banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 434  Sledeća

Ko ce uzeti izbore 2018. godine
1. Vukota Govedarica 44%  44%  [ 66 ]
2. Zeljka Cvijanovic 34%  34%  [ 50 ]
3. Neko treci 9%  9%  [ 14 ]
4. Necu izaci na izbore 13%  13%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 149
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbori 2018
PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
sinip je napisao:
Кад смо код Сороша, никако да цркне мрцина...

Otiće BN u propast. Šta će narod gledat ? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
gavranpero je napisao:
Krajiški Srbin je napisao:
gavranpero je napisao:
Prate maloumni i slabomisleći, dok ti tvoji Soroševci imaginarno postoje samo u glavama mesarovih poltrona. :lol:

Aha to pričaj onima sa specijalnim potrebama.
Zna se ko financira BN nije tajna.

Što ću ja da pričam kad to već čini mesar iz Laktaša ? :lol:

мрчеваца* Или бакинаца, како хоћеш. Он лакташе види само кад иде на аеродром или релација викедница-БЛ-викендица

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
gavranpero je napisao:
Džaba pišeš Sinipe. :lol: Tebe i još nekoliko forumaša sam blokirao. Samo primjetim ponekad da je neko od vas komentarisao. :lol: Mislim piši, ali ne trudi se da odgovaraš na moje postove. 8)

Има ко чита... Ниш' се не брини.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:

Фарму? То је тај ниво.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Моријентес je napisao:
Glas Srpske, mart 1998

И сад је Дудек једини који је подржавао активности и оргнизације које је финансирао Сорош, па сад се предомислио? А? :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
sinip je napisao:

I tvoj Lemi
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
sinip je napisao:
Моријентес je napisao:
Glas Srpske, mart 1998

И сад је Дудек једини који је подржавао активности и оргнизације које је финансирао Сорош, па сад се предомислио? А? :D

Ne znam ko je još... Ako ti znaš podijeli sa nama. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ено крени од земљака му Орбана у Мађарској...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Jel trebam pogađati ko je "Krajiški Srbin"?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
DESET SCENARIJA Srpskainfo ANALIZIRA šta nas čeka POSLIJE IZBORA

Bosna i Hercegovina je trenutno i u zvaničnoj izbornoj kampanji, a kada se zatvore birališta i prebroje glasovi političke partije kreću u raspodjelu vlasti.
Srpskainfo donosi deset mogućih scenarija koji nas očekuju nakon 7. oktobra.

1. Krađa glasova

Sudeći po atmosferi koja se formira već nekoliko mjeseci, a po kojoj na oktobarskim izborima slijedi „krađa glasova“, prvi scenario koji bi mogao da se desi jeste da poražena strana ne prizna rezultate izbora. U tom slučaju mogući su svi vidovi osporavanja rezultata, uključujući i proteste, što bi sigurno odužilo i potvrđivanje rezultata izbora, a Srpsku odvelo u političku krizu.

2. Jednom bloku sva vlast

Drugi scenario je suprotan od prvog i znači mirno prihvatanje rezultata izbora. Ako bi isti blok stranaka imao i predsjednika Republike i premijera, odnosno skupštinsku većinu, vlast u RS bi mogla da bude formirana već do kraja godine, slično kao što se desilo i prije četiri godine.

3. Podijeljena vlast

Treći scenario je da jedna koalicija osvoji predsjednički mandat, ali da ne uspije da obezbijedi skupštinsku većinu za formiranje nove vlade. U tom slučaju mogli bismo očekivati političke turbulencije oko formiranja vlade, jer predsjednik Republike daje mandat onome ko iza sebe ima većinu poslanika u Narodnoj skupštini RS. To se desilo posljednji put 2006. godine kada je tadašnji predsjednik RS Dragan Čavić (SDS) mandat povjerio Miloradu Dodiku (SNSD).

4. Preletači

Prognoze su da će i poslije ovih izbora prelijetanja iz jednog bloka u drugi biti još masovnija, naročito ako bude situacija da je za većinu potrebno svega nekoliko poslanika. Osim pojedinaca, ne bi bilo iznenađujuće da dođe i do razbijanja koalicionih blokova u smislu da se neke od stranaka nakon izbora priklone drugom taboru.

5. Jednima Banjaluka, drugima Sarajevo

Mogući scenario jeste da jedan blok ima vlast u Banjaluci, a drugi u Sarajevu, što je bio slučaj u proteklom četvorogodišnjem mandatu. Posljedice toga smo vidjeli, gdje su dva politička bloka bila konstatno u sukobu i međusobno se optuživala za izdaju i opstrukciju.

6. Ista vlast

Šesti scenario je da isti politički blok uspije da pobijedi na nivou RS i da ima svoje predstavnike u ime Srpske u institucijama BiH. Tu situaciju smo imali do prije četiri godine, kada je koalicija oko SNSD imala vlast i u Banjaluci i u Sarajevu.

7. Srpski blok

Mada zvuči manje realan, ali i ujedinjenje dva politička bloka svakako je jedan od mogućih scenarija u Republici Srpskoj. Budući da su zbog njihove svađe, posebno u protekle četiri godine, srpski interesi u BiH najviše ispaštali, odbrana nacionalne pozicije Srba u BiH moguća je jedino ujedinjenjem dva bloka. U tom slučaju došlo bi do formiranja vlade nacionalnog jedinstva u RS, ali i „ravnopravne“ raspodjele pozicija u Sarajevu.

8. Kašnjenje Savjeta ministara

Ko god da u ime RS ode u Sarajevo, to ne znači da će Savjet ministara BiH biti formiran u kratkom roku. U svim dosadašnjim slučajevima, zbog složene matematike između srpskih, bošnjačkih i hrvatskih stranaka, formiranje Savjeta ministara otezalo se više od godinu dana nakon izbora. U tom slučaju sadašnji ministri ostaju u tehničkom mandatu, ali je poznato da ne mogu da donose ključne odluke za BiH.

9. Blokada Doma naroda BiH

Budući da Izborni zakon BiH nije izmjenjen, Domu naroda BiH neminovno slijedi blokada u formiranju nakon izbora. Zbog odluke Ustavnog suda BiH gotovo da neće biti moguće izabrati delegate u Federaciji BiH koji bi trebalo da uđu u taj dom. Prema nekim tumačenjima, to bi značilo da nije formirana ni Parlamentarna skupština BiH, pa bi bio upitan i izbor Savjeta ministara BiH. U toj sveopštoj blokadi, jedino Republici Srpskoj ne prijete blokade, jer ona, prema sadašnjem izbornom sistemu, može da izabere i delegira svoje predstavnike za zajedničke institucije.

10. Herceg-Bosna

Jedna od tempiranih političkih bombi jeste moguće ponašanje lidera HDZ Dragana Čovića nakon izbora. U slučaju da izgubi u trci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, spekuliše se da bi Čović mogao da povuče radikalne političke poteze, jer bi u tom slučaju izgubio politički primat koji godinama ima među Hrvatima u BiH. Po tom scenariju ne isključuje se ni mogućnoast „političke nespolušnosti“ i neformalnog reakitivaranja tzv. Herceg-Bosne.

https://srpskainfo.com/deset-scenarija- ... je-izbora/

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2012, 13:24
Моријентес je napisao:
Glas Srpske, mart 1998

Slika

I ne samo to, vec i ovo.

Slika

A danas...

https://www.index.hr/clanak.aspx?id=1018370

Dodik je isti onaj stari, samo je promjenio polaritet. Iz unistavanja Republile Srpske sa strane je presao je na unistavanje Republike Srpske iznutra.

http://www.youtube.com/watch?v=1TLFrWMYAns

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
The_new_Statesman je napisao:
Jedan jako vispren gospodin. Nesto sto fali u SDS.u.
Da vidiš samo kako sinčinu podučava politici, bitno da se pojavljuje po skupovima i tribinama, ne mora ništa da priča. Samo da upada u oči...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ko mu je sin? Zašto još uvijek niko ništa o njemu nije napisao? :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Citiraj:
Da li je Vukota dezerter

Ne
Citiraj:
Ako da, zašto da? Ako ne, zašto ne?

Zato sto je sve ijedan banjalucki student bio oslobodjen rata sve ove ratne godine do 1994 i proglasenja ratnog stanja u zoni 2 krajiskog korpusa,formiranja Studentske Brigade na Bihacu,a i to je kratko trajalo,mozda mjesec dana..studenti nisu isli u rat!

Citiraj:
Šta je značajno postigao u svojoj karijeri?

Najbolji je guslar u Republici Srpskoj

Predsjednik je najvece opozicione stranke...Jedinog politickog subjekta koji je stariji od Republike Srpske!

Malo li je?
Ne znam samo gdje mi zeta koji je prije te jebene Studentske bio u 16.KB raniše 92. godine. Ne generalizuj! I moj poslodavac se mogao čupati na studentski status u BG, pa je opet kako oni tvoji miljenici sa primorja krenu - tako on leti kući i oblači uniformu i ide na liniju.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Sale ili Mišo?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

super_koza je napisao:
Ko mu je sin? Zašto još uvijek niko ništa o njemu nije napisao? :D
Guglaj dovoljno si velik za to (bez aluzija Krolovih kerova na tvoju visinu). Ako ne ide, onda kad si u BL javi se da popričamo.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Bice ovo zeznutih mjesec dana....cim su juce ujutro osvanuli plakati bilo mi je jasno da ce bit jedna od najagresivnijih kampanja do sada...samo se nadam da nece nacionalisticku pricu podic toliko da je ne uspiju smirit poslije izbora...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
super_koza je napisao:
Пеле Мали je napisao:
А Жељкин интервју са БиБиСи... https://www.bbc.co.uk/programmes/b03j0t7x
Нажалост уклоњен ал никако ми није јасно како је са оним енглеским она неки професор..

https://www.youtube.com/watch?v=QkKtQTql81Q

You know? :D

Šlageru, jesam ja to crveni sad ili neki bot? :wink:

Tip, ocit primjer provokatora par exelance. Recimo da to radi za jednu trojku minus.

Oni koji me poznaju kako pisem, znaju da mene ne interesuje Zeljka ni njena stranka nesto posebno i narocito ali objektivnosti radi sto se tice ovog njenog engleskog u interviju, zavrsio sam neke skole na tom jeziku nije vazno gdje i kad. Poslusajte ju ponovo, gramaticki solidno ne puno gresaka. Izgovor i akcenat niko ne moze da dotjera ako ne zivi i radi u toj govornoj sredini duze vremena.

Pele, treba da cujes profesore na univerzitetima na zapadu kako govore i kako studeni uvrcu vratove i sire usi. Neki cesto otvaraju i usta nadaju se boljoj akustici. A tek fond rijeci skojim operisu, neke bolje razumijes citajuci im sa usana, prateci pokete ruku, mimiku lica nekog sto slusas govor.
Brale, ne kritikovati ono gdje ne treba.Jesi kad slusao govore u UN i tamo svasta moze da se vidi i cuje od "diplomata"

Vise joj se moze prebaciti nesposobnost da u izravnoj debati i dijalogu okrene i izvrene ovog tipa naopako kontra pitanjima i presjecanjima, upadanjima koje on cijelo vrijeme koristi sl.
To moze da joj se vise prigovori a ne njeno vladanje engleskim jezikom.

btw, nekako mi je normalna poslije ovog mufljuza, a nisam ju nesto rangiro.
Da sam na njenom mjestu napičio bih ga najstrašnije i napao da je neprofesionalan. Kakav razgovor. Užas.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Beba Popović radi za SNSD. Biće svega...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2018, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Džontra je napisao:
Koliko je imao '94?
Znam jednog lika, prijatelj od starog, u ratu ranjen u stomak, pobjegao iz bolnice, da se pridruži svojoj jedinici, par mjeseci kasnije, u minskom polju ostao bez ruke i noge...baš me zanima kako njemu da se objasni kako su studenti bili pošeđeni rata, i kako je Vukota imao veliku želju da tih godina pročava da djecu uči kolut naprijed...

Ali kao što rekoh, nije ni bitno....bitno je da imamo situaciju gdje jedan kaže neće meni švercer govoriti da sam dezerter, a drugi kaže neće meni dezerter govoriti da sam švercer... A mi vjerujemo jednom, a ne vjerujemo drugom...
Nebojša Brkić....najlmlađi vojnik VRS...reddovni ...R.I.P...eto za vukotu....drugo i ja sam bio student ETF...pa mi stari poslao poziv...i dan danas čuvam sa njegovim potpisom...al ne 1994..nego mnogo ranije...tako da je Džontra sve u pravu...

Poslano sa mog 5023F koristeći Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 434  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]