banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 16:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2020, 19:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
skypostman je napisao:
Narod u Srbiji je pokusni kunic, ovo nema drugog objasnjenja.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Problem je sto ovi nasi klocevi prepisuju od njega

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Tabako Pit je napisao:
Gledam ovu neku statistiku na index.

Ono kao Svedska ima tamo neki ultra super zdravstveni sistem a kod njih smrtnos iznda 10% kao i kod ovih sto su najvise pogodjeni Italije, Spanije, Francuske i Engleske a Svedska ima bar 10 puta manje oboljelih samo 12k. Belgija iznda 10%, Holandija isto. Jedino kod njemaca procenat bas nizak a veliki broj oboljelih. Sta li to njemci rade a drugi ne?
Testiraju... Nijemci su uradili oko 1.7 miliona testova i uspjevaju da izoluju slučajeve. Šveđani nisu uopšte napravili prevelik broj testova, vjerovatno testiraju samo kritične grupe i osobe sa simptomima. Otud i toliki procenat umrlih. S obzirom da nisu primjenjivali karantinske mjere, vrlo je vjerovatno da Šveđani imaju daleko veći broj zaraženih koji ne ispoljavaju simptome. Shodno tome, vjerovatno je da je procenat umrloh daleko niži...
Nijemci su utvrdili da je realna stopa smrtnosti od ovog virusa oko 0.4 %...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Da dodam i da su Nijemci krenuli sa ublažavanjem mjera restrikcije iako ni oni nisu sigurni koliko im je populacije u stvari zaraženo. Profesor Aleksander Kekule, jedan od vodećih virusologa i epidemiologa u Njemačkoj, prije par dana je izjavio da se mora krenuti sa ublažavanjem mjera jer je karantin ušao u fazu kada daje više štete nego koristi. Po njemu, nemoguće je u karantinu čekati vakcinu koja će u najboljem slučaju biti gotova za 6 mjeseci, a suludo je i pomisliti da bi čitav svijet mogao biti pod ovakvim mjerama pola godine...
Ovaj čovjek je inače još 22. januara upozorio da virus dolazi u Evropu i da je potreban skrining i kontrola putnika na aerodroma. Da su ga glave u EU poslušale, uz još tada zatvaranje škola, moguće je da bi sve ove drastične mjere bile izbjegnute...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Nitro je napisao:
Da dodam i da su Nijemci krenuli sa ublažavanjem mjera restrikcije iako ni oni nisu sigurni koliko im je populacije u stvari zaraženo. Profesor Aleksander Kekule, jedan od vodećih virusologa i epidemiologa u Njemačkoj, prije par dana je izjavio da se mora krenuti sa ublažavanjem mjera jer je karantin ušao u fazu kada daje više štete nego koristi. Po njemu, nemoguće je u karantinu čekati vakcinu koja će u najboljem slučaju biti gotova za 6 mjeseci, a suludo je i pomisliti da bi čitav svijet mogao biti pod ovakvim mjerama pola godine...
Ovaj čovjek je inače još 22. januara upozorio da virus dolazi u Evropu i da je potreban skrining i kontrola putnika na aerodroma. Da su ga glave u EU poslušale, uz još tada zatvaranje škola, moguće je da bi sve ove drastične mjere bile izbjegnute...

И Немачка и Аустрија су почеле да попуштају мере. Од 02. маја ће бити настављено са либерализацијом. Данска је данас кренула поново у школу. Може се рећи да ствари иду у добром правцу. Омогућиће се бављење спортским активностима типа атлетика, тенис, стрељаштво односно појединачни спортови. Рачуна се са порастом заражених негде крајем априла због Ускрса и породичних виђања, али требало би све да остане у предвиђеним границама. У Аустрији 04. маја матуранти крећу поново у школу. Половином маја млађи од 4 разреда, а 01. јуна сви. С тим да постоји могућност да већ половином маја крену сви.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Silvio,pa eno i patrijarh Ruski je protiv okupljanja na liturgijama dok traje opasnost od zaraze...zar misliš da Rusi nemaju potrebu za molitvom??Ili su svi oni mačiji kašalj od vjernika?
Ne postoji drugo logično objašnjenje za zahtjev Irineja osim finansijske pozadine.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Da je rečeno od strane crkve da neće biti liturgija, možda ne bi bio ni policijski sat. Da su ljudi toliko razumni pa da se ne okupljaju, mjere bi bile blaže. Nikada mi neće biti jasna ta potreba da MORAŠ otići u neki zidani objekat (crkva, dzamija) da budeš bliži bogu. Valjda je bog svuda. Ali to je već off.
A i kod nas su počeli da popuštaju, zaboravljate da su već otvorili mnoge prodavnice. A vjerujem poslije Vaskrsa da ide još blaže.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Njemačka popušta zato što se nije nigdje desio italijanski scenario. I kod njih se širi po bolnicama, staračkim domovima i gdje god... Ali nije došlo do kolapsa sistema. Ali opet, ako su one njihove pretpostavke o 14 % populacije da je imala ili ima korona virus. Opet je moguće da se desi nagli porast sa popuštanjem mjera i vraćanjem korak nazad. Bilo bi zanimljivo da napiše koju neko ko je tamo. Ne u prolazu, nego u zdravstvu. Ili domovima za stare. Da ne bude samo prepričavanje.
Ovo u Srbiji sa policijskim časom tokom vikenda, samo pravi veće gužve prije i nakon vikenda.
Mislim ono Vučićevo o 24 satnom policijskom času i da ljude neće moći kupovati ni hranu... U normalnoj državi bi u najmanju ruku naredni dan dao ostavku. Ali u Srbiji uhapse naredni dan nekog ko spomene na soc mreži cijelodnevni policijski čas.
Ali ima i gorih, kao u Turskoj. Kada su najavili policijski čas par sati prije njegovog početka, pa svi navalili u prodavnice... Ali čak i tamo je ministar policije nakon toga dao ostavku.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Vučić ne zna ku udara sa ovim mjerama.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
nije nikad ni u cemu ni znao kud udara
jebo ga klinton onaj koji ga tapso po ramenu

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da SPC.om vladaju razumni likovi SPC bi odavno imala gotovo rjesenje i za ovaj objektivni problem. Ali likovima koji vladaju SPC.om je daleko najvaznije kako da se Vucicu sto bolje namjeste.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2020, 23:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U NY obavezne maske kada nije moguće držati odstojanje.
https://edition.cnn.com/2020/04/15/us/n ... index.html

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 04:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Нова Варош je napisao:

Uopšte ne sumnjam da će izaći puno jači iz ove krize u glasačkom tijelu, kao "čovek koji je spasao Srbiju" ili nešto slično....

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 13:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rasprava o religijskom aspektu epidemije koja se povela na ovoj temi prebačena je na viewtopic.php?f=38&t=68879

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 14:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Juče je na UKC umro još jedan muškarac od posljedica koronavirusa. Prije toga su mu od korone umrli otac i majka. Gdje dukicas da nam razjasni malo ovo u svjetlu svojih ubjeđenja?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Otišao na liturgiju....

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 16:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Danchi je napisao:
Нова Варош je napisao:

Uopšte ne sumnjam da će izaći puno jači iz ove krize u glasačkom tijelu, kao "čovek koji je spasao Srbiju" ili nešto slično....

Pa nije Vucic od juce, da dopusti da propadne 'dobra' kriza.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
_зока je napisao:
Juče je na UKC umro još jedan muškarac od posljedica koronavirusa. Prije toga su mu od korone umrli otac i majka. Gdje dukicas da nam razjasni malo ovo u svjetlu svojih ubjeđenja?

A od kojih je još bolesti bolovao ? Uopšte ne dovodim u pitanje koliko može biti opasna zaraza za stariju populaciju, naročito ako već imaju zdravstvenih problema, ali dosta više samo o broju umrlih. Koliko je onih koji su ozdravili sa ili bez ikakvih simptoma ?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bio je zdrav.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 17:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
I Japanu izgleda drugi krug, bilo je cini mi se receno da su oni obuzadli sirenje

https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... nje/594811

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2020, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Колико видим на worldometers, није други круг... Расте им отприлике једнаким темпом.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]