banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 14:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2020, 07:46 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Da bi se pocelo sa otvaranjem bilo cega morace se donijeti niz novih odluka, uredbi ili cak zakona...
Sto se tice kafica, sigurno ce imati nekakva ogranicenja broja gistiju u ondnosu na povrsinu kojom objekat raspolaze, koliko ljudi smije sjediti na okupu itd, mislim da se upravo sada radi na toj strategiji jer smo uspjeli da se izborimo sa naglim porastom zarazenih, teske mjere su dale rezultat, jos da je narod disciplinovaniji bilo bi jos i bolje, ali ni ovako nije lose...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Aikus je napisao:

Nego, mene čudi zašto u tržnim centrima ne dozvoljavaju rad dječijih odjela, namještaja i odjeće? Smiješno mi u Fisu, pola sprata radi, a pola ogradjeno trakom..

Zato što dođeš pa pipkaš, probavaš, sjedneš, ubaciš dijete u hodalicu/vrtić/krevetac....plus tu se najduže zadržavaš. Je li ti sad jasnije ili treba još nelo pojašnjenje?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Najviše se pipka novac..neke dame ga u njedrima čuvaju i zadržavaju dug kontakt sa njim pa opet on kruži i cirkuliše kroz mase....a niko ga ne dezinfikuje :D

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
29 novih
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=378906

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
@zoka: hm, ima smisla.
@cica: australija, Kanada i još neke zemlje imaju novčanice izrađene od plastike... Perive :)

Meni je najgore kada plaćam karticom, a plaćam uvijek, što mi radnici svaki put uzmu karticu iako ima beskontaktno plaćanje. Jos se savjetuje da se koriste takve kartice upravo zbog prenosa virusa preko novca.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Нова Варош je napisao:
Od maja se vraćamo u normalu, kafa u kombu2, duža s mlijekom.
Nezaposlen, kao i prije Korone, pretpostavljam...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Juce u apoteci uzimao nesto, ladno curu pitali za pin kod. Kaze ne pamtimo mi to, prodje dosta ljudi danas. Kazem im pa prislonite karticu na uredjaj i eto, do 30 KM moze. Kao nekad radi nekada ne. Budale

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ozrenx je napisao:
Нова Варош je napisao:
Od maja se vraćamo u normalu, kafa u kombu2, duža s mlijekom.

Optimisticno gledas na tu kafu u maju u Kombu, nisam nesto optimistican da ce kafici biti otvoreni prije Juna, nadam se da grijesim

Tipujem na drugu polovinu maja. Taman da se isprate slave i eventualno sirenje zbog njih.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
U Sloveniji od danas smanjen karantin sa 14 na 7 dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Zavisi da li je obični magnetski ili beskontaktni POS terminal. Ako je beskontaktni onda bi trebali omogućiti ovim paničarima kao Aikus :D da sami provuku.

Ljudi, ne prenosi se to baš tako lako. I iz WHO i ostala struka je potvrdila da je to sekundarni prenos zaraze, čak nije ni dokazan veliki broj zaraženih tim putem. Što ne znači da se ne treba pripaziti. Ali kada bi se virus tako lako prenosio putem predmeta i dodira, svi bismo se zarazili u rekordnom roku, nema šanse da se spasiš od toga.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 08:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Ja tipijem za kafice od juna, nesto tipa baste samo, sa propisanim razmakom izmedju stolova, a butici, komplet trzni centri, fitnes centri pogotovo, e to nece dugo jos

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Iskreno, logičnije je da su pustili rad tržnih centara, uz pojačanu kontrolu broja mušterija i propisane mjere zaštite, nego ovih manjih prodavnica. Imaš brdo prodavnica koje prodaju životne namirnice, rafovi im na pola metra razmaka, robu samo na plafon ne kače, pola predulaza koriste za priručna skladišta i oni kao mogu d da rade.
Tržni centri tipa FIS ili Delta ne mogu da rade, a kod njih je daleko lakše održavati propisanu distancu, a sa video nadzorom i konrolisati eventualno stvaranje gužve.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Austriji (koja je izgleda postala reper) se od utorka otvaraju trgovine do 400m2 i objekti poput Centruma. Znaci dozvoljen je ulazak do max 20 kupaca (1 kupac na 20 m2). To je dobra ideja za male prostore.
Pocetkom maja otvaraju frizeraje i velike trzne centre. Sredinom maja skole, zadnji ugostiteljstvo i hoteli. Plan nije uklesan u kamenu i u svakom momentu se moze povuci rucna ukoliko skoci broj zarazenih.

I dalje ce vaziti obaveza nosenja maski i ogranicavanja kretanja.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
BOSS66 je napisao:
U Sloveniji od danas smanjen karantin sa 14 na 7 dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Treba napomenuti da je kucna izolacija u pitanju,oni nemaju te šatore I gluposti.
Mislim da ce uskoro ukinuti skroz karantin za ljude koji imaju radnu I boravisnu dozvolu u SLO,jer dosta ljudi je dole na cekanju a poslovi polako pocinju...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Onaj dan kada je Kurc najavio datume tih mjera slabljenja, Merkel reče da bi bila loš kancelar kada bi sada navela datume. Kurc, kao i onaj u Španiji, hoće da ljudi vide svjetlo na kraju tunela. Daju nadu, skreću pažnju...
Jeste Austrija reper kako politika i ekonomija utiče. Od početka širenja...

Vezano za Sloveniju...
Citiraj:
Osobe koje odbiju testiranje ili im neće biti moguće uzeti bris, karantin će automatski biti produžen za još sedam dana.

Citiraj:
Stranim državljanima koji pri prelazu granice priznaju da su zaraženi ili da imaju izražene simptome bolesti neće biti dopušten ulaz u Sloveniju, dok će se slovenački državljani u tom slučaju morati ljekaru ili zatražiti hitnu medicinsku pomoć.

Već vidim nekog našeg koj ima preko 38 stepeni i prije dolasak na granicu popije paracetamol...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nitro je napisao:
Iskreno, logičnije je da su pustili rad tržnih centara, uz pojačanu kontrolu broja mušterija i propisane mjere zaštite, nego ovih manjih prodavnica. Imaš brdo prodavnica koje prodaju životne namirnice, rafovi im na pola metra razmaka, robu samo na plafon ne kače, pola predulaza koriste za priručna skladišta i oni kao mogu d da rade.
Tržni centri tipa FIS ili Delta ne mogu da rade, a kod njih je daleko lakše održavati propisanu distancu, a sa video nadzorom i konrolisati eventualno stvaranje gužve.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Nije sve u održavanju razmaka. Šta je sa probavanjem odjeće , njenim pipkanjem i sl? Ne očekuješ valjda da se dezinfikuje svaki komad odjeće svakodnevno u H&M-u recimo? Ili sa prelistavanjem knjiga u knjižarama (ljudi prelistavaju knjige i ližu prste pri tome)? Tržni centri tipa Delte ili Merkatora bar 70% ponude zasnivaju na odjeći i obući, ostalo je ugostiteljstvo i roba šuroke potrošnje.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Vratimo se malo na temu "Korona u Srpskoj" ;)

Da li je ovo za očekivati ako imamo danas novih 30 slučajeva? Ok jeste više testirano ovaj put, al opet su to slučajevi koji su među nama.

Zeljković: U narednim danima očekujemo da "krivulja" virusa počne padati

http://ba.n1info.com/Vijesti/a424543/Ze ... adati.html

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Onaj dan kada je Kurc najavio datume tih mjera slabljenja, Merkel reče da bi bila loš kancelar kada bi sada navela datume. Kurc, kao i onaj u Španiji, hoće da ljudi vide svjetlo na kraju tunela. Daju nadu, skreću pažnju...
Jeste Austrija reper kako politika i ekonomija utiče. Od početka širenja...

Vezano za Sloveniju...
Citiraj:
Osobe koje odbiju testiranje ili im neće biti moguće uzeti bris, karantin će automatski biti produžen za još sedam dana.

Citiraj:
Stranim državljanima koji pri prelazu granice priznaju da su zaraženi ili da imaju izražene simptome bolesti neće biti dopušten ulaz u Sloveniju, dok će se slovenački državljani u tom slučaju morati ljekaru ili zatražiti hitnu medicinsku pomoć.

Već vidim nekog našeg koj ima preko 38 stepeni i prije dolasak na granicu popije paracetamol...

Ajd ti fino reci Seranicu da ne pominje vise Austriju u svojim brifinzima.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
dtkbl je napisao:
Vratimo se malo na temu "Korona u Srpskoj" ;)

Da li je ovo za očekivati ako imamo danas novih 30 slučajeva? Ok jeste više testirano ovaj put, al opet su to slučajevi koji su među nama.

Zeljković: U narednim danima očekujemo da "krivulja" virusa počne padati

http://ba.n1info.com/Vijesti/a424543/Ze ... adati.html

Mislim da nije realno. Nisam pesimista, objektivno gledam na situaciju. Kod nas kriva nikad nije bila validan pokazatelj iz prostog razloga sto ona zavisi od broja testiranih, a kod nas je masovno testiranje krenulo tek pocetkom ove sedmice (jer nije bilo testova ranije). Uz odrzavanje ovog nivoa masovnog testiranja tek za 15 dana ce se moci neki pokazatelji izvuci. Uz to, sve vijesti upucuju da se pojacava priliv na granicnim prelazima u zemlju, pa ce i to u nekom postotku uticati na povecanje broja oboljelih.
Ovakve vijesti i naslovi vise sluze da nas psihicki ojacaju da ´izdrzimo jos malo´.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2020, 09:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjerujes li vijestima ili svojim ocima?

The_new_Statesman je napisao:
Vidis li datum na slici?
Danasnju nisu mogli okaciti jer nema ziva stvora na granicama. Pogledao sam kamere odmah cim su Nezavisne (oko 16.30h) objavile tekst i nigdje nikoga nije bilo. Od Macelja, Bregane, pa do Gradiske.

https://ams-rs.com/granicni-prelaz-gradiska/

https://m.hak.hr/kamera.asp?g=2

Btw. mislim da se zbog ogranicene mogucnosti testiranja nekakvi pokazatelji mogu izvuci iz broja hospitalizovanih u datom momentu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]