Micelijus je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Prije 10000 god su, po tebi, ljudi mogli da se igraju sa dinosaurusima?
Pa ne baš prije 10000, malo manje. A ti, i svi ostali koji vjeruju u one gluposti kako su dinosaurusi živjeli prije nekoliko miliona godina, molim vas da mi objasnite kako to da su u Svetom Pismu zapisani i detaljno opisani dinosaurusi?
Da se nisu možda ljudi preko kojih se pisalo Sveto Pismo bavili arheologijom pa su pronalazili kosture dinosaurusa i na osnovu toga, kompjuterskim animacijama, predviđali kako su izgledale životinje čije su kosture, u svojim arheološkim ekspedicijama, pronalazili?

Cestitam, ovo je ubjedljivo tvoja najgluplja izjava do sad.
Prvo; jedino sveto pismo koje govori o dinosaurusima je neka tvoja biblija u kojoj si ti sam dopisao ovo sto pricas.
Drugo; koliko god da je tacna ili netacna metoda utvrdjivanja starosti (bilo cega), savrseno i kristalno je jasno da su dinosaurusi postojali i izumrli davno prije bilo kakve civilizacije na zemlji. Ovo je toliko ocigledno da uopste nema potrebe za dokazima. Ono sto se desilo pocetkom 19-og vijeka samo je uzdrmalo crkvene dogme koje su vec bile pred konacnim padom u odnosu na nauku.
Trece; bas dobro da si rekao "ljudi koji su pisali sveto pismo" - to je veca glupost od ove prethodne - oni ga nisu pisali, nego su samo rijecima OPISALI ono sto je navodno govorio nepostojeci Isus Hrist. Dakle, po vjeri, ti ljudi nisu pisali niti izmisljali nego su
u pisane rijeci pretvorili ono im je navodno rekao sin boziji. A mislim, ako je neko vec bog, ili njegov sin, valjda je taj dovoljno mocan da zna da su dinosaurusi zaista postojali, i ne trebaju mu nikakvi arheolozi da to istrazuju.
Medjutim, takav neko nije postojao, nema boga - dokazano mnogo puta, pogotovo u hriscanskoj religiji koja je puna slijepih ulica bas zato sto se svojom "objavom" pokusala mijesati u nauku...
I dosta vise, vjerujte vi ako hocete, gubite vrijeme na religiju - ako vam je ona nadoknada za nedostatak karaktera u vasim malim licnostima, onda mozda i nije lose sto ste vijernici. Ne moze ni svako biti celicnog karaktera, nego se mora uvjeravati da su mu na putu natprirodne stvari svaki put kad (cesto) dozivi poraz u zivotu.
PS
pre-dinasticki period samo starog Egipta seze unazad skoro 12000 godina (ili 10.000 prije Hrista). O cemu vi pricate? Kakav helijum? Na cemu ste vi - da niste na tom nekom 'helijumu' pa valjate ovakve gluposti...
-----------
I zasto izvrces cinjenice. Evo kad si ti vec preuzeo, preuzecu i ja jedan post:
Stoji da je 14C metoda nepouzdanija nego što se pre mislilo, ali to ne znači da mora da se odmah stavi "evolucionisti vs. kreacionisti" u naslov teme. Zato što se fluktuacije jačine magnetnog polja, posmatrano u paleontološkim vremenskim merilima, međusobno potiru (stohastika->statistika). Razlika od nekoliko hiljada godina je bitna za skoriju istoriju; ali za paleontološka istraživanja 14C je i dalje "car" - nije mnogo bitno da li je T-Rex živeo pre 63.000.000 ili pre 63.006.000 godina.