banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2020, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Od sutra pre podne, u 10 sati, u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u seoskim sredinama i mestima sa manje od 5.000 stanovnika zabranjen izlazak licima starijim od 70 godina, rekao je predsednik Vučić.

Biće zabranjeno kretanje svim građanima od 20 sati do pet sati ujutro, naveo je Vučić.

Vučić stvarno objavio rat.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
BOSS66 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
hadzidado je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Vise od 8 hiljada norveskih medicinara u karantini

Kako su ovo uspjeli izvesti?
Daj link ako možeš

Iskopirao sam cijeli tekst sa kurier.at
Ja za ovo nisam cuo.

Sent fra min BAH2-L09 via Tapatalk

Mozda je tekst dio (neophodne)propagande.
S tim u vezi evo jos jedan gdje kineski doktori upozoravaju evropske da se paze i da ne ponove njihove greske:

https://kurier.at/wissen/wissenschaft/c ... /400784303

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
danijell je napisao:
Citiraj:
Od sutra pre podne, u 10 sati, u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u seoskim sredinama i mestima sa manje od 5.000 stanovnika zabranjen izlazak licima starijim od 70 godina, rekao je predsednik Vučić.

Biće zabranjeno kretanje svim građanima od 20 sati do pet sati ujutro, naveo je Vučić.

Vučić stvarno objavio rat.

Babama i dedama.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
"Od sutra od 20 sati do 5 ujutru zabrana kreatanja svim licima"

I ostalim :)

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 21:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
A šta slučaju da nemaju nikoga mlađega da im ode u prodavnicu? Da li su pokrenute odgovarajuće službe?

Poslednji put menjao mirdza dana 17 Mar 2020, 22:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 21:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Cini mi se da su jedino nasi dobro postupili - sve zatvorili bez puno komplikovanja, a za radnje koje moraju raditi uveden poseban rezim. Bio sam i u apoteci i marketu i sve se odvija bas kako se pise po portalima - nema guzve i guranja, svi stoje na odstojanju i pustaju se po dvoje unutra. Posebno mi se svidja sto je obavezna dekontaminacija ruku pri ulasku u market.

Ono sto je meni privuklo paznju je clanak ispod sa (nepotrebno) bombasticnim naslovom. Nevjerovatno mi je sta VB planira, a to je neka vrsta prepustanja virusu pa sta bude (Holandija i Svedska valjda isto rade - navedene su u komentarima ispod clanka)

https://www.kurir.rs/planeta/3429493/ot ... /komentari

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
A sta ako ovako, a sta ako onako. Kao djeca ste, majke mi. Ovdje nema idealnog rijesenja. Svaka situacija koja dovede do narušavanja normalnog načina života je, logično, nenormalna. Svaka država se bori onako kako mislida je najbolje. Niti je Kina super odradila posao, niti Švedska, Amerika i sl. Evo npr u UK ljudi najnormalnije žive. Dobra stvar je sto im se neće ujebati ekonomija. Sa druge strane, rizikuju masovnu zarazu. Mi pokušavamo na sve načine da spriječim širenje, a ekonomija nam ode kvragu. Ko radi ispravno? Jbg, vrijeme će pokazati.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sedam novih slučajeva u Republici Srpskoj, pet u Banjaluci.

Citiraj:
➡️ Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској лабораторијском анализом узорака (укупно 76 у посљедња два дана) у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још седам особа у Републици Српској, док се један налаз понавља због контроле квалитета.
Ријеч је о четири мушке особе средње животне доби и једном млађем мушкарцу, као и о двије женске особе средње животне доби.
Једна особа је из Прњавора, једна из Добоја, док су остале особе из Бањалуке. Све ове особе су у кућној изолацији и под надзором епидемиолога.
➡️ У Републици Српској до сада је потврђено 27 случајева позитивних на нови вирус корона
Све особе су стабилног здравственог стања, са благим или без симптома.
➡️ Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 4864 особе које су допутовалa из подручја захваћених вирусом SARS-CoV-2
➡️ Из здравственог надзора изашло је укупно 216 особа.
➡️ Такође, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у изолацији је 16 особа (седам особа позитивних на тест вируса корона и девет особа у изолацији).
➡️ Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске ће редовно обавјештавати јавност о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Sa fb stranice ministarstva zdravlja.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gledao sam ja britanski parlament juče i obraćanje njihovog ministra zdravlja, oni raspravljaju koliko karantin treba da traje 7 ili 14 dana, oni su apelovali da se smanji druženje ali pabovi će raditi, oni će primjeniti danski model da nadoknade štetu privredi, oni će izmisliti test vrlo brzo koji će reći da li si IMAO Koronu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Vuk_BL je napisao:
Cini mi se da su jedino nasi dobro postupili - sve zatvorili bez puno komplikovanja, a za radnje koje moraju raditi uveden poseban rezim. Bio sam i u apoteci i marketu i sve se odvija bas kako se pise po portalima - nema guzve i guranja, svi stoje na odstojanju i pustaju se po dvoje unutra. Posebno mi se svidja sto je obavezna dekontaminacija ruku pri ulasku u market.

Ono sto je meni privuklo paznju je clanak ispod sa (nepotrebno) bombasticnim naslovom. Nevjerovatno mi je sta VB planira, a to je neka vrsta prepustanja virusu pa sta bude (Holandija i Svedska valjda isto rade - navedene su u komentarima ispod clanka)

https://www.kurir.rs/planeta/3429493/ot ... /komentari
To što VB i Holandija rade,je u skladu sa neoliberalizmom i kapitalizmom i tržištem kako ga oni poimaju. Pusti da se sistem sam od sebe spasi. Ako valja spasiće se. Deregulacija i neuticanje.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
nikola29_06 je napisao:
Ahahhaah nisam dugo procito vece sranje od ovog

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Што? Сасвим је могуће да је особље, као што је и написао, у паници и овој свој збрци, направило низ грешака. Свима је ово ново, грешке су могуће. Једино не мора да очекује да ће га неко звати из КЦ, али све остало није уопште глупост, осим ако је слагао. А не мора бити да је ишта слагао, све написано има логике.

А шта вучко конта, да се вирус боље шири кад падне мрак, па зато тад нема кретања? :lol:

Елем, рекоше као да већ тестирају двије врсте вакцина, једна тренутно, друга након (не могу се сад тачно сјетити колико) дана...

А Британија... По мени глупо, ал' хајд... Да свако ко је зарашен одмах има симотоме и зна, па сходно томе се и самоизолује одмах, онда у реду, али овако... Нешто не вјерујем да ће проћи лијепо.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A što ga žaliti, družio se kad se govorilo da se sjedi kod kuće.

Jesu novinari stoka, što saopštavaju ime javno.
Citiraj:
BANJALUKA - U Republici Srpskoj potvrđeno je još sedam slučajeva virusa korona saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

A, jedan od pozitivnih na virus korona je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

"Javljeno mi je danas da sam pozitivan na korona virus. Nalazim se u kućnoj izolaciji i dobro se osjećam, bez ikakvih simptoma i bez povišene temperatuje i bez kašlja", rekao je Klokić za ATV.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Sigurno se i jest ponasao onako kako je receno policiji. Psovanje, vrijedjanje itd. "Jebem vam sunce jel vidite da kasljem". Onda je tekst profesionalno manipulatorski slagan. Pogledajte slike govnara na FB, takve prepoznam po nosu

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ovo nam korona uletjela direkt u vladu? ko je bio najbliži Zlatanu na sjednicama?

Poslednji put menjao kosta dana 17 Mar 2020, 23:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je li rečeno da se testiraju samo osobe kod kojih se jave simptomi?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Aikus je napisao:
A sta ako ovako, a sta ako onako. Kao djeca ste, majke mi. Ovdje nema idealnog rijesenja. Svaka situacija koja dovede do narušavanja normalnog načina života je, logično, nenormalna. Svaka država se bori onako kako mislida je najbolje. Niti je Kina super odradila posao, niti Švedska, Amerika i sl. Evo npr u UK ljudi najnormalnije žive. Dobra stvar je sto im se neće ujebati ekonomija. Sa druge strane, rizikuju masovnu zarazu. Mi pokušavamo na sve načine da spriječim širenje, a ekonomija nam ode kvragu. Ko radi ispravno? Jbg, vrijeme će pokazati.

Kini se žarište pojavilo u gradu koji je jedan od najbitnijih saobraćajnih čvorišta. Da si tražio mjesto gdje da u Kini posadiš virus nisi mogao bolje izabrati. I oni se izborili tako da nisu imali preko 150 mrtvih po danu. U Evropi prelazi sada 600 mrtvih po danu.
Oni su super posao uradili i kupili dosta vremena nama izvan Kine.
VB se opasno igra, osim ako znaju nešto što drugi ne znaju. Nakon izlaska iz EU čini mi se da im je ovo još jedna zanimljiva odluka koja ih tek može koštati. Ne samo ekonomski. Zamisli da se desi scenario masovnog umiranja starijih, jer su odlučili da priroda odradi svoje. A da one države koje su imale drugi pristup, prođu lakše kroz to. Mogu misliti kako će to uticati na Škotsku, Vels...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
filozof sa vrbasa je napisao:
Je li rečeno da se testiraju samo osobe kod kojih se jave simptomi?

ha, vazda imaš one jednakije...

inače, fora sa Britancima i još par zemalja je da su se opredjelili za varijantu tzv. imuniteta krda. kad se zarazi određeni pistotak stanovništva, postiže se kolektivni imunitet. kvaka je u tome da se ovaj imunitet do sada postizao vakcinisanjem (npr. 90% procijepljenosti od boginja, osigurava kolektivni imunitet). ovo je prvi put da se imunitet krda pokušava postići prepuštanjem zarazi za koju ne postoji vakcina. orijentaciona procjena je da bi se to za COVID19 moglo postići kada se dostigne 50% zaraženih.

Poslednji put menjao kosta dana 17 Mar 2020, 23:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
nikola29_06 je napisao:
Sigurno se i jest ponasao onako kako je receno policiji. Psovanje, vrijedjanje itd. "Jebem vam sunce jel vidite da kasljem". Onda je tekst profesionalno manipulatorski slagan. Pogledajte slike govnara na FB, takve prepoznam po nosu

Могуће и то, али то не поништава грешке мед. радника. Прво што се нико није јављао на телефоне

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale u vezi VB nadam se da neće biti kao sa ebolom u Africi. Ručak zaraženim će na kućni prag donositi hrabri volonteri iz čitavog svijeta, a ostrvo će svi zaobilaziti.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Čitam da je baja u Mostaru napravio sranje(takođe skijanje po Italiji).
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Z ... iji/589379

Fiki,
Korona na sreću nije ebola. I širi se ovako brzo zato što ne ubija puno, a velika većina pozitivnih ima nešto slično prehladi ili nema nikakve simptome. Kod ebole je suprotno i zato ju je mnogo lakše ograničiti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]