu.
Evo da ostane zabilježen ovaj nivo osviještenosti. Dobro nam je kakvi smo.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Nemoj nas samo sve trpati u isti kos. Ipak su to casni izuzetci.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
markopd je napisao:
@_3oka moj komentar nije išao u tom pravcu.Štaviše,podržavam sve mjere koje su donesene,ali nije realno da zdravstveni radnici donose odluke o kretanju ostalih ljudi.Šta su onda ostali ljudi koji nisu u toj oblasti,građani drugog reda ili nekog nižeg?Naravno,ovde ne pričam o epidemiolozima,infektolozima,pulmolozima,pričam o običnom radniku krenuvši od tehničara medicine do doktora opšte prakse.Ako ste se ikada zapitali u toku policijskog časa kada vidite par auta,većina njih su upravo oni,koriste tu privilegiju i dozvolu za kretanje onda kada i nisu na zadatku da se provozaju po gradu.Ok,policijski je čaš,ali neka se onda svi budu jednaki po tom pitanju osim onih koji su stvarno na zadatku i u smjeni svojoj.

Bilo je svakakvih idiota na ovom forumu. Bilo je i jako glupih postova.
Ovaj ulazi u prvih 5 sigurno. Cestitam idiote.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Btw, čitam juče na fejsu post djevojke koja radi za jednu od vodećih osiguravajućih kuća u regionu biše AU monarhije i koja posluje po cijeloj Evropi. Kaže da se broj saobraćajnih nesreća zahvaljujući zabranam kretanja sveo na minimum, a samim tim i broj stradalih u tim nesrećama. Što ona reče, hiljade ljudi koji bi do sada izgubile život u saobraćajkama sjedi kući i proklinje izolaciju.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Bice svedski model sa italijanskim rezultatima.

I meni se cini

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]