banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Jul 2025, 11:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 21:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2005, 13:42
Stvoritelj je obecao raj, nijedan covek, niti bilo koja vlada, znaci da je Bozje obecanje istinito i veoma vredno paznje!

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Границе
Границе између православља и јереси су исписане крвљу.
(Старац Јероним Светогорац)

Непријатељи
Живи у миру не само са својим пријатељима, већ и са својим непријатељима; али само са својим личним непријатељима, не и са непријатељима Божијим.
(Св. Теодосије Кијевских пећина)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 05:10 
Početnik
Početnik

SRBIJA je napisao:
Границе
Границе између православља и јереси су исписане крвљу.
(Старац Јероним Светогорац)

Непријатељи
Живи у миру не само са својим пријатељима, већ и са својим непријатељима; али само са својим личним непријатељима, не и са непријатељима Божијим.
(Св. Теодосије Кијевских пећина)

8)

Pocni Bibliju da citas, da dodjes sebi, umesto sto citiras nepoznate licnosti!
8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Мислим да је ова пацијенткиња јехић или кристаделфијац... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 13:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:

Ма јесте нека Јерес, али мислим да је суботар због наваљивања да сами читамо Библију.

С. Свето Писмо и савест треба да управљају целим животом човека и народа. Ако све вере у држави не држе цело Свето Писмо, држе га бар делимично све. Ниједна вера у држави не постоји која не признаје, на пример, десет Божјих заповести. А то је минимум, и то довољан минимум за државни ред и поредак. Кад би Народна одбрана успела само да спроведе потпуно у животу свих грађана државе овај минимум, то јест десет Божјих заповести, стотине других закона могли би се укинути, са стотине судова и хиљаде чувара закона, а милиони милиона народног блага уштедети.
Т. Традиција не представља даску прошлости са које се ступило на даску садашњости, него ткиво уткано у садашњост. Јучошњи дан није одсечен од данашњег. Моје јучошње тело ушло је у данашњи дан с мајушним променама. Тако је и с душом и целим садржајем њеним. Тако је и с народом и његовим ходом кроз историју. Што неосетније и постепеније те промене то здравији организам. Народна одбрана стара се о одржању традиције као битног састава народног живота и здравља. Јуче, данас и сутра морају бити у хармонији и у најтешњем додиру. Растављања и сечења у том погледу увек су опасна, често кобна.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 20:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Maran Ata je napisao:

tipicno
ko god pokazuje znake inteligencije taj po vama nije covjek jel`?
kojeg cete sad Galilea spaliti na lomaci ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Maran Ata je napisao:

tipicno

Мешаш твоје латине и НАС ПРАВОСЛАВЦЕ, код нас ПРАВОСЛАВАЦА није било ломача,нажалост. :lol: :lol: :lol: :lol:

Свети Максим Исповједник

О ЈЕРЕТИЦИМА
.....Ја не желим да се јеретици муче, нити се радујем њиховом злу - Боже сачувај! - него се већма радујем и заједнички веселим њиховом обраћању. Јер шта може бити милије вернима него да виде да се расијана дјеца Божија сабирају у једно. Ја нијесам толико помахнитао да савјетујем да се немилост више цијени од човјекољубља. Напротив, савјетујем да треба са пажњом и искуством чинити и творити добро свим људима, и бити свима све (1. Кор. 9,22) како је коме потребно. Притом, једино желим и савјетујем, јеретицима као јеретицима не треба помагати на подршку њиховог безумног веровања, него ту треба бити оштар и непомирљив. Јер ја не називам љубављу него човјекомржњом и отпадањем од Божанске љубави кад неко потпомаже јеретичку заблуду, на већу пропаст оних људи који се држе те заблуде.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 01:47 
Početnik
Početnik

:D

Veselim se i veoma mi je drago da me prepoznaju po tome sto sam revan propovednik Bozjeg Kraljevstva i sledbenik principa Bozje Reci-Biblije! Hvala ti Maranata na komplimentu, vidi se da dobro poznajes Jehovine Svedoke po tome sto se cvrsto drze biblijskih principa!
8)

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 08 Jul 2005, 01:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Jehovini svjedoci se drže biblijskih principa? Čisto sumnjam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 02:28 
Početnik
Početnik

8)

Mnogi sumnjaju, medjutim velika je steta sto nemaju snage i smelosti da ispitaju svoje sumnje.

Dela govore mnogo snaznije nego reci.

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 10:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
RUSIJA je napisao:
BSE je napisao:
Maran Ata je napisao:

tipicno

Мешаш твоје латине и НАС ПРАВОСЛАВЦЕ, код нас ПРАВОСЛАВАЦА није било ломача,нажалост. :lol: :lol: :lol: :lol:

nista ja ne mjesam, samo ti nisi spreman da priznas da ste u stvari isti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 15:22 
Početnik
Početnik

RUSIJA je napisao:
Radmila je napisao:
8)

Mnogi sumnjaju, medjutim velika je steta sto nemaju snage i smelosti da ispitaju svoje sumnje.

Dela govore mnogo snaznije nego reci.

8)

Ви сте сатанисти.

8)

Satana nije promenio taktiku, sto je i danas veoma vidljivo! Bozji narod je spreman na progonstvo. I Isusa su fariseji optuzili da cuda cini uz pomoc Djavola. Nije cudo sto i Jehovine svedoke optuzuju da su satanisti, iako je veoma vidljivo da su Jehovini svedoci najmiroljubiviji narod na celoj zemaljskoj kugli, sto delima to i dokazuju.

Hvala na komplimentima! Bozja Rec je nepogresivo tacna. Kaze Isus:"Srecni ste kad vas zbog mene grde i progone i lazuci govore svakakvo zlo protiv vas".

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 15:53 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 17:17 
Početnik
Početnik

8)

Poznati klise: umesto argumenata i zdrave rasprave na temelju Biblije, vredjanja, pljuvanja i klevete! Navikli smo mi na to sirom sveta, samo napred.

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 17:40 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 21:45 
Početnik
Početnik

Micelijus je napisao:
Pa ajde da raspravljamo na temelju Svetog Pisma. Evo, ja sam na jednoj drugoj temi pitao Dragutina gdje u Pismu piše da se Pismo može jedino i isključivo proučavati sa nekim drugim čovjekom, tj. pod njegovim vodstvom, pa to pitam i ovde, a to je upravo učenje Jehovinih svjedoka, ispravite me ako griješim.
Volio bih da mi objasnite od koga vam je data vlast da isključujete sve druge mogućnosti tumačenja i razumijevanja Riječi Božije i odakle vam isključivo pravo da sebe nazivate jedinim ispravnim tumačima i vođama u proučavanju i razumijevanju Svetog Pisma, pisane Riječi Božije, a povrh svega, odakle vam pravo da vrijeđate intelekt i vjeru svakog čovjeka koji želi samostalno da proučava Riječi Božije?

8)

Ti si previse pametan, sve znas, tebi ne treba vise znanja jer nemas sta da naucis!

8)

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2005, 01:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Radmila, Micelijus ti je postavio sasvim konkretno pitanje, možda bi bilo lijepo da mu odgovoriš. A kad nam objasniš ovo što te on pitao, onda mi reci je li tačno da se Isusov drugi dolazak već desio (i to 1914.). A onda mi reci da li je Sin Božji jednak s Ocem ili nije.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2005, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Radmila je napisao:
8)

Poznati klise: umesto argumenata i zdrave rasprave na temelju Biblije, vredjanja, pljuvanja i klevete! Navikli smo mi na to sirom sveta, samo napred.

Jadni vi...

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 09 Jul 2005, 03:47 
Početnik
Početnik

Harvester je napisao:
Radmila je napisao:
8)

Jadni vi...

8)

Koji si ti licemer! Prvo se pravis fin, toboze postavljas pitanja, onda otkrivas podmuklost svojim komentarom.

Ako ti je stalo do istine, pitaj bilo kog Jehovinog svedoka koji ti redovno dolazi na vrata da li bi ti pomogao da razumes Bibliju i eto ti prilike da saznas sve sto te interesuje.

8)

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 09 Jul 2005, 03:53 
Početnik
Početnik

Harvester je napisao:
Radmila, Micelijus ti je postavio sasvim konkretno pitanje, možda bi bilo lijepo da mu odgovoriš. A kad nam objasniš ovo što te on pitao, onda mi reci je li tačno da se Isusov drugi dolazak već desio (i to 1914.). A onda mi reci da li je Sin Božji jednak s Ocem ili nije.

8)

Biblija ne uci samo istini vec uci i mudrosti, drugim recima, uci osobu da razlikuje ispravno od neispravnog, iskreno od neiskrenog, kradljivce vremena od iskrenih osoba...

P.S. A ti Micelijusu dodjes kao Aron, on ne zna da postavlja pitanja!? :-?

8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]