banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2005, 16:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jun 2005, 22:29
"nije vam obecana ljubav s tim devojkama..., vec se akcenat baca na sex... dakle vise na taj dogadjaj uzivanja, zanosa,ekstaze..."

Uzivanje, ukusna hrana, pitka pica, meni to zvuci kao raj, ne znam kako ti zamisljas to mjesto.

Jedan od dokaza koji se navode u Kur'anu a koji potvrdjuju postojanje Boga jeste "što između vas uspostavlja ljubav i samilost". Ovo se odnosi na suzivot muskarca i zene na ovom svijetu, ne znam zasto se ta ljubav ne bi i na onom svijetu uspostavila. Podrazumjeva se :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2005, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Alipasha je napisao:
"nije vam obecana ljubav s tim devojkama..., vec se akcenat baca na sex... dakle vise na taj dogadjaj uzivanja, zanosa,ekstaze..."

Uzivanje, ukusna hrana, pitka pica, meni to zvuci kao raj, ne znam kako ti zamisljas to mjesto.

Jedan od dokaza koji se navode u Kur'anu a koji potvrdjuju postojanje Boga jeste "što između vas uspostavlja ljubav i samilost". Ovo se odnosi na suzivot muskarca i zene na ovom svijetu, ne znam zasto se ta ljubav ne bi i na onom svijetu uspostavila. Podrazumjeva se :)

Ви муслимани сте одлепили.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Управо такв ниско и земаљско схватање Раја је доказ да је мухамеданство најобичнија људска измишљотина. Рај није јело и пиће, него мир и радост у Светом Духу. Наравно... људима је лакше да потрче за обећањима о добром ждрању у је*ању. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
Raj nije jelo i piće, nego mir i radost u Svetom Duhu

Lijep stih iz Pavlove poslanice. Baš zato bi pravoslavni više trebli težiti "miru i radosti u Duhu Svetom" a manje jelima i pićima po slavama jer mnogi samo za to i znaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 16:43 
Početnik
Početnik

Maran Ata : "Управо такв ниско и земаљско схватање Раја је доказ да је мухамеданство најобичнија људска измишљотина."

Stvar je u tom sto se misljenja ne uzimaju za parametre ispravnog i neispravnog. Osnov naucnog pristupa. Meni na primjer nema puno tog privlacnog u tvojoj verziji raja (volio bih da sa svojom suprugom vodim ljubav i na onom svijetu na primjer) ali moje misljenje ne odredjuje standard. Kao uostalom ni tvoje.

Argumentacija koja je prihvatljiva na ovom forumu jesu izvori hriscanskog, islamskog (itd) vjerozakona. Kada nasa misljenja postanu izvori vjere, e to je vec druga prica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно да за тебе нема ништа привлачног јер приземно размишљаш и ни на шта друго ниси ни навикао а ниси ни способан. Мухамеданство је створено у блуду, пљачки, убиствима и ссвему оном што су одлике пакла. Па како да следбеници тога да виде и знају ишта боље? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 21:22 
Početnik
Početnik

"приземно размишљаш и ни на шта друго ниси ни навикао а ниси ни способан"

Neko raj zamislja kao mjesto milovano bijelim oblacima i tonovima harfe. Neko svoje stavove bazira na izvorima vjere. Ali uzmimo drugi pristup, postoji li Biblijski dokaz da u raju nece biti ukusne hrane ? Posto samu ideju prikazujes heretickom, mozes li donijeti biblijski citat po kojem se ovo vjerovanje kosi s biblijskim navodima ?

p.s. ma koliko se ti trudio da me uvrijedis, ja cu nastaviti diskutovati s tobom na civilizovan nacin, onako kako me uci islam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 09:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
SRBIJA je napisao:

Ви турци само о ћопи мислите, срамота па ви сте велики верници :

De bolan samo opisi vas post u cemu se sastoji a opisi nas post, pa cemo vidjeti ko misli o hrani, sexu, o picu i slično!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ви уопште немате пост. Преждеравање када падне мрак ви називате постом? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 17:01 
Početnik
Početnik

Maran Ata : "приземно размишљаш и ни на шта друго ниси ни навикао а ниси ни способан"

Neko raj zamislja kao mjesto milovano bijelim oblacima i tonovima harfe. Neko svoje stavove bazira na izvorima vjere. Ali uzmimo drugi pristup, postoji li Biblijski dokaz da u raju nece biti ukusne hrane ? Posto samu ideju prikazujes heretickom, mozes li donijeti biblijski citat po kojem se ovo vjerovanje kosi s biblijskim navodima ?

prijatno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Само за тебе... :D :lol:

Rim. 14,17. Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu svetome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
Maran Ata je napisao:
Ви уопште немате пост. Преждеравање када падне мрак ви називате постом? :lol: :lol: :lol:

ми барем не ждеремо од зоре до заласка сунца, а ваши вјерници (у које ти дефинитввно не спадаш) једу скоро све осим масноће животинјског поријекла.
По вашем посту ја вих могао посити читав живот.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 20:47 
Početnik
Početnik

"Vuk i jagnje zajedno ce pasti, i lav ce jesti slamu kao vo..." Isaija 65

"....Blago onome koji jede hleba u carstvu Bozijem!" (Luka 14)

"А знамо да је и Адама жена убедила" Maran Ata

prijatno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 02:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Iscjeljitelj je napisao:
Maran Ata je napisao:

ми барем не ждеремо од зоре до заласка сунца, а ваши вјерници (у које ти дефинитввно не спадаш) једу скоро све осим масноће животинјског поријекла.
По вашем посту ја вих могао посити читав живот.

bog, da nije mrtav,
postidio bi se vasih rasprava o tome
koji ga vise zasluzuje.

elem, da ne bude nekih reply-ka

bog je mrtav u vama
kako god ga vi zazivali

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Alipasha je napisao:
"Vuk i jagnje zajedno ce pasti, i lav ce jesti slamu kao vo..." Isaija 65

"....Blago onome koji jede hleba u carstvu Bozijem!" (Luka 14)

"А знамо да је и Адама жена убедила" Maran Ata

prijatno

Комплетан цитат из Лука 14 гласи:

15 A kad ču to neki od onijeh što sjeđahu s njim za trpezom reče mu: blago onome koji jede hljeba u carstvu Božijemu! :lol: :lol: :lol:

Знаш ли зашто ће лав јести сламу? Јер у Царству Божјем нема смрти. Зато лав неће никога убијати за храну, него ће јести сламу. Али... то је само последица Царства Божјег, а не и његов узрок. :wink:

Да да... знамо да је жена убедила и Мухмаеда исто као и Адама. Обојица преварена од жена. :drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]