Ovo su istorijski koraci od znacaja koje ja ne mogu ni da shvatim. Mislim mi mali, neuki, neupuceni naravno da ne mozemo to shvatit i pojmit dok nam neko ne objasni.
Primjer Apo covjek je zabrinut a nebi trebo biti ili uzbudjen a nebi trebo i tako dalje.
Ne shvaca sustinu.
Brale, kad vidis tu odlucnost kako je Mile nastupio, tu nesalomljivost jednog Eliot Nesa, to nesto, nesto sto ne moze da se opise vec samo
da se opjeva daje ti to nadu.
U Stvari Robespjer i Danton su nula!
Mile gazi ne u Istoriju vec buducnost, istorija dolazi uvijek poslije i nije vazna toliko kao ono sto ce da se desi.
Covjek, gazi korakom velikih cipela 45- 46 nisam siguran ako su razgazene onda ide i manji broj.
Ne, bez zezanja, nije to vise levica, desnica krose i sl to je korak jednog cistog "Republikanca" vizionara Srpskog Trampa.
Kao carobnim stapicem( tako samo izgleda) upalio je ustvari kurblom nas uspavani motor. Monentalno je covjek vratio fokus na prave protivnike nase i na izvor svih nasi svakodnevnih nedaca i problema.
Sarajevo i ovi drugi tj Bosnjaci i kvazi Hrvati!!
Ako se uspije lavovski nosti u ovoj borbi za zastavu i ne posustane tj ugura im zastavu to ce biti poslije Dejtona dogadjaj od takvog znacaja i vaznosti odmah iza Vucicevog eleminisanja Albanaca iz Interpola.
Nemoj da mi neko spomene, besposlenost, stagnaciju, zivotni standard, napustanje i odlazak stanovnistava glavom bez obzira i sl. gluposti dok ova i prestojece slicne borbe budu trajale u buducnosti. Ili da dok traje ovaj teski rovovski rat da trazi uzroke, neprijatelje i nesto ispituje ovde u RS.