banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 08 Sep 2018, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Ne znam što su O2 skinuli za zvanične liste i to baš kad je došlo do promjene rasporeda kanala. Tad su ga uklonili i sa EON-a.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Sukob Grka i United Grupe eskalirao je onog momenta kada je Kopernikusu dodijeljena distribucija Antenna kanala u inostranstvu. Doduše poslije toga su Grci, zbog mira u kući, pokrenuli Prvu Kick. A na drugoj strani još dva kanala. Ovo bi mogao biti dio te priče oko sukoba Grka i UG.

@boban Sukob UG i RTS je otišao još dalje. Do suda. Stoga me ne bi iznenadilo da su baš operateri UG u regionu dobili najnepovoljnije ugovore. Ispaštaju naravno gledaoci koji samo na Totalu, ne mogu gledati ni nove ni veoma stare filmove, ni serije, ni dokumentarce čak. U svakom slučaju, loše. Ne valja.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 08:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Okt 2016, 08:18
Nekako mogu razumjeti i ovo zatamnjivanje kanala ( pogotovo RTS i zbog autorskih prava i zbog sukoba RTS i united grupe ) ali da sinoć blokiraju svoj sopstveni kanal koji ima satelitska prava za prenošenje utakmice ( u pitanju je sportklub 1 ) to već graniči sa ludošću

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Koji je Sport Klub bio blokiran? Znam da je na HR verziji išla utakmica BiH-Austrija a na našoj Španija-Hrvatska.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Možda sam poludio ali sinoć kad sam prebacivao kanale sportklub 1 je bio blokiran .
Inače ne gledam fudbal pa sam samo bezveze prebacivao

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sport Klub,Arene,ES i drugi premijum kanali na koji ide najveći deo pretplate se ne zatamnjuju.Zatamnjuju se isključivo regionalni kanali zbog zaštite autorskih prava na zahtjev emitera.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 17:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Ja nisam primijetio da je ijedan SK bio blokiran.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 17:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Moguće je da sam pogriješio ili je kod mene bila neka greška ali bih se smio opkladiti da je sinoć dok sam prebacivao kanale sportklub 1 bio blokiran . I RTS 2 je blokiran kad god prebacim na njega . Čini mi se da će on uskoro izletiti iz ponude kao i u hrvatskom totalu

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RTS i UG nisu ni potpisali ugovor o reemitovanju programa jer je po rečima UG tražena 10 puta veća cijena.Bilo je tu i sudskih sporova,RTS tvrdi da nisu zamračivali sve što je traženo,da provajderi UG ne smiju imati RTS u EON-u bez ugovora.Po meni RTS 1 i 2 je još u ponudi Totala samo što u BiH ima veliki broj Srba.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 19:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
RTS 2 je gotovo stalno zaključan. :( Tačno, novi Ugovor još nije potpisan i RTS-ovi kanali su prisutni u Total platformi samo zahvaljujući činjenici da RTS nije tražio da se izbace. UG ne želi da plati za njihovu distribuciju na tlu BiH. To je inače "politika" UG, ni HRT ni RTV SLO nisu platili, zato i ide samo ono što je free na satelitu. Za korisnike to je - premalo. Zato svi drugi operateri imaju - bolje Ugovore. Bolje - po korisnike, jer nema mraka kao na Totalu. I to je - na žalost realnost.
A prijatelj mi neki dan reče, da eksaalira i sukob UG sa Grcima, biće i na toj "liniji" - "zanimljivo". Na žalost po korisnike.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato i kažem, najgledanije na RTS-u su domaće serije i emisije a to ima na RTS Svetu bez blokiranja. Strani program je manje bitan i već viđen na ostalim televizijama.

Najveća ironija je što bi veći haos nastao da izbace Happy i Pink. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li se pomoću Totalove antene može uhvatiti RTS Svet.Negde sam pročitao da se taj program ne može pratiti zajedno sa eutelsat-om.Kad sam skenirao Astra satelit,nisam ga našao.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2018, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne može. Bio je na listi do prije godinu-dvije dok je bio na 16E. Sad je na Astri 4,8E a taj satelit se ne hvata sa standardnom Totalovom opremom.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RTS 1 i 2 od 1.11 na satelitu u HD rezoluciji samim time i na Totalu.Mada nemamo od toga neke koristi kada je više od pola programa blokirano,sport obavezno.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 09:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne mora da znači da će u totalu doći u HD jer nemaju ni mjesta na transponderima . RTS kanali dolaze optikom do SBB uplink stanice .
Najgora odluka što je donio RTS je ta da su ,po naštimanom, tenderu morali uzeti ponudu od telekoma i samim tim su otišli na satelit na 4,8 istočno i to na beam koji jako loše pokriva veliki dio Evrope.
Najpovoljniju ponudu im je dostavio sarajevski team sat I da su to prihvatili sad bi njihov paket bio na 16 stepeni gdje su i svi kanali iz bivše Jugoslavije i da je bilo pameti mogli su prodavati svoje kartice za cijeli RTS paket i ko zna koliko hiljada ljudi bi kupilo taj paket ( dijaspora je ogromna )
A onda ,budući ne mogu naći zajednički jezik sa United grupom ( kao što nije mogao ni BN ) ponude te kanale totalu kao posebni paket od par maraka mjesečno pa ko želi nek se pretplati

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taj tender je svakako bio raspisan radi reda, odmah se znalo da je namješten za Telekom. Baš će neko zbog jednog kanala okrenuti antenu na taj satelit koji usput i ne pokriva Evropu dobro kao Eutelsat

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I u dvbt mreži RTS prelazi na HD tako da neće ni emitovati više u SD.I da RTS ima u dodatnom paketu Totala opet bi bilo isto manje-više,možda ne bi strane serije i filmove zamračivali,ali sport bi bio blokiran jer RTS otkupljuje prava samo za Srbiju.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Otkud ti info da prelazi u HD u DVB-T2? Tamo su ugurali nacionalne i lokalne kanale u jedan multipleks, plus treba mjesta za novi kanal koji će dobiti dozvolu. Ne znam kako misle ubaciti još dva HD kanala pristojnog kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Reče voditeljica jutarnjeg programa

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 11:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma lako za sport . Mogli bi emitirati sve kao što hrt emituje sve na satelitu. Tu postoji rupa u zakonu da ,navodno , prodajes satelitsku karticu za svoje državljane koji privremeno borave u inostranstvu a plaćaju pretplatu u matičnoj državi .
Druga je stvar što možes puno lakše nabaviti tu karticu iako nisi pretplatnik .
Samo što vodeći ljudi RTS nisu razmišljali o tome i sad izmišljaju toplu vodu sa svojim servisom RTS planeta kao za nase ljude vani a pola stvari zamračeno i na njihovom streamu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]