Izgleda da nista od Petlasa. U ponedjeljak cu pokusati otkazati narudzbu.
Narucim preko sajta
www.cijenaguma.ba u ponedjeljak predvece. Vidim da me niko ne zove do cetvrtka (sto mi je bilo cudno), pa prozovem ja njih. Imali su tehnicki kvar bas u ponedjeljak, jos skupljaju izgubljene narudzbe...Sve OK, desava se, u potpunosti imam razumjevanja. Momak sa kojim pricam na tel. je stvarno OK, sve smo se lako i brzo dogovorili i hoce da mi posalje gume odmah sad, da mi dodju sutra (u petak). Zamolim ga da isporuka bude ipak u subotu (vise mi odgovara vikend nego radni dan)...provjerava sa postom da li dostavljaju subotom (dostavljaju) i salje gume. Valjda salje, ne znam...ali gume mi nisu stigle danas, sto me prilicno isfuralo, jer citav dan cekam da dodju te jebene gume i da idem vulkanizeru da skidam zimske tockove i stavljam ljetne.
Da ne bude zabune, ne odustajem od internet narudzbi, niti smatram da je to lose...Znam da se moze nesto sjebati i tehnicki, niti mislim da su ovi ljudi iz GumaM losi trgovci (sta vise, ovaj momak sa kojim sam razgovarao zvuci skroz profesionalno)...ali da je neki problem sa dostavom bio, jeste...bas me zanima sta ce mi reci u ponedjeljak ujutro. Ubjedjen sam da je brza posta zajebala 99%.
Na kraju, nekada je ipak najbolje otici u prodavnicu i kupiti ono sto ti treba, ali problem je sto su cijene kod nasih prodavaca guma solidno skuplja nego sto mozes pronaci u drugim gradovima (tj na internetu).
Moji licni dojmovi prodavaca iz BL.
Merkur je najskuplji, npr. 10% skuplji od Energy Gradiska, a nesto slicno i od ostalih trgovaca preko interneta. Dok nisu poceli naplacivati montazu guma, bili su konkurentni sa ostalima i nisi uopste morao ici dalje.
Unitrade (ASD) sam posjetio odmah kad i Merkur.Bili su jeftiniji (neka akcija) i htio sam uzeti Goodyear , al jebes sto su jeftiniji kad nemaju nista na stanju, niti se moze uopste poruciti. Rekli su mi javiti za koji dan. Javili su kurac.
Nuica sam zvao za Hankook, nisu nista imali na stanju, niti su htjeli pricati o narucivanju. Totalno nezainteresovani.
Total trade nije imao nista na stanju osim Tigra i neke kineske. Telefonski takodje nezainteresovani. Odgovor n"ema i ne znam"..."nazovi za 7 dana". Prosli vikend sam pokusao i otici do njih kod Velesajma, al izgleda da su se premjestili, ili sam ja levat pa ih nisam uspio pronaci.
Kemoimpex je imao Lassa DOT2016, al navodno su mogli naruciti novije. Ajd OK dojam u trgovini.
Na FB mi je iskocila neka reklama DIS&A vulkanizer. Prodaju Sportivu, cijena je OK. Zamjerka je sto na poruke odgovaraju sa 5 dana zakasnjenja. Mozda uzmem na kraju od njih, jer vidim da su u komsiluku (Mise Stupara).
Ovdje sam procitao za taj LAV,da i oni prodaju..al nisam zvao,niti isao.
Energy Gradiska - dobre cijene, NAJBOLJI IZBOR,telefonski razgovor skroz OK, brzo odgovaraju na email. Ako budem uzimao premium gumu, definitivno od njih.
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk