darioc je napisao:
Stan 43 kvadrata, novogradnja, jedan vanjski zid, drugi sprat, PVC stolarija sa troslojnim staklima, vanjska izolacija 10 cm kamena vuna, ugradjen kalorimetar, termoglave na radijatorima i od toga samo dva radijatora rade (u wc i spavacoj sobi zavrnuti stalno), navece zavrcem ventil. Racun za januar 140 KM (potrosnja + pausal + pdv). Pri tome, max temperatura gledajuci po kalorimetru nikad nije bila visa od 48 stepeni. Mislim da je to previse s obzirom na kvalitet grijanja.
Ja zivim u stanu od cca 46m2, stolarija je stara, jeste ona kao prefarbana i sredjena, ali je i dalje poprilicno losa, dva su vanjska zida i jedan je prema stubistu, znaci samo je jedan zid prema drugom stanu, radijatori su stari gusani iskljuceni sa toplane i konvertovani na struju (navodno najgora varijanta po nekim pisanjima i misljenjima), izolacija nemam pojma kakva je samo vidim da ima fasadna cigla. Sve u stanu mi je na struju, ni sporet nema plin uopste nego samo strujne ringle. Radijator u dnevnoj radi non stop dok ostale palim i gasim po potrebi, ali vecinom ih cura gasi kada pocne prigovarati da je previse vruce. Racun struje za januar - 168km.
Najvise sto sam platio struje za mjesec je bilo ~190km prije dvije godine cini mi se kada je vani stalno bio neki minus 10-15 stepeni.
Uglavnom neki moj racun za zimske mjesece je oko ~160km struje (opet, ovo je sa svim ostalim potrosacima, ne samo grijanje), ali cesto bude i manje od ovoga. Sada sam bas pogledao racune od prosle zime: dec - 139km, jan - 115km, feb - 155km i mart - 124km, april je vec 47km.
Kada citam ovu temu za toplanu i jos neke sto se ticu grijanja i cijena, ispadne da mi je skoro najjeftinija verzija grijati se na struju