banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 01 Sep 2018, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Elta je inače poznata po poštovanju tih dopisa :)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2018, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ovo nema veze sa dopisima. Ko još zamračuje dokumentarce i filmove iz 1983? :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2018, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne zatamnjuje se to bez razloga. Zašto da samoinicijativno zatamnjuju nešto i sami sebi prave štetu?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2018, 16:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naravno. Sukob RTS-a i United grupe traje mjesecima oko distribucije sadržaja. Isto tako i sukob Grka i United grupe. Grci su "krivi"zbog toga što distribuciju njihovih kanala u inostranstvu radi kompanija Kopernikus, dok je RTS počeo to raditi - samostalno. U tom zecu leži grm. Svi će imati bolji Ugovor od United grupe, sa ovim medijskim kompanijama ( RTS / Antenna ), pa čak i mali kablovski operateri, dok se stanje ne riješi. :wink: To je suština 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2018, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Da li i drugim korisnicima na Eurosportu 2 tiši zvuk kod srpskog komentatora nego na ES 1? Ili je do ovih komentatora što prenose Bundes ligu ?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2018, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo na Novoj tv serija LZN nije zamračena iako ide na FTV dok na RTS-u se blokira i crno-bijeli film iz 70-tih prošlog vijeka.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2018, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Ne blokira ni mtel LZN na Novoj. Tu je očigledno problem na relaciji RTS - Total.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2018, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko sam upoznat,RTS dostavlja Total TV sedmični programski sadržaj koji su obavezni da zatamne jer emiter nema pravo prikazivanja određenog sadržaja na teritoriji BiH.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2018, 20:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Što očito ne važi na Elti i Blicu koji ne zamračuju filmove, serije i dokumentarce na RTS. Ili će biti da imaju nekakav drugačiji Ugovor. Zatamnjuje Total BIH prekomjerno i Prvu. Čak i domaće filmove su mračili na Prvoj za vikend. I sve moguće reprize repriza Grandovih emisija a ubiše sa mrakom na Andriji i Andjelki. Mnogostruko više zamračuju od Elte, Blica i m:tel-a. Biće da je sukob oko distribucije kako RTS kanala tako i sa distribucijom Grka eskalirao. Na žalost.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 05:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2012, 13:24
To sa zamracivanjem je postala prava zona sumraka. Kojije smisao placene televizije kada se placa zamracivanje. Dobro bilo kada bi o ovome se vodila i rasprava u parlamentu. Ova tematika je mozda malo specificna i politicki nezanimljiva i neozbiljna, ali je veoma ozbiljna uzmemo li u obzir da pola domacinstava u ovoj zemlji je na placenoj televiziji dok druga na zemaljskoj prisiljena da drzi i dva daljinca od jednog televizora usljed cinjenice da jos nije sprovedena digitalizacija. Ne zna se kome je gore: jednima koji placaju da ne vide sadrzaj koji su platili ili drugima koji su u svojevrsnoj medijskoj izolaciji ako ne zive blizu granice i ne hvataju kanale iz regiona koji ometaju kvalitet signala domacih (analognih) kanala. Sve u svemu, izbor je takav da postoje dva zla, svaki na svoj nacin. Za ovo je kriva i administracija koja je i na ovom primjeru troma, zaostala i ima zakon koji strci sparam zakona u regionu (u smislu da je ostriji nego u regionu). Jos kada na to uzmemo i cinjenicu da neki operateri placene televizije nemaju mnogo domacih kanala u svojoj ponudi. Sve je jasno da sve pomalo utice na haos na ovom polju.

http://www.youtube.com/watch?v=1TLFrWMYAns

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 07:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najveći deo pretplate ide na sportske,filmske i dokumentarne kanale koji se ne zamračuju.RTS i ono sporta što ima na svom programu ima pravo prikazivati samo na teritoriji Srbije,i o tome nema rasprave.Neka se niko uzalud ne nada da će moći gledati sport na RTS.Jeste problem zamračivanja nekih starih domaćih filmova ali šta je tu je.Ko ima HRT neka pogleda pregled programa za HRT 1 na teletekstu i vidjeće šta je sve kodirano za satelit.Čak i neki kvizovi.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 09:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Sve to sa zamračivanjem bi bilo u redu kad bi se tako radilo i u Evropi, ali ljudi koji žive u Švajcarskoj tvrde da se tamo ne zamračuju italijanski, francuski i njemački kanali.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 10:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kad sam pricao svom rodjaku iz Srbije da ovdje u BiH zamracuju utakmice i neke filmove i serije, on me gleda u cudu. Kod njih toga skoro i da nema nikako. Tamo i rijalitiji idu uzivo usred bijela dana. Ima cenzure samo kad se ubacuje beep. To je ujedno i skoro jedini vid cenzure u Srbiji. Kod nas je ili do restriktivnog zakona ili do prakse provajdera ili sve po malo. Uglavnom, u svakom slucaju, regulator mora propisati neke nove uslove poslovanja jer ovo je neizdrzivo. Ako nije do autorskih prava, a ipak zamracuje se, onda bas zato treba lobirati za povratak prijasnih pravila, sto znaci da nije potreban novi zakon.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima zamračenja i u Srbiji samo što imaju manje kanala iz regije nego mi pa se i ne primjećuje toliko. OBN pola dana zamračen kad idu sapunice, RTRS kad je sport i neke emisije itd. Znači ista situacija.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 10:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Vladimir RUS je napisao:
Kad sam pricao svom rodjaku iz Srbije da ovdje u BiH zamracuju utakmice i neke filmove i serije, on me gleda u cudu.

Zamračuju li se na Total tv Srbija bosanski i hrvatski kanali?

Ako da,u kojoj mjeri,posebno ovi me zanimaju RTRS,BHT,FTV?

Nisam nikad razmišljao o tome,nemam već odavno srbijanski Total...a dok sam ga imao,niko nije znao šta znači zamračivanje :D

EDIT Preduhitri me kolega Daky odgovorom 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne znam za Total, ja sam na Srbijanskom EON-u u BiH. u kome sve radi sem BK i drugih lokalnih kanala i RTS-a koji su nedostupni iz geografskih razloga, dok na Orion TV-u svi kanali sem RTS-a rade, znaci i BK i ovi manje poznati kanali, mada ponekad i RTS radi, a i besplatan je dok traje.
:)

RTS gledam preko RTS Planete koju sam registrovao na Srbiju pa imam vremenski neograniceno.

RTRS, ATV, FTV, N1 (BiH), BN (Sat) na Srbijanskom EON-u rade, samo nena vise Pinka BH i Pinka Montenegro. Ukinuli su ih cim su ih kupili. :D

Nema (vise) ni BHT-a i Hayat cini mi se da je prije bio.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 11:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Jul 2013, 12:16
Je li krenuo ovaj novi pink danas??

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@vladimir Rade tebi jer gledaš u BiH. Meni se na ovim našim EON-om dok sam u Srbiji zatamnuje npr RTRS a RTS ne.

A ovo za zatamnjenje sam mislio na SBB, vjerovatno je tako i na Totalu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bojanbojan je napisao:
Je li krenuo ovaj novi pink danas??

Nije još ubačen

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2018, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tek noćas će biti ubačen.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]