ББЛ je napisao:
Моје виђење цијеле ове ситације.
Нисам медицински радник, па не бих да изигравам неког стручњака, па да дијелим неке савјете, да говорим како би се ко требао понашати у овој ситацији. Чињенично стање говори, да у свијету нико није умро од короне, а да је био здрав. Највећи број умрлих су љиди који прелазе преко 70 година, и људи који имају плућна обиљења невезано за године. И њихово здравствено стање је и прије короне било освјетљиво. Што говори и да се корона није појавила, а да је њих напао обичан грип, њихови животи би били угрожени.
Ово код нас је још увијек све да тако кажем добро, док год број заражених не прелази, број онај који могу наше болнице да збрину пацијената, који су у тешком стању. Уколико се та линије пређе онда долази до проблема. Не знам колико респиратора има у нашим болницама али цијеним да нема вјероватно више од 15, 20. Тако да не би у колико дође до тога да се пређе линија, наше љекаре довели у ситацију да морају да бирају, да ли ће скинути некога старијег живноте доби са респиратора, како би спасили живот млађој особи. Тако да треба све људе старије од 65 година под кључ, јер је њима очигледно најтеже објаснити, како ствари стоје.
Да ме неко не схвати погрешно, вирус постоји, то је чињеница. Али нема разлога за оволики страх, само се треба придржавати упустава и без панике и све ће проћи, надам се са што мање жртава.
Де не дипр, мајке ти.
Италија дневно има 500 умрлих. Ми у сред рата нисмо имали 500 мртвих у једном дану на свим странама (не рачунамо ко је кога стријељао). Италија од 31. јануара до данас (мање од 2 мјесеца) има преко 4 000 мртвих. Ми смо у 3,5 године рата имали нешто преко 20 000 (РС). Италија ће овим темпом за 6 мјесеци стићи губитке ВРС у рату који је трајао више од три године. Не лупај свега ти. Сједи ђе си, јер какав си, ни за ђе си нијеси!