Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56 Postovi: 8361 Lokacija: BL
Umetnik je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Zato me zanima, koji su to "veci ciljevi" koji se pokusavaju ostvariti preko ove pandemije? Da ce ona da bude katalizator za neke probleme koji su vec otprije prisutni i koji ce samo brze da eskaliraju zbog nje, vrlo vjerovatno. Da je virus neko napravio da uspostavi novi svjetski poredak, vrlo malo vjerovatno.
Као што сам написао неколико страница раније, не можемо ми обични смртници да знамо све свјетске тајне и скривене послове натоа, цие, фби-ја, америке, пентагона, кине и кога све не. Нити ће они нама рећи ишта. Зашто би била невјероватна прича да је вирус направљен у лабораторији? Као да се није дешавало... Не знамо за које намјере, ни мени баш није јасно, али ко зна шта су имали у плану са њим. И да ли су ишта. Да ли је ова пандемија дио нечијег плана или нешто тотално неплански изазвано и велика грешка.
Тад сам и поставио клип гдје је још прије 4 године речено да су направили ову садашњу корну у лабораторији, додавши сарсу протеин слијепог миша.
Mi, obicni smrtnici, cesto ne znamo skrivene poslove ljudi oko nas, a kamoli nekih mocnih sila. I jesu li nam zivoti ista bolji ili gori zbog potonjeg - i ne bas.
Sto se tice klipa koji si postavio, i tvrdnje da su Kinezi "sadasnju koronu napravili u labu", tu pricu furaju teoreticari zavjere sa socijalnih medija i klikbejt novinari. Naucnici sirom svijeta su odbacili ovu mogucnost i ne postoji ni najmanji dokaz koji bi upucivao na ovako nesto. Ovo ukljucuje i naucnike iz SAD, koji su takodje eksperimentisali sa korona virusima, da se ne pomisli da je ovako nesto samo Kinezima palo na um.
Vjerovatno je interesantno zamisljati neke lude i genijalne zle naucnike kako u podzemnim laboratorijama sklapaju virus koji ce da pobije pola covjecanstva. Istina je da kvalitetan virus i nije tako lako napraviti - toliko je nepoznatih da je prakticno nemoguce znati kako ce se virus ponasati. Ako je preubitacan, brzo ce prestati da se siri, ma koliko se lako prenosio. A kako ga napraviti da bude "taman" ubitacan a da se dovoljno lako prenosi? Nama vjerovatno teorija o zlom geniju i ljudski napravljenom virusu bolje zvuci zato sto nam daje neki osjecaj da kontrolisemo stvari - ali virusi se u prirodi razvijaju milijardama godina, a mi ih proucavamo, ako i sto godina.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56 Postovi: 8361 Lokacija: BL
Čiča iz Rogače je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Coventry City je napisao:
Ja sam od onih koji vjeruju da virus uopste nije toliko opasan kao sto se pokusava predstaviti i da se koristi za ostvarivanje mnogo vecih ciljeva na globalnom nivou.
Ti u stvari otkrivas neku toplu vodu, jer se virus ni ne predstavlja posebno opasnijim nego sto jeste. U stvari, prilicno se transparentno govori da za vecinu populacije virus i nije narocitoopasan. Ja ga se, npr. uopste ne bojim, jer po statistikama sanse da me ubije su oko 0.2 posto, sto je zaista smijesno. S druge strane (sto je Zoka nebrojeno puta naglasio), ako bi se virus prosirio medju populacijom, sanse da ti ubije bar nekog od starijih clanova familije su prilicno velike. Brojevi govore da je smrtnost medju starijima 15-20 procenata, sto znaci da ih umire 1 na 5 ili 6. Dakle, ako su ti svi babe i djedovi zivi, velika je vjerovatnoca da ce bar jedno da umre. Ili ako si stariji, ista racunica vazi za tvoje i zenine roditelje.
Zato me zanima, koji su to "veci ciljevi" koji se pokusavaju ostvariti preko ove pandemije? Da ce ona da bude katalizator za neke probleme koji su vec otprije prisutni i koji ce samo brze da eskaliraju zbog nje, vrlo vjerovatno. Da je virus neko napravio da uspostavi novi svjetski poredak, vrlo malo vjerovatno.
Opisao si influencu od riječi do riječi.
Znas kako, ja se trudim biti Bajesovac po nacinu razmisljanja. Prije malo vise od mjesec dana, sprdao sam se sa virusom, i takodje mislio da je sezonski grip ubitacniji. Medjutim, kako su pristizali novi podaci, tako sam i dopunjavao svoja stanovista. A novi podaci kazuju da su stvari ipak malo ozbiljnije nego kod sezonskog gripa. Opet, cak i da nije tako, previse bi surovo bilo prosto ignorisati virus, i reci, "pa dobro, hajde da ne radimo nista i da nas se zarazi 70% ili koliko vec treba, pa da vidimo koliko ljudi ovaj virus zaista moze da ubije". Jeste, znam da je ovo prakticno "tamni vilajet" situacija i da cemo se vjerovatno pokajati sta god da uradimo.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
Zašto govnari? Zna se sta je prebivalište. Ako je meni Gradiška prebivalište, to znači da ne mogu ići u Turijak. A nekome piše mjesto prebivališta Turijak, logicno, on ne moze u Gradišku.
Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46 Postovi: 4922 Lokacija: Међу јавом и мед сном
Због овога:
Citiraj:
Zabrana se ne odnosi na lica koja u dane vikenda, primjera radi, sa teritorije jedne opštine ili grada odlaze na posao na područje druge opštine ili grada, ističe se u saopštenju.
бих чак рекао да је ријеч о забрани преласка из општине у општину, међутим много више ми вуче да је ријеч о преласку из једног мјеста (града, села) у друго. Дакле из града Бањалуке не може се нпр. у Кола. А то вјероватно значи да они из неког села у коме нема продавнице не могу током викенда ићи у сусједно да купе ствари. Јбг, мало набрзака донијета одлука...
Na temu maski: Ako izadjem vani to ne znači da ću automatski staviti masku. U velikom broju slučajeva ta maska nema nikakvog smisla. Ako izadjem sa djetetom prošetati oko zgrade, koji će mj vrag maska. Ako vidim nekoga, predajem na drugu stranu ulice. A ja da imam masku, a dijete nema. Koji je onda efekat? A u prodavnicama i sl smatram da su maska i rukavice obavezni
@Umetnik: ovi iz sela sto nemaju prodavnicu, neka kupe stvari u petak. Preživice do ponedjeljka.
Popokatepetl je napisao:
Spoiler:
Umetnik je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Као што сам написао неколико страница раније, не можемо ми обични смртници да знамо све свјетске тајне и скривене послове натоа, цие, фби-ја, америке, пентагона, кине и кога све не. Нити ће они нама рећи ишта. Зашто би била невјероватна прича да је вирус направљен у лабораторији? Као да се није дешавало... Не знамо за које намјере, ни мени баш није јасно, али ко зна шта су имали у плану са њим. И да ли су ишта. Да ли је ова пандемија дио нечијег плана или нешто тотално неплански изазвано и велика грешка.
Тад сам и поставио клип гдје је још прије 4 године речено да су направили ову садашњу корну у лабораторији, додавши сарсу протеин слијепог миша.
Mi, obicni smrtnici, cesto ne znamo skrivene poslove ljudi oko nas, a kamoli nekih mocnih sila. I jesu li nam zivoti ista bolji ili gori zbog potonjeg - i ne bas.
Sto se tice klipa koji si postavio, i tvrdnje da su Kinezi "sadasnju koronu napravili u labu", tu pricu furaju teoreticari zavjere sa socijalnih medija i klikbejt novinari. Naucnici sirom svijeta su odbacili ovu mogucnost i ne postoji ni najmanji dokaz koji bi upucivao na ovako nesto. Ovo ukljucuje i naucnike iz SAD, koji su takodje eksperimentisali sa korona virusima, da se ne pomisli da je ovako nesto samo Kinezima palo na um.
Vjerovatno je interesantno zamisljati neke lude i genijalne zle naucnike kako u podzemnim laboratorijama sklapaju virus koji ce da pobije pola covjecanstva. Istina je da kvalitetan virus i nije tako lako napraviti - toliko je nepoznatih da je prakticno nemoguce znati kako ce se virus ponasati. Ako je preubitacan, brzo ce prestati da se siri, ma koliko se lako prenosio. A kako ga napraviti da bude "taman" ubitacan a da se dovoljno lako prenosi? Nama vjerovatno teorija o zlom geniju i ljudski napravljenom virusu bolje zvuci zato sto nam daje neki osjecaj da kontrolisemo stvari - ali virusi se u prirodi razvijaju milijardama godina, a mi ih proucavamo, ako i sto godina.
У природи је вјерватно настао, али опет, не мора да значи да је овај или онај вирус нису мало модификовани у неким лабораторијама у виду разних експеримената и истраживања... А нисам никад ни тврдио здраво за готово да је неки зао ум пожелио да напакости читавом свијету па пустио корону, можда, и највјероватније ово никоме није била намјера, али... Да ли је баш истина да је један кинез уловио и узгајао шишмише па се, продавајући их на пијаци, заразио... Нећу ништа да прихватам као 100% сигурно. Ипак, увјерен јесам, ако не 100%, онда бар 80 да савремена фармацеутска индустрија како производи лијекове, тако, да ли намјерно или случајно, створи и разне болести и нуспојаве код људи (а буде и намјерних подоста, нажалост).
Aikus je napisao:
@Umetnik: ovi iz sela sto nemaju prodavnicu, neka kupe stvari u petak. Preživice do ponedjeljka.
Да, али можда би некима сад за овај викенд ипак било проблем, да су бар донијели одлуку јуче ... А контам нешто, како се то мисли спроводити, контролисати? Мало тешко изгледа да се све похвата, не знам да имамо толико плаваца
Zašto govnari? Zna se sta je prebivalište. Ako je meni Gradiška prebivalište, to znači da ne mogu ići u Turijak. A nekome piše mjesto prebivališta Turijak, logicno, on ne moze u Gradišku.
gdje piše prebivalište
_________________ "Možete biti najbolji forumaš i stručnjak, ali ako niste u sistemu forumske vlasti, sve je to zabluda."
Пише мјеста пребивалишта боравишта... Шта год то значило Да нису можда мислили и мјесна заједница, па да се не можеш кретати ни широм цијеле Бањалуке? Већ само по нпр. Борику 2, ако тамо живиш?
Prebivalište i boravište su dvije različite lokacije.
Aikus je napisao:
gdje piše prebivalište
Opština prebivališta piše u Ličnoj, a u CIPSU ti stoji tačna adresa. Hm, zbog jednostavnosti kontrole, ima slmisla da bude dozvoljeno kretanje u opštini.
Prebivalište i boravište su dvije različite lokacije.
Aikus je napisao:
gdje piše prebivalište
Opština prebivališta piše u Ličnoj, a u CIPSU ti stoji tačna adresa. Hm, zbog jednostavnosti kontrole, ima slmisla da bude dozvoljeno kretanje u opštini.
_________________ "Možete biti najbolji forumaš i stručnjak, ali ako niste u sistemu forumske vlasti, sve je to zabluda."
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu