banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Nov 2019, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2018, 19:46 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Postovi: 3573
Mozda je bijela boja linije pa se ne vidi.

_________________
MANGA


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Okt 2018, 19:49 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Postovi: 17977
On the Page Layout tab, in the Sheet Options group, select the Print check box under Gridlines.

_________________
Rad je od čovjeka napravio roba, neradu smo odani sve do groba.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Okt 2018, 20:28 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Postovi: 4593
Proubaću u ponediljak.

_________________
Pametniji prestanite popuštati vidite dokle nas je to dovelo.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 07:10 
Prije nego odem guglati da pitam ovdje.

Postoji li ikakva sansa da celije u excelu mogu ucitati podatke iz mysql baze podataka?

ili moze li se napraviti da odradim copy/paste sa sajta tj da sam napravim nekakvu tabelu na praznoj html/php stranici sa koje cu odraditi copy/paste u excel?

pretpostavljam da ovo drugo moze bez vecih problema, ali me interesuje da li je to neko radio u praksi


Vrh
  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 07:14 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Postovi: 6369
Lokacija: Banja Luka Republika Srpska
Djs ekspertu za servere, pa jel moguce da tebi jedna tabelica u Excelu pravi problem....

Elem ides li na pijacu danas Mica....da te potrazim?

_________________
1.If in doubt , flat out !
2.A true soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 07:21 
Ne idem Zeljo...mislio sam otici, ali tetiva mi struze nenormalno...

Dogovoricemo neko okupljanje koji dan, trebam one tracare zovnuti pa da sjednemo negdje kao ljudi...meni je svakakvo prebucno danas za sjediti sa nekim na pijaci...


Vrh
  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 07:30 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Postovi: 6369
Lokacija: Banja Luka Republika Srpska
Koja tetiva ...na ruci il nozi?

_________________
1.If in doubt , flat out !
2.A true soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 09:04 
na nozi...


Vrh
  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 15:20 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Postovi: 5925
Lokacija: EAX
Milan je napisao:
Prije nego odem guglati da pitam ovdje.

Postoji li ikakva sansa da celije u excelu mogu ucitati podatke iz mysql baze podataka?

ili moze li se napraviti da odradim copy/paste sa sajta tj da sam napravim nekakvu tabelu na praznoj html/php stranici sa koje cu odraditi copy/paste u excel?

pretpostavljam da ovo drugo moze bez vecih problema, ali me interesuje da li je to neko radio u praksi


Mozes napisati SQL query da ti ispise podatke ili preko nekog adaptera u CSV i onda otvoriti preko excel-a i snimiti kao xls, pa onda dalje klasicni excel.

Edit: Procitaj i ovo https://dev.mysql.com/doc/mysql-for-exc ... mport.html, sjetio sam se da moze iz direkt i dump-a.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 04 Avg 2019, 16:13 
hvala, procunjacu sutra na poslu pa probati nesto napraviti


Vrh
  
 
PostPoslato: 12 Avg 2019, 19:19 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Postovi: 5038
Lokacija: HEAVEN
Imas nekoliko opcija, jedna od njih je i link koji je Sexhor stavio.. Znaci Data>Import>MySQL Database... Takodje mozes koristiti i VBA i napraviti ODBC konekciju pa odraditi SQL Passthrough... Iskreno, nisam 100% siguran, ali mislim da je druga opcija brza (a mozda je u stvari isti princip)... Rijetko kad sam radio opciju 1, a dvicu sam radio nekoliko puta...

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 30 Avg 2019, 11:28 
selektujem celije koje mi trebaju, odem na "format cells", izaberem broj i jednu decimalu, a ono i dalje pokazuje vise decimala (0.900 ili 6.55 i slicno).

Zna li neko do cega je?

Edit, rijesio ovo tako sto sam konvertovao brojeve u text pa onda opet vratio u brojeve...





Takodje rucno uneseni brojevi (neki od njih) imaju hrpu decimala...npr 8.8 stoji u celiji, a tamo gdje se unosi formula tj. gdje se vidi kompletan broj stoji 8.80208333333334, do cega bi to moglo biti?


Vrh
  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 17:08 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 2599
Može li mi neko pomoći?

U jednoj koloni imam brojeve, sa dvije decimale. U drugoj hoću da imam neki random broj u nekom opsegu (to znam namjestiti) koji dijelim sa brojem iz prve kolone.
Ali, kako da izbjegnem ispisivanje greške Div/0? Znači, rezultat mi ne treba ako imam prazno polje u prvoj koloni.

_________________
vrag ti babu osedl'o


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 17:13 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Postovi: 4593
Probaj preko if.

_________________
Pametniji prestanite popuštati vidite dokle nas je to dovelo.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 17:16 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 2599
Pretpostavljam da je logički uslov, ali ne znam kako. Hvala.

_________________
vrag ti babu osedl'o


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 17:35 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Postovi: 3227
kutak je napisao:
Pretpostavljam da je logički uslov, ali ne znam kako. Hvala.
probaj ovoSlika

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 17:52 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 2599
=IFERROR((RANDBETWEEN(239,01;242,47))/G15, "")

Ovo je primjer, ali mi izbacuje grešku u formuli.
Može li random imati decimale?

_________________
vrag ti babu osedl'o


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 18:02 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 2599
Uradila!

Hvala mnogo!

Evo formule: =IFERROR(RAND()*3+239/G15; " ")

_________________
vrag ti babu osedl'o


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Sep 2019, 18:07 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Postovi: 4593
I wizzy može po kile janjetine.

_________________
Pametniji prestanite popuštati vidite dokle nas je to dovelo.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 11 Sep 2019, 17:45 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Postovi: 3227
Ajd sad da cujem neke ideje od forumasa. Naizgled banalna stvar, ali me dobro izjeba danas...

Imam 2 kolone(A i B) sa brojevima (od 1 do 60). Izmiksano, bez nekog reda.Svaki red posmatram kao kombinaciju ,npr 1-1, 1-2, 1-3,2-3,2-5,4-2,5-5,6-1,7-1,itd... Cilj je dobiti odredjene kombinacije.

e sad, hocu da dobijem na jedan klik samo one redove gdje bar jedna kolona sadrzi npr.broj 1. Sto znaci da cu dobiti i ove 1-1,1-2,1-3 ...ali i 6-1,7-1. Kroz standardne filtere nisam uspio jer prvo filtriranje (npr kolone A) prikaze 1-1,1-2,1-3,ali iskljucuje sve ove 6-1,7-1,itd...Drugo filtriranje na br.1 , suzi izbor jov vise i na kraju ostaje samo jedan red 1-1.

Kroz sql je jednostavno, postavis uslov Where kolonaA=1 OR kolonaB=1 , ali kako to isto dobiti u exelu.

Kako sam poceo...napravio sam dodatnu kolonu C ,nazvao DA/NE.
Napravio sam izlovano polje za unos trazenog broja npr. G2.
Funkcijom OR, u koloni C sam dobio rezultat DA/NE
Obicnim filterom mogu da filtriram samo DA (sadrzi broj 1)

Ali sad sam zapeo na cestom ciscenju filtera...ukucaj drugi broj u celiju G2,dobijem automatski DA/NE rezultate, ali nikako da namjestim da automatski prikazuje samo DA ...jer me to samo i zanima.Hocu da promjenim unos u G2,a da mi on sve to automatski filtrira.


Vidim da ovo rjesenje sto sam odlutao nije najpametnije, da sigurno ima nesto dosta puno jednostavnije...al jednostavno ne ide. Molim pomoc :)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs