LDA212 je napisao:
Pisete o Vukoti da je dezerter koji je tada bio maloljetan, de facto ni srednju skolu nije zavrsio do kraja rata. Voimjaoca.
9. marta 1994. je napunio 18 godina. Iste godine je završio i srednju školu. Tako da tvoj navod nije tačan.
Schlager je napisao:
Ne
Zato sto je sve ijedan banjalucki student bio oslobodjen rata sve ove ratne godine do 1994 i Studentske Brigade na Bihacu,a i to je kratko trajalo,mozda mjesec dana..studenti nisu isli u rat!
Najbolji je guslar u Republici Srpskoj
Predsjednik je najvece opozicione stranke...Jedinog politickog subjekta koji je stariji od Republike Srpske!
Hvala Šlageru! Zaista ne razumijem zašto to nije rekao kad se potegnulo to pitanje. Da je to rekao, sasjekao bi svaku sumnju u korjenu.
Imam još par pitanja: Da li je upisao fakultet odmah poslije srednje? Da li je služio vojsku?
Što se tiče guslarstva, to mi zaista ništa ne znači. Mislim, fino je to, ali to nije kvalitet koji tražim u predsjedniku. Ne znam da je išta postigao u svom životu osim što je postao predsjednik SDS-a. Kako je došao do tog mjesta? Čime ga je zaslužio? Čime se izdvojio iz mase?
Ja bih u predsjedniku volio vidjeti visoko obrazovanu osobu, koja je završila neke bolje škole, koja razumije društvo, privredu i našu okolinu i koja ima energiju da promijeni nešto na bolje.

Koliko vidim, Vukota je završio metalsku, pa DIF. Od 1999. je u SDS-u, a po završetka studija 2000. je bio direktor kulturno-sportskog centra u Gacku. To je sve što sam našao o njegovom zaposlenju. Sve ostalo je politika...