banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
daljac je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Pa, logichnije je da od prachestice nastane sunchev sistem nego da je to sve neko stvorio... A ko je stvorio tog nekog?

Boga nije niko stvorio. On je bio, On jeste i On ce uvijek biti.

Na osnovu cega to tvrdis?
Isto tako kao sto vi vijernici pitate nas sta je bilo prije postanka svemira, tj. velikog praska, mi vas isto tako mozemo pitati otukud vam dokaz da bog postoji kao takav? I na kraju krajeva ako uzmemo u obzir jednu jedinu cinjenicu - otprilike nas svemir je star koliko 12, 15 - 20 milijardi godina? Koliko je stara zemlja? Ne vise od 10 milijardi to je sigurno.
E sad ako je taj vas bog zaista postojao (postoji) zasto je cekao 10ak milijardi godina otkad je stvorio sadasnji svemir (ponovicu 10ak milijardi = pa stanite i malo se zamislite i pokusajte pojmiti koliko je to vremena) - znaci zasto je toliko cekao da napravi zemlju? Pa opet zasto je mu je trebalo 100ine i 100ine miliona godina da se odluci da napravi ziva bica kakva su bila ili kakva su sad na zemlji? Koliko ja znam bibilja tvrdi 7 dana (od tih 7 jedan je dan odmora)...
Ukratko - veze s vezom ili kako bi onaj voditelj rekao "nidje veze"... Priznajte jednostavno da je biblija jos do prije nekih 200 godina mogla da se koprca, ali sad je to jednostavno bajka kojom jos uvijek uspijevate da opijate neuke mase i zaradjujete pare kamceci od istih...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Maran Ata je napisao:
Па то је смеће које је бачено на ђибриште још у првим вековима Хришћанства. Сада неке замлате зарађују грдну лову на "тајанама из прошлости" јрер је народ изгустирао "мистерије Кларка"... :lol: :lol: :lol:

Оваца за шишање је одувек било. :wink:

Interesantno je slushati kako ti o misteriji pricha chovek koji veruje da je Marija rodila bez zacheca i kako je stanoviti gospodin hodao po moru, dok je jedan drugi jednostavnim pokretom shtapa rastvorio to more, etc.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Draco_Malfoy je napisao:
otprilike nas svemir je star koliko 12, 15 - 20 milijardi godina? Koliko je stara zemlja? Ne vise od 10 milijardi to je sigurno.
Лажу синко.. лажу... не веруј преварантима. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Shto se tiche stanovitog Konstantina on je bio paganin koji je obozhavao Sunce, kao vrhovnog boga svih bogova.Krshten je tek na samrtnichkoj postelji i to zato shto nije imao snage da se odupre.
Politika dechache, politika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 23:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
BlackHand je napisao:
Shto se tiche stanovitog Konstantina on je bio paganin koji je obozhavao Sunce, kao vrhovnog boga svih bogova.Krshten je tek na samrtnichkoj postelji i to zato shto nije imao snage da se odupre.

Св.Цар Константин, и немој ти јеретиче о њему да причаш и да лажеш народ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 01:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Maran Ata je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
otprilike nas svemir je star koliko 12, 15 - 20 milijardi godina? Koliko je stara zemlja? Ne vise od 10 milijardi to je sigurno.
Лажу синко.. лажу... не веруј преварантима. :wink:

Meni stvarno nije jasno na osnovu chega si ti tako siguran u "svoje" tvrdnje o Bogu... Ajd iznesi bar jednu chinjenicu, nemoj prichati u prazno... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Старост земље је процењена на 4.6-4.7 милијарди година. Олово које се налази на планети представља коначни производ распадања радиоактивног уранијума. Нуспроизводи који се појављују успут у том распаду су алфа-честице, односно гас хелијум. Као најлакши гас, хелијум се природно диже у горње слојеве атмосфере, одакле нема даље куда да иде. Сем тога, атмосфера добија додатне количине алфа честица, тј. хелијума од космичког алфа зрачења.

За све те силне милијарде година "постојања" земље, у тим горњим слојевима атмосфере би (према мерењима) требало да има 100,000 пута више хелијума него што га заиста има. У стварности, количина хелијума одговара временском периоду од неколико десетина хиљада година. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 02:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Prije 10000 god su, po tebi, ljudi mogli da se igraju sa dinosaurusima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:
BlackHand je napisao:

Paganin ti u gacama.Pokushaj malo da se edukujesh, da chitash literaturu umesto shto si kao slepac zacorio svoje i nema dalje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 10:35 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 10:42 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
SRBIJA je napisao:
BlackHand je napisao:

Paganin ti u gacama.Pokushaj malo da se edukujesh, da chitash literaturu umesto shto si kao slepac zacorio svoje i nema dalje.

Када немате аргумената онда вређате, срамота

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 02:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Pa ne baš prije 10000, malo manje. A ti, i svi ostali koji vjeruju u one gluposti kako su dinosaurusi živjeli prije nekoliko miliona godina, molim vas da mi objasnite kako to da su u Svetom Pismu zapisani i detaljno opisani dinosaurusi?
Da se nisu možda ljudi preko kojih se pisalo Sveto Pismo bavili arheologijom pa su pronalazili kosture dinosaurusa i na osnovu toga, kompjuterskim animacijama, predviđali kako su izgledale životinje čije su kosture, u svojim arheološkim ekspedicijama, pronalazili? :lol:

Cestitam, ovo je ubjedljivo tvoja najgluplja izjava do sad.

Prvo; jedino sveto pismo koje govori o dinosaurusima je neka tvoja biblija u kojoj si ti sam dopisao ovo sto pricas.
Drugo; koliko god da je tacna ili netacna metoda utvrdjivanja starosti (bilo cega), savrseno i kristalno je jasno da su dinosaurusi postojali i izumrli davno prije bilo kakve civilizacije na zemlji. Ovo je toliko ocigledno da uopste nema potrebe za dokazima. Ono sto se desilo pocetkom 19-og vijeka samo je uzdrmalo crkvene dogme koje su vec bile pred konacnim padom u odnosu na nauku.
Trece; bas dobro da si rekao "ljudi koji su pisali sveto pismo" - to je veca glupost od ove prethodne - oni ga nisu pisali, nego su samo rijecima OPISALI ono sto je navodno govorio nepostojeci Isus Hrist. Dakle, po vjeri, ti ljudi nisu pisali niti izmisljali nego su u pisane rijeci pretvorili ono im je navodno rekao sin boziji. A mislim, ako je neko vec bog, ili njegov sin, valjda je taj dovoljno mocan da zna da su dinosaurusi zaista postojali, i ne trebaju mu nikakvi arheolozi da to istrazuju.
Medjutim, takav neko nije postojao, nema boga - dokazano mnogo puta, pogotovo u hriscanskoj religiji koja je puna slijepih ulica bas zato sto se svojom "objavom" pokusala mijesati u nauku...

I dosta vise, vjerujte vi ako hocete, gubite vrijeme na religiju - ako vam je ona nadoknada za nedostatak karaktera u vasim malim licnostima, onda mozda i nije lose sto ste vijernici. Ne moze ni svako biti celicnog karaktera, nego se mora uvjeravati da su mu na putu natprirodne stvari svaki put kad (cesto) dozivi poraz u zivotu. 0X

PS
pre-dinasticki period samo starog Egipta seze unazad skoro 12000 godina (ili 10.000 prije Hrista). O cemu vi pricate? Kakav helijum? Na cemu ste vi - da niste na tom nekom 'helijumu' pa valjate ovakve gluposti...

-----------
I zasto izvrces cinjenice. Evo kad si ti vec preuzeo, preuzecu i ja jedan post:

Stoji da je 14C metoda nepouzdanija nego što se pre mislilo, ali to ne znači da mora da se odmah stavi "evolucionisti vs. kreacionisti" u naslov teme. Zato što se fluktuacije jačine magnetnog polja, posmatrano u paleontološkim vremenskim merilima, međusobno potiru (stohastika->statistika). Razlika od nekoliko hiljada godina je bitna za skoriju istoriju; ali za paleontološka istraživanja 14C je i dalje "car" - nije mnogo bitno da li je T-Rex živeo pre 63.000.000 ili pre 63.006.000 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
SRBIJA je napisao:
Kada nemate argumenata onda vređate, sramota

Jesi li ti svjestan šta si napisao?
Jesi li svjestan u kolikoj mjeri to ti radiš?
Ti ovde jedino što radiš je upravo to: samo vrijeđaš druge a nikad, baš nikad, nisi imao valjan argument.
Ovo samo govori o tvojoj totalnoj nesvjesti (a što se vidjelo) po pitanju bilo čega što se ovde piše i što si i ti sam pisao.

Zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne osjećaš? Ili, kako možeš reći bratu svojemu: stani da ti izvadim trun iz oka tvojega; a eto brvno u oku tvojemu? Licemjere! izvadi najprije brvno iz oka svojega, pa ćeš onda vidjeti izvaditi trun iz oka brata svojega. (Matej 7,3-5)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
SRBIJA je napisao:
Kada nemate argumenata onda vređate, sramota

Jesi li ti svjestan šta si napisao?
Jesi li svjestan u kolikoj mjeri to ti radiš?
Ti ovde jedino što radiš je upravo to: samo vrijeđaš druge a nikad, baš nikad, nisi imao valjan argument.
Ovo samo govori o tvojoj totalnoj nesvjesti (a što se vidjelo) po pitanju bilo čega što se ovde piše i što si i ti sam pisao.

Zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne osjećaš? Ili, kako možeš reći bratu svojemu: stani da ti izvadim trun iz oka tvojega; a eto brvno u oku tvojemu? Licemjere! izvadi najprije brvno iz oka svojega, pa ćeš onda vidjeti izvaditi trun iz oka brata svojega. (Matej 7,3-5)

Ти бркаш изношење истине и вређање,ширење лажи од стране јеретика и секташа.Али то је твој проблем. А види се по овоме твоме посту да си шизофрен.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 13:51 
Draco_Malfoy je napisao:
Micelijus je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Pa ne baš prije 10000, malo manje. A ti, i svi ostali koji vjeruju u one gluposti kako su dinosaurusi živjeli prije nekoliko miliona godina, molim vas da mi objasnite kako to da su u Svetom Pismu zapisani i detaljno opisani dinosaurusi?
Da se nisu možda ljudi preko kojih se pisalo Sveto Pismo bavili arheologijom pa su pronalazili kosture dinosaurusa i na osnovu toga, kompjuterskim animacijama, predviđali kako su izgledale životinje čije su kosture, u svojim arheološkim ekspedicijama, pronalazili? :lol:

Cestitam, ovo je ubjedljivo tvoja najgluplja izjava do sad.

Prvo; jedino sveto pismo koje govori o dinosaurusima je neka tvoja biblija u kojoj si ti sam dopisao ovo sto pricas.
Drugo; koliko god da je tacna ili netacna metoda utvrdjivanja starosti (bilo cega), savrseno i kristalno je jasno da su dinosaurusi postojali i izumrli davno prije bilo kakve civilizacije na zemlji. Ovo je toliko ocigledno da uopste nema potrebe za dokazima. Ono sto se desilo pocetkom 19-og vijeka samo je uzdrmalo crkvene dogme koje su vec bile pred konacnim padom u odnosu na nauku.
Trece; bas dobro da si rekao "ljudi koji su pisali sveto pismo" - to je veca glupost od ove prethodne - oni ga nisu pisali, nego su samo rijecima OPISALI ono sto je navodno govorio nepostojeci Isus Hrist. Dakle, po vjeri, ti ljudi nisu pisali niti izmisljali nego su u pisane rijeci pretvorili ono im je navodno rekao sin boziji. A mislim, ako je neko vec bog, ili njegov sin, valjda je taj dovoljno mocan da zna da su dinosaurusi zaista postojali, i ne trebaju mu nikakvi arheolozi da to istrazuju.
Medjutim, takav neko nije postojao, nema boga - dokazano mnogo puta, pogotovo u hriscanskoj religiji koja je puna slijepih ulica bas zato sto se svojom "objavom" pokusala mijesati u nauku...

I dosta vise, vjerujte vi ako hocete, gubite vrijeme na religiju - ako vam je ona nadoknada za nedostatak karaktera u vasim malim licnostima, onda mozda i nije lose sto ste vijernici. Ne moze ni svako biti celicnog karaktera, nego se mora uvjeravati da su mu na putu natprirodne stvari svaki put kad (cesto) dozivi poraz u zivotu. 0X

PS
pre-dinasticki period samo starog Egipta seze unazad skoro 12000 godina (ili 10.000 prije Hrista). O cemu vi pricate? Kakav helijum? Na cemu ste vi - da niste na tom nekom 'helijumu' pa valjate ovakve gluposti...

-----------
I zasto izvrces cinjenice. Evo kad si ti vec preuzeo, preuzecu i ja jedan post:

Stoji da je 14C metoda nepouzdanija nego što se pre mislilo, ali to ne znači da mora da se odmah stavi "evolucionisti vs. kreacionisti" u naslov teme. Zato što se fluktuacije jačine magnetnog polja, posmatrano u paleontološkim vremenskim merilima, međusobno potiru (stohastika->statistika). Razlika od nekoliko hiljada godina je bitna za skoriju istoriju; ali za paleontološka istraživanja 14C je i dalje "car" - nije mnogo bitno da li je T-Rex živeo pre 63.000.000 ili pre 63.006.000 godina.

Ma daj sta se svadjas sa gubitnicima, vidis da nemaju nista pametnije u zivotu nego da gube vrijeme u crkvi i da na forumu pokusavaju da budu nesto kao bitni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Археолошки налази трагова диносауруса и људи на истом месту су познати. Али о њима наука ћути... :lol: :D :lol:

http://www.bible.ca/tracks/ryals-track.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 16:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 18:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Draco, hvala na lijepim riječima. :D
Ovo samo pišem pošto sam pogrešno citiran, a što si spomenuo u svojoj „trećoj tački“ :) Dakle, samo da ne bude zabune:
Draco_Malfoy je napisao:
Trece; bas dobro da si rekao "ljudi koji su pisali sveto pismo"

Micelijus je napisao:
Da se nisu možda ljudi preko kojih se pisalo Sveto Pismo

Mislim da ovde ne treba više naročitih razjašnjenja.
Ti vjeruješ u svoje, ja vjerujem u svoje.
Meni moja, a tebi tvoja vjera.

Marane, hvala na dopuni, zaboravih na ovu veoma bitnu činjenicu.
:thumbleft:

Nema na cemu micelijus.
Znaci "ljudi preko kojih se pisalo sveto pismo"? Dobro - znaci ti ljudi su pisali sveto pismo preko nekih/necega sto im je pruzalo informacije.
Ako se vi slazete da te informacije poticu od Boga, a bog je svemoguc, sve zna i sl. onda je trebao znati za dinosauruse...

Ako onako zdravorazumski proucimo termin dinosaurusa mozemo ga lako povezati sa kako globalnim tako i lokalnim terminima azdaja, zmajeva i slicnih. Te price koje su se prenosile s koljena na koljeno ima sanse da sezu iz praistorijskih vremena - ono sto hocu da kazem da niko ni ne pokusava da negira postojanje primitivnog covjeka jos za vrijeme dinosaurusa.
MEDJUTIM, praistorijski covjek je pocetak nase civilizacije, dok su moguci dinosaurusi u to doba bili samo ostatak vrste koja je bila u izumiranju.
Cak mislim da sam gledao neku emisiju gdje se ovo i potvrdjuje...

U svakom slucaju, posto je to bilo dosta davno (prije oko 7 miliona godina) izgleda i moguce i nemoguce, ali Marane nikakva nauka to ne taji.
Jedino sto se na ovom svijetu taji i na sta se sad ne obraca paznja, su mnoge biblijske zablude, te njene prepreke razvijanju nauke, kao i njena aktivna uloga u pljackanju ionako siromasnog stanovnistva na ustrb vlastite zadovoljstine. Mislim da biste vas dvojica bili presrecni kad bi se ta vremena mogla vratiti, pa da provodite zivot u tlacenju jadnih ljudi, kao dva uzorna svestenika...
Cak mislim da biste vas dvojica bili savrseni idejni stvaraoci neceg sto bi se tada nazvalo pravoslavna inkvizicija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 19:50 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]