banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel IPTV
PostPoslato: 26 Sep 2019, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
drug je napisao:
To sa Trion Tel je gotova stvar, što znači da ćemo upasti u još veća go#na jer će sukob dodatno eskalirati. Ajd biće nekog izbora i neće biti monopola, ali to ne rješava stvar. Hitno nam je potreban "novi igrač" na ovim prostorima.

To sam već napisao na temi od Trion tel-a, samo je pitanje koje dijelove grada će pokriti.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Trion Tel ima svoju temu? Nisam znao. Ajde bolje i to nego Nova Sport na četiri teme. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa svrati malo i u druge potforume :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ajd srecom postoji KODI...pa se ljudi nekako i snadju. Nek je samo brzog interneta...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 17:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

U eri kvalitetnog optičkog interneta, ponuda kablovskih operatera polako gubi svoj smisao. Bitno je imati dobar net, a dok naši stručnjaci ne shvate da moraju imati kompletiranu ponudu, ja ću i dalje kupovati aplikacije koje nude kompletan sadržaj po Baselu i Lucernu. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
A kako da mtel ima kompletnu ponudu ako im distributeri najboljih kanala i ne žele ponuditi te kanale?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 17:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da se vratimo na priču o Bosni i Hercegovini kao banana državi ili sam to već previše puta rekao? :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije to slučaj samo u BiH,u cijelom svijetu operateri imaju svoje ekskluzivne kanale.

Ni u SAD-u jedan ESPN nije prisutan u ponudi svih operatera.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 17:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jeste, ali ih moraš, osim sebi ponuditi i drugim operaterima. Nigdje u svijetu se ne dešava da neko važno sportsko takmičenje ostaje "zarobljeno" samo u rukama jednog operatera, bez mogućnosti da se prava na to takmičenje uopšte mogu kupiti.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SkySport UK je u Engleskoj što se tiče satelita prisutan samo kod njih, u kablu kod jednog operatera a u iptv 3 operatera.

Tako da se to ne dešava samo kod nas.

Zbog sukoba Telekoma i SBB Arena gubi milion pretplatnika u Srbiji ili oko 25 M € godišnje.
A SK oko pola miliona pretplatnika.

Logike nema ali to je njihova poslovna odluka.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nadam se da si shvatio koliko si kontradiktoran sam sebi u prethodnom postu. To je upravo ono o čemu sam i pisao. I još nešto, prije čini mi se desetak ili petnaest godina je regulatorni organ u Velikoj Britaniji načepio Sky sport upravo zbog ovoga i oni su ponudili svoje kanale koji emituju Premier ligu drugim operaterima, ali ni to ih nije zadovoljilo pa su natjerali i agencije koje prodaju prava na mečeve Premier lige da ju podijele na više lotova, tako da je pored Sky sporta, paket utakmica engleske lige dobila Setanta, pa ESPN a sada prava ima i BT Sport. To je, ipak sasvim drugačije od ovoga što imamo u ovoj banana državi zvanoj BIH.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo što BT prenosi po jednu,max dvije utakmice po kolu.

Ja sam naveo primjer koliko sportske tv u Srbiji gube sa takvom poslovnom odlukom ,ne da je to ispravno.
Ali to je njihova poslovna odluka,koliko god bila loša za korisnike.
Telekom nudi svoje kanale preko pay DVBT a UG preko EON i Totala.

Ni u članici EU Hrvatskoj niko nije primorao VIP da ponudi Planet Sport svim operaterima.

A zakoni i propisi Hrvatske moraju biti usklađeni sa propisima EU,mogu operateri pokrenuti spor i kod EU što države moraju ispuniti.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 18:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bobane, ja bih sutra pristao da SK bude prisutan osim na satelitu, u jednom kablovskom operateru i 3 IPTV provajdera, a da još jedna tv stanica mimo SK, koja je takođe sveprisutna u kablu emituje 2 utakmice po kolu. Čitaš li ti šta se ovdje piše i čitaš li šta i sam sebe šta pišeš? To je upravo ono o čemu sam više puta pisao, da nekakav kontrolni organ mora izvršiti pritisak da osnovni kanal, obično Prvi, mora biti u osnovnom paketu, a ostalo, ako neko hoće više, neka plati više. I Hrvatska pobogu nije nikakav reper, i to je odvajkada bila i ostala banana država u svakom smislu, pogledaj ti Sloveniju, pa tamo i Elta ima Sport klub.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I šta država natjera SK da kod svih operatera u osnovnom paketu bude SK 1 a oni najbolji sadržaj prebace na druge kanale kao što sada i rade,a zatraže veliku cijenu za dodatni paket a tu se ugradi i operater sa dodatnih 20-30%.
Tako isto i Arena uradi,šta onda?

Da neće država narediti tv šta mora emitovati na prvom kanalu? :-D

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo sam to htio napisati. A to bi i uradili sigurno. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 19:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbg Bobane, Sky sport koji emituje Premijer ligu, emituje Premijer ligu, a ne baseball. :) Čitaš li uopšte šta se piše? Nego, neka oni nama ponude kao u Velikoj Britaniji koju si naveo kao primjer ovo što si i sam napisao, a što je opštepoznato svima, pa onda ja kao korisnik usluga, ne bi ni zavisio od samo jednog emitera, već bi imao taj kanal koji emituje Premijer ligu, obrati pažnju na napisano, Premijer ligu a ne Tajlandski boks, na nekoliko operatera, a tu istu Ligu na bar 2 televizije. E onda nikome ne bi ni palo na pamet da se bavi majmunarijom kako zajebati operatera kojeg si već zajebao ili nisi zajebao, već bi radio na kvaliteti svog programa, produkciji, specijalizovanim emisijama, a ne prodavanjem muda pod bubrege. I da, taj novi kanal, koliko vidim, SK pokreće na banana tržištu BIH, Srbije i Hrvatske. Nešto ga ne vidim u Sloveniji. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa u Engleskoj da u ponudi kod jednog operatera imaš sve emitere koji prenose PL od 10 utakmica po kolu mogao bi gledati maksimalno 6.

Eto koliko se štite korisnici,ne daju prenos da bi ljudi kupovali ulaznice i išli na stadion na manje atraktivne utakmice po procjeni saveza.

Recimo ako ne prenose Bormut-MU,na stadionu kapaciteta 11 h navijači Mančestera ne mogu dobiti ni hiljadu ulaznica a toliko navijača imaju a ne mogu na tv gledati utakmicu.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 19:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

6 utakmica je malo? Pobogu Bobane, pa to je idealan omjer, kojim su svi na kraju bili zadovoljni. Znam ja dobro kako funkcionišu sport i tv prava u Velikoj Britaniji, bio sam ja tamo. :) Nije to najvažnija stvar, najvažnije je to što je to uređeno tržište, i što su ga uredili još prije 15 godina, a mi tek sada prebolijevamo te bolesti bahatosti i bezobrazluka vlasnika operatera koje su oni odavno preležali. Daj ti nama, kao što rekoh da bar osnovni kanal bude prisutan na satelitu, u kablu i na IPTV, pa neka budu i dvije utakmice po kolu :) a sve ostalo pakuj u dodatne pakete koji se dodatno naplaćuju. Ali, ponudi svoj osnovni kanal svima. Da ga imaju svi u osnovnoj ponudi. Ovako se krše prava potrošača i stavljaju u neravnopravan položaj. A ovo što se sada sprema u SBB kuhinji sa ovim monstrumom od sportskog kanala je klasični bezobrazluk. Prodaješ nanovo nešto što si već prodao. Na žalost, ovako nešto može samo kod nas u banana državama, ne može ni u Sloveniji a kamoli u Velikoj Britaniji moj Bobane. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 20:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
vas dvojica trebate otvoriti posebnu temu za svoje rasprave...na svakoj temi drug i boban pisu jedan drugom postove duzine romana

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2019, 20:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Mar 2017, 04:58
Čim je mtel sve kupio, znaci da smo banana država

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]