RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Pa skoro da je javna tajna da je DNS pocijepan, prakticno na pola, Radovic je navodno kesirao kod Pavica mjesto premijera...
Kljuc izbora je cini mi se Milin los odabir kandidata, sve vise mi se cini da ljudi glasaju protiv, nego za...
Mjesto predsjednika donosi sve, mjesto u Sarajevu je ipak samo utjesna nagrada...
ž
Sasvim je realno da SNSD dobaci do svojih 30ak odsto za skupštinu, a da Vukota bude bolkji od Željke za mjesto predsjednika. Ne zato što ponudio Bog zna šta epohalno, već upravo zbog averzije koju ljudi osjećaju prema Željki...
Nemam informacije niti Bog zna šta, ali javna je tajna da je SNSD na okupu vezan zahvaljujući političkoj snazi Milorada Dodika i interesima pojedinaca. Mnogi kažu da će se, u slučaju poraza na izborima, SNSD pocijepati u froncle, jer već sada u stranci postoje minimum 3-4 frakcije, a sam vrh Radmanović-Dodik-Radojičić-Tegeltija-ostali, gotovo da ne komunicira između sebe. U takvoj situaciji, Dodik očito i nije mogao drugačije nego da imenuje Željku za kandidata... Nnjoj jedino dovoljno vjeruje u stranci, jer je ona njegov klon i bespogovorni poslušnik - to kao prvo. Kao drugo, vjerovatno svoj ego nije mogao da pomiri sa činjenicom da bi na mjesto predsjednika došao neko ko bi umanjio njegov uticaj. U slučaju da Željka dobije, Milorad Dodik bi praktično bio i član presjedništva BiH i predsjednik RS. Mada je i njegova pobjeda upitna.
Ono što pouzdano znam jeste da je Dodik još 2010. godine bio riješen da izađe iz politike, ali sama činejnica da stranku nije imao kome da ostavi, natjerala ga je da promijeni mišljenje. Ljudi koje je projektovao za neki vid svojih nasljednika, pokazali su se kao potpuni promašaji.
Glede predsjeničkih izbora... S obzirom na činjenicu da DNS (protivno svim principima zdrave logike) konstantno raste, ima odličnu pregovaračku poziciju da dobije sve što hoće od Govedarice, jer nema šanse da Vukota može imenovati mandatara koji bi bez DNS-a bio u stanju sastaviti vladu. Osim ako ne dože do nekog epskog potopa SNSD-a, u šta sumnjam. Dakle ukoliko Vukota dobije izbore, sasvim je realno da DNS uđe u koaliciju i dobije mjesto premijera. Ako ima istine u onome što ja čujem, Pavić je prije par mjeseci sastančio i sa Čavićem (tajno naravno) gdje je ta saradnja praktično dogovorena. Jedino mi nije jasno to mjesto premijera... Pavić hoće svog čovjeka tu, kao isključivi uslov, a SzP je tu već ustoličio Čavu... Ali kontam da će im dati sve, samo da se dokopaju vlasti...