banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 03:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jun 2005, 09:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Hajde ljudi zivnite malo, ima li ovdje ljudi zainteresovanih za racunarski hardver? 8)

Znam da je ranije bila ovakva slicna tema, ali dosta se promijenilo od tada, pa me interesuje kakva su vam skorija iskustva sa nasim racunarskim firmama, oko usluge, reklamacija, kvaliteta komponenata itd...

Sto se mene tice, mogu samo reci da je Lanako totalno na drugoj planeti sto se tice cijena, cudi me kako ne prodaju nove PIII sa garancijom za oko 800 maraka :mad:

HG spot izgleda jeftin, ali usluga nije bas na nivou....
Pan-ex je odnedavno bas pojeftinio, ali sam cuo od kolega da su kod njih komponente hmmm...sumnjivog kvaliteta :wink:

Kakva su vasa iskustva?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2005, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

update: evo danas je kolega sa posla kupio racunar iz Pan-Exa, platio je 512 rama a dobio 256, kada ih je zvao rekli su kao: Jao izvinite mi zaboravili staviti jos jedan modul od 256, donesite racunar pa cemo ispraviti gresku....ccc...lopovi :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2005, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
posto sam radio u servisu pa znam kako stvari idu... sasvim je moguce da su "zaboravili" da stave! ni jedna si firma ne bi dopustila da se tako nesto desi! prevare idu u drugom smijeru.... npr da se stavi graficka drugog proizvodjaca nego sto je kupac trazio, memorija isto. znaci neke stvari koje ne mogu lako da se provale pogotovo od neiskusnih korisnika! gdje najcesce dolazi do prevara, kad se npr sklapaju polovne masine koje ce se koristiti kao pisace masine za sekretarice itd. pa se onda tu izvrsi trampica zamjeni se mozda disk graf mem itd. jer covjeku ne treba tako jaka masina za office i sigurno nece da primjeti razliku ;)

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2005, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ni meni nije logično da varaju na količini memorije. Ako se išta može lako provjeriti to je količina memorije koja ti se nalazi u računaru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Update: Ponovo Pan-ex, onom kolegi, sto su "slucajno" zaboravili staviti dodatnih 256 rama, umjesto semprona 2.800, stavili su "stari" procesor Atlon 2.400!!! Cova popizdio...
Zna li neko sta moze obicni korisnik uraditi kada ga ovako zajebavaju? Da li moze vratiti kompjuter i dobiti pare nazad posto njihova strana nije ispostovala "ugovor" (dva puta) ? Da ih tuzi? Ima li pravnika? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 10:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Pa polako pocinju da zive udruzenja potrosaca .. dok oni ne ojacaju jos malo ti mozes licno podici neku tuzbicu itd.. ali to je slabo i istrosis se bezveze :)

Ovako preko udruzenja potrosaca mozes im usi zavrtati :)) jer nisi vise ti protiv njih .. nego udruzenje protiv lose firme .. a to je svakako pritisak :>

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
najbolja opcija je da se nada boljem i da mu bolje i dodje... tj da se sami udostoje i ispostuju svoje...
moze da ode tamo da trazi pare nazad vrati masinu... i ako to ne urade da ih izvrijedja isprijeti te tek onda da potrazi neki od legalnih nacina da se to rijesi... ;)

btw mircone ima li kakav link na stranicu udruzenja potrosaca, postoji li to uopste?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Tip je u Cro, uzeo racunar, na cekove platio, i par puta vracao jer mu kao nije radio, a sve je bilo ok. Kada je trazio, d mu vrate novac (cekove) oni su rekli da mora zakonski cekati 45 dana. Onda im je zaprijetio da ce im cijelu prodavnicu polomiti, a nek oni njega ganjaju zakonski . (a svi znamo koliko to dugo traje, min. par godina), i posto cu cekovi bili vec predati, morali su mu vratiti 10k kuna u kesu.

link na pricu
http://gamer.hostingcentar.com/kolumne/ ... .php?id=93

nek pokusa :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
DIAB10 je napisao:
umjesto semprona 2.800, stavili su "stari" procesor Atlon 2.400

A jel' Sempron 2800 bolji od starog Athlona 2400?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 16:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

heh naravno da jeste bolji, ali nije fazon sta je bolje, vec je fazon sta je covjek trazio i platio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
i ja sam onomad radio u jedoj racunarskoj firmi i mogu reci da je bilo svega. sada kad pogledam oko sebe skoro da nema prodavnice u kojo bi ja kupio racunar.
prosle godine crkne kod buraza graficka tj ne prikazuje crvenu boju i odnesemo mi na reklamaciju u aneks i oni zamijenu graficku ali lik ce meni :"Kao e nismo imali sa tv izlazom pa smo stavili obicni a tebi kada zatreba tv izlaz ti donesi pa da stavimo sa tv izlazom!"
srecom da buraz niej htio da kuburi sa njima jer jedva i da zna sta je tv izlaz tako da i ne smeta mu puno ali ja bi im rekao da je rode u roku od 10 minuta inace bi im izventilirao radnju otvaranjem svih prozora visestrukim mavasijem....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Avg 2001, 01:00
Od računarskih firmi mogu jedino preporučiti Desk. Kupio sam prije 2 i po godine konfiguraciju kod njih. Nedavno sam htio uzimati athlon64 i ploču, ali me čovjek koji radi tamo ubjeđuje da još ne kupujem jer će za nekoliko mjeseci pojeftiniti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka

mikii je napisao:
ali me čovjek koji radi tamo ubjeđuje da još ne kupujem jer će za nekoliko mjeseci pojeftiniti!

nemoguce... odakle mu takva ideja da ce pojeftiniti za nekoliko mjeseci. za par mjeseci moze se i povuci iz prodaje jebi ga :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 20:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
mikii je napisao:
Od računarskih firmi mogu jedino preporučiti Desk. Kupio sam prije 2 i po godine konfiguraciju kod njih. Nedavno sam htio uzimati athlon64 i ploču, ali me čovjek koji radi tamo ubjeđuje da još ne kupujem jer će za nekoliko mjeseci pojeftiniti!

Za nekoliko mjeseci sve od računarske opreme pojeftini... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 20:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Avg 2001, 01:00
naravno da će sve pojeftiniti ali ne tako drastično kao Socket 939 koji mene interesuje. za mjesec i po već je pala cijena ploči i procesoru za oko 10%

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2005, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
DIAB10 je napisao:
Update: Ponovo Pan-ex, onom kolegi, sto su "slucajno" zaboravili staviti dodatnih 256 rama, umjesto semprona 2.800, stavili su "stari" procesor Atlon 2.400!!! Cova popizdio...

Eeee moj brate eto sta znaci onaj fini, lijepi shareni flash screen na pocetku kad upalis komp... ne znas ni sta si kupio a narocito si u govnima ako ne znas nista o kompu - ako si tele, zato ljudima uvijek govorim da nesto nauce o racunarima prije nego sto ulete u radnju i kupe, a oni najcesce urade suprotno, prvo kupe a onda se kao uce i kad ih zajebu onda to skontaju prekasno. Pa kakav je taj tvoj drugar i koliko je on pismen kad nije mogao da skonta koji procesor ima i koliko RAM-a ima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2005, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka

kad skontaju da je neko kompjuterski nepismen onda ga naguze samo tako. ali kad skontaju da neko ima barem malo znanja onda ga opet naguze ali stavljajuci no name komponente. sta ja znam ali najbolji primjer su graficke kartice i memorija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 11:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jul 2005, 11:12
mangia je napisao:
kad skontaju da je neko kompjuterski nepismen onda ga naguze samo tako. ali kad skontaju da neko ima barem malo znanja onda ga opet naguze ali stavljajuci no name komponente. sta ja znam ali najbolji primjer su graficke kartice i memorija

Na žalost neke kolege još uvijek tako rade. Međutim, velikim dijelom su za to zaslužni i kupci. Dosta ljudi gleda cijenu a ne i to što kupuje posebno oni koji su "telad". Zato se dosta prodavaca odlučuje na poslovnu strategiju "zadovoljenja" kupca te vrste...
Kupovina "na crno" nije i ne može biti za preporučiti ali eto to opet ostaje svačije pravo da misli šta želi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]