Evo veceras odgledah taj film. Fantasticna drama. Kao sto neko rece "cista desetka".
Malo sam tesko svario onaj dio kod tuzioca, kad se preplice onaj crnac tuzilac i onaj bijelac, cini mi se, advokat. To je malo bilo konfuzno objasnjeno, ili ja to nisam shvatio jer mi se bilo prispavalo.
Dio kad vlasnik opljackane prodavnice puca na tatu i kako djevojcica ulijece da ga spasi je bio jednostavno... bozanstven... nedodirjiv... dirljiv.
Veza izmedju onog starijeg policajca i zene onog rezisera mi je takodje ostala u sjecanju. Odnos nadredjenog i podjedjenog koji polako izblijedi nakon njene nesrece.
Takodje tu je i veza izmedju majke, sina i mrtvog sina, kao i mnoge druge, jer se tu zasniva ovaj film.
Inace, nesto ne vidim ovdje tema o drami kao zanru, iako mislim da ti filmovi imaju svoju pravu pricu i dubinu, za razliku od mngih drugih zanrova. Mislio sam otvoriti posebnu, ali je bolje da nastavimo na ovoj temi. Ujedno, koje filmove (drame) preporucujete za pogledati?
Evo par filmova koji mi sad padaju na pamet, iako vjerujem da je vecina skoro sve pogledala:
-Neizostavni
Forrest Gump
-
The Green Mile (takodje Tom Henks)
-Film novije produkcije:
Million dollar baby
-Takodje noviji
Notebook
-
Terminal (ponovo TH)
-
Schnidler's list