banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Mar 2020, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
The_new_Statesman je napisao:
vlakanje je napisao:
Satore nisu najavili od danas, vec kad budu spremni... utorak-srijeda-cetvrtak...

EU zatvara granice tako da ce i to uticati na protok ljudi.

Ja sam vidio da zatvaraju ulazak. Da li zatvaraju i izlazak, jer bi to bilo relevantno za BiH?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne znam, ali moze na utice na "zelju" za rodnim krajem.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, у складу са донесеним мјерама Владе Републике Српске с циљем превенције и ширења корона вируса, доноси одлуку да привремено обустави рад са незапосленим лицима у шалтер салама у директном контакту.

Моле се сва незапослена лица која се воде на евиденцији ЈУ ЗЗЗРС да се искључиво телефоном или путем имејла јављају, због редовног пријављивања на евиденцију. Сва незапослена лица могу поднијети захтјев за новчану накнаду и захтјев за ПИО до 3 године у писаној форми путем поште.

Контакте ЈУ ЗЗЗРС можете преузети на нашем сајту. Такође, обавјештавамо Вас да до даљег обустављамо издавање и продужавање радних дозвола страним држављанима.

Завод на овај начин прати актуелну епидемиолошку ситуацију и чини све с циљем јачања превентивних мјера и сузбијања ширења вирусних инфекција.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 19:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Castra je napisao:
Ja sam vidio da zatvaraju ulazak. Da li zatvaraju i izlazak, jer bi to bilo relevantno za BiH?

Poljska je zatvorila u obe strane. Mogu da uđu jedino državljani koji automatski idu u karantin.
Čitam danas na na FB u grupi "Srbi u PL" - neka dva lika iz Zvornika zaglavili u PL. Došli (valjda) službeno a prije dva dana ukinuti sve letovi i vožnje. Zvali Ambasadu a ovi im rekli da se sami snađu :confused2: Hoteli i hosteli su takođe pozatvarani, tako da nemaju gdje ni da noće. Ludnica...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 19:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Castra je napisao:
Izgleda da ništa od obaveznog karantina u šatorima kod granice. Izgleda da se i dalje šalju ljudi na kućnu izolaciju. Ima li neko informacija o tome?

Samoizolacija za sve koji su boravili u inostranstvu.
Nakon pregleda pasoša ideš sa strane, popune ti podatke na zapisnik. Dobiješ rješenje o mjeri izolacije na 14 dana. Trebaš se javiti lokalnom domu zdravlja odma ili najkasnije u roku 12h i odgovoriti im na postavljena pitanja, zatim svaka 2 dana mjeriti teperaturu 2x dnevno ujutro i naveče i javiti se epidemiološkom odjelu doma zdravlja, bez obzira imaš li simptome ili nema nikakvih promjena.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
mirdza je napisao:
Castra je napisao:

Poljska je zatvorila u obe strane. Mogu da uđu jedino državljani koji automatski idu u karantin.
Čitam danas na na FB u grupi "Srbi u PL" - neka dva lika iz Zvornika zaglavili u PL. Došli (valjda) službeno a prije dva dana ukinuti sve letovi i vožnje. Zvali Ambasadu a ovi im rekli da se sami snađu :confused2: Hoteli i hosteli su takođe pozatvarani, tako da nemaju gdje ni da noće. Ludnica...
Idioti ambasade, mjesto da isprazne jednu prostoriju i prijave ih za izolaciju....

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 19:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@mirdza
Jel zatvor opcija? :D

@Delicious
Nadati se da ljudi imaju savjesti...

Meanwhile in Milan: https://www.youtube.com/watch?v=1FUGEbTmXZE

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovo sada Džafi rekao da neko krizno tijelo od devet članova će biti zaduženo da predlaže mjere? Po pet iz entiteta i dva iz distrika. Pa trebao bi i on da prati ovaj nastavni program za osnovce.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ne ide njima odavno sabiranje, 5 trećina od 17 itd. Nego ima li vijesti o tim budalama iz Srbca?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
skeva je napisao:
Negdje sam procitao da ima zabrana poslovnih putovanja u druge gradove, je li to tacno?
Za sada nije zabranjeno, ali je neka preporuka da ne idemo na mjesta gdje bi imali kontakte sa ljudima. Danas tako, a ako bude nekih promjena, možda nas i vrate kući na godišnji/bolovanje ili šta već smisle.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
_зока je napisao:
Najveće zlo ovog vremena je neograničen internet i ograničeni ljudi. Masovno se šire dezinformacije, teorije zavjere, glupi recepti za "lijek" za koronu.....U moru toga ne možeš razlučiti bitnu informaciju od nebitne, ni dezinformaciju od informacije. Pohvalio bih ljude koji uređuju profile Grada na socijalnim mrežama i viberu. Kratko, precizno i pravovremeno. I generalno nastupe Šeranića i Radojičića, klasa ispred onoga na šta smo navikli da gledamo u obraćanju naših funkcionera.
Ko ne prati evo link viber profila Grada Banjaluke
Pridruži se Grad Banja Luka - Community https://invite.viber.com/?g2=AQAPxdM%2F ... gCWJHF9dsp na Viberu

ja sam bukvalno impresioniran kako se Alen i Igor nose sa situacijom. vjerovatno je ovaj način komunikacije nešto najnormalnije ali kad imaš predrasude i niska očekivanja, onda te ovakve stvari prosto oduševe.
i u Srbiji su, na onim njihovim konferencijama za štampu, manje-više dobro hendlovali ali tamo Vučić obično nešto naknadno ujebe sa patetikom, cmizdrenjem i zastrašivanjem.

naravno, pitanje je kako bi sve izgledalo da imamo prve smrtne slučajeve ili da se zalaufalo nešto što miriše na Italiju ili Španiju ali - daće dragi Jahve i njegov ortak Allah da nas nekako mimoiđe... valjda.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
kosta je napisao:
_зока je napisao:
I generalno nastupe Šeranića i Radojičića, klasa ispred onoga na šta smo navikli da gledamo u obraćanju naših funkcionera.

ja sam bukvalno impresioniran kako se Alen i Igor nose sa situacijom.

Sreća u ovoj nesreći je da je aktuelni ministar specijalista epidemiolog pa zna o čemu priča i sasvim sigurno je kompetentan da predlaže rukovodstvu Grada BL i RS konkretne korake... Ne želim ni da zamišljam situaciju da je trenutno na poziciji ministra Bogdanić... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vezano za blokadu EU granica

https://www.schengenvisainfo.com/news/e ... countries/

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Specijalizacije u BL prekinute, specijaliste poslali u lokalne medicinske ustanove.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ohrabrujuća fotka, baš ohrabrujuća.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2020, 23:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Nešto slično sam danas vidio pred apotekom. Stoje ljudi kao šahovske figure.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 00:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Pošto radim na Univerzitetu išao sam jutros u Merkator do NLB banke i vidim da je zatvorena. Doduše, ja sam išao samo do bankomata pa mi šalter nije ni trebao. I Unibl je svoj rad sveo na minimum. Danas kada sam išao kući nije bilo neke pretjerane gužve sa autima po gradu. Bus za Karanovac je bio skoro prazan, a kaže vozač da poslije 6 nema nikoga. Reče mi i supruga da je bus bio poprilično prazan i oko 2 sata kad se ona vraćala kući. @zoka Hvala za link Viber zajednice za Banjaluku. Sad nam ne preostaje ništa drugo nego sjediti kod kuće i moliti se Bogu da zaraza ne bukne, i naravno, pridržavati se mjera.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Aко се колико-толико будемо придржавали мјера, не би требало да букне, изгледа да се све и даље држи под контролом, ево данас мање заражених него протеклих дана, и то је нешто. Али као што рекох, више ме брине колико би се то могло отегнути... Јелте, боље је да нема аутбрејка, да здравство не доживи слом, да се сваки дан зарази двоје и опорави исто толико, али у том случају, како и рачуница каже, то може потрајати... А неће бити баш добро ни ако буде дуго тињала та зараза, па макар се одржавала на само 20-ак заражених у бих.

Како сам чуо, не би требало школа бити до љета, извињавам се ако је неистина :) .

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2020, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Znate li do kada važe ove mjere za trzne centre, npr FIS?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]